אורי I אתר ליגה
New member
סוף סוף פורום ללד זפלין ! ../images/Emo6.gif
הגיע הזמן
אז ככה, שמי אורי, אני שומע לד זפלין בערך כבר 5 שנים ואני יודע כל מה שצריך לדעת על הלהקה.. למרות שאני מניח שיש פה הרבה אחרים שיודעים יותר ממני
סתם רקע כללי על עצמי.. אני בן 18 מחולון, מנגן על גיטרה 3 שנים ולאחרונה התחלתי גם ללמוד לנגן על קלידים ומפוחית. בנוסף ללד זפלין אני שומע גם קצת בלוז (Allman Brothers Band ואחרים), קצת פרוגרסיב מטאל (Dream Theater, Symphony X ואחרים), ביג בנד (ביטלס וכו'), קצת מטאל (האמת קצת יצאתי מזה אבל הייתי שומע Metallica, Megadeth ואחרות) ועוד די הרבה להקות בז'אנרים שונים.. Nightwish, Pink Floyd, John Lennon, Chuck Berry, The Animals, Everclear, Rush, כל מיני גיטריסטים בודדים כמו מרטין פרידמן , אינגווי מלמסטין, ג'ייסון בייקר, סטיב ואי ואחרים.. טוב יש עוד המון להקות וגיטריסטים אז כדאי שאני אפסיק פה
אלו הדעות שלי בקשר ללד זפלין... בכלליות : קודם כל לד זפלין היא הלהקה האהובה עלי.. מן הסתם. אני חושב שלד זפלין הייתה הלהקה היחידה בכל הזמנים שהצליחה לשלב בין ז'אנר הרוק וז'אנר הבלוז בצורה כה מושלמת. המוזיקאים : רוברט פלאנט - אני מת על הקול של רוברט פלאנט, מעריך את זה שהוא לא מהסולנים האלו שלא יודעים לעשות שום דבר אחר חוץ מלשיר אבל לא אוהב את הפוזה הפרחית שלו במיוחד. לא הסולן האהוב עלי אבל בהחלט בין השלוש הראשונים. ג'ימי פייג' - כמו שכבר הזכרתי שמעתי עשרות ואולי אפילו מאות של גיטריסטים שמנגנים לבד.. ומאות גיטריסטים בלהקות שונות.. אני גם מנגן על גיטרה שלוש שנים אז אני מנסה להיות אובייקטיבי. אין לי ספק שיש המון גיטריסטים שמבחינת מהירות ומבחינת הפקת צלילים נקיים מהגיטרה, שמתעלים על ג'ימי פייג'. אבל, ג'ימי פייג' הוא הגיטריסט האהוב עלי. אם זה בגלל הסולואים המדהימים שלו, הצליל המדהים והייחודי שהוא מפיק מהגיטרה, יכולת האילתור שלו ועוד הרבה דברים אחרים, אין לי ספק שמבחינתי הוא הגיטריסט הכי טוב בכל הזמנים. ג'ון פול ג'ונס - ללא ספק אחד מהבסיסטים הכי טובים שאני מכיר, מעריך אותו מאוד כמוזיקאי שנחשב לאשף בהמון כלים מלבד הבס (גיטרה, קלידים, חליל צד וכו'..). ג'ון בונהאם - המתופף האהוב עלי. סגנונות תיפוף פשוט מדהימים שמעשירים את המוזיקה בצורה בלתי רגילה, קטעי תיפוף מדהימים, במיוחד בדיסק השני במובי דיק והול לוטה אוף לוב. אין שום ספק שלד זפלין עשתה את הדבר הנכון שהתפרקה לאחר שהוא נפטר, אין לבנאדם הזה מחליף. בקשר לאלבומים : עד כמה שאני אוהב את לד זפלין, אני חייב לומר שהשינויים שעברו עליהם במערב ארה"ב ובארה"ב כולה, שיפרו את הלהקה מצד אחד אבל בהחלט הורידו את הרמה מבחינות אחרות. שלושת האלבומים הראשונים נמצאים בגדר של רוק כבד.. מהאלבום הרביעי המלודיות והליריקסים מאוד השתנו, אני חושב היה שיפור עצום בליריקסים שלהם מהאלבום הרביעי אבל החל מהאלבום השישי ואילך הם הותירו מאחוריהם חלקים חשובים מאוד מהמוזיקה, אמנם ניסו לכפר על החלקים הללו עם חלקים אחרים אבל אני באופן אישי מעדיף את לד זפלין של חמשת האלבומים הראשונים. אשמח לשמוע תגובות (טובות ורעות) בקשר לדעות שלי על לד זפלין, ואשמח גם לשמוע תיקונים אם יש
הגיע הזמן