סוף סוף

סוף סוף ../images/Emo178.gif../images/Emo178.gif../images/Emo178.gif../images/Emo178.gif

סיימתי את תפקידי המפוקפק כארנבונת ניסויים במחקר המפרך של ה- PTC124 אחרי שמונה חודשים די מעיקים היום הייתי בהדסה למגוון בדיקות, כולל ווסט השיעולים הידוע לשמצה שמציק לי ממש ברגעים אלו בעוד כשבועיים אקבל אישור להתחיל לקבל את התרופה האמיתית סביר להניח שעד כה קיבלתי קורנפלור או השד יודע מה... אבל לא את התרופה... בקיצור פלצבו או כמו שאומרים בעברית צחה- אינבו (מילה גאונית!) זה רק ניחוש שלי, אני לא באמת יודעת אבל יהיה בחלט מעניין לראות מה יקרה כאשר אקבל את התרופה האמיתית- מקווה שבאמת יקרה משהו (עליה של 10% בתפקודים תתקבל בברכה) בינתיים אני הולכת לנמנם קצת, היה יום מרדים למדי אחרי לילה קצר מדי וקצת נטול שינה (אחרי ערב כיף של אקרויוגה) המשך יום טוב

orii

New member
מזל טוב

מעניין לכמה זמן את אמורה לקבל את התרופה האמיתית?

orii

New member
מעולה

האם זה תלוי באישור של התרופה? למשל שאם לא מאשרים אז מפסיקים לתתלך אותה? סתם בשביל הסקרנות. תודה

מהניסיון שלי.. וורדית תוכל ודאי להתייחס

מי שמשתתף בניסוי- מובטח לו לקבל התרופה במשך 3 שנים לאחר אישורה או עד הכנסתה לסל

chakiv

New member
קבלת תרופה לאחר השתתפות במחקר - המשך

הי ריקי, תרופה שניתנת בתקופת המחקר ניתנת תחת אישור מסוים של משרד הבריאות. הרי המחקר והתרופה חייבים להיות מדווחים למשרד הבריאות, אחרת לא היה דין ודיין בכל מה שנוגע לקיום מחקרים קלינים בבני אדם.... כאשר תרופה הוכיחה את עצמה כלא יעילה במהלך המחקר או שאפילו מזיקה, חלילה, אזי החברה מחויבת להפסיק את המחקר באמצע ואסור לה להמשיך לתת את התרופה לחולים – זה מה שנהוג ומצופה מהחברה ומדווח בכל עת. יש סעיף מיוחד של תופעות לוואי שהצוות הרפואי ממלא בכל פעם שהחולה מדווח פיפס קטן שהוא מרגיש. כל הנתונים האלו מתאגדים יחד ועורכים עליהם סטטיסטיקות בשביל לדעת האם הם קשורים לתרופה או לא. ולכן, כאשר הסתיים מחקר, והתרופה הוכיחה תועלת כלשהי, אזי החברה מספקת את התרופה, תחת אישור מיוחד של משרד הבריאות, במשך הזמן שהיא התחייבה לספק את התרופה. האישור שניתן אינו קשור לרישום התרופה במשרד הבריאות או בכלל להגשה לסל. אלו שני תהליכים שונים, שאינם קשורים ישירות למחקר שהתנהל, ועבורם לוקח מספר שנים עד שמקבלים את האישור הסופי. אני חייבת לציין, אלו דברים שמלמדים בבית הספר לרוקחות. אני מודה שלי יש פחות ניסיון ממשי בתחום זה, מאשר לאחרים. אני "בסך הכל" 4 שנים קשורה לסיאף בצורה כזו או אחרת, ועדיין לא אושרה אף תרופה במשרד הבריאות בארץ שניתנה במהלך מחקר כלשהו בשנים האלה. מה שבעצם מוכיח את מה שכתבתי בהודעה זו ובקודמת..... המשך יום נעים! ורדית

תודה על ההסבר

ונותר לי רק לאחל לעצמנו שב- 4 השנים הבאות שלך תאושרנה כמה שיותר תרופות לטובת הנחקרים וכלל המטופלים הפוטנציאליים.

sporTV

New member
בשעה טובה ומוצלחת!!!

הלוואי ותקבלי את התרופה האמיתית עכשיו ותהני מסגולותיה המופלאות.

sporTV

New member
התגובה של ורדית: קבלת תרופה לאחר תום המחקר

הי סיאפניקית וכולם, אתמול כתבתי הודעה ארוכה בשעה מאוחרת והגבתי למה שכתבתם, אבל בשנייה אחת קרה משהו לפורום של תפוז וכל ההודעה נמחקה, ואני חטפתי קריזה!!!! זה כ"כ מרגיז כשזה קורה!!! וזה קורה לי יותר מדי! בזמנו מישהו אמר לי שהוא כותב קודם לוורד ורק אח"כ לאתר , אבל אני פשוט נופלת כל הזמן למקום הזה, כי אי לי סבלנות לפתוח וורד...אוףףףףף. לעניינינו, אם החברה שאחראית על המחקר הקליני מתחייבת לספק את התרופה אחרי המחקר לפרק זמן מסוים אז היא תספק אותו (בד"כ אומרים שנה, אבל במקרה הזה, לפי מה שאת כותבת, אז יותר, שזה מעולה). זה התמריץ של המטופלים לקחת את תרופת המחקר, על אף שהם יודעים שזה סוג טיפול שלא יודעים עליו הרבה ועל אף שמסתכנים לקבל את הפלאסבו בזמן המחקר, או, לא עלינו, לסבול מתופעות לוואי בעקבות תרופת המחקר. אין קשר לרישום בארץ או לכניסה לסל הבריאות וקבלת התרופה של המחקר. כל תהליכי הרישום לוקח להם מספר שנים. יכולות לעבור בין 3 ל 10 שנים עד שתרופה מקבלת את כל האישורים בחו"ל (ארה"ב או אירופה), ועד שהיא מקבלת את כל האישורים בארץ.....צר, לי אבל זה המצב לכל התרופות....גם תרופות שמוגדרות כתרופות "יתומות" (Orphan Drugs) - כאלה שנועדו לטפל במצבי מחלה נדירים (ו- CF שייך לקטגוריה הזו...), על אף שבמקרה זה התהליך הוא מתקרב לטווח השנים הקצר יותר. סיאפניקית, כל הכבוד לך שאת משתפת בכל הנוגע להשתתפות במחקר! את משתפת את כולנו ביתרונות ובחסרונות של להשתתף במחקר כזה – אבל החשיבות היא עצומה! אני אישית, לומדת מזה הרבה, ואני בטוחה שאחרים מקבלים ממך המון. תמשיכי לשתף. תודה, ורדית

orii

New member
ועוד טריק חשוב שלא ילכו פוסטים לאיבוד

במקום לכתוב את התגובה ב- WORD או להעתיק אותה ל- WORD אני פשוט עושה "העתק" ואז שולח אותה לפורום. אם הפורום מת וההודעה לא התקבלה אז אני מדביק אותה ב- WORD.

שאלה לורדית

האם, אם כך, לפי דברייך, זה אומר שייתכן שמי שהשתתף במחקר יקבל במשך 3 שנים תרופה שלעולם לא תקבל אישור ויותר מזה שייתכן שהאישור לא יתקבל למרות שיוכח שהיא לא מועילה או אפילו חלילה מזיקה? כשהייתי מעורבת פעם במחקר באופן עקיף, אני הבנתי מההסבר שהתרופה צריכה להיות מאושרת (לאו דווקא בישראל, שבה אכן האישורים מתקבלים זמן רב לאחר שהם מתקבלים באירופה או בארה"ב).

למעלה