סוף סוף

moshe4474

New member
סוף סוף

טורקיה וישראל מחדשות את היחסים בינהם. אבל, ישנם הרבה שאלות. האם רצועת עזה לא תהיה מכשול? כיצד ארמניה תקבל את הדבר הזה? הם ממש כועסים עלינו בעיקבות אספקת הנשק לאזרביג"אן. וכמובן אי ההכרה בשואה שלהם. האם היחסים יהיו חמים כמו לפני הניתוק? האם תהיה אספקת נשק מחודשת לטורקיה? וכמובן הבעיה הכורדית של טורקיה, והבעיה הםלשתינית מהצד הישראלי. והאם יחזרו יחסי המסחר והתירות למה שהיו בעבר?.[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4818498,00.html[/URL]
 

טליה ג

New member
מעניין אם דיווח החמאס נכון וארדואן ויתר על הסרת הסגר מעזה

ייתכן שארדואן כבר באמת לחוץ להגיע לפיוס עם ישראל, כשהסתכסך כמעט עם כל המדינות באזור וכשדאעש מעבר לפינה, ומוכן לרדת מהעץ הגבוה שעליו טיפס. מצד שני, האם הכבוד המזרחי יאפשר לו לוותר על נקודה כל כך משמעותית עבורו?

לדעתי ישראל תחזור לספק נשק לטורקיה, ברגע שיסתמן שהיחסים יציבים. יחסי המסחר עם טורקיה גם ככה פרחו במהלך כל שנות המתיחות ולא נפגעו בשום צורה מהסכסוך. ולגבי התיירים מישראל, אל תדאג: הם ינהרו לטורקיה ברגע שיתאפשר להם, כי איך אפשר לוותר על דילים אטרקטיביים "הכל כלול", ועל רמה גבוהה של קלאבים שאף מדינה אחרת לא מציעה כרגע? אם יש משהו שירתיע את הישראלים לשוב בהמוניהם לטורקיה, זה המצב הבטחוני כרגע, האיום מצד דאעש והמחתרת הכורדית ואזהרת המסע התקיפה.

ובהנחה שהסכם הפיוס ייצא לפועל, מבחן היציבות שלו יהיה הפעם הראשונה שבה ישראל תיאלץ להפגין כוח מול הפלסטינאים. קשה לי להאמין שארדואן יהיה מסוגל להבליג על כך, ובמוקדם או במאוחר הוא ישוב להתלהם נגד ישראל.
 

moshe4474

New member
הקשים בחתימת ההסכם וחידוש היחסים רק מתחילים

נירמול היחסים לא יחזור למה שהיה מי שחי באשליות יאמין לזה צפויות לנו עוד לחצים מצד טורקיה עם הנושא יהיה רצועת עזה או הבעיה הפלשיתינית בואפן כללי[URL]http://www.maariv.co.il/news/politics/Article-546713[/URL]
 

טליה ג

New member
עפ"י דברי שר החוץ של טורקיה,

הסרת המצור מעל עזה הוא עדיין תנאי הכרחי להסכם הפיוס. לגבי ההיתר להעביר סחורות דרך נמל אשדוד, הוא היה קיים מאז ומתמיד, וכך מגישים סיוע הומניטרי לעזה כל הזמן ממילא. מכיוון שהטורקים הם אלו שלהוטים לסיים את הסכסוך ולחתום על הסכם פיוס, אנחנו יכולים להיות רגועים ולתת להם עוד קצת להזיע. אם יהיה פיוס, מה טוב. אם לא, גם לא נורא; למדנו לחיות גם בלי טורקיה כבת ברית, ובינתיים הרווחנו בנות ברית חדשות.

חבל רק שבכתבה יש אי דיוקים בעובדות היסטוריות. מצד אחד סופסוף מציינים שתחילת המשבר ביחסים עם טורקיה במבצע "עופרת יצוקה" (בדצמבר 2008) ולא בתקרית המרמרה (מאי 2010), כפי שבד"כ התקשורת נוטה להציג את הדברים. מצד שני נאמר כאן שפרשת השגריר הטורקי הגיעה אחרי תקרית המרמרה, בעוד שהיא קרתה לפני כן, בינואר 2010.
 

gorruth

New member
לישראל יש בקושי יחסים עם ארניה

ככה שהתגובה שלה , אם תהיה כזאת , לא תהיינה השפעה על יחסים מסחריים או יחסי חוץ של ישראל
 
למעלה