סוף עידן גורדי השחקים?

TheIllustrator

New member
סוף עידן גורדי השחקים?

סוף עידן גורדי השחקים? ועידת מבנים ופיתוח בינלאומית הנערכת בלונדון מעלה ספקות באשר לבטיחותם של מגדלי הענק; מאז הפיגוע בתאומים חוששים רבים כי מרבית המבנים לא יעמדו באסון דומה עתידם של גורדי השחקים, קצת כמו קצוותיהם, לוט בערפל מאז מתקפת הטרור ב-11 בספטמבר. בימים אלו נערכת בלונדון ועידת מבנים ופיתוח שמעלה ספקות באשר לבטיחותם של מגדלי הענק האלה בעתיד. הוועידה התכנסה במקור כדי לדון בדרכים לפתח את הסביבה העירונית באופן אקולוגי וידידותי לסביבה. בוועידה משתתפים יותר מאלף נציגים מ-30 מדינות. התמוטטות מגדלי מרכז הסחר העולמי וההרס וההרג שנלוו אליה העלו אל סדר היום את נושאי בטיחות המבנים ואופן בנייתם. הצירים שהגיעו לוועידה יבחנו דרכים בעזרתם תימנע חזרתם של אסונות דומים. מגדלי התאומים נבנו כך שיוכלו לעמוד בלחץ רב ואף שרדו את הפיצוץ שאירע בחניון אחד המבנים ב-1993. אך מאז התמוטטותם לערימת מתכת ענקית, מתקבלות במועצה לבניינים גבוהים מאות שיחות של אנשים המבקשים לדעת מהן המידות והתקנים של גורדי השחקים שיבטיחו שאסון דומה לא יתרחש. מנתונים סטטיסטים עולה כמחצית מאוכלוסיית העולם מתגוררת בסביבה אורבנית ועל פי ההערכות נתונים אלה צפויים לעלות. הכתבה נלקחה מואללה! חדשות.
 

oren*

New member
זה יכול להעלות עוד הרבה שאלות:

1) האם הבית הפרטי שבניתי בכפר מוגן בפני התקפת טרמיטים? 2) האם איזה שהוא מבנה אמור להיות מוגן בפני התרסקות שני מטוסים עמוסי דלק? 3) האם כדאי באותה הזדמנות לבטל את האוטובוסים, הרכבות והרכבות התחתיות - הם מתפוצצים ומתנגשים כמעט מדי יום בכל העולם 4) איך זה שמגדלי התאומים עמדו כמעט שלושים שנה בניו יורק, הפכו לאחד הסמלים המפורסמים ביותר בעולם - ופתאום הגלגל מסתובב והם יהיו הגורם להפסקת בניית גורדי השחקים? נראה לי מטורף לחלוטין כל הקטע הזה - מניעת אסונות צריכה להיעשות בעזרת אנשים מתאימים שישבו מול מסכי רדאר ויבדקו כל נקודה קטנה בשמיים, ולא בעזרת ביטול בניית גורדי שחקים או עצירת ההתפתחות האורבנית המערבית.
 

איילת29

New member
זה

נושא הרבה יותר מורכב ועמוק מזה... ואני מתכוונת בעיקר לעניין האקולוגי והידידותי. איילת.
 

DrunkGoat

New member
איזה צחוקים איתם...

אם ינמיכו את כל הבניינים בעולם מתחת ל-50 מטר נגיד, אנחנו נתפוס בערך 10% שטח יותר, נכון? נכון. בהנחה וכי לא תתאפשר בנייה לגובה, הערים יגדלו לרוחב -הרבה- יותר מהר, לאט לאט ערים יתחברו (ניו יורק תגיע לפילדלפיה, סן פרנסיסקו תגיע ללוס אנג´לס...) התוצאה תהיה שבערך בתוך 1000 שנים, העולם יהיה עיר אחת שטוחה וגדולה.
 

DrunkGoat

New member
ולאיילת29...

הבנייה לרוחב (כלומר, הריסת עוד שטחים ירוקים לטובת מבנים) תפגע הרבה יותר בעולם מבחינה אקולוגית ויאדה יאדה יאדה יאדה מאשר הבניה לגובה, שאולי בגללה יש לנו קצת פחות שמש ורוח, אבל בזכותה הערים "חוסכות" במקום.
 

איילת29

New member
DrunkGoat

ישנם אדריכלים שהלכו, ראו ולמדו מהי, למשל ,הבנייה הורנקולרית (בנייה שהתבצעה ע"י אנשים בעלי שורש עמוק למקומותיהם ולמנהגי חייהם הקהילתיים, ובעלי מגע עם הטבע שסביבם..אפשר לראות אותה הרבה באזור הים התיכון), קיבלו השראה והכירו בגאוניות הבלתי מתוכננת של שפת המקום והטמיעו את הסגנון הפונקציונלי המוצלח הזה בתוך פרוייקטים שלהם. אדריכלים כאלה הם, למשל: לה-קורבזיה, לואיס קאן.. לדעתי יש לכך חשיבות בארכיטקטורה העכשווית... יש לשמור-בחיים את עקרונות הפשטות, הקהילה, והאמפתיה הסביבתית באדריכלות העכשווית... לבנות בצורה מודרנית, אך, לחשוב טוב מה ואיך... להשתלב בסביבה הקיימת, להתייחס לסביבה הטבעית והאנושית.. זו כוונתי.
 
למעלה