סוף עידן ההרחבות.

ש מים

New member
צפו עליה חדה מאוד במחירי צ.ק

בעיקר במרכז הארץ, אבל לא רק...

ש מים

New member
צודק!!

לדעתי "מעל 400". לא הגיוני שמתחת.
מצד שני, "מעל 400" מוציא מהכלל את רוב המושבים והקיבוצים (400 משפחות = בערך כ- 1,300 נפש).

ש מים

New member
אבל החומר הנפיץ באמת נמצא במשפט אחר

משפט קטן ונחבא: "גם העברת הזכויות במגרשים (השכרה, מכירה) בישובים הקהילתיים ובהרחבות לא תותנה בהסכמת האגודות השיתופיות בישובים.".
אני עוד לא ממש יודע מה המשמעות ואיך זה יבוא לידי ביטוי, אבל - כפי שביטול וועדות הקבלה בהרחבות הקיבוצים, ביטל כמעט לחלוטין את ההרחבות (ובמקום זה החלו הקיבוצים ליישם "קבלת חברים חדשים") - כך אני צופה שגם לנושא זה תהיה השפעה מרחיקת-לכת בכל נושא "פני הקהילה" בקיבוצים ובישובים הקהילתיים הקטנים.

droriko

New member
למה סמיילי עצוב

ועדות הקבלה הן אחת מהרעות החולות של המדינה הזאת. הן מותירות מחוץ לגדר את כל מי שהוא לא "מספיק אטרקטיבי" לקיבוץ. זה נכים,זה מפגרים,זה חולי נפש,זה אתיופים ורוסים,בהרבה מקרים זה גם הומואים ולסביות, זה בעלי עבר פלילי(גם אם חזרו למוטב),זה אנשים עם כישורים חברתיים נמוכים,זה אנשים שלא שירתו בצבא(גם אם לא מטעמי מצפון). בעצם מדירים את כל מי שהוא לא כמו חברי הקיבוץ.

אם אני אקים חנות ואכתוב בשלט "הכניסה רק לאנשים יפים"(שהרי אנשים יפים יוצרים אווירה טובה יותר) או גרוע מזה אכתוב "אין כניסה למזרחים אתיופים ורוסים" אז יסגרו לי את החנות ואפילו יעמידו אותי לדין. משום מה כשהקיבוצים עושים את זה אז זה בסך הכל "שמירה על חיי קהילה תקינים".

ש מים

New member
כמו שלא תכניס אליך לדירה דייר בעייתי

בקהילה קטנה יש השפעה עצומה לכל פרט. בעיר/בישוב גדול יש אפשרות לאנונימיות ולמגוון, בקהילות קטנות - כמו גם בדירות שיכון קטנות - אין את הפריווילגיה הזו (ואל תגיד לי שזו "המצאה של הקיבוצים והמושבים: שאל באום אל פחם, אם לשכונת ג'ברין אפשר להכניס בן חמולת מחמיד. וזה מבלי שהנ"ל יהיה מוגדר "בעייתי"
)

למעלה