סוף שבוע גסטרונומי

גידי42

New member
סוף שבוע גסטרונומי

הזמן: יום שיש האחרון. השעה 2230. התפאורה ננה בר. היינו 4 ובאנו רעבים ומלאי מצב רוח. את ננה בר הכרתי בזכות חברה מדהימה שלקחה אותי לצהרים וזה אחרי שהיא סעדה שם עם משהוא אחר.עד כדי כך מצא חן בעיני המקום (היא אף פעם לא איכזבה) שאת יום ההולדת האחרון שלי ( ואתם כבר שמתם לב כמה אני אוהב את עצמי ומבינים מזה יום הולדת בשבילי) חגגתי שם בחברת חבורה מצומצמת אך איכותית של חברים טובים. ננה בר היא בהחלט אחד המקומות החביבים עלי ואני לא מחמיץ שום הזדמנות לפקוד את המקום. מנות ראשונות: קלמרי עם רוטב .....מצוין, סלט קלמרי קר - לא רע וסלט עם גבינת עיזים - לא הטעם שלי אבל מי שאכל אותו עשה רושם שנהנה מאד. אה שכחתי 4 מרגריטות קפואות בטעמים שונים ליוו את ההתלבטויות בטרם הזמנה. יין לבן חרמון חצי יבש מוגש בשמפנייר כמו שצריך עיקריות: סטיק סלמון- טוב מאד, שרימפס ברוטב חמאה, שום יין - מעולה ושתי מנות כבד עוף עשוי טוב על מצע פירה - מעולה גם כן אחרונות: סורבה במבחר טעמים, ומרנג תפוזים. בסדר בחצות יש שם תפריט לילה חדש חדש כולל מבחר מצומצם של נישנושים + כמה מנות מהתפריט, 2 ברים מגישים משקאות, אין צורך בארוחה מליאה, ואפשר סתם לשבת לנשנש ולשתות. לא זול על הארוחה הנ"ל שילמנו 780 ש"ח כולל שרות. יצאנו באחת שבעים ומרוצים. אחלה מקום אחלה אוכל ואחלה אוירה!!! ובשבת בצהרים בירנבאום ומנדלבאום המקום שלטעמי הכי מזכיר מסעדות במנהטן. היינו עוד די שבעים מננה ולכן הסתפקנו ב כבד קצוץ - הכי קרוב למה שאמי נהגה להכין וזה מחמאה אדירה, סלט ירוק סתמי למדי ומרק ירקות לעבדכם שסבל מצינון קל. המלפפונים החמוצים שמגישים שם הם הטעימים בעיר והלחם והחמאה - ללקק את האצבעות. עיקריות: פילה מצוין מידיום צרוב קצת מלמעלה אך אדמדם ועסיסי מבפנים, אנטריקוט 300 ג"ר (לא הבשר המעודף עלי אבל מהביס שטעמתי יצא לא רע) סטיק פרגית סתמי למדי ושניצל עגל ממש כמו באוסטריה וגרמניה שם לא יודעים מזה שניצל מחזה עוף. ולמנת הקינוח האולטימטיבית , הכי טעימה שאכלתי אי פעם: מרק מיניסטרונה של פירות. צלוחית מרק ממולאת במעין סלט פירות שוחים ברוטב מדהים (לבושתי שכחתי מהוא למרות ששאלתי) ועל כל זה כדור סורבה מעולה מעולה מעולה. כולל שתיה קלה ותשר נפרדנו מ- 600 ש"ח (לא זול בעליל) מומלץ למי שרוצה להזכר באוכל ביתי ולאכול בשר טוב. מקום אלגנטי, שרות מעולה ובמשך היום אפשר להתחכך בכל השמנה והסלתא העיסקית בת"א

תלתלית

New member
נהייתי רעבה...

אבל יקר , הוהא בכל כך הרבה כסף.. ארוץ לי לסטפן בראון לשם אני הולכת באירועים מיוחדים.. טעים ונעים.. שומעים את הקרקורים שההודעה של גידי עשתה לי? <שקט! בטן!>

כתומתי

New member
בנזוגי מכור לטרטר של בירנבאום

הוא טוען שהוא הכי טוב שיש, ומת על הטקס עם הביצה והברנדי. מה אני אגיד לכם - על טעם ועל ריח יש המון מה להתווכח - כי בעיני הטרטר הזה צריך ללכת לאיזה גריל לוהט, ואז הוא יהיה אחלה המבורגר, עם הברנדי והתיבול..
אני מעדיפה את האוכל שלי מידיום, אלא אם זה סושי או קרפצ´יו.. מה שמרגיז אותי בבירנבאום זה שהתוספות אינן כלולות במנה העיקרית, גבר שמנפח את המחיר מאוד מאוד.

שלום ...בקשר לננה בר...איפה הכתובת

שלה כיום? האם זו אותה ננה הרוסיה שהיתה מבשלת כל כך טוב אז בננה הבר המקורית בויטל 2 בפלורנטין?

meravbr

New member
אם כבר אז אולי גרוזינית...

האמת שאני לא יודעת אם מדובר באותה ננה מפלורנטין, אבל יש לה את ננה בר בנווה צדק ואת ננוצ´קה - מסעדה חדשה שמוגדרת כביסטרו גרוזיני. ודרך אגב, דב אלבוים ראיין אותה השבוע (ננה שרייר זהו שמה המלא) ב"חוצה ישראל". וסתם עוד אנקדוטה שולית, אם שמתם לב הפרסומת לתוכנית הספרים של אבירמה גולן בחינוכית ("בקריאה ראשונה") צולמה בננה בר ...

גידי42

New member
ננה מפלורנטין

אז ככה הטלנובלה הולכת ככה.: ננה בר בפלואנטין היתה שייכת לננה ולבעלה. אחרי שהם התגרשו (כן גם זה קורה לפעמים) ננה השאירה את המסעדה לאקס ופתחה את ננו´צקה מסעדה גרוזינית. שם עוד לא הייתי, לא יודע, לא רוצה לפגוע באף אחד אבל אוכל גרוזיני.....לא נשמע לי ובכלל ממתי גרוזיה נחשבת למעצמה קולינרית? שמעתי רק טובות על ננוצ´קה ואם משהוא הוה אשמת לשמע תגובות ביתר פירוט

גידי42

New member
כרגיל צודקת

א. זה נכון כל תוספת 12 ש"ח משגורם לאשליה אופטית של מנה עיקרית יחסית זולה מה שלא וזה מעצבן. ב. שונא טרטר מכל סוג שהוא. (אפשר לספור על יד אחת את הדברים שאני לא אוכל וזה אחד מהם) הדבר חי היחידי שאני אוכל זה סושי או סשימי וגם לזה נדרשתי לזמן וביקור ביפן על מנת להתרגל. ג. גם אני מעדיף את האוכל שלי מידיום. אמרתי לך שאנחנו נועדנו אחת לשניה עוד מכנה משותף על הרבים שכבר מצאנו,

אתה שונא טרטר ואני שונאת רגל קרושה

תודה על העדכונים בקשר לננה היא גם היתה חברה של הצייר הזה פעם נו פיצ´חדזה שעיצב לה את הקפה מסעדה בויטל 2 או שרק עשה לה את הציורים שם והיא עיצבה נראה לי נושא מעניין שכל אחד יכתוב פה את האוכל שהוא לא סובל ולי באמת יש מעט מאד כאלה זה רגל קרושה - בעיקר את הרוטט הלבן הזה וזה קורקבנים שמאז ילדותי שנאתי וזה קציצות קלופס - כנ"ל מאז ילדותי ועוד אולי שניים שלושה דברים זה הכל... ברור שאני לא מדברת כאן על כל מיני דברים אקסצנטרים כמו נחשים למשל שהסינים אוהבים...

למעלה