סוף שבוע הגיע

1me too1

New member
סוף שבוע הגיע

איך עבר עליכן השבוע. האם היה אביבי או חורפי? עמוס או רגוע?
מה היה טוב, רע ולא נורא?
סוף שבוע נעים

שבוע ללא שינה

כמעט ולא ישנתי ומרגישים את זה עליי.
אין לי אנרגיות ואין לי כוח ואני במין מעגל כזה שנגמר רק הלילה של לא נרדמת/מתעוררת באמצע הלילה ולא מצליחה להירדם שוב ואז עייפה ונרדמת מוקדם ומתעוררת מוקדם מידי שוב כך שכל לילה מסתכם בערך בשעתיים שינה

כל כך לא מתאים במיוחד שזה היה שבוע העבודה הראשון שלי...
&nbsp
סה"כ נהנית בעבודה, זה עם ילדים ואני דואגת לאתגר את עצמי ולולא כל אלה כולל בעלי והמשפחה שלי שמזכירים לי כל רגע שאני אובר קוליפייד להיות נני (גם אם זה זמני) זה היה יכול להיות יותר כיף.
ברור לי שיכולה להיות יותר מבייביסיטר ועובדה שאני נותנת לעבודה הזו 100 אחוז מעצמי ואני מפעילה את הילדים ומקדמת אותם וממש לא מתייחסת לזה כאל בייביסיטר אבל כולם לוחצים עליי למצוא עבודה כגננת בבית ספר אבל הם לא מבינים שזה לא כזה פשוט, לא בשלב זה של השנה. יש רק משרות לשנה הבאה וגם הן עדיין לא נפתחו.
&nbsp
אתמול הייתי בשיחה עם הקאוצ'רית שלי שהיוותה לי אור והביאה לי קצת אנרגיות- בעיקר עובדות על לשחרר.
שונאת את המילה הזו אבל זה כל כך נכון, חייבת ללמוד לשחרר

alphadelta

New member

פרפרית יקרה. כמו שכבר הבנת הרקע שלי הוא חינוך ועבדתי שנים בתור מורה וגננת בארץ וגם בארצות הברית. כשהגעתי לארצות הברית עבדתי בתור מטפלת וזה היה נהדר. (למרות שלפעמים יללתי לעזר בעדי. ..) אבל לרב נהנתי. זה נתן לי נסיון בתרבות הילדים פה. כשלקחתי אותם לשעת סיפור נחשפתי לשירי הילדים פה. כשבאתי לאסוף את הילדה מהגן באתי מעט מוקדם ולמדתי המון על גן יהודי פה. בספריה כששאלנו ספרים נחשפתי להמון ספרות ילדים מקומית. נפגשתי עם הורים ומטפלים בפארק ושוב למדתי המון על עולם הילדים פה. ובסוף התקופה קיבלתי כמה הצעות עבודה כי כבר שמעו עלי ;) כולל ג׳וב נפלא בחינוך.

אני מודה שעם הטיפולים וזה- מאוד נוח לי כרגע

עם העבודה הזו- זה יותר באיזי, אני יכולה ליזום פעילויות בעצמי עם הילדים וסה"כ באמת נהנית.
פשוט כולם בלחץ והיסטריה מזה שאני לא עובדת כבר בביה"ס ודי, הייתי רוצה שירפו... אני כבר לא רומזת, אלא אומרת ועדיין... לא עוזר לי

&nbsp
תודה על התגובה

alphadelta

New member

היה לנו שבוע בבית. וזה נגמר מהר מדי. כל כך אוהבת זמן כזה. טיילנו, נפגשנו עם משפחה ועם חברים, והלכנו למוזיאונים. הבית הפוך כי הייתי עם הילדים. ואפילו שהם עזרו (?) יותר בעבודות הבית אני צריכה להדביק את הקצב. אז אני לומדת לשחרר (רואה פרפרית- לא רק את... חחח) בכל מקרה, היה טוב אבל מחר היום האחרון של הרוגע הזה.

זה טוב לפעמים שיש את הרוגע הזה של הבית

אנחנו גם עשינו יום בית כזה למעט קפיצה לחברים שהם שכנים ועשינו ארוחת בוהריים כייפית

&nbsp
יקירה, תלמדי שעבודות הבית תמיד יחכו
ואפילו יתווספו עוד על הדרך בזמן שמחכים

העיקר שביליתם ביחד והיה שבוע כייפי

אצלי,

אתמול, יום ראשון נחגג יום האם בבריטניה. אז זה היה יום של אמא, קיבלתי ארוחת בוקר למיטה (אני שונאת ארוחת בוקר במיטה, שונאת לאכול במיטה, מי המציא את הדבר הזה? קיבלתי כרטיס ברכה יפה וזוג עגילים.

אח"כ יצאנו כולנו למבצע שיחים, שהחל כבר לפני יומיים. מסביב כל הבית וגינה יש לנו גדר חיה. היא חיה כל כך טוב, שהיא כבר הגיעה לממידי ענק והחלטתנו לקצץ, לפני שעלים צומחים ואז זה הרבה יותר קשה. עבדנו כמה שעות טובות ואפילו לא סיימנו את קידמת הבית. טוב שבבית החדש לא יהיה לנו שיחים כאלה
זה מצריך בעצם תחזוקה חודשית, ואז זה לא מגיע למצב כזה. דווקא לא מתאים לנו

אחה"צ נסענו לטייל והיה ממש כייף. ממש מרגישים כבר את האביב
מצ"ב 2 תמונות מהאי המקסים שלנו.

1me too1

New member
ואו,

איזה תמונות מהממות.
כמו לגור באגדה ��

1me too1

New member
מסכמת

לרגע מזג האויר היה חלומי, ואז ירד, ושוב היה קר, מושלג ואפור, אבל היום שוב יש שתי מעלות פלוס עם קצת שמש, אז אני מניחה שהאביב בפינה ��
סיבוב בקניון, לבד, אחרי ארבע או חמש חנויות מצאתי מכנס וחולצה....
וירוס אחד שהתחיל מצינון ובחר להתישב לו על מיתרי הקול, דווקא בזמן הכי לחוץ בשנה, אבל הצלחתי לחלק את כל התפקידים למודל סדר בשתי הכיתות, ועשיתי ימי הורים לכיתה אחת, ואז לקחת את יום שישי למנוחה.
גילינו שבסוכנות האימוץ שמצאנו הם מאפשרים לאמץ רק ילדים עם צרכים מיוחדים או מומים, וחזרנו לנקודת ההתחלה: -/
שבוע טוב

1me too1

New member
בסך הכל אני במצב רוח טוב

קצת התבאסתי מעניין האימוץ, אבל מנסה לברר מה עכשיו......

forglemmigej

New member
היה ממש בסדר

לא שביתר השבועות לא היה בסדר

השבוע התחלתי לחפש מצרכים לפסח ,יש איזו מכולת כשרה בעיר הבירה אבל מצות אצלם שוות למנה אמצעית במסעדת יוקרה עם שלושה כוכבי מישלן , כו-לה מצות ,אני כל כך שונאת את הקטע היהודי הזה לעשות כסף ממצות , בנתיים גיליתי מישהו שגר במלמה ושם יש לקהילה היהודית חנות גדולה שעושים משלוחים גם מעבר לגשר אז אולי אני אתקמבן איתו.
הימים הארוכים והשמש שמעירה בארבע בבוקר מעצבנים אותי ,הלכתי בשבת לחפש וילון צילון כזה בצבע שחור אבל לא היה בדיוק מה שחיפשתי נקוה שהשבוע יגיע.
אני קוראת עכשו ספר מרשים ביותר בשם ״אנשים רגילים״ מאת כריסטופר בראונינג ,שבו מסופר על יחידת המילואים המשטרתית גדוד מספר 101 מהעיר המבורג ומעשיה בהשתתפות ברצח יהודים בפולין, ספר מומלץ לכל מי שרוצה לדעת איך אנשים נורמלים בחייהם היום יומיים ומעל לגיל הגיוס כלומר בסביבות 40 נהפכו לרוצחים מרצון בגלל פקודות מלמעלה למרות שחלק מהם התנגד להשתתף ברצח ואלו שלא רצו לעשות זאת קיבלו פטור ללא שאונה להם דבר, פשוט ספר חובה לכל אדם נורמלי או שחושב את עצמו לנורמלי.
אני רוצה לציין שלא קראתי ספרים די הרבה זמן ,אין לי סבלנות לחירטוטים שהתפרסמו בשנים האחרונות אבל זה פשוט מרתק.
אני גם בין לבין צופה בסרט "גט" עם רונית אלקבץ ומנשה נוי , למי שלא מכיר את הסיפור אז זה על אשה בשם ויויאן אמסלם שנשואה לאיזה אחד בשם אלישע והיא מנסה להתגרש דרך בית הדין הרבני , ביג מיסטק. זה לא יאמן איך חבורת אנשים שלא מבינים כלום ביחסים בין בני אדם חורצת גורלות או יותר נכון לא חורצת כי אף אחד לא מתגרש אצלם . רונית אלקבץ היא שחקנית גדולה מהחיים ומנשה נוי מרביץ משחק של עורך דין מזרחי שמדבר כל הזמן בעין וחית גרוניים כמו גיל חובב אבל חוץ מזה הוא פשוט אדיר. אני מאד ממליצה, הסרט נמצא במקום הקבוע של ממתקים מארץ נהדרת.

אספרסו2

New member
ממליץ לך לקרוא את הספר

של גולדהגן דניאל יונה , תליינים מרצון בשירות היטלר .
&nbsp
&nbsp

forglemmigej

New member
שמעתי על הספר. תודה

מה שאותי תמיד התמיה בקשר לתרוץ שלהם שהם מילאו פקודות
מה עם האובר-שטורמפיהרר היה אומר לחייליו להרוג את האמא שלהם או האחות או הבת או האחיין או את הכלב של השכן, הם גם אז היו מבצעים פקודות.

אספרסו2

New member
כמו שיהודי אורתודוקסי

שוקד על ביצוע המצוות הלכה למעשה,ללא מחשבה ושיקול דעת.
גם הם,לשיטתם,עשו את מה שצריך היה לעשות.
&nbsp
&nbsp

forglemmigej

New member
כן כן שמענו על הרבנים

בקהילות שונות שידעו מבעוד מועד שעומדים לאסוף את בני קהילתם ולשלוח ברכבות והם יכלו להזהיר אותם כדי שיוכלו לברוח -לא בטוח אם היו ניצלים ,אבל יכלו לנסות-ואמרו שההוא למעלה ישמור עליהם ואין מה לדאוג והם בעצמם ברחו עם משפחתם, ככה שמה שיש בין יהודי אורתודוקסי והמקום אני לוקחת בעירבון, הרבה מהעילית הגרמנית לא הסכימה למעשים ועזבה את גרמניה בזמן ,אבל לא כל אחד יכל לעזוב, זה עלה הרבה כסף ולא היה להם שום בסיס בארהב לעומת אלו שכן היה להם ולכן הנחיתה היתה רכה , גם הגירה של יהודים אחרי הפוגרומים לא תמיד היתה פשוטה ,הם היו צריכים לאסוף כספים מכל מיני אנשים כדי לבצע את התהליך ורוב האנשים בשטעטלים היו מאד עניים , זה לא שיכלת לעלות על האניה בלי כלום ולהפליג מעבר לאופק , היה גם איזה ארגון סטודנטים בשם הורד הלבן שניסה להתנגד למשטר אבל הוא היה קטן מדי , ראיתי פעם את אמירה הס בטלויזיה פה ,הביאו כל מיני נשים דעתניות מרחבי העולם כדי לשמוע מה יש להן להגיד על גידול החסה בשטחים ובמיוחד אותו ערוץ שהיא התראיינה בו שהוא מאד פרו פלשתינאי ורוב העובדים שלו הם יהודים דוקא, אוקצור, אמירה אמרה למה היא כזאת נלחמת לטובת החלשים והמדוכאים , כשהיהודים בעיירה של אמה נלקחו לרכבת עם כיוון אחד, כולם ,כל השכנים לא אמרו כלום רק עמדו והסתכלו באנשים שחיו בינם מאות בשנים איך הם נלקחים לגורלם האכזר ואיש לא עוזר רק מביט, ואת זה אמה החדירה בה בגיל צעיר מאד ,אף פעם לא לעמוד ולהביט כשמשהו רע קורה, האמת כשראיתי אותה מתראינת ככה באמת הרגשתי קרבה אליה ,היא פתאום היתה כל כך אמיתית ולא לוחמנית שכמעט גם אני חשבתי לעבור לגור בעזה
מה שמיוחד בספר אנשים רגילים ,הוא שאלו אנשים הרבה אחרי גיל גיוס, בני 40 כשההורמונים יותר בשליטה כשיש יותר עומק בחיים ולא הכל שחור לבן , הרי למה מגייסים בני 18 כי אין להם באמת ידע על החיים ומורכבותם ,הם באמת חושבים שזה דבר חשוב להלחם למען המולדת , מה אני אגיד לך המדינה שאתה חי בה היא מיוחדת ומורכבת מאד עם אנשים שכן מסתכלים עכשו ומושיטים יד והתיקון שלהם ארוך וכואב .

mumfor4

New member
עוד שבוע

האביב כבר מתחיל לבצבץ פה ושם נרקיסים צומחים במלוא הדרם .
לא סוד שאני אם חד הורית חלק גדול מהשנה , אבל השבוע הזה היה מאוד אינטנסיבי וסיימתי אותו עם הלשון בחוץ
בין אסיפות הורים , לביקורים אצל הרופא ולטיפול בדלקת אישית שלי . פשוט הרגשתי שאני קורסת
ואז הגיע סוף השבוע והיה פשוט קרררר . כול כך קר
הקטנה שלי הופיעה בהופעת ריקוד פעם ראשונה מול קהל , זאת היתה הופעה של כול החוגים מגיל 3 עד 16 נראה לי .
אני התרגשתי יותר ממנה . אחיה התאום הגיע לעודד ואמר לה בסיום , רואים שעבדת מאוד קשה , כול הכבוד וזה חימם לי את הלב.
הבלוג שלי קרס ליותר מיומיים , בעלי עבד במרץ להחיות אותו והצליח חלקית , כי המון פוסטים שכתבתי בטיוטה נעלמו לבלי שוב .
אני ממשיכה לתחזק אותו , מעלה מתכונים חדשים וסיפורים מהרילוקיישן הראשון שלנו ותמיד מתפלאת למצוא אי מייל עם תגובה
או בקשה . לפעמים אני שוכחת שהחשיפה כול כך גדולה , עדיין מרגישה שזה ספר מתכונים וסיפורים שכתבתי לעצמי .
התחלתי למיין לפני הנקיון הגדול של פסח , ולקחתי 10 שקיות שחורות גדולות לצדקה . זה רק שני חדרים .
נשבעתי לעצמי לא לקנות כול כך הרבה לילדים , אני מוכרחה לעמוד במילה שלי .
שיהיה לכולם המשך שבוע נפלא ובשורות טובות ופוריות , אני מברכת את כול מי שחפצה שזה פשוט יקרה לה .

למעלה