היה ממש בסדר
לא שביתר השבועות לא היה בסדר
השבוע התחלתי לחפש מצרכים לפסח ,יש איזו מכולת כשרה בעיר הבירה אבל מצות אצלם שוות למנה אמצעית במסעדת יוקרה עם שלושה כוכבי מישלן , כו-לה מצות ,אני כל כך שונאת את הקטע היהודי הזה לעשות כסף ממצות , בנתיים גיליתי מישהו שגר במלמה ושם יש לקהילה היהודית חנות גדולה שעושים משלוחים גם מעבר לגשר אז אולי אני אתקמבן איתו.
הימים הארוכים והשמש שמעירה בארבע בבוקר מעצבנים אותי ,הלכתי בשבת לחפש וילון צילון כזה בצבע שחור אבל לא היה בדיוק מה שחיפשתי נקוה שהשבוע יגיע.
אני קוראת עכשו ספר מרשים ביותר בשם ״אנשים רגילים״ מאת כריסטופר בראונינג ,שבו מסופר על יחידת המילואים המשטרתית גדוד מספר 101 מהעיר המבורג ומעשיה בהשתתפות ברצח יהודים בפולין, ספר מומלץ לכל מי שרוצה לדעת איך אנשים נורמלים בחייהם היום יומיים ומעל לגיל הגיוס כלומר בסביבות 40 נהפכו לרוצחים מרצון בגלל פקודות מלמעלה למרות שחלק מהם התנגד להשתתף ברצח ואלו שלא רצו לעשות זאת קיבלו פטור ללא שאונה להם דבר, פשוט ספר חובה לכל אדם נורמלי או שחושב את עצמו לנורמלי.
אני רוצה לציין שלא קראתי ספרים די הרבה זמן ,אין לי סבלנות לחירטוטים שהתפרסמו בשנים האחרונות אבל זה פשוט מרתק.
אני גם בין לבין צופה בסרט "גט" עם רונית אלקבץ ומנשה נוי , למי שלא מכיר את הסיפור אז זה על אשה בשם ויויאן אמסלם שנשואה לאיזה אחד בשם אלישע והיא מנסה להתגרש דרך בית הדין הרבני , ביג מיסטק. זה לא יאמן איך חבורת אנשים שלא מבינים כלום ביחסים בין בני אדם חורצת גורלות או יותר נכון לא חורצת כי אף אחד לא מתגרש אצלם . רונית אלקבץ היא שחקנית גדולה מהחיים ומנשה נוי מרביץ משחק של עורך דין מזרחי שמדבר כל הזמן בעין וחית גרוניים כמו גיל חובב אבל חוץ מזה הוא פשוט אדיר. אני מאד ממליצה, הסרט נמצא במקום הקבוע של ממתקים מארץ נהדרת.