לא משהו
מזג האויר ממש לא קייצי ,יש כל הזמן מה שקוראים פה stilhed regn כלומר גשם שקט, יושבים בערב לארוחה בפאטיו והגשם נוקש על הגג מהפיברגלס כמו ציפורים שרצות מהר מהר . מדהים. אבל לעומת זאת הכל ירוק כל הזמן וכל הפרחים והשיחים פורחים בטירוף צפון אירופאי בדיוק כמו שאני אוהבת, הדובדבנים כבר מתחילים להרקב על העצים אבל בתור פיצוי הפטל בר מתחיל להציף את השיחים ותפוחונים קטנים מבצבצים על כל העצים שפזורים בממלכה הקטנה, כל סוגי הדגנים כבר הבשילו בשדות ועוד מעט יגיעו המפלצות הענקיות ויקצרו את כולם ,היום בשביל להפעיל טרקטור בשדות צריך תואר של מהנדס טילים זה ממש לא פשוט , לא מספיק קורס בצמ"ה , מענין ההבדל הגאוגרפי בטופוגרפיה פה לעומת שבדיה אהובתי, בתקופת הקרח לא זכור לי איזו, נדדו קרחונים מנורבגיה לדנמרק ונשאו עימם אדמה טובה ואבנים קטנות , הקרחונים התישבו בדנמרק ואיתם האדמה והאבנים שמוצאים מהן הרבה בשדות, בדיוק אותן אבנים שנמצאות גם בנורבגיה , בשדות האלו אפשר לגדל הכל החל מחיטה, שעורה , שיפון , תירס ובעיקר את צמחי הליפתית שמייצרים מהם את שמן הקנולה , בניגוד לארץ נהדרת שזורקים את החקלאים לפח פה האיחוד מסבסד את החקלאות וגם יש גשם בלי סוף. בשבדיה הקרחונים לא התישבו אז היא בעיקר ארץ תעשיתית ואין כמעט גידולי שדה ובעיקר היא הררית קצת כמו נורבגיה וקשה לגדל משהו בהרים.
השבוע הלכתי לראות סרט ישראלי בקולנוע , משהו שלא עשיתי כבר הרבה זמן ,הוא נקרא בעברית מיתה טובה ובדנית farvel festen כלומר מסיבת פרידה, זה על זקנים באיזה דיור מוגן שמחליטים להמית את חבריהם כשלא יוכלו לשאת את עליבות הזקנה , אני רוצה לציין את זאב רווח שמתגלה כשחקן מעולה בניגוד לתדמית העממית שיש לו וכמובן עליזה רוזן המופלאה , הסרט מוצג בבתי קולנוע פה לא במסגרת פסטיבל יהודי או משהו וזה שמח אותי מאד אמנם היינו 15 צופים בלבד בקולנוע אבל גם זה משהו. סרט אחר שהורדתי "חוקית" ואני ממליצה בכל לב נקרא Far from the madding crowd זה לפי ספר של תומאס הרדי ומתרחש במאה ה-19 בערבות דורסט שם התרחשו רוב עלילות ספריו פשוט מופלא, הבמאי של הסרט הוא דני בשם תומאס וינטרברג והיתה נסוכה אוירה דנית מבחינת הצילום האופייני והמשחק המופנם אך הגאוני.
חוץ מזה מעציב אותי מאד מה שקורה במדינה הרחוקה אך הכה קרובה ללב.