סוף שבוע הגיע

1me too1

New member
סוף שבוע הגיע

איך עבר עליכם השבוע?
ואיך עבר החג??
מה היה טוב?
מה היה רע?
ומה היה - לא נורא??
סוף שבוע נעים: -)

כרגיל אני עונה ראשונה

היה שבוע שעבר ממש מהר -יומיים וחצי בגן. האמת שהילדים הפתיעו לטובה מבחינת החזרה לגן. אני ממש אוהבת את העבודה איתם והאמת שזה כיף שכבר בהתחלה רואים איך הם לומדים ומפנימים את מה שמלמדת. זו שאיתי לא משהו בכלל וזה די מבאס. היא פשוט לא מנוסה ומאוד לא רוצה להקשיב וללמוד ויש גבול כמה אפשר לנסות לעזור -אי אפשר לתת יותר חלב ממה שהעגל רוצה לינוק, או משהו כזה-לא?

&nbsp
חוץ מזה, שבוע של המון בישולים במטבח כחלק מהחסכון שלנו וההחלטה להימנע מאכילה בחוץ/הזמנת אוכל ודי נהנית מזה.
&nbsp
הרע- קצת איבדתי את זה לגבי הטיפולים-מאוד לחוצה ומפוחדת

&nbsp
הלא נורא- החיים...

נשימות עמוקות

&nbsp
שמחה איתך שבגן סהכ טוב.
לגבי הפאקצה, כמעט תמיד יהיו אנשים שפחות נסתדר איתם,
שימי בצד ואל תתני לזה להפריע לך כמה שאפשר...
חיבוקים מכאן
(ובנושא אחר - מסר בדרך אלייך...)

היא נחמדה, אבל הניסיון היחידי שיש לה הוא הדרכה במחנה קיץ

אומנם הרבה שנים אבל עדיין זה לא מורה/גננת ואומנם היא בשלבי סיום תואר בחינוך אבל רואים ומרגישים את חוסר הניסיון וזה מהותי.
מוצאת את עצמי עושה עבודה של 2 וזה בדיוק ההיפך ממה שצריכה בנקודה זו של חיי עם הטיפולים.
&nbsp
שלא לדבר על זה שהיא איטית בטירוף-עד שהיא מחליפה חיתול לילד אחד, אני כבר מחליפה לכל השאר. צריכה ללמוד להרפות ולהבין שלא כולם תקתקנים כמוני. מנסה מאוד להיות סבלנית איתה כי מבינה שסה"כ הכוונות שלה טובות אבל זה מאוד קשה לעבוד עם אדם כל כך חסר ניסיון כשאתה חייב שהכל יתקתק כמו שצריך.

Boston Guy

New member
למישהו בגן הזה יש בכלל רשיון הוראה מקומי?

קראתי כמה הודעות שלך בנושא הגן הזה - ולפי הרושם שנוצר אצלי אין אף אחד בצוות שנמצא אצלך בכיתה שיש לו הסמכה ורשיון הוראה של מדינת ניו יורק.
מה שאומר שלמוסד כנראה אין אקרדיטציה של NAEYC...

כשאת כותבת שהילדים בגן שרים שיר בעיברית לילד מכה,
זה קודם כל מייד מזכיר לי את הילדים האולטרא-אורתודוקסים בגן של קהיליית החסידים של ה"בוסטונר-רעבע" שבשכונה שלידינו - שאני שומע אותם מדברים ושרים בזמן משחקים בחצר ביידיש...
למה ילד במוסד חינוכי בארה"ב מתקשר עם החברים לכיתה שלו בעיברית?
כי הגננת לא יודעת ולא מלמדת את השירים רלוונטיים האנגלית?
למה שהורה ירצה לשלוח את הילדים שלו ל"גן גטו" שכזה?

ומעבר לזה - ילד מכה? בגן בארה"ב?
והגננת לא התערבה מייד להפסיק את זה, וקראה להורים לשיחה?
בגנים האמריקאים שאני מכיר מהילדים שלי (לפני 10 שנים ויותר, אבל לא מאמין שזה השתנה) - הייתה אפס טולראנטיות לאלימות כלשהיא.
הגננות התערבו מייד - לא הילדים האחרים.
אני זוכר היטב ילד בן שנתיים וכלום שנשך חברה של בת שלי בגן - והורחק ל 3 ימים מהכיתה... זו הנשיכה היחידה שהייתה באותה שנה.

מדובר בגן ישראלי-אמריקאי ועל כן יש בכל כיתה

מורה דוברת עברית ומורה דוברת אנגלית וכל אחת מלמדת בשפה שאותה היא אמורה ללמד.
בכל כיתה יש מורה אחת לפחות עם רישיון הוראה מקומי. זו שאיתי ספציפית ממש אמורה לקבל בקרוב.
&nbsp
למה שישלחו ילד ללמוד בגן כזה? חלק מההורים ישראלים ורוצים שהילד ילמד עברית, חלק מההורים מעדיפים שהילד ילמד במוסד שמלמד בשפה העברית ומלמד על חגי ישראל ולכן פונים לגן ישראלי -כל אחד מסיבותיו.

Boston Guy

New member
משהו לא הגיוני בתשובה שלך

"בכל כיתה יש מורה אחת לפחות עם רישיון הוראה מקומי". משפט קל, ברור ופשוט להבנה.

"זו שאיתי ספציפית ממש אמורה לקבל בקרוב."
אמורה לקבל בקרוב = עדיין אין לה רשיון הוראה של מדינת ניו יורק. לך אין רשיון הוראה של מדינת ניו יורק. מכאן יוצא שבכיתה אין אף איש צוות שיש לו רשיון הוראה של מדינת ניו יורק.

איך שני המשפטים שכתבת מתחברים, בדיוק?

צודק, זה המצב כרגע.

איזה מזל שלא אני זו שצריכה לתת דין וחשבון להורים מהבחינה הזו.

alphadelta

New member
אולי זה עוזר

לכל מדינה פה יש כללים משלה. באחת המדינות בה עבדתי, אם לומדים את הקורס האחרון לקבלת התעודה, ניתן לקבל תעודה זמנית מטעם המפקח, כל עוד מסיימים את הלימודים עד תאריך מסויים. (הדיון שבו אביע את דעתי על התהליך הוא ארוך מדי מכדי להכתב פה, וסביר להניח לא יעניין את הקהל.)

Et tu Brute

New member
השעו מהגן ילד בן שנתיים?!

בלי קשר לצורך במורים עם רשיונות הוראה ואקרדיטציה של NAEYC, להשעות בגיל שנתיים נשמע לי ממש לא מדיניות סבירה (וכן, גם אצלנו יש אפס סובלנות לאלימות והצוות ממש לא עובר על נשיכות לסדר היום. אבל הטיפול באלימות צריך להיות מותאם גיל, ולדעתי עונש כזה אינו תואם לגיל שנתיים).

Boston Guy

New member
זה מה היה.

אני לא מומחה לענייני חינוך ילדים בני שנתיים, אבל אני מבין גדול בחינוך הורים של ילדים בני שנתיים... ו TIME OUT של יומיים לילד בן שנתיים זה אמצעי לחינוך ההורה - לא אמצעי לחינוך הילד.

היום יש אינפלציה מטורפת של גני ילדים בעיירה שבה אני גר - כל שטח מסחרי שמתפנה מדייר קודם מייד הופך לגן ילדים... אבל בתקופה שהילדים שלי היו קטנים היה מחסור עצום בגני ילדים, ולכל גן היו רשימות המתנה ארוכות כאורך הגלות.
השיטה הזו הייתה מאוד יעילה ל"יישר" הורים שבאו מגישה של "משמעת וככלי התנהגות זה לילדים אחרים - לא למחמל שלנו". הורה עובד או לומד שצריך להתמודד עם למצוא סידור לילד ל"תקופת ההשעייה" - מתחיל מהר מאוד לשדר לילד שלו מסרים שתואמים את מה שהגן מחפש.

CheniNanny

New member
(יש כפתור לייק?)

הלא נורא - החיים...

מממ
מזדהה
עם הלא נורא
עם החיים
ועם השלוש נקודות

איזה שבוע עבר אלי...

סיפרתי לכם על ההפקה שבוני משחקת בה ואני חלק מצוות התלבושות. אז ביום שלישי, מנהלי הקלאב שבמסגרתו נערכת ההפקה הזאת, אמרו שלדעתם ההפקה לא מתקדמת מספיק טוב והם רוצים לראות את כל הסצנות יחד (כמו חזרה גנרלית) ביום חמישי, בשביל להחליט אם הולכים על זה או לא

בתור איש צוות התלבושות (צוות של שתי נשים) הבטחתי לבמאית שנביא פריט לבוש לכל דמות בשביל לעזור להם להכנס לדמות שלהם טוב יותר וזה גם יראה טוב יותר על הבמה. היו יומיים מטורפים, לבחורה כמוני שרגילה לימים שקטים ורגועים, אבל עשינו זאת!!! האנשים שלא ידעו על התלבושות מאוד שמחו ושיתפו פעולה במידה מעוררת הערצה, בעיקר כי מדובר בהרבה בנות עשרה שחשבתי שיותר יתעסקו באיך הן נראות וכד', ממש לא, הן היו מקסימות, הבאתי תמונות של התקופה והלוק שאנחנו רוצים והן היו מקסימות.
בפועל, חלק מהסצנות רצו טוב יותר וחלק ... לא, אבל דווקא הילדים הפתיעו לטובה, לעומת חלק מהמבוגרים שהיו על הבמה עם הטקסט ביד, איזה בושה!!!
אני לא יכולה לתאר לכם את הלחץ של הילדים וההורים שלהם. יהיה או לא יהיה אחרי כל כך הרבה עבודה (הם בחזרות של פעם בשבוע מחודש מרץ, לא היו חזרות בחופשת הקיץ, ושתי חזרות בשבוע מאמצע אוגוסט).
אתמול בבוקר הבמאית שמה בדף הפייסבוק של ההפקה את התנאים שהועדה החליטה אליהם במידה וההפקה תמשיך. התנאים הם כאלו שהבמאית לא יכלה לקחת החלטה לבדה ורצתה לשמוע את דעת השחקים: 3 חזרות באמצע שבוע כולל אחד בסופ"ש, כל חזרה 3 שעות ולא שעתיים, עוד 2 במאים יצטרפו לצוות לעזור בחזרות במקביל, ועוד דברים קטנים. היא שמה את זה בפוסט בתור ציטוט וחבל מאוד. האמת היא שכאשר אני ראיתי את זה חשכו עיני. זה לא פולטיקלי קורקט וחבל, כי חברי הועדה מאוד נפגעו, ואחרי דין ודברים אוף ליין, ההפקה בוטלה סופית אתמול בערב, וכל זה רק בגלל איגו

מדובר בהפקה של תיאטרון חובבים, כולם עושים את זה בהתנדבות בזמנם החופשי, ההפקות הן מקסימות, יש פה שני מועדוני תיאטרונים כאלה באי והם מעלים לפחות הפקה בשנה. כל כך חבל!!!

סליחה על החפירה, הייתי צריכה להוציא

נירית, נשמע כל כך מעצבן.

סה"כ הכל היה בהתנדבות ומעצבן שזה הגיע למצב כזה

&nbsp
כל הכבוד לך על רוח ההתנדבות.

rona73

New member
חבל מאוד שזה נגמר ככה

איך בוני הגיבה? מקווה שתנסו עוד פעם הצגה אחרת במקום אחר,יש מצב?

אני הכנתי אותה לזה, היא קיבלה את זה עם המון אכזבה אבל

בלי דמעות, מה שאי אפשר להגיד על הנערות שהשתתפו בהפקה הזאת. כל כך כואב לי אליהן.

הבמאית כבר מתכוננת להצגה חדשה ביוני, אני מאוד מקוה שהיא תמצא תיאטרון שיסכים לרוץ עם זה, כי בלי כל המשאבים, לבד, זה יקר ומאוד מאוד קשה.

נשמע ממש אבל ממש מעצבן!!
כמה חבל!
שולחת עידוד מפה.
מקווה שבוני לא לקחה קשה מידי...

למעלה