סוף שבוע חורפי וקר..החורף הגיע בגדול..

יוליקה

Member
מנהל
שיהיה סופ"ש חורפי וקר

בעלי חזר אתמול מבודפשט והביא לי מטעמים מעושנים
כפי שרק ההונגרים יודעים להכין...
אז השבת נכין משהו שיחמם לנו את הלב...
אבל בשבוע הבא... אני חייבת שיהיה מזג אויר נאה...
אני מארחת את כל המשפחה שלי ושל אחי עם המון המון ילדים...

הדסהש1

New member
יוליקה נקווה שכך יהיה גם אני זקוקה ליום נאה

ביום שישי..יש אזכרה לאימי ואין לי חשק לעמוד בגשם בבית הקברות.......

הדסהש1

New member
דבר שזעזע אותי..חבר הכנסת איוב קרא עומד לשחוט

68 כבשים בשבוע הבא לרגל מינויו לשר בלי תיק..זה היה אמור להיות היום
אך הגלל הליכודיאדה שנערכת באילת זה נידחה..הוזמנו 700 אורחים..
זה ממש לא נתפס..

איך אנשים חכמים נופלים בשטויות

בכתבה השבועית של מאיר שלו הוא מעלה בין היתר את האמירה הדבילית של איזה רב שטוען שנהיגת נשים גורמת לאסונות.

אז גם הוא נופל לפרשנות הזויה של מליוני דתיים מאז ומעולם, ומשתמש בפסוק הידוע כי שהם מפרשים אותו, כשאין לפרשנות המפורסמת שום קשר למציאות , עוד שקר של הדתיים למסכת של מליוני שקרים.....

יוליקה

Member
מנהל
למירי רגב - יש אמנזיה??

הפעם מירי רגב הגזימה בגדול - לכן אני רוצה קצת לרענן את זכרונה שכניראה בקרב הליכודניקים מישהו גרם לה לאמנזיה....(אמנזיה רטרוגרדית - שיכחת אירועים לפני גורם האמנזיה.)
היא צרחה בליכודיאדה שאילולא הם אף אחד לא היה מציין שהיום יום השואה הבינלאומי... ורק תודות לליכודיאדה יודעים עכשיו שיש יום שואה בינלאומי...
אז בוא ונרענן קצת את זכרונה...
את יום השואה הבינלאומי החליט האום לציין ב-2006.
ביום השואה הבינלאומי הראשון השתתפה ישראל במטס הצדעה מעל המחנה אושוויץ-בירקנאו:
ביום הזיכרון הבינלאומי הראשון לזכר השואה, התקיים מטס של חיל האוויר הישראלי מעל חורבות מחנה ההשמדה אושוויץ, וכאשר עברו מעל שרידי המשרפות, אמרו: "אנו, טייסי חיל האוויר הישראלי, בשמי מחנה הזוועות, קמנו מאפר מיליוני הקורבנות, נושאים את זעקתם האילמת, מצדיעים לגבורתם ומבטיחים להיות מגן לעם היהודי ולארצו - ישראל".
על המשימה פיקד תת-אלוף אמיר אשל, ראש להק אוויר בחיל האוויר ולימים מפקד החיל.
ב-2006 מירי רגב היתה עדיין דוברת צה"ל כך שאם לא השתתפה בטקס שם וודאי ידעה על כך בתוקף תפקידה.
מירי רגב השתחררה מצה"ל רק ב-2008:
רגב סיימה את תפקידה כדוברת צה"ל באוגוסט 2007. באוקטובר 2007 מינה אותה הרמטכ"ל גבי אשכנזי לרכזת אירועי צה"ל לציון חגיגות שנת ה-60 למדינת ישראל, תפקיד שאותו מילאה עד לסיום שירותה בשנת 2008.

היא חולה רק במחלה אחת משולבת: טימטום ורגשי נחיתות.

פעם הדרכתי קבוצה לירושלים, ובסופו של יום הגענו לארוחת ערב מרוקאית במסעדת "דארנה".

גיסתו שהיא פולניה הנשואה למרוקאי, הפכה כבר מזמן למרוקאית.
האוכל שהיא מכינה הוא חריץ שיכול להמס פלסטיק.
רצתה בפעמים שונות לתת לי גם, אמרתי לה שלמנה שלי לא תשים חריף, אני אוהב פיקנטי ואשים לבד.

האוכל היה בלתי אכיל לחלוטין.

שאלתי על זה את בעל מסעדת דארנה (דארנה=ביתנו) האם יש במרוקו הבדל בין בישול של ערבים ושל יהודים, ענה שבוודאי האוכל הערבי טעים מאוד.
ושל היהודים ? תפל וחסר טעם, לכן הם שמים הרבה חריף כדי לטשטש את חוסר הטעם ומתחרים מי יאכל חריף יותר.
כעת הבנתי.

תגובה של אשתי הפולניה: למה? דווקא יש להם דברים טעימים .
אין מה לעשות , טעם של פולניה.

superman1234

New member
כמומחה לשפה העברית אני מניח שרצית לכתוב :

"האוכל שהיא מכינה הוא חריף(ץ) שיכול ל[המס<-שגיאה] להתיך פלסטיק."

כשבמהדות חדשות הערב מראים מצד אחד את מירי משבחת

את הליכודיאדה שבגללה יום השואה מוזכר "בגדול", ומצד שני רואים את נציגי העדות בישראל מבקרים בפולין בורשה, בגטו, באושוויץ... - איזו בושה.

יוליקה

Member
מנהל
הכתבה על נציגי הדתות בפולין

היתה חזקה מאד!!
איך יכולה מדינת ישראל לא להכיר בשואת העם הארמני...
עד כדי כך מאיים עלינו ארדואן???

אגב הרב אלפנט שמצא את בני משפחתו ברשימת הנספים באושויץ
הוא הרב הראשי של דימונה כבר ותר מ-30 שנה... הוא הכין את הבן שלי
לבר מצווה. הוא רב אמריקאי שהגיע לדימונה, אשכנזי שלמד את כל סגנונות
התפילה הן מרוקאים, תוניסאים ואפילו הודים...

חפשי "60 הימים של מוסה דאג" - על שואת הארמנים

כשהייתי ילד אמי קראה את הספר ברומנית , והיא סיפרה לי קצת.
כשהתבגרתי, חיפשתי ומצאתי את הספר בשני כרכים קטנים (כתב פרנץ וורפל).
רק כשקוראים בו , אז מבינים מה היה שם.

את ההד מהמעשים שלהם אפילו בארץ הרגישו (מי שהיה רגיש) כאשר נשים ארמניות נלקחו כזונות לפקדים הטורקים וכשמאסו בהן, מכרו אותן בשני ביליק האחת (כמו 10 שקלים).

חלקן נמצאו מסתובבות בארץ, מזות רעב וסבל וישנות מתחת לגשרים.
אף אחד לא הושיט להן יד, כל אחד היה עסוק בהישרדות שלו, והערבים מצאו בהן כר להשתמש בהן גם במיטה וגם בשדה בלי שום תמורה.

אז זה, לא:"היה שמח לפני שנולדתי".....

יוליקה

Member
מנהל
אתה מחזק את דברי, איך עם שסבל משואה

יכול להתעלם לחלוטין כאילו לא קרה משואה של עם אחר??
רק בגלל שהטורקים מתעלמים ומאיימים שמי שיכיר בשואה,
ינותקו עמו הקשרים... כל העולם צריך להכיר בשואת העם הארמני!!!

נימה3

New member
לפני כמה שנים הייתי בטיול בארמניה

ארץ מקסימה מאד נהניתי אנשים חמים ולבבייםאוכל מעולה הכל טוב. ביקרנו בירווואן במוזיאון השואה שלהם. מוזיאון מאד מרשים מושקע על הקירות צילומים מהימים הנוראים ההם. באמצע המבנה יש אבוקת תמיד בתוך ככרה עליה שמנו פרחים לזכר הנספים קראנו קטע מארבעים הימים של מוסה סאג אני כתבתי כמה מילים וקראתי שם. היה מרגש עד דמעות.
הם כל הזמן מסתכלים על הר אררט שהוא שלהם לפי המסורת שלהם.
זמן רב חשבתי שמוסה דאג זה של שם זל בן אדם עד שקראתי את הספר והסתבר שזה שם של הר.
אחד הסממנים של הומניות זה להרגיש את הכאב של האחר.

אגב האררט

מצאו בפיסגת ההרים שרידים של ספינה וחושבים שזו ספינתו של נח

וַיַּחְסְרוּ הַמַּיִם--מִקְצֵה, חֲמִשִּׁים וּמְאַת יוֹם. דוַתָּנַח הַתֵּבָה בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי, בְּשִׁבְעָה-עָשָׂר יוֹם לַחֹדֶשׁ, עַל, הָרֵי אֲרָרָט. ה וְהַמַּיִם, הָיוּ הָלוֹךְ וְחָסוֹר, עַד, הַחֹדֶשׁ הָעֲשִׂירִי; בָּעֲשִׂירִי בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ, נִרְאוּ רָאשֵׁי הֶהָרִים. ו וַיְהִי, מִקֵּץ אַרְבָּעִים יוֹם; וַיִּפְתַּח נֹחַ, אֶת-חַלּוֹן הַתֵּבָה אֲשֶׁר עָשָׂה. (בראשית ח).

http://news.walla.co.il/item/1667901

לי אישית זה לא נראה רציני, ספינות נמצאו בעבר במקומות אחרים בלתי הגיוניים, וממש לא יכול להיות שעץ החזיק בגובה 4000 מטר קיץ וחורף מעל 2600 שנים.

הסירה מתקופת ישו

זו ההגדרה.
כדי לפתות צליינים קראו לסירה מהמאה הראשונה בשם הזה, דרמטי.
לא יכוןל להיות של ישו כיוון שאחת מאמירות האושר מדברת על האושר להיות ללא רכוש, ואמנם לא היה לו שום רכוש, סירה בטח לא.

זה כמו שיש מלחמות נגד על ריק , כשהחרדים הטיפשים מחוללים מהומות נגד דארווין בטענה שזה לא נכון שאדם נולד מהקוף.
נכון שזה לא נכון, האדם נולד לאב קדמון שממנו נולד גם הקוף, זו תורת דארווין.

למעלה