סוף שבוע חורפי וקר..החורף הגיע בגדול..

זה ממש פשוט להלך על המים, עשיתי זאת רבות.

בטיולים לאיזור, נהגתי לאסוף את האנשים ולהושיבם על שפת הכנרת צפונית למעין איוב, יש שם מקום שהחוף מעוקל נראה כמו תיאטרון , אנשים יושבים בחצי עיגול ואני מציג להם הליכה על המים (האמונה הנוצרית מספרת ששם ישו עשה את הפעולה הזו).
זה לא רחוק מסלע האושר שממנו עולה שביל אל כנסיית האושר.

והחשוב - שכחתי לכתוב איך עושים זאת

פשוט מאוד במפרצון הזה שנראה כמו תיאטרון פני השטח שלו הם אמנם ים, אבל בעומק של עד 10 ס"מ זו שכבת אבנים.
כאשר יושבים באמצע התיאטרון ואני מהלך מקצה המפרצון לקצהו על האבנים, זה נראה כאילו אני הולך על המים.

זה מזכיר לי שנחום גוטמן כשהיה ילד נהג לרדת לשפת הים, וכששאלו אותו מה יש לעשות שם כל יום, ענה שמתגלים לו דברים נפלאים על החוף.
למשל?
למשל אתמול הוא ראה קטר רכבת מורד מאוניה ונוסע על הים.....

טוב כבר אז הוא היה מוכר כבעל דמיון מפותח וכישורי הספרות שלו כבר העלו ניצנים, וחש/בו שהוא הזה.
אבל לא.
זה היה חוף אמיתי וים אמיתי וקטר רכבת אמיתי.
פשוט הוא היה נמוך ולא ראה שהיה בנוי מזח ארוך לתוך הים ועל המזח מסילה , אל המזח הזה הורד הקטר ונסע על המסילה שהיה מותקנת , אל נמל יפו .

arye9

New member
אפרופו נחום גוטמן

בספרו לובנגולו מלך זולו קפצו הכושים (כך הוא קרא להם) לשלות
מטבעות שנזרקו אליהם.
הפעם זה נערות אפריקאיות במעלה הנייג'ר.
http://cgate.co.il/ships/sahar.htm

אירה, אז כולם קראו להם כך.

אפרו-אמריקאים נכנס למילון בשנות ה-60 של המאה הקודמת אני חושבת.

arye9

New member
אפרו אמריקאים

שינוי השם ממש עוזר להם כמו
שאני לא זקן אלא אזרח ותיק, ומאז אני ממש צעיר

ובבוא היום לא יכניסו אותי למושב זקנים אלא לדיור מוגן
ויקשרו אותי לכסא כמובן להנאתי.

אני בחיים לא הייתי עושה דבר כזה

זה ממש לא משעשע אותי לראות שזורקים כסף כדי שהנערות הללו שזקוקות לו תקפוצנה ותדוג אותו. זה בהחלט מצביע על הזורק.
אתה רוצה לתת,תן. אבל בלי להשפיל.

arye9

New member
חשבת פעם שזה המקצוע שלה?

זאת הפרנסה שלה ואם אני לא אשלם לה לא יהיה לה כסף לקנות אוכל.

כשהפלגתי באניות, החברה רצתה מאד לשלם לי בתנאי שאני אקרע
את התחת בשבילה.
אם אני יוצא לטיול אני משלם למורה הדרך ולא אתן לו כסף להנאתי.

בכלל לא שילמתי לה כסף, הייתי אז קדט והמשכורת החודשית
שלי הייתה 10$ + מאה לירות לעבודה של 12 שעות ביום.

superman1234

New member
מאיר שלו כתב במדויק את

המשמעות המעשית של הביטוי " כל כבודה בת מלך פנימה". הוא גם מדגיש שאינו נכנס לבדוק את המקור של הביטוי (אטימולוגיה) אלא מביא רק את המשמעות שלו בשימוש יומיומי , בדיבור או בכתיבה. ואתה ממשיך בשלך כאילו שהמצאת את השפה העברית, ובן יהודה היה תלמיד שלך.

אלאורלי

New member
בגרמניה נמצאו 6 בני נוער מתים

המשטרה לא יודעת למה, למוסלמים יש יד בענין?

בת אל57751

New member
למה דוקא המוסלמים??כי הטרורסטים ברובם הם מוסלמים

והם אשמים שהביאו את המצב לידי כך

המשמעות שהמציאו הדתיים היא לבסס את הוראות ההבל שלהם

הרי האשה לא נחשבת כלל.

בנוסף, הדתיים מנצלים את בורות רוב החילונים בתורה ומוכרים שקרים בלי הנד עפעף.
כך גם השקר הזה,
כך גם השקר שאיסור שמיעת שירת נשים הוא מהתורה (הפוך)
ושקר הסתרת האמת מה הן עשרת הדיברות האמיתיות, כאשר בפירוש יש הנחיה למורי כיתות, ג' בדיוק אילו חלקים בנושא מתן תורה ללמד את הילדים, וכך מגיל צעיר מטמיעים בהם את השקר הזה.

עברית?
רבים מידי לא יודעים לדבר עברית , לא מבינים מהי משמעות "כאילו" ומשתמשים במילה הזו כדי לסתום חורים בשיחה כמילה ללא מובן, או שלא מבינים את ההבדל בין לשכור או להשכיר, ועוד ועוד. ואני מדבר על עברית מדובר ולא ספרותית.

ואין לציטוט שום קשר עם בן יהודה ולא האמירות המוזרות שלך כלפיי, כשאני לא מתבטא כך כלפיך, זאת פשוט חוצפה וחוסר נימוס בסיסי.
וכן, ולהעיר בגין טעויות הקלדה , למי שמבוגר ממך בלפחות 71 שנים, זו התנהגות בלתי נאותה לחלוטין !

ובזאת סגרתי את הנושא מבחינתי,
אתה מחפש קטטות? לא איתי.

superman1234

New member
מה לעשות שכל פעם שישנה מחלוקת איתך,

זה מייד הופך לקטטה ו/או לחוסר נימוס. תתבגר בבקשה.
מאיר שלו , שהבנתו בשפה העברית בטח שאינה פחותה משלך, כותב מפורשות שבשימוש יומיומי הביטוי הנ"ל וללא כל קשר למקורו המשמעות שלו היא "שטוב לה לאישה להשאר סגורה בביתה".

מתוך "מילון השפה העברית "
בת מלך כבודה פנימה
הביטוי "כבוֹדה של בת מלך - פנימה" משמש היום את שומרי הצניעות לאמור: "האשה היהודיה היא בת מלך ועליה לשמור על כבוֹדהּ". כלומר – לכסות את גופה וראשה, ואם תיכבד ותשב בבית – מה טוב.

וכשאתה כבר מסונוור מרוב כעס, אינך שם לב שההערה שלי ב משפט שכתבת :
"האוכל שהיא מכינה הוא חריף שיכול להמס פלסטיק." מתיחסת למילה "להמס" שהיא שגויה. לשנות מצב צבירה של מוצק לנוזל נקרא "התכה". המסה היא הכנסת מוצק (המומס) לנוזל (הממיס) לקבלת תמיסה.

בת אל57751

New member
אני לא מבינה למה להתיחס בכלל,גם אני ראיתי

לא נעצרתי לרגע להתיחסות,,,,יש אנשים שהבורג קצת משוחרר הפנמתי
וזהו,,חבל להתיחס ולהתרגז,

למעלה