השבועיים האחרונים היו ממש קשים
חוץ מסבא שלי, שטפו טפו טפו החלים לגמרי, שד משחת הבן אדם הזה. אני נשבעת שיש לו 9 נשמות (ועוד כמה ספירים שהוא מחביא בשרוול). אפילו הרופאים קראו להחלמה שלו נס. היו לי שבועיים עמוסים גם בבית, דברים טובים בסך הכל, אבל המון בבת אחת.
ממה נתחיל?
קנינו מקרר חדש. מדדנו הכל וגם השויינו למידות באתר. הגיעו המובילים והמקרר נכנס מבחינת גובה, אבל הדלתות לא נפתחות עד הסוף. בלית ברירה בעלי הוריד שני איטשים מהשיש (מזל שזה עשוי עץ) ועכשיו הדלת נפתחת עד הסוף.
יומיים אחר כך עשינו רצפת עץ חדשה בחדר אוכל ובמטבח. נראה יופי בסך הכל. הרצפה יותר כהה ממש שרציתי, אבל זה נראה טוב. אני עוד צריכה להתרגל. אבל מכיוון ששמנו פרקט, וזה יושב על הרצפה הישנה שלנו, פתאום למקרר אין מקום מבחינת גובה, וכל כמה זמן צריך לדחוף אותו בחזרה פנימה כי הדלת שוב מתחילה לפגוע בשיש. בעלי מתכוון לשייף קצת את הארון כדי שזה ייכנס יותר טוב. וגם את שני הדלתות שיש לנו במטבח (אחת ארון אחסון והשניה שיוצאת למרפסת) היו צריכים לשייף כי אחרת זה הם לא היו שימושיים.
ואם כל זה לא הספיק, עשו לנו גם עבודות איטום ובידוד בבית. שמו חומר בידוד בעליית הגג, בתוך הקירות וגם במרתף. יומיים הייתי מרותקת לבית, וכמעט ולא יכולתי לעשות כלום. עכשיו הבלגן בבית חוגג כי בנוסף לכל מה שהיינו צריכים להוריד מהמקרר כשהתקינו את החדש, הייתי גם צריכה להוריד תמונות ושאר קישוטים שתלויים על הקירות. אני מנסה לאט לאט לסדר את הכל, אבל הכל מלא אבק וצריך לנקות וזה יצא חתיכת פרויקט. אבל הכל לטובה... אני חושבת (מקווה).
הדבר הכי הזויי שקרה לי השבוע היה שהייתי אצל האמצעי בגן לדבר על חנוכה. המורה הכינה אותי מראש שאסור לי לדבר על דת אלא רק לשתף במנהגים, אז כשהגעתי שאלתי אותה אם אפשר לספר על נס פך השמן - לא היתה לה בעיה עם זה. יופי.
פתאום ילד אחד אומר "אה, אלו האנשים ששמו את ישו התינוק על הצלב". לא ידעתי איך להגיב ליציאה כזאת. בכל השנים שאני גרה כאן (כמעט 20) עוד לא יצא לי להתקל בזה. ניחא אם היה מדובר באדם מבוגר אני עוד יכולה להתנצח איתו על עובדות היסטוריות, אבל מה אומרים לילד בן 5-6 ועוד שאסור לי לדבר בכלל על דת?
המורה בהתחלה אמרה לו לדבר שוב עם ההורים שלו על זה כי הוא בטח לא הבין את כל הסיפור כמו שצריך. ואז אותו הילד ועוד כמה התחילו להגיד שכן זה באמת קרה ובאמת נכון. אז המורה קטעה את זה ואמרה שהיא בטוחה שגברת כהן והבן שלה לא היו פוגעים באף אחד, אז לפחות הם הסכימו עם זה והמשכתי בשיחה כאילו לא קרה כלום. המורה כל-כך התנצלה בפני אחר כך, לא שהיתה לה שליטה על זה, אבל היא הרגישה מאוד לא נעים עם הסיטואציה. הם אתם נתקלתם במצב כזה? איך הגבתם? אשמח לשמוע מנסיונכם.