קודם כל מאחלת לכל המצפות והמייחלות שהכל יהיה בדברו במוקדם
או במאוחר ועכשו לעניננו השבוע שכבר עומד ליד הדלת לקראת שבוע חדש~
התחלתי לזרוע בצלי פרחים וזרעים סתם ,אני תמיד קונה המון בתקופה הזאת אבל הרבה פעמים הם לא יוצאים בכלל או כמות קטנה והכי גרוע זה עם הצנוניות שצריך לדלל את השתילים אבל שאלו יהיו הבעיות שלי, הציפורים מתחילות לחפש מקום לקינון למרות שעוד אין עלים בכלל על השיחים והעצים 'אני אוהבת את התקופה הזאת של החיזור שכולם ממהרים וטורחים על בית חדש כאילו אלו חיים כבר מצפים לציפור שחורה
העיזים והכבשים כבר נמצאות בשדות איזה מתוקים הם ,עוד מעט יוולדו טלאים חדשים ועולם כמנהגו ינהג, היום נסעתי לאיזה מרכז קניות הזמנתי לא מזמן מכנסי ריצה מסין בעשר דולר על משקל שתי שקל ,אבל לאחר שלוש כביסות כל החוטים התפוררו והצבע הפך להיות שקוף, במרכז הקניות היו עשרות אנשים, משפחות משפחות שנראה שבאו להרוג את מספר השעות עד לסיומו של הסופשבוע , מצאתי את המכנס שמס-תבר שגם הוא יוצר בסין אבל עלה הרבה יותר, ומה ראיתי השבוע , לפני שבוע המלצתי על בית הקלפים עכשו אני חוזרת בי, בפרק תשיעי בערך נשברתי גיבוב כזה של קלישאות באמת היו מעבר לסבלנותי ואני אדם טולרנטי . באמת. כל כך הרבה סילופים נתחיל מזה שיש איזו התקפה של מחבלים על חיילים רוסים בבקעת הירדן והנשיא האמריקאי נוסע להפגש עם הנשיא הרוסי על כביש 90 ליד בית שאן, נזכרתי בסדרה המופתית של מודי בראון אממה הנוף נראה כאילו צולם באיזו מדינה באפריקה שבטח יותר זול לצלם בה , מה שהכי שבר אותי זו השגרירה הישראלית שניתן לה השם המדהים אליאנה כספי שזה יותר שם של כוכבת לרגע בערוץ הילדים או סלבס בשקל באתר רכילות בוואינט ,אבל ממש ממש לא שם של שגרירה בוושינגטון , אני הייתי נותנת לה שם כמו רות קציר , אבל לא התיעצו איתי , יש כחצי מליון ישראלים באמריצקה אי אפשר היה לשאול מישהו .
ועכשו אני ממליצה על סדרה ישראלית מצוינת בשם מקום בצמרת ,שהוצגה בערוץ 1 זה על ההסטוריה של מוזיקת הפופ בארץ , אני רוצה להתעכב על הפרק האחרון כי היו בו כמה אמירות אנתרופולוגיות: ,הפרק היה על מוזיקה שחורה יענו הלא אשכנזית ונזכרתי כשרק התגייסתי עד ששיבצו אותי במשרד של קפה וטלפונים בפיקוד המרכז, הייתי בחדר עם שתי פריחות שגרו באיזור התחנה המרכזית הישנה בתל אביב וכל היום הן ניגנו בטייפ קסטות שירי דכאון ובכי בנוסח זוער ערגוב או גקי מקייטן ,זה היה כמו בחדר עינויים של השבכ אני לא מגזימה , היות שהייתי חדשה שמה לא העזתי לבקש להנמיך את הווליום או לשים מוזיקה בסגנון אחר ,על כל פנים מאז יש לי טראומה מהמוזיקה הזו ,יותר מאוחר שתי הבנות שדוקא נהייתי חברה איתן ,כל יומיים עשו עריקות ונכנסו ויצאו מכלא שש או ארבע לא זוכרת מה היה הכלא לבנות ונדמה לי ששתיהן התחתנו עם ערסים כמוהם כדי לברוח מהשרות הצבאי ,אז נתקלתי פעם ראשונה עם עמך ישראל בצורה הכי מזוקקת שלו , בקשר לפרק שראיתי ,היתה לי הרגשה עמומה שבכוונה עשו אותו מובדל מיתר המוזיקות שהושמעו בפרקים הקודמים והאנשים צולמו בצורה הכי מכוערת שלהם ,הרי קולנוע זה בראש ובראשונה עריכה, אולי אני רואה צל הרים כהרים אבל ככה היתה לי ההרגשה, בנוסף כל המוזיקאים -עלאק- שהראו בתוכנית ראו שלא היתה להם השכלה מוזיקלית, הם ניגנו כמו השבטים באפריקה לפי קולות הרוח והאבנים או מה שלא יהיה ,אבל לא לפי תבנית מוסיקלית שיש היגיון וסדר מאחוריה, מוזיקה זה בראש ובראשונה לוגיקה מתמטית, כמובן שאפשר לנגן "לפי שמיעה" אבל זה ככה גם נשמע , בליל בכייני של שלושה או ארבעה רבעי טון כי זה הדבר היחידי שאפשר להפיק ממוזיקה "אותנטית" היה שמה אחד שניגן במנדולינה שזה כלי קלאסי ,זה בהחלט כלי שדורש השכלה מוזיקלית בשביל להפיק את המיטב אבל הוא ניגן כל כך פרימיטיבי שאני באופן אישי נעלבתי בשביל המנדולינה, גם כל היבבות ולעשות שמח בכח לא נראו לי בכלל, המוזיקה הישראלית על שלל גוניה בנויה על סולם מול שעושה את רוב השירים שלנו עצובים ונוגים בגלל ההיסטוריה וההווה, אי אפשר להכניס בכח שמחת חיים איפה שאין כאלו , עוד דבר ששמעתי ונחרדתי ממנו אלו הסיפורים איך הם עשו חפלות בשכונת התקוה ,בשנות השבעים אנשים היו מנגנים ושרים באמצע הרחוב עד אמצע הלילה בקולי קולות וכולם היו מצטרפים ומה זה אם לא האגרסיביות הישראלית הידועה ,אני עושה מה בראש שלי וכל היתר שיחפשו, הייתי המומה שהם עוד קידשו את התופעה שאפשר לנגן ולשיר כל הלילה כאילו אין מחר ואנשים לא צריכים ללכת לעבוד או שיש ילדים קטנים שצריכים לישון, מזרח התיכון זה שם, פשוט הבנתי שאני כבר מזמן לא משמה.