סוף שבוע נעים לכולם

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
סוף שבוע נעים לכולם

הגעתי הביתה לפני 10 דקות וכרגיל- ישר למחשב. הנסיעה הייתה סיוט או יותר נכון ההמתנה לאוטובוס. לא יודעת מה קרה לו היום אבל אני והאנשים בתחנה המתנו לו למעלה משעה וחצי- איזה סיוט. ואני עם תיק גדול עלי מכל השבוע ועוד תיק בית ספר כבד. טוב, העיקר שהגעתי הביתה. השבוע היה קצת מטורף. ביום ראשון היה לי מבחן ראשון באנטומיה- המבחן שכל כך חששתי ממנו. פחדתי פחד מוות אבל האמת שהמרצה המקסימה הייתה כל כך בסדר ונתנה מבחן הוגן לחלוטין ומי שלמד ידע. יצאתי מהמבחן בהרגשה כל כך טובה וסיימתי אותו אחרי חצי שעה וביום שלישי כבר היו תוצאות תלויות בבוקר. הלכתי לי מאושרת וחזרתי מרוסקת. האמת היא שציפתי לא לפחות מ 90 וקבלתי 80. אני לא יודעת מה קרה לי אבל פתאום פרצתי בכזה בכי ואי אפשר היה להרגיע אותי. כל כך התאכזבתי מהציון ונראה לי גם שכל המתח מסביב יצא החוצה. שתבינו, אני לומדת למבחן הזה מסוכות עם מחברות סיכומים, ספר אנטומיה עב כרס באנגלית ומה שלא תרצו. בחיים שלי לא למדתי ככה למבחן חודשים בלי לזוז המכסא ולכן ציפיתי ליותר. כך כל היום הייתי מדוכאת ולאט לאט התאוששתי. ביום שני היה לי תור לראומטולוג והוא החליט להתחיל מטטורקסט. אני צריכה לקחת 3 כדורים פעם בשבוע ואולי אז סוף סוף אצליח להתחיל לרדת בסטרואידים. היום עברתי במרפאה לקחת את חלק מהתשובות של הבדיקות שעשיתי ביום שני כי מחר אני אצל רופאת המשפחה שלי והתוצאות שהיו הם שההמוגלובין שלי הוא 10.9, הלימפוציטים קצת נמוכים, אנזמי הכבד ggt גבוה, ומשהו חדש שאני קצת דואגת אבל אולי זה לא כל כך משמעותי הוא סוכר שיצא 139 כשהנורמה היא עד 110. טפו טפו טפו שקיעת הדם שלי יצא 24
אבל ה סי,ר,פי שלי מאוד גבוה 2.9 ואני לא מבינה למה אם השקיעה לא גבוה. מוזר לא? בכל אופן אני אהיה מחר אצל הרופאת משפחה לתת לה את המכתב ונשמע מה יש לה לומר בנידון. יאלה, הולכת לאכול משהו ולנוח שירי

ל3

New member
אופססס, שכחתי

הדרי, מה עם אחותך? חשבתי עליכם כל השבוע ולא הייתה לי גישה למחשב. אני מקווה שיש בשורות טובות

gaia20

New member
שירי חומד, סופשבוע נעים גם לך../images/Emo13.gif

(לתמונה המצורפת- הסבר בהמשך ההודעה) הנסיעות האלו...זה פשוט סיוט... אחותי (שכבר ארחיב על השאלה השניה שלך), נוסעת פעם בשבוע הביתה, מהצפון- קריית שמונה...בפעם הראשונה היא נסעה בתחבורה ציבורית...סיוטי ביותר- בפעמים האחרות, היא כבר לקחה את האוטו, אני לא יודעת אם זה הקל עליה קצת...בכל זאת נסיעה של כמה שעות...אבל כל העניין סביב הנסיעות, רק גורמות לי להשתכנע שכשאני אכנס למסגרת של לימודים...הגבול שלי זה ראשון עד רחובות
בכל מקרה, העיקר שאת כבר בבית
*בקשר לאחותי, לצערי היא עוד לא עשתה את הבדיקות...אני לא יודעת למה היא מחכה....ניסיתי לדבר איתה הבוקר, אבל היא היתה באמצע נסיעה ובלי דיבורית אז לא יכולנו לדבר, אחר כך כבר נכנסתי לעבודה ולא יכולתי לדבר, ובנתיים היא לא עונה לי... אני מקווה לתפוס אותה בהמשך הערב. ותגידי לי...מה יהיה עם התגובות שלך למבחנים? עד מתי תספקי אנרגיה לזאב שלך? אני בטח כבר נשמעת כמו תקליט שבור, אבל באמת שזה לא, לא, לא, לא, בהחלט לא! בריא לך! אני מבינה שהציפיות שלך מעצמך הן מאוד מאוד גבוהות, אבל לא בכל מחיר! 80 זה מעולה, את יודעת שזה ציון מעולה
בכל מקרה, על כל ציון שאת מקבלת- אני מאוד גאה בך, ולא רק על הציון, גם על ההשקעה שלך, על זה שאת לא מוותרת, על זה שיש לך את הכוחות לעשות הכל, כל מה שאת רוצה (אני באמת חושבת שלי אין את הכוחות לעשות את מה שאת עושה) אני מקווה שעד עכשיו כבר התאוששת לגמרי
וקצת לנושא הבריאותי שלך (וגם לי יש עדכון מרופא העיניים שהיתי אצלו היום- בהמשך) אני מאוד מקווה ומחזיקה לך אצבעות שסופסוף תקבלי את מה שאת רוצה- הורדה במינון...אצלי, בכל פעם שהרופאה מאשרת על הורדת 2.5 מ"ג נוספים...יורדת לי עוד אבן מהלב...אני מרגישה פשוט כזאת הקלה באותו רגע
ההמוגלובין עדין סביר, תשמרי עליו ככה (ניסית להגדיל את מינון הברזל?) בקשר לסוכר, לבדיקה זו צריכים להיות בצום כמה שעות לפני, אם אכלת משהו, או אפילו שתית נס קפה\קולה\מיץ לפני הבדיקה, יתכן מאוד שזה מסביר את התוצאה בקצה העליון של הטווח. יכול מאוד להיות, שאם היו לוקחים לך דם 15 דקות מאוחר יותר, התוצאה כבר היתה בנורמה. בכל מקרה, אני לא חושבת שיש סיבה לדאגה, אני בטוחה שבבי"ח יש מכשיר לבדיקת סוכר (ואם לא קפצי אלי הביתה לקפה, אחותי תשמח להראות לך איך עושים את זה
), ואני לא חושבת שתהיה התנגדות לבדוק את העניין- זה בדיוק דקה לבדוק שוב את הסוכר. אחלה תוצאה של שקיעה
ובקשר ל סי.ר.פי...אני לא זוכרת בדיוק מה משמעות הבדיקה, בכל אופן, אם קבלת את הפרפרון האחרון בדואר, הסבירו שם על כך ששקיעה היא לא ממד טוב למעקב לפעמים התוצאה של השקיעה לא תואמת לתוצאות אחרות שציפינו לראות אותן שונות רק בגלל השקיעה התקינה. בקיצור- אל תסמכי על השקיעה. וואו...כמה קישקשתי...טוב, דבר אחרון- עידכון מהרופא עיניים שדה ראייה יצא תקין לחלוטין- על זה הרופא (וגם אני) מאוד שמח להודיע לי. בקשר לצילום עינים, הוא נתן לי לראות את הצילומים, ואני חייבת להגיד, יש לי בפנוכו על עין פשוט מדהים צרפתי לכם תמונה תכירו, זה הבפנוכו של העין שלי, בפנוכו- תכיר, זה הפורום (נעים מאוד הוא אומר...) אתם יכולים לראות את המשקעים הברורים, סמנתי בחץ. המשקעים האלו הם תופעת הלוואי המדוברת של הפלקווניל- שקיעתו בעין. ועכשיו מה עושים? אז ככה: יש סיכוי, קטן אומנם, שהתופעה היא תורשתית, לא קשורה בכלל לתרופה (הוא בדק את אמא שלי וגם לאמא שלי יש משקעים, אבל בסנגון אחר) אם זהו המקרה, אז אין מה לעשות וככה חיים עם זה (ורואים רגיל לגמרי) אם זה לא המקרה- והמשקעים הם כתוצאה מהפלקווניל- אז צריך להפסיק את התרופה ולמצוא תחליף...כמובן שעד כמה שידוע לי, אין תחליף...בכל מקרה, יש לי פגיעה עם הרופאה שלי בפבואר...אז נשמע מה הגברת אומרת על העניין
זהו, בנתיים תהנו מהתמונה המרשימה
אוף...איזו קשקשנית..........................

gaia20

New member
בא לי להשוויץ עוד קצת

בבפנוכו של העין שלי
אז הינה הסדרה השלמה של התמונות כל הנקודות הלבנות זה משקעים

ל3

New member
ואיייייייייי הדרי

את עושה לנו עיינים אה?
חחחחחחחחחח. ועכשו ברצינות, בעיינים שלי ( חחחחחחחחח, לא יכולה להפסיק), העיניים שלך מרשימות להפליא- זה פשוט מדהים!!! לגבי הבדיקות: הסי,ר,פי הוא ממד יותר מדיוק משקיעת הדם בכדי לבדוק מצב של דלקת בגוף כי שקיעת הדם מושפעת בקלות מהרבה גורמים אחרים כמו מחזור, סטרס וכדומה ואילו ה סי ר פי פחות. אפרופו סכרת, היום התחלנו ללמוד ביוכמיה רפואית והמרצה הסבירה לנו על מחלת הסכרת- הסוגים, מה גורם לכך תסמינים וכדומה. מסתבר שסכרת אינה נגרמת רק מבעיה בהפרשת האינסולין בגוף אלה גם מבעיה בפירוק החלובנים והשומנים . זה היה שיעור מאוד מרתק. פתאום דברים מתחברים והתהליכים התוך וחוץ תאיים שלמדנו מובנים יותר. מאוד מעניין

gaia20

New member
כל המחלות

ובפרט מחלת הסוכרת, אלו דבר שמאוד מעניין אותי לפחות, ללמוד עליהם. תדעי לך שעל כל תרופה חדשה שמספרים עליה כאן, או מחלות שאני קוראת עליהם במקרה בפורומים אחרים...ישר אני רצה לבדוק מה זה ברשת.... אולי זה נשמע קצת...חולני, אבל הכל מאוד מעניין אותי.

לא כל כך עקבתי אחרי מצב העין

שלך - אבל למה היתחלת ליבדוק את העיניים ? הנקודות הלבנות האלו - איך זה התבטא בשדה הראיה ? במה הנקודות הלבנות האלו הפריעו לך בתיפקוד היומיומי ? תודה מתושלח הצעיר

gaia20

New member
הי מתושלח

אני עוקבת אחרי העיניים מאז שהרופאה שלי לפני כמה שנים (הרופאה הקודמת שלי) הזכירה לי שהפלקווניל יכול לפגוע בעיניים, כלומר לשקוע בעיניים. מאז אני בביקורת פעם בשנה, לפעמים פעמיים בשנה וכמובן, כל מי שנוטל פלקווניל, חייב לבדוק אם לא נוצרו משקעים, שכן- אם כן, יש להפסיק את התרופה ואז, בפעם האחרונה הגעתי לרופא מומחה(רופא אחר), שרצה ,עקב הרקע בשימוש ממושך בפלקווניל,לעשות בדיקה יותר מקיפה (אני לא יודעת להמ הרופא הקודם לא עשה את זה) אז עשיתי, בדיקת שדה ראייה (שיצאה כאמור, תקינה) ובדיקת צילום עיניים אז הנקודות הלבנות אינן משפיעות בשלב זה על שדה הראיה- הוא תקין לגמרי ואני לא יודעת אם בעתיד זה ישפיע אני מקווה שלא. והנקודות הלבנות, למעשה עד שהגעתי למומחה הזה, לא ידעתי בכלל על הנקודות הלבנות, כלומר על המשקעים(וזה כי הרופא הקודם כנראה לא ראה אותם או לא בדק, בכל מקרה לצילום עיניים הוא מעולם לא שלח אותי), והגעתי אליו בשביל ביקורת שגרתית ולא בגלל הפרעה בראיה, כלומר הנקודות אינן השפיעו לי על הראיה. ד"א, המשקעים האלו, במידה ויתגלה כי זה מהתרופה ולא עניין תורשתי- זה מצב הפיך, כלומר ברגע שאפסיק, אם יש צורך, את הפלקווניל, המשקעים יעלמו.

adigi15

New member
הזדהות

מכירה את ההרגשה המזופתת הזו, לבכות מציונים, מלימודים מהציפייה ומההשקעה ובעיקר מהתסכול. אל תקחי את זה כ"כ קשה.פשוט חבל. שמרי על עצמך, תהיי מרוצה מההישג ביחס לעצמך, מזה שלמדת, מזה שאת מסוגלת . אני יודעת, זה נורא אינדיבידואלי, כל אחד ושק החפצים שהוא מביא מהבית, מבית ספר ומעצמו ובכל זאת- כדאי לשמור על פרופורציות. 80 זה מצוין. באמת...וחוץ מזה- שמרי על עצמך ותרגישי טוב. כי זה באמת הכי חשוב. ושתהיה שבת שלום.

ל3

New member
תודה

על העידוד- בהחלט נחמד להיכנס לפה ולקבל את זה. אתן נהדרות

למעלה