סוף שבוע נעים לכל אנשי הפורום! באתי להתייעץ.

סוף שבוע נעים לכל אנשי הפורום! באתי להתייעץ.

שלום לכולכם. לצורך הכנת קינוח מושקע ומיוחד, עלה לי רעיון שאשמח אם תעזרו לי לשפר:
אני רוצה להכין רטבים/סירופים לציפוי עוגה על ידי צמצום של ליקר קירסאו כחול, ומידורי. המטרה שלי היא שטעם הרטבים יהיה מתוק, יזכיר את הליקרים אך לא יהיה אלכוהולי מדי, לא ישתלט על טעמה של העוגה - והכי חשוב, שישמרו את הצבע הכחול/ הירוק.
יצא לי להכין פעם רוטב במרקם סמיך ודביק משאריות של נוזל בישול של אגסים וקצת יין - פשוט צמצמתי הכל ביחד. יצא לא רע. אז חשבתי לשים בסיר סוכר, מים, מיץ לימון ואת הליקר הרצוי ופשוט לצמצם.
חשבתי גם לנסות כיוון אחר, ולעשות את הרוטב על בסיס שמנת, או גנאש. אבל לדעתי מה שיקרה זה שהליקר ילך לאיבוד בפנים.
אף פעם לא עשיתי משהו דומה ואני לא בטוחה איך להתחיל לערוך ניסויים. ראיתי כמה מתכונים באינטרנט אבל אף אחד מהם הוא לא בדיוק מה שאני צריכה.

תודה מראש לכל מי שיקרא ו/או ייעץ.
 

bali

New member
מנהל
נשמע שצמצום הליקר עם סוכר, מים ולימון יצליח

ותקבלי רוטב סמיך עם הטעם של הליקר והצבע שלו וללא האלכוהול, שמתנדף כשהנוזל רותח. תקבלי סירופ. לא יודעת עד כמה הוא יחזיק כציפוי לעוגה אבל כרוטב סמיך בטוח שיצליח.

גנאש אכן יגנוב מהליקר את ההצגה.
 

salo22

New member
מיותר לדעתי

רוב רובם של ליקרים תעשיתיים עובדים עם תמציות, אם את מתעקשת ליצור ציפוי בשיטה הזו, עבדי עם ציפויים הגיוניים והוסיפי להם תמציות טעם איכותיות ומעניינות, לא מיצוי של תמצית שקיימת בליקר קירסאו.
 
למעלה