סוף שבוע רגוע

me too

New member
סוף שבוע רגוע

אז איך עבר עליכן השבוע?

עשיתן משהו מיוחד?

מה היה טוב? ועל מה הייתן רוצות לקטר?

קראתן איזה ספר מענין או אולי צפיתן בסרט? אולי נתקלתן בפוסט מיוחד?

יש תוכניות מיוחדות לסוף השבוע?

שיהיה סוף שבוע נעים

mumfor4

New member
עוד שבוע עבר

סוף שבוע שעבר היה ממש קייצי בווילס , עד כדי כך שהילדים הסתובבו בלי שכבות , עם קצר ונהנו מהטרמפולינה
( מודה קנייה מוצלחת כשהשמש מחליטה לזרוח )

קניתי כפכף סנדל מקלארקס ואני מאוד מרוצה ממנו
קניתי בגד ים שחור שלם ובגדי ים לילדים .
המשכתי להתאמן במרץ , שיעור יוגה פיטנס ושיעור אירובי משקולות
הייתי בארוחת צהריים פרידה ממישהי שעוברת לעיר אחרת , היה נחמד ושובר שיגרה .
ראיתי כמה פרקים ברצף של ה״אישה הטובה ״ ו״משפחה מודרנית״ אז הדבקתי פערים .
צבעתי את השיער , ועשיתי לעצמי טיפול 10000 , מני-פדי מושקע באדום דובדבן לוהט שיתאים לכפופים.
אירחנו חברים של הילדים והילדים גם התארחו והיה נחמד .

בין לבין הדברים הרגילים .
הילדים יוצאים היום לחופשת half term עד תחילת יוני , אז יהיה כייף .

Mottek

New member
שבוע קשה

היו לנו בעיות בבית עם הבכור. הוא קיבל progress report והיתה ירידה בחלק מהציונים.
את האמצעי בחנו לקראת גן חובה, יכולת קוגניטיבית, מוטורית, זיהויי אותיות וכדומה. לא יכולתי להכנס איתו, אז אני לא יודעת בדיוק איך הלך אבל הוא סיפר שהיה לו טוב. הוא שר להם את הabc וביקשו ממנו לצייר צורות ולזהות אותיות. הדבר שהיה לו הכי קשה היה לצייר מעויין ולקפוץ על רגל אחת. אני ממש לא מודאגת. הוא כל-כך רוצה להתחיל כבר גן חובה שבחודשים האחרונים הוא מכין שיעורי בית, כמעט כל יום. בדרך כלל הוא מבקש ממני להדפיס לו תמונה על נושא שהם לומדים בגן (חרקים, צמחים וכדומה) והוא צובע אותם וגוזר.
מה עוד? בעלי עבד מהבית במשך רוב השבוע שוב פעם. מ5 בבוקר ועד ל6 בערב (ואף יותר). הוא תמיד מרגיש שכשהוא עובד מהבית הוא צריך להוכיח את עצמו, אז הוא עובד יותר קשה. אם הוא היה עובד מהמשרד ב4 הוא כבר היה מסיים ויוצא הביתה. זה מטריף אותי כל פעם מחדש. אם במשרד אתה מסיים ב4, למה אתה לא עושה את אותו הדבר גם מהבית?
קניית השבוע היתה סנדלים לילדים ולי. היה קשה למצוא משהו כי המבחר היה מצומצם. העונה מתחילה בפברואר בחנויות אבל למי יש חשק לחשוב על סנדלים בקור ושלג?
יש לנו סוף שבוע ארוך לפנינו בגלל יום הזיכרון כאן Memorial Day. את הגדול אנחנו שולחים לקמפינג עם חבר שלו, אז אני ובעלי נהיה בבית רק עם שני הקטנים. עוד אין לנו תוכניות אבל מזג האוויר צפוי להיות חם ונעים.

שבוע טוב לכולם

מדהים אותי הנושא של המבחנים.

אצלנו אין מבחנים בביה"ס יסודי בכלל. בשביל לדעת את ההתקדמות והרמה של הילד, יש להם תוכנת מחשב והילד יושב ומשחק, כאשר המורה יושב לידו. בכיתה ג' הילדים כבר יודעים שזה בוחן אותם, אבל אני בטוחה שזה לא מלחיץ כמו בחינה שאת מתארת עם הבן שלך.
לעומת זאת, כבר שמעתי מהורים, שכאשר הם מגיעים לתיכון, היכולת שלהם להתמודד עם מבחנים היא בעיתית.

גם בבחינות שהם עשו למקהלה, הילדים שיחקו משחקים. אף אחד לא בחן אותם אחד על אחד.

בהצלחה לגדול שלך

Mottek

New member
אצלנו יש מבחנים, זה לא משהו שמחביאים מהילדים

כבר מכיתה א יש להם הכתבות על המילים של השבוע. בהתחלה אלו מילים קלות ורק 10 מילים בשבוע, לפי הנושא שהם לומדים באותו השבוע (long a/short a) או משפחות מילים מסויימות.
מבחינת ממש מבחנים במקצועות, זה רק מתחיל בקטנה בכיתות ג-ד. השנה הגדול כבר בכיתה ו ויש לו המון מבחנים.
לגבי האבחון שהוא עבר לגן חובה, זה בעצם בודק מוכנות קוגנטיבית ומוטורית. בעבר בגן חובה למדו את האותיות וכיתה א' לימדו לקרוא. היום כבר מצופה מהם לדעת את האותיות והצלילים לפני שמגיעים לגן חובה. המורה עוברת על כל החומר לטובת אלו שחסר להם קצת מידע, אבל הם לא משקיעים בזה הרבה זמן בכלל ועוברים ללימוד קריאה די מהר. ואני מניחה שעושים את האבחונים האלו כדי שלמורה יהיה איזשהו בסיס לדעת מי יהיה אצלה בכיתה ואיך לחלק לקבוצות בין היתר. אגב כשהגדול שלי היה בגן חובה כל הקטע של האבחון הזה בכלל לא היה. זה משהו חדש יחסית אצלנו.

שבת שלום

היה שבוע קליל יחסית-אחרי ששבוע שעבר סיימתי באפס אנרגיות מרוב שהיה מתיש, השבוע דאגתי לשבוע קליל.
הייתי ביומיים חופש-יום אחד של ל"ג בעומר,יום נוסף שהוא היום החופשי-יצא לי יומיים רצוף וזה היה נהדר

קניתי
שתי חולצות ממש מיוחדות ולא הפסקתי לקבל עליהן מחמאות

היו לי 2 פגישות עם הורים מהגן במסגרת שיחות משוב וקיבלתי המון פידבקים חיוביים (ומצד שני- היו זוג הורים מהגן שגרמו לי להיות מאוד עצבנית בגלל היחס המתנשא שלהם).

הייתה לי פגישת קאוצ'ינג שנייה עם המאמנת שחזרתי אליה ועשינו תוכנית עבודה שכבר התחלתי כדי להיערך לרילוקישן.

וברמת הרילוקיישן- הבוס של הבעל התערב כדי לזרז עניינים,קיבלנו חוזה מעודכן אבל לא רוצים להעלות את השכר, נלך על זה בכל זאת אם כי הבוס רוצה להתערב גם בנושא השכר אז נקווה שיצליח.

בקיצור-היה שבוע טוב ופרודקטיבי

noaronen1

New member
שבוע במגמת עליה

אז איך עבר עליכן השבוע?
במה שאני עושה לפעמים יש תחושה שלא קורה כלום ואז פתאום רואים את הפירות.
מה היה טוב?
אז השבוע התחיל באנרגיה מאוד נמוכה.
אני משתתפת ב- Toastmasters שזה קלאב שמתאמנים בו ב- speaking ומקבלים פידבק. היה לי קשה לבחור על מה לדבר ולא ישנתי לפני. אבל היה מעולה וקיבלתי אחלה פידבק. וזה ממשיך להזיז הצידה את חשש השפה.
העברתי כמה סדנאות השבוע והסדנה ביום שישי היתה פשוט מעולה. היה כל כך כיף לראות אנשים יושבים והגלגלים שם במוח זזים. כיף כיף כיף.
וגם הציעו לי כמה דברים מעניינים שגרמו לי לראות איך אנשים אחרים רואים אותי וזה גרם לי להרגיש מאוד טוב ולראות שהנה - כל הדברים שאני עושה מתחילים להראות תוצאות.

ועל מה הייתן רוצות לקטר?
השבוע היתה לי סדנה עם מישהי שלא העברתי איתה אף פעם סדנאות והיא נכנסה ל- black out וזה היה מבאס. זה היה אירוע מאוד חשוב, וחשבתי שהכל יזרום איתה, אבל היא הגיעה לא מוכנה והייתי צריכה להשתלט על המצב ולעשות גם את החלקים שלה בלי שירגישו מה עובר עליה. אני יודעת מה קרה, ומבינה, אבל קצת ביאס אותי. לא נורא למדתי וממשיכה הלאה.

עשיתן משהו מיוחד?
לא ממש. אני סובלת קשות מחיפושים למצוא לאמצעית שמלה לחתונה. זו החתונה של הגיס והכלה רוצה את כל הילדות בשמלות סגולות ובשום מקום אין שמלה סגולה. מעצבן!

יש תוכניות מיוחדות לסוף השבוע?
סוף שבוע ארוך. מחר נוסעים לקטוף תותים עם חברים ואחר כך הם יבואו ל- BBQ, ואני הולכת לחפש רעיונות מה אפשר לעשות ביחד ביום שני כי זה ממוריאל weekend וביום שני כולנו בבית.

mumfor4

New member
שמלה סגולה. .. אולי באינטרנט ???

כייף לשמוע על ההתקדמות המקצועית ומזל טוב לחתונה המתקרבת ...

noaronen1

New member
כן... רק באינטרנט

בדרך כלל אני קונה הכל באינטרנט אבל משום מה עם החתונה הזו אני רוצה שהיא תראה חמודה והיא במן גיל כזה שהיא עוד לא נערה וכבר לא ילדה קטנה. קצת גיל בעייתי יותר עם בגדים.

ותודה (-:

וואו, נשמע שבוע מדהים, עם כל הקושי,

זה מאוד מעצים. נשמע שאת במקום נפלא (איקון של תפוז עם כתר)

לגבי השימלה, עם לא תמצאו באינטרנט, אולי ללכת לתופרת?

מצ"ב כמה לינקים, האם זה בסיגנון עוגת קצפת או כל שימלה שמתאימה לילדה?

noaronen1

New member
זה קצת קצפת לבת שלי

והבעיה שהיפות יותר כבר יש מקום לחזה וזה עוד אין לה...
בקיצור אני חייבת חנות, או לפחות זה מה שאני חושבת.
והאמת בא לי להגיד למשפחה שירדו לי עם כל השטויות הללו ומהווריד, מרגיש לי שכולם קצת ירדו מהפסים עם החתונה הזו. הסבתא שלחה את אחת מבנות הדודות (הגדולה מכולן מעל 12) שתציק לכלה שהיא רוצה להיות flower girl, שזה בכלל לא נהוג בארץ, והכלה אמרה כן, בחרה סכול כי זה הצבע שהיא אוהבת אבל בכלל לא מעניין אותה, ומכיוון שהן 4 ילדות בגיליים שונים הן אפילו לא יעשו משהו מיוחד (אחת בת 13, אחת בת 9 ושתיים שבכלל לא ממש קשורות למשפחה בנות 3) ועכשיו אני תקועה עם השטות הזו ובא לי לצעוק שאין סגול באף חנות ושהבת שלי מטריפה אותי.
זהו, סיימתי לקטר... ועוד לא התחלנו לדבר על הבגדים לבנים שלא רוצים לבוא למדוד, ושהשמלה שקניתי הבעל לא חושב שזה מספיק... אוף! עכשיו סיימתי לקטר. תודה לאל שזו כנראה החתונה האחרונה בשנים הקרובות שאני אהיה בה. איזה כיף שיש מקום לקטר מדי פעם....

איזה באסה להתקע לקטע שלא מתאים

לך.

כשיהיה לי זמן אני ימשיך לחפש לך.

מתי החתונה? זה בישראל?

noaronen1

New member
זה בסדר יש כמה על הכוונת באונליין

וגם קבעתי תור ל- David's Bridal בהמלצה של מוכרת ממייסיס שהמליצה לי לנסוע לשם ולחפש לה ולי שמלות. מסתבר שצריך לתאם פגישה.
חשבתי על זה היום שזו הכנה ליום החתונה של עמית. חחח

אנחנו עברנו סאגת חתונה לא מזמן ואוטוטו עוד

אחת... שתי החתונות הן חתונות ניו-יורקיות (המתחתנים גרים בניו-יורק) קום-איל-פו.
האחיין של בעלי התחתן בנובמבר האחרון. קניית הבגדים לילדים (ארבעה!) היתה מטלה לא פשוטה. את שמלת ה-Flower girl לביתי, הוריי קנו בגרמניה בסוף (הצבעים שאנחנו נדרשנו להם הם לבן וורוד). את הבגדים לבנים (לא קניתי חליפות כי אם מכנסיים מחוייטים, חולצות כפתורים עדינות ועניבות) ואת נעלי הלק המבריקות לקטנה, קניתי בקיץ שעבר בישראל

ואם חשבנו שעכשיו נוכל לנוח תקופה הרי שלא. לפני 4 שבועות קיבלנו הודעה שהאחיין השני (אחיו של הראשון) מתחתן גם הוא בקיץ הבא. מקווה שחלק מהבגדים אוכל למחזר...
אולי לגדול נצטרך בכל מקרה בשנה הבאה לקנות חליפה, כי הוא בטח יצטרך אחת לטכסי סיום בי״ס יסודי (אצלנו מסיימים בסוף כיתה ח׳) אז נוכל לנצל זאת גם בשביל החתונה.
סה״כ אחנו מאוד שמחים על החתונה הזו ואוהבים את בני הזוג אז נתאמץ קצת

נוע, בטוחה שבסוף תמצאו משהו מתאים. חיזוקים וברכות

1me too1

New member
השבוע שהיה

אז איך עבר עליכן השבוע? התחיל נהדר עם טיול במזג אויר מדהים, והמשיך עם ילד חולה.

עשיתן משהו מיוחד? כל השבוע התחלקנו, בעחי ואני בעבודה, אני עבדתי חצי יום ורצתי הביצה והתחלפנו, אוף..... היה שבוע מעייף

מה היה טוב? ועל מה הייתן רוצות לקטר? טוב - מזג האויר האביבי והמדהים, הכל ירוק ויפה. לקטר - הגענו לאוטווה אחרי כמעט שעתיים נסיעה , כל הדרך הילדון שר ומקשקש, איך שחנינו, הוא התחיל להתלונן על כאבי ראש, בטן וגרון. קנינו לו לאכול ואחרי האוכל הוא בקושי עמד על הרגלים, אז חזרנו הביתה. בבית הילדון העלה חום, הקיא, ולא ינו כמעט בלילה, בבוקר לקחתי אותו לרופאה ושם גלינו פריחה . הרופאה פסקה סטרפ ו scarlet fiver, וכך שבוע שלם הילדון היה בבית.
ובצדי הראש אני דואגת לתוצאות הביופסיה של אבא שלי, שאני באמת מקווה שהכל בסדר.

קראתן איזה ספר מענין או אולי צפיתן בסרט? אולי נתקלתן בפוסט מיוחד? בטעות יצא לנו לראות פרק של קוגר טאון - נראית סדרה חמודה.

יש תוכניות מיוחדות לסוף השבוע? בשישי הלכנו לבית כנסת לארוחת שישי עם חברים - היה כיף.
אתמול קנינו קצת פרחים והחלטתי להכין עדנית עם צמחי תבלין. בערב באו חברים ל BBQ היה נהדר. ולהיום עוד אין תוכניות.
שבוע טוב

forglemmigej

New member
שבוע חדש התחיל אבל בכל זאת משתפת כי היה הקטיק

בדרך כלל אני לא אוהבת לטייל ברחבי המדינה המרחקים ממש גדולים אבל היות שהיו לי כל מיני ענינים חוצים מדינות אפילו והימים ארוכים כל כך ,אפילו בלילה אין ממש שקיעה יש מעין אור אפרפר כזה , אוקצור ביום שישי אחה"צ יצאתי בדרכי למקום שנקרא סקיין (Skagen) זוהי עיירת נופש מדהימה ביופיה אשר נמצאת נא לשים לב, בקצה הצפוני של החוף המערבי של הים הצפוני של המדינה הצפונית דנמרק. מה שמיוחד מאד במקום הזה הוא מפגש של שני מיצרים סקגרק (Skagerrak ) וקטגט (Kattegate) הראשון מגיע משבדיה והשני מדנמרק יש מקום מפגש בשם גרינן (Grenen) שבו המיים מתערבבים בלי שום בעיות פוליטיות עמדתי שמה במקום המדהים מדהים מדהים הזה וחשבתי מתי כבר יבינו במקום אחר שאין שום משמעות לקוי גבול כשבסוף המים מחליטים להתערבב בלי שום ויזות , שפות, תרבויות ,אתניות ומה לא העיקר שנהיה כולנו רקמה אנושית אחת חיה

העירה הזו שמשה מקום למספר אמנים שהקימו שם מושבה שלהם ויש אפילו סגנון שנקרא סגנון סקיין, האור שמה זה מה שמשך אמנים, אין אור כזה בכל העולם .
אחרי זה נסעתי מזרחה לכיוון שבדיה אהובתי (אגב בצד השני של סקיין נמצאת נורבגיה ..) כמה שאני אוהבת את המדינה הקסומה והאנשים המופלאים , וביום שבת בערב היתה הופעה של טורי איימוס האחת והיחידה, אין לי ראש לכל מיני אמנים עלאק בשנים האחרונות, שאי אפשר לדעת מי הוא מי רובם(I) נשמעים/ות מאותו פס ייצור אבל לפעמים יש כאלו שמלאך יושב על כתפם זוהי טורי, בין יתר השירים החדשים היא גם ביצעה את סוזאן של לנארד כהן ואוהיו של ניל יאנג היא מעין מיקס של קייט בוש וג'וני מיטשל אבל בעיקר טורי .מושלם.
אתמול היו בחירות לפרלמנט האירופי לא הצבעתי האיחוד נראה ונשמע כמו סוסו המקרטע של דון קישוט
מה שכן ראיתי את תמונות המועמדים על עמודי החשמל כמה הם יפים ושמורים ונזכרתי בפוליטיקאים הישראלים המיוזעים והכבדים שלא מבינים שלהיות פוליטיקאי זה גם לשמור על החזות הייצוגית איך אפשר להצביע לאחד שנראה כמו פואד בן אליעזר או דליה איציק..

אספרסו2

New member
היטלר,גרינג וגבלס

לא היו יפים ומשכו את העדר ועוד בלי פוטושופ ,
כל הפולטיקאים ח**ות ולא משנה איך הם נראים.

למעלה