סוף שבוע של שלום ושלווה רוגע ואהבה

nataly36

New member
סוף שבוע של שלום ושלווה רוגע ואהבה

יום שישי בבוקר,
תיכף שבת, שבת אחרונה של השנה הזאת.
האמת שלא הרגשתי בכלל "אלול" - יש מושג כזה, "תקופת אלול" במובן של סליחות, הרהורים מעמיקים - אני , בכלל לא הרגשתי שזה אלול.
שקועה לגמרי ביום יום במובן של לעבור בשלום את היום - רק עד השקיעה. רק עד הזריחה.

השבועות האחרונים היו מאד אינטנסיבים עם הילדים. שיהיו בריאים.
מנגד יש לי המון בעיות בריאות שמעסיקות וגוזלות הרבה אנרגיה.

כך שחשוב לי להחזיק מעמד - בצורה נקודתית.
להתפאר בהצלחות קטנות, כאלה שלא ישירו עליהם בלאדות של תהלה דורי דורות.
קימה מהמיטה, סידור או ניקיון פשוט, טיפה ציור, "סידור" טסקט או רשומה. ....

שבוע שעבר היתה ההזכרה של סבתא שלי ז"ל. אשר היתה מרכזית בילדות ובשנות הנעורים שלי. לא אגיד שהיתה כמו הורה - כי אמא יש רק אחת. אבל חשובה.
היא היתה אומרת שכאשר ניצב בפנינו קושי - לא צריך לחשוב על איך נעמוד בו לנצח. לא לחשוב על עוד יובל וגם לא עוד שנה - אלא בבוקר לחשוב על איך אנחנו עומדים בקושי - רק עד שקיעת השמש. ועם הגיע ערב, לחשוב על איך אנחנו עומדים בזה רק עד הזריחה.

בימים אלו - אני נוכחת שזו השיטה.
ככה נהנת מן היומיום. מתגברת על הקשיים.

ומאמינה שהצרות של השנה הזאת יגמרו כדי שתכנס שנה טובה יותר. שמחה עוד יותר.
כיוון שלא קוראת אתרי חדשות בצורה מסודרת - רק שומעת אקראית דברים... יכולה לחיות ולשמור על פרופורציות ושלווה.

שבת שלום ומבורך לכולם!

(לגבי הזריחה והשקיעה כתבתי לפני זמן מה רשומה בנידון, למי שמעוניין לקרוא. )
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

רק עד השקיעה. רק עד הזריחה. זה משפט

לקחת איתי ולבדוק אותו בזמן אמת. יתכן שאצליח להשתמש בו בעצמי.

רק לא הצלחתי להיכנס לקישור אל הרשומה - נשארתי סקרן.

מעורר כל כך הרבה מחשבות - זכרונות על

עצמי כילד, על עצמי כאב ומחשבות על עצמי כסבא, יום אחד...

...בדיוק כמו שכתבת יפה כל כך: "כל אלה ועוד, הם ממש זכרונות אוניברסליים. אפשר לעשות רשומה ארוכה ארוכה של דברים שתמצאו גם בילדות שלי - וגם בשלכם. .... כאילו שאנחנו גדלנו באותו הזמן והמקום!"

אני חושב על סבתא שלי, שלא היה לה ממש מה לתרום לי כילד חוץ מבורקיטס שהיא 'חיבאה' לי, כלשונה, וכמה סיפורים חינניים שכולם סבו סביב היותה נטולת השכלה לגמרי.

אני חושב על סבתא שלך ועל איך לפעמים יכול קרוב משפחה מדרגה שניה או שלישית דווקא ליהפך לדמות מרכזית כל כך בחיינו, לפעמים אולי אפילו יותר חשובה בזמן מסוים מהורה או אח. היה לי דוד כזה.

מה שמביא אותי למשפט הפתיחה לסיפור אהוב של דילן תומס: "אני אוהב מאוד כשאנשים מספרים לי על ילדותם, אבל מוטב להם שיזדרזו, או שאתחיל לספר להם על שלי."

nataly36

New member
אין רע או פגם שתספר על ילדותך!

(או שתתן ללונה לספר, יש לה סטייל זאתי, אין מה לעשות . לא תצליח להתחרות איתה! )

לגבי המשמעות של סבתא - זה כמובן תלוי אישיות של אותו הקרוב. ובאמת זכיתי בסבתא מיוחדת במינה.
דמיין לך, בעוד הבית היה דוס ממש - היא היתה בעברה שחקנית תיאטרון (שאז זה כלל גם להיות זמרת ) ואתאיסטית שעברה את השואה! תסכים איתי שזה מעניין!

אז יש גם פן פחות יפה לעניין, בדרך כלל זה גם תלוי קושי/דרמה/בעיה במשפחה היסודית. כאשר יש חסר גדול - ילדים מחפשים במקום אחר את מה שאין בבית.....

ebi83

New member
כיף וקשה לשמוע בו זמנית..

אהבתי את הגישה לקשיים- מחזיק באחת די דומה, אבל עם טוויסט מעט שונה.

מצד שני, אני (הרבה) פחות מנוסה ממך בזה.

אז העיקר שיהיה לך ולכולם טוב

למעלה