סוף שנת המס-קונה אג"ח קונצ' לא סחירות(אפשרות לניצול מגן מס):

• פותח הנושא by17
  • פורסם בתאריך

by17

New member
סוף שנת המס-קונה אג"ח קונצ' לא סחירות(אפשרות לניצול מגן מס):

למוכרים קיימת אפשרות לניצול מגן מס רווחי הון. להלן רשימה בסדר אלפאביתי:
אולימפיה ב'+ג', אייס דיפו א', אורבנקורפ א', אמפל א'+ב'+ג', אפסק א', אפריל נדל"ן ב', בולוס גד א', דוראה א'+ב'+ג'+ד', חבס 4, חבס 12, חפציבה א', טאו ב'+ג', ישראלום ה'+ו', לידקום א', לנדמארק א', סובריין נכסים א', סוהו נדל"ן א'+ב', סיאלו א', סיביל ג'רמני א', סינרג'י כבלים ג', סנטראל יורופיאן א', סקורפיו א', סקיילקס ד'+יג', פסיפיקה א', פרופיט ד', קמור ו'+ח', רוזבאד א'.
נא ליצור קשר במייל: [email protected]

elvinnox

New member
מה הרעיון לקנות אגחים שלא נסחרים?

סתם לידע כללי, מה המוטיבציה?

by17

New member
הרעיון מאחורי קניה/ מכירה של אג"ח (בעיקר נדל"ן) לא סחירות

למוכרים- יש שלל סיבות למכירה: ראשית- השקעתם הסחירה הפכה, עקב נסיבות לא צפויות, להשקעה שאינה סחירה ולא לכל אחד זה מתאים מבחינת נזילות( המתנה של שנים ארוכות לתמורה, אם בכלל, מקופת הפירוק, אי וודאות לגבי תוצאות תביעות, ככל שמוגשות נגד נושאי המשרה, וכיוב'). שנית-לעיתים רבות בעל אג"ח לא סחירה רוצה, לדוגמה: לחסל תיק השקעות, להעבירו בירושה, לצאת מהתחום, לחלק רכוש בעת גירושין, לעזוב את הארץ ועוד אלף ואחת סיבות- ואין לו יכולת לממש השקעות לא סחירות, בודאי לא בכמויות אחזקה קטנות -שלא מעניינות מתווכים העוסקים בתחום. שלישית- למוכרים של אג"ח לא סחירות קיימת האפשרות( ככל שישנם רווחי הון שהצטברו לאורך השנים בתיק ההשקעות) לנצל מגן מס רווחי הון בעת מימוש הפסד מאחזקת אג"ח לא סחירות( וב-99% מהמקרים יש למחזיקי אג"ח לא סחירות הפסד מאחזקתם הספציפית הזו).לעיתים- מגן מס שכזה, שווה(בכסף) יותר מכל התמורה שהם עשויים לקבל מהמכירה עצמה.
כקונה( לפחות בכל מה שנוגע אלי ולאופי שלי כמשקיע)- שלא אוהב להיות חשוף לתנודות מסחר יום יומיות שגורוות לי לבצע טעויות במסחר(...), ויש לו אורך נשימה רב ולאורך שנים, אני סבור שבפיזור רב של השקעות בהרבה אג"ח לא סחירות, אני עשוי להשיג תוחלת תושאה חיובית לאורך זמן. נכון שלעיתים התמורות שמגיעות מקופת הפירוק- הן נמוכות מהצפוי, לעיתים תביעות "טובות" של המפרק לא מניבות תמורה ולעיתים הוצאות הפירוק גבוהות מהחזוי,אבל באפן אישי אני מאמין בהשקעה מפוזרת על פני הרבה תביעות של מפרקים( ואלו הן עיקר התמורות, ככל שהתביעות מצליחות, הפוטנציאליות בתיקי פירוק של אג"ח לא סחירות) ומוכן להשקיע לטווח ארוך בפיזור מתאים.
כאן המקום לציין שאינני מתווך, וכל הרכישות של אג"ח לא סחירות מבוצעות לתיק הנוסטרו הפרטי שבניהולי

elvinnox

New member
תודה על ההסבר

כרגע כל האגחים שברשותי נסחרים, אך אם אתקל בנושא אפנה אליך במייל

למעלה