סופגניות קלות הכנה ומהירות

LANIT1

New member
סופגניות קלות הכנה ומהירות../images/Emo137.gif

סופגניות מתכון לכ-20 יחידות החומרים: 4 כוסות קמח 4 חלמונים 4 כפות שמן 4 כפות סוכר 40 גרם שמרים 1 וחצי כוסות מים פושרים 1 שקית סוכר וניל 2 כפות קוניאק קורט מלח אופן ההכנה: מערבבים את השמרים וכף הסוכר בכוס ומוסיפים מים פושרים עד לכיסוי התערובת. משהים כ-10 דקות לתסיסה. מנפים את הקמח לקערה, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים התוססים ואת שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק מעובד וגמיש. מקמחים קלות את הבצק ומכסים במגבת להתפחה למשך כשעה. על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2 ס"מ. בעזרת כוס קורצים עיגולים, משמנים אותם קלות ומשהים להתפחה נוספת של כ-20 דקות. יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח. יש לחמם את השמן לחום בינוני ולא גבוה, על מנת שהסופגנייה לא תישרף. מטגנים את הסופגנייה משני צדדיה. כשהסופגניות מוכנות, מוציאים אותן בעזרת כף מחוררת ומניחים ע"ג צלחת מרופדת בנייר סופג. להחדרת הריבה: יש למלא מזרק בעל פיה צרה וארוכה בריבה ולהזריק לתוך כל סופגניה. לקישוט בוזקים מלמעלה אבקת סוכר. *עיגולי הבצק המוכנים ניתנים להקפאה. לפני הטיגון יש להפשירם ולהעמידם להתפחה. *הסופגניות המטוגנות טובות בהקפאה. לאחר ההפשרה יש לחממן בתנור.
 

LANIT1

New member
סופגנית דונאט חלבית ../images/Emo137.gif

סופגניית "הבייגל'ה" החביבה הזו, היא בעצם סופגנייה משודרגת. החומרים: 2 ביצים גדולות 3 וחצי כוסות קמח 1 כוס רוויון 1 כוס סוכר 50 גרם חמאה מומסת ללא מלח 1 כף אבקת אפייה 1/4 כפית אגוז מוסקט 1/4 כפית פלפל אנגלי גרוס 1 כפית מלח שמן לטיגון אופן ההכנה: טורפים את הביצים עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול. מוסיפים גם את הרוויון והחמאה המומסת. בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה, אגוז מוסקט והפלפל האנגלי. מערבבים עם עיסת הביצים בעדינות, כדי לא לשבור את הקצף. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעתיים. מחממים בסיר רחב את השמן לחום בינוני-גבוה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי של חצי ס"מ. בעזרת כוס רגילה קורצים עיגולים, ובעזרת כוסית קטנה, יוצרים באמצעם חור. ברגע שהשמן חם, מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים עד שצבעו נעשה זהוב. הופכים לעוד דקה או שתיים. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג. זיגוג סוכר לדונאטס החומרים: ½ כוס חמאה מומסת 2 כוסות אבקת סוכר 1 וחצי כפיות תמצית וניל 4 כפות מים אופן ההכנה: מבשלים בסיר קטן, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם אחיד (כ-2 דקות לערך). טובלים את הדונאטס בנוזל החם מצדם האחד ומניחים לצינון.
 

LANIT1

New member
סופגניות מהירות הכנה מתכון חלבי

מתאים למי שאין סבלנות לשמרים ובכל זאת רוצה אווירת חנוכה בבית. החומרים: 1 ורבע כוסות קמח תופח 1 גביע לבן 1 ביצה 2 כפות גדושות סוכר 1 כפית תמצית רום קורט מלח קורט אבקת סודה לשתייה אופן ההכנה: יש לערבב את כל החומרים בקערה לבלילה אחידה. בנפרד יש לחמם שמן עמוק בסיר רחב. לוקחים כף גדושה מהתערובת ובעזרת כף נוספת, מחליקים אותה לתוך השמן. מטגנים את הסופגנייה משני צדדיה, מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממלאים את הסופגנייה בריבה בעזרת המזרק וזורים אבקת סוכר מלמעלה. *הבצק אינו טוב בהקפאה! *הסופגניות טובות בהקפאה. יש לחממן בתנור לפני ההגשה
 
למעלה