סופגניות קלות הכנה ומהירות../images/Emo137.gif
סופגניות מתכון לכ-20 יחידות החומרים: 4 כוסות קמח 4 חלמונים 4 כפות שמן 4 כפות סוכר 40 גרם שמרים 1 וחצי כוסות מים פושרים 1 שקית סוכר וניל 2 כפות קוניאק קורט מלח אופן ההכנה: מערבבים את השמרים וכף הסוכר בכוס ומוסיפים מים פושרים עד לכיסוי התערובת. משהים כ-10 דקות לתסיסה. מנפים את הקמח לקערה, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים התוססים ואת שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק מעובד וגמיש. מקמחים קלות את הבצק ומכסים במגבת להתפחה למשך כשעה. על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2 ס"מ. בעזרת כוס קורצים עיגולים, משמנים אותם קלות ומשהים להתפחה נוספת של כ-20 דקות. יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח. יש לחמם את השמן לחום בינוני ולא גבוה, על מנת שהסופגנייה לא תישרף. מטגנים את הסופגנייה משני צדדיה. כשהסופגניות מוכנות, מוציאים אותן בעזרת כף מחוררת ומניחים ע"ג צלחת מרופדת בנייר סופג. להחדרת הריבה: יש למלא מזרק בעל פיה צרה וארוכה בריבה ולהזריק לתוך כל סופגניה. לקישוט בוזקים מלמעלה אבקת סוכר. *עיגולי הבצק המוכנים ניתנים להקפאה. לפני הטיגון יש להפשירם ולהעמידם להתפחה. *הסופגניות המטוגנות טובות בהקפאה. לאחר ההפשרה יש לחממן בתנור.
סופגניות מתכון לכ-20 יחידות החומרים: 4 כוסות קמח 4 חלמונים 4 כפות שמן 4 כפות סוכר 40 גרם שמרים 1 וחצי כוסות מים פושרים 1 שקית סוכר וניל 2 כפות קוניאק קורט מלח אופן ההכנה: מערבבים את השמרים וכף הסוכר בכוס ומוסיפים מים פושרים עד לכיסוי התערובת. משהים כ-10 דקות לתסיסה. מנפים את הקמח לקערה, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים התוססים ואת שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק מעובד וגמיש. מקמחים קלות את הבצק ומכסים במגבת להתפחה למשך כשעה. על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2 ס"מ. בעזרת כוס קורצים עיגולים, משמנים אותם קלות ומשהים להתפחה נוספת של כ-20 דקות. יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח. יש לחמם את השמן לחום בינוני ולא גבוה, על מנת שהסופגנייה לא תישרף. מטגנים את הסופגנייה משני צדדיה. כשהסופגניות מוכנות, מוציאים אותן בעזרת כף מחוררת ומניחים ע"ג צלחת מרופדת בנייר סופג. להחדרת הריבה: יש למלא מזרק בעל פיה צרה וארוכה בריבה ולהזריק לתוך כל סופגניה. לקישוט בוזקים מלמעלה אבקת סוכר. *עיגולי הבצק המוכנים ניתנים להקפאה. לפני הטיגון יש להפשירם ולהעמידם להתפחה. *הסופגניות המטוגנות טובות בהקפאה. לאחר ההפשרה יש לחממן בתנור.