סופה של הפרשה או התחלה חדשה?

לב אם

New member
סופה של הפרשה או התחלה חדשה?

היום התבשרנו כי הרוצח של תאיר היה קבלן שיפוצים שעבד באופן מקרי בית הספר. להזכירכם את הדיון שהיה פה ביום הרצח - על התחושה של הילדים שמואשמים באלימות, ועל ההלהמות נגד מי שלא מטפל באלימות ילדים. אז מה הלקחים מהרצח?? האם מי שאמון לטפל באלימות בבתי הספר, ינוח עכשיו על זרי הדפנה , כי הרצח לא היה כתוצאה מהאלימות? תגובת המותן הרגילה של כולנו - להגביר אבטחה - הרי לא תעבוד כאן. קבלני שיפוצים ושאר נותני שירותים הם המכשלה של כל שירותי האבטחה, לא לחינם בכל סרטי המתח, רואים את הטרוריסטים או השודדים נכנסים לכל מקום במסווה של שליח פיצה, מנקה, טכנאי טלפון, איש אחזקה ... אלו הם "האנשים השקופים" שכמה שלא נחמיר במערכת, תמיד יקבלו את הפטור ויצליחו להכנס. אלו הם אנשים שבמדינה שלנו מרויחים כל כך מעט שאף אחד בעצם לא משקיע בהם - לא ברווחתם, ולא בבדיקה רצינית של האמינות שלהם. מילכוד?

גן חיות

New member
אני מניחה

אני מניחה שהמערכת תרשה לעצמה "לנוח" ולא להתאמץ עכשו. כמו שהמנהל שם דבר על הקלה וכו'. אבל לדעתי, עצם העובדה שכל-כך קל היה לכולם להאמין שתלמידים עשו זאת, כולל הרמזים בפורום התלמידים של נופי גולן - אומר שאין זמן לנוח אלא להפך - צריך לפעול כדי למנוע את הרצח ע"י תלמידים שיומו לא רחוק. היום בוואלה חדשות היתה כתבה שרק שליש מהמורים מענישים על אלימות . היה השבוע ילד בטלויזיה, ערוץ עשר, שסופק השפלות ומכות מאז כיתה א, היום הוא בכיתה ה. הוא אומר שכאשר הוא פונה לעזרת המורים, אומרים לו "תסתדר" ואני מאמינה לו, על סמך ניסיוני כמורה. סיפרתי למורה שעובד בבית הספר של ילדי שבתי לא סומכת על צוות בית הספר ושהיא אמרה שאם תלמיד ירביץ לה או יתקוף אותה בצורה אחרת היא תפנה למשטרה ולא להנהלה והוא הגיב"היא צודקת. בית הספר לא אוהב להעיף תלמידים. זה מדיניות של המנכ"ל הכפר(כפר נוער). אם היא רוצה טיפול רציני - רק המשטרה זה הסיכוי שלה" ולגבי שיפוצניקים וכו' - זה תמיד בעיה. וזה עדין לא אומר שלא צריך לבדוק. ואם נכון מה שפרסמו שהוא אבד אשתונות כי כל הזמן הילדים היו מקללים אותו - איפה היו המחנכים ושאר הצוות החינוכי????

0 אור 0

New member
אני בדיוק שומעת חדשות עכשיו

המחנכת שלה ומורים בבית הספר טוענים שמהכרות עם הילדה ועם שאר הילדים בבית הספר, קשה להם מאד להאמין שהיו באמת קללות והצקות כפי שהוא תיאר. המחנכת חושבת שיתכן שהיא ראתה עושה משהו אסור ולכן התקיף אותה, והסיפור שהיא הציקה לו לא נשמע בכלל מתאים לילדה שהיא מכירה.

גן חיות

New member
בינתיים הסיפור עוד מתברר, אבל

הסיפור הזה עדין בשלבי בירור. אבל כאילו עכשו "שכחו" שיש אלימות בבתי הספר, שאין כלים אמיתיים לענישה, שמנהלים ומשרד החינוך מעדיפים להשתיק ולא לטפל בבעיות אלימות. אני לא מכירה שום מנהל ומורה שיגיד"כן התלמידים שלי מרביצים והרסניים ולא ממושמעים ולא מכבדים ומקללים מבוגרים ומציקים לאחרים" - אבל זה קיים, גם שם וגם בכל בית-ספר בארץ. פתאום הדיונים שהיו בנושא זה, השתתקו. לדעתי , זה חבל, כי הבעיה של אלימות ילדים ובני נוער מול חוסר מעש וחוסר עונים של בתי הספר עדין קיימת ועדין מאד בעייתית.

0 אור 0

New member
מסכימה אתך מאד

יש אלימות, ויש תלמידים לא ממושמעים ולא מכבדים ומקללים, ואין ספק שצריך לטפל בזה, יחד עם זה יום יום אני נתקלת בכך שאנשים נעלבים ממשהו שבכלל לא קשור אליהם (אולי הילדה אמרה סתם משהו - והוא הבין כקללה), וצריך לזכור שמאד קל לרוצח להמציא משהו כזה כדי להצדיק לעצמו איך הוא הגיע למצב כזה. בואי נגיד שצריך לטפל באלימות וחוסר התרבות של הנוער בצורה משמעותית מאד, אבל לא הייתי מקשרת זאת בכלל לרצח הזה! אדם מבוגר, נעים ותרבותי ומנומס (כפי שמתארים אותו כרגע באוזני) לא היה צריך להגיע לרצח ברוטלי, גם אם הילדה באמת היתה מקללת אותו ו/או מבקשת סיגריה, ולכן מבחינתי הדיון הזה לא רלבנטי ורק מסיט את הדיון האמיתי בנושא האלימות וחוסר התרבות בבתי הספר שראוי לתת לו דגש רציני.

גן חיות

New member
אין בינינו ויכוח

העניין הוא שפתאום אנשים "התעוררו" לבעיה של אלימות בבתי הספר בגלל הרצח של תאיר ז"ל .. גם כך שרת החינוך המציאה "תוכנית" למניעת אלימות שאינה רצינית. עכשו, כשמתברר שלא בני נוער בצעו את הרצח הנורא הזה - השרה ושאר הבכירים במערכת עלולים להרשות לעצמם לעזוב את הנושא.

כולם חושבים שזה הסוף אבל זה לא כך.

אני לא גיבה פה על "פיענוח הפרשה" - ולא אביע את דעתי על המשטרה והחקירה אבל אסור להניח בצד את עניין האלימות בבית הספר בין הילדים. אלימות קשה - החל מאלימות מילולית ועד התעללויות ממש. אני מדברת מהכרות אישית- עבדתי כמורה במשך 4 שנים בבית ספר שהייתה בו בעית אלימות קשה, עד שהגיעה מנהלת שהחליטה לשים לזה סוף. בטיפול שיטטתי שכלל את כל אנשי החינוך והתלמידים ירדה כמות האלימות באופן ניכר. אין להזניח את הטיפול בילדים האלימים ובילדים הניפגעים כתוצאה מאלימות.

לב אם

New member
מסכימה אתך בכל לב

ילדים מגיבים לחינוך. חינוך נגד אלימות שמגובה בפעולה נחרצת ועמדות נחושות של הצוות החינוכי, יכול להצליח . הזנחה של הנושא מביאה להסלמה גדלה והולכת של המצב, והיום אנו עדים להדרדרות גדלה והלכת של המצב, ומצד שני לקיצוץ במערכת החינוך - קיצוץ שעות, קיצוץ בהכשרה, קיצוץ בפרישת מורים (שמשאיר במערכת מורים שחוקים) - בדיוק במקום בו נדרש תגבור.

למעלה