סופו של בית באראת'יאון?

tomashi1

New member
סופו של בית באראת'יאון?

אמנם בספרים הוא עדיין חי ובועט ובדרך לכבוש את ווינטרפל, אבל על פי הסדרה סטאניס מת. וגם שירין. וגם רנלי ורוברט. לצורך העניין גם ג'ופרי ומירסלה. ואם חושבים על זה אז תכל'ס טומן הוא לא באמת באראת'יאון.

האם הקיץ הקץ על אחת השושלות המלכותיות (גם אם לא ותיקות) של ווסטרוז?

itaipee

New member
מלחמה בסדר גודל כזה מכחידה בתים

בגורל של בית סטארק וטאלי , גם בסידרה וגם בספרים , רע ומר , איך שלא תסתכלו על זה. גם אם יש שם שורדים בשני הבתים , הם לא בעמדות שלטון ומפתח יותר.
במרד של רוברט, בית טארגריאן כמעט נכחד לחלוטין.
שאאיגון כבש את הממלכה , אני חושב שהיו כמה בתים גדולים - של מלכים קדומים שנכחדו

כן, אבל זה היה ככה גם בתחילת הספרים.

לאף אחד מהגברים לבית בראית'ון אין חיבה מיוחדת למיטה של נשותייהם - ם אס סטאניס ושירין ישרדו את הספרים, שירין חולה במחלה קשה וסטאניס ממש לא מגלה עיניין בלסדר לה אח, ז"א, אח שהוא לא צל.

עוד מישהו מהחפירות?

CallMeCavanaugh

New member
מתפקד

סטאניס בכל מקרה לא ישרוד את הספרים אבל לו היה שורד היה אפשר לארגן לו כלה חדשה. לנשים לא אטרקטיביות קורות כל הזמן תאונות מצערות בווסטרוס. וגם לא בווסטרוס.

אתה יכול להביא סוס לשוקת, אתר לא יכול להכריח אותו לשתות

סטאניס נראה לי כמו כל דבר שרוברט הוא לא : דבק בחוקים, לא מגלה עניין במין השני ויש לו מעט מאוד ילדים, וכולם חוקיים, להחליף את האישה לא יעזור אם הבעיה היא באיש ( אפשר להגיד את זה על רנלי, אגב).

CallMeCavanaugh

New member
בסדרה עשו את זה לחלוטין בעיה בה ולא בו.

היא עברה הפלות מרובות ובהחלט יש לו חשק כשמדובר בנשים מושכות יותר. בספרים זה סיפור אחר (שאני כבר לא כל כך זוכר, למען האמת. לא קראתי אותם מזמן).

גם בספרים

גם בספרים מציינים שסטאניס לא התרחק ממליסנדרה ומגעה כשם שהתרחק מסלייז ומגעה. נראה כאילו עם מליסנדרה הוא שכב בחודש כמו שהוא בחיים לא שכב עם סלייז.

הספרים משאירים את זה ברמת הרכילות ולא יותר.

האנשים של סטאניס מרכלים שהאשה האדומה לא יוצאת מחדרו של סטאניס ימים שלמים. בזה פחות או יותר זה מסתיים.
&nbsp
מכאן שתי אפשרויות סבירות:
&nbsp
1. כמו בסדרה- מל נמרחת על סטן וסטן זורק את הכבוד מהחלון (והופך אותו לנכה, שאח"כ פוגש את העורב בעל שלוש העיניים וכו')
2. סטאניס ניאות לעשות מה שצריך לעשות כדי ליצור ילדי צל (רנלי ופנרוז). מעבר לכך- רכילות של כובסות ונערי אורווה.
&nbsp
אני יותר בדעה השנייה.

לא רק רכילות, אלא גם התרשמותו האישית של דאבוס.

אם אני זוכר נכון, דאבוס מנסה לשכנע את סטאניס לחוס על חייו של אדריק סער, מליסנדרה וסלייז מנסות לשכנע את סטאניס להקריב אותו. סלייז מחבקת את הברכיים של סטאניס ומתחננת בפניו להסיר את צילו של אדריק סער מרחמה, כדי שתלד לו הרבה בנים חוקיים, וסטאניס מתנער ממנה. אבל כשמליסנדרה נוגעת בו, לא רק שזה לא מטריד אותו, נראה שזה סבבה לו.

זה לא אומר כלום

גברים רבים יגיבו באופן דומה לאשה שאינם אוהבים עוד (או מעולם לא אהבו) ולעומת זאת יתלהבו כמו ילדים מהיחס שתרעיף עליהם אשה מושכת. קוראים לזה ליטוף לאגו וזה הדבר הכי רגיל בעולם. גם אם סטאניס מרשה לעצמו את הליטוף הזה, זה עדיין לא אומר שהוא יוותר על כל עקרונותיו ועל הכבוד שלו בשביל זה.

זה לבד לא אומר כלום. אבל יש עוד.

אנחנו יודעים כעובדה שהיה בין סטאניס למליסנדרה הרבה יותר מליטוף. או שנראה לך שהחסידה הביאה לה את הצללים שהרגו את רנלי וסר קורטני פנרוז?

התייחסתי לזה בתגובה שלפני.

אין לנו כרגע שום דרך לדעת האם סטאניס ביצע את מלאכתו "כמי שכפאו שד" (אולי מילולית...) או בהנאה רבה. לכן זה נשאר אצלי תחת הקטגוריה של "רכילות".

יש לנו דרך

הוא מתנער מאשתו החוקית בגסות כשהיא מתקרבת אליו, אבל ממש לא אכפת לו כשמליסנדרה נוגעת בו. נראה שהוא אפילו נהנה מקרבתה.
התרשמותו של דאבוס שהוא אדם ישר ומכיר היטב את סטאניס.

למה?

רכילות זה סיפורים שעוברים במחנה מפה לאוזן, מקורם בחיילים השומרים על אוהלו של המלך, נושאי כליו ומשרתיו.
לקבל הצצה מכלי ראשון להרהוריו של אדם שאינו רכלן, זו התרשמות אישית.

למעלה