סופים

נעמייה

New member
סופים

...ואמא אומרת שככה אנשים, שקשה להם לגמור, הם מושכים את הסופים.."
/ אתי אנקרי, מיכאלה האם לפעמים אנחנו מגיעים למצב שבו אנחנו מבינים שהזוגיות נגמרת, מוצתה עד תום.. ואנחנו - בגלל שקשה לנו לסיים את הקשר - מושכים את זה..?

אוףףף אני כזאת

כבר קרה לי בעבר, שהתחלתי לתעב את בן הזוג בגלל שלא נפרדתי ממנו בזמן. לא אוהבת את זה אצלי.

shellush

New member
כן, זה כל-כך נכון...

זה לא בריא, אבל זה קורה לנו גם מבלי שאנחנו רוצים, איכשהו קשרים שהיו לנו טובים פעם והופכים ללא רלוונטיים, אנחנו נאחזים על הטוב ומושכים את הסופים בתקווה שיחזרו הימים הטובים... גם אצלי זה ככה, כל פעם ששמעתי את השיר של אתי אנקרי ושמעתי את המשפט הזה חשבתי בדיוק על זה, על הסופים של זמנים טובים שאנחנו מנסים בכוח למשוך כדי להשיב את אותם ימים שעשו לנו טוב בלב.

ת'אמת לא..:)..

כשאני מרגישה שהקשר מוצה והזוגיות נגמרה..): זהו..פיניטו..אין יותר אהבה.. אני לא אמשוך את זה..אני אסיים...:) כי חבל...אם מושכים..סתם נפגעים אחרי זה יותר.. פשוט...הטריק..זה לא לפחד מהעתיד..ממה שיקרה אחרי..(;

להב 31

New member
מעורר מחשבה ../images/Emo62.gif

איך מרגישים שהקשר מוצה? מהם הסימנים המדוייקים או המוסכמים לכך שהקשר מוצה והגיע למבוי סתום ועדיף להמשיך הלאה????? בכל קשר יש עליות ומורדות, תקופות טובות יותר ותקופות טובות פחות. יתכן שאם נוותר מוקדם מדי נפסיד קשר שעם מעט יותר מאמץ ורצון טוב, היה יכול להחזיק זמן רב יותר. באופן אישי, היה לי קשר שנמשך כ-3 שנים, הקשר הזה הסתיים לאחר שנתפסתי בבגידה. אולם, הדברים אינם שחור או לבן, בתקופה האחרונה של הזוגיות, היתה נפילת מתח ואיכותו של הקשר נפגמה. הסיפור ארוך מאוד, אך אספר אותו בקצרה. האקסית שלי קיבלה קידום רציני בעבודה וחייה המקצועיים הפכו למרכז עולמה תוך כדי שהיא מזניחה את הקשר ביני לבינה. למרות שדיברתי על ליבה, ונסיתי להסביר שהציפיות שלי מזוגיות אינן ממומשות, הדברים לא השתנו. כעבור פרק זמן מסויים, מצאתי את עצמי בזרועותיה של אחרת (בעיקר מתוך צורך בחום ומגע נשי שהיה כל כך חסר לי במשך תקופה ארוכה), כשהבגידה נתגלתה, הקשר הסתיים. אהבתי את מה שאמרת בנוגע לעתיד. מתוך נסיוני האישי למדתי כי התקופות שבהם התפתחתי והתקדמתי הכי הרבה היו תקופות של חוסר ודאות. בדר"כ אנו נוטים להאחז במצב הקיים ולפחד ממצב לא ידוע. לכן מרבית השינויים בחיי, נעשו בתקופה של חוסר ודאות. אני לא נוהג להשאר בקשר עם האקסיות שלי. לאחר שהקשר הסתיים, אני מעדיף לחתוך את העיניינים בצורה הכי חדה שרק ניתן. כלומר, לא לשמוע, לא לראות ולא לדעת שום דבר שקשור באקסית. כך אני יכול לשכוח בצורה הטובה ביותר, מבלי להפגע ולהמשיך הלאה.

מעלה רעיון..(;

שאלת איך מרגישים...אין לזה תשובה..פשוט מרגישים..(; כל אחד והאינטואיציה שלו.. זה תלוי בקשר ובדמויות שפועלות בעלילה..:) נכון...שלפעמים טוב לנסות שוב..ולא לוותר.. אבל כשרשמתי שעדיף להמשיך הלאה ולא להסתכל אחורה.. התכוונתי לקשר שאין בו כבר אהבה..ואז באמת הקשר מוצה..!! כשיש עוד אהבה...מבחינתי הקשר לא מוצה :) ..ועד כמה שקשה.. ועד כמה שיש ירידות ועליות..עדיף לנסות שוב ושוב.. כי אחרי לפעמים מתחרטים..(): ואני מסכימה איתך.. לגבי מה שאמרת שאנשים בד"כ נאחזים בקיים ובמוכר ומפחדים להגיע ללא מודע.. אבל אין ממה לפחד..אם לא מסתכנים בחיים אז בעצם לא חיים!! (:)

coaxcable

New member
כן מרגישים

יש מעין סימנים...ההתנהגות מגעילה כזאת...מעין "סף" של מריבות, השיחות נהיות סתומות וחד כיווניות תרתי משמע...יש סימנים רבים אבל באמת אנו עצלים ופחדנים - לא אוהבים להסתכל על העתיד וגם אם כן עושים כך...קשה..תמיד נאמר שדברים טובים נגמרים, לא? בכל דבר יש את הסוף ורף השחיקה שלו.. לא יצא לך להיות בקשר ולהבין שהחברה שלך לא מעוניינת בך? לי קרה והיו סימנים אבל לדעתי טשטשתי אותם כי פחדתי להסתכל הלאה אבל בפעם אחרת די הייתי החלטי ואני זוכר שאמרתי: "טוב, אני ממשיך את החיים שלי הלאה...בלש בלה בלה.." כי הייתי חייב להבין שהכל מוצה והסתיים לו

mayday

New member
הקשר לרגש החזק מכולם - הפחד

רוב האנשים בעולם מפחדים להיות לבד, רובם לא יודעים להיות לבד ורק המחשבה על להיות לבד משגעת אותם. לכן יש אנשים שמוכנים לסבול זוגיות לא טובה (אהבה לא צריכה לכאוב !!), לכן אנשים מושכים את הסוף או מקווים שאם הם יהיו רעים מספיק לבן הזוג שלהם הוא יעשה את הצעד ויפרק את הקשר. תסתכלי סביב ותראי כמה זוגות כאלה בדיוק את מכירה באופן אישי. לטעמי מי שיודע להיות לבד ולא פוחד להיות לבד יהיה בן זוג הרבה יותר אוהב ותומך. אהבה זה לא שני חצאים של אותו שלם, אהבה זה שני שלמים שיוצרים יחד סינרגיה

למעלה