סופית החלטתי לקנות אקווריום

י-וס-י

New member
סופית החלטתי לקנות אקווריום

לפני שאני קונה אני רוצה להתיעץ איתכם מה מומלץ איזה גודל איזה סוג דגים איזה ציוד, התקציב לא ממש משנה משהו באיזור הנורמלי. ראיתי אקווריום פנורמי של מטר אורך האם זה כדאי ומומלץ ? תודה מראש.

עוזאבי

New member
המאמר שבקישור יעזור לך מאוד....

כל מידע נוסף, אתה יכול לשאול ואני יענה לך חשוב!!! כל הדברים הלא מוצלחים שקורים למגדלי דגים קורים בגלל חוסר סבלנות, כדי להצליח בתחום הדגים הסבלנות חשובה מאוד. בהצלחה!!!

גלעד cool7

New member
אהבתי את המאמר...

בייחוד את "ואין צורך לסחוב עבורם שק של 10 קילו דוגלי"

עוזאבי

New member
גלעד אולי לא צריך לסחוב עבורם.....

10 קילו דוגלי אבל צריך לסחוב עבורם פעם בחיים 20 קילו חצץ

גלעד cool7

New member
קודם בהצלחה.

סוגי דגים אני אישית ממליץ על ציקלידים או טרופיים (אני לא בטוח אם יש הבדל, אבל נראה לי שכן כי חלק רב מהציקלידים משתייך לדגי מים קרים). אם תחליט טרופיים אני ממליץ על סקלארים (מלאכי רביב), שועלים מעופפים, פינגווינים, פסוסיות הזברה, גופים, גורמים (דבש הכי יפה לטעמי), ושתצבור ניסיון ניתן להוסיף דיסקוסים. מטר פנורמי זה מעולה, אם כי מומלץ אם כבר השקעת אז לקנות 120 ס"מ (ההבדל קיים). שהאקוריום יכלול שולחן ותאורה. ציוד- מחמם (אתה תזדקק לאחד של 100-150 וואט). פילטרים: -אני אישית ממליץ על תת קרקעי ועל חיצוני חזק. -אבל האקוריום שלי מורכב מתא ביולוגי אחד, ופילטר חשמלי אחד וזה מספק. אם תלך על האופציה הראשונה אתה תהנה מ-2 סוגי סינון בקטריאלים (שניהם פועלים על עיקרון בקטריות שמפרקות חומרים רעילים במים) וגם הפילטר החיצוני ינקה את המים מהליכלוך עצמו שנראה לעין (פעולה של פילטר חשמלי רגיל). משאבת אויר: אני אישית ממליץ על אחת עם כפתור שיקבע באיזה חוזק היא תעבודה ושיהיו לה 2 יציאות. אבן אויר זה איך שבא לך שיראו הבועות באקוריום, אני אישית שמתי אחת לכל אורך האקוריום. חצץ שיספק 5 ס"מ גובה לפחות. השאר זה ציוד ליופי כמו צמחים אמיתיים\פלסטיק, אבנים, גזעי עץ וכו' וגם תרופות, חומרים לטיפול באיכות המים, ומזון.

dz108

New member
מצטרף להמלצות.

קצר וקולע. אני פחות ממליץ על פנורמי (חלש יותר ומעוות בזויות שונות את מראה הדגים) - ממליץ על 1 מטר סנדרטי (בערך 120 ליטר נטו); אם אתה ממש מתחיל - אל תלך על יותר גדול ואל תתחיל עם ציקלידים, תשתפשף על טרופיים. (אמנם הציקלידים עמידים יותר, אך גם יקרים יותר ומצריכים מעט יותר הבנה בשילובים). כשאתה מאתחל את האקווריום - קח שני דגים קטנים בלבד ! (="סטארטרים"), אני בטוח שבחנות יוכלו להמליץ לך (גופים, לדוגמא) ותריץ את האקווריום איתם בלבד מספר שבועות (2-4, תלוי בהרבה גורמים - כמו מבנה האקוריום וסוג הפילטרים שבחרת). רוב הסיכויים שגם שני אלה לא ישרדו, אבל אל תתייאש!; המטרה של הסטרטרים (חוץ מלספק עניין בהסתכלות באקווריום) - הוא לעודד גידול של מושבות בקטריות (כמו שהסביר גלעד cool7). כשאתה מוסיף דגים אח"כ - תוסיף במנות קטנות (2-4 כל פעם, לא יותר, ככל שהדגים קטנים יותר, ככה את יכול להוסיף יותר) - זה יעלה את סיכויי הישרדות הדגים שלך. אחרי כל הוספת דגים - תן לאקווריום זמן להתאזן (=מושבת בקטריות ואיזון מלחים שונים במים). 99 אחוז מהמתחילים מתעלמים מההמלצות ללכת "איזי" בהתחלה, והם מאבדים בחודשים את הראשונים את כל האוכלוסיה. תזכור - הסוד הוא להרים, לאט, אקווריום מאוזן - שימנע מראש את רוב הבעיות בהצלחה!.

cocojambo1

New member
בקשר לאקווריום

תלוי באיזה סוג דגים אתה מעוניין.. . יש הבדל בצרכים של מים מלוחים למים מתוקים אם את המתחיל אל תתחיל אם מי ים דגים אלו מצריכים טיפול יומיומי כמו בדיקת מים וכו' וסיפור האקווריום (עדיף להתחיל ממטר במים מלוחים) עלול לעלות מ 5000-2500+ במקרה הטוב.. . לעומת זאת אקוורום +טיפול במים מתוקים הרבה יותר קל וזול. אם אתה הולך על אקווריום בגודל מטר לא הייתי ממליצה פנורמי (אם זה פנורמי זול עלול להיות לך עיוות בזכוכית תבדוק את זה) גם בפנורמי יש לחץ גדול יותר על הזכוכית בגלל המבנה . הייתי ממליצה ללכת על המלבני הרגיל (כשתעצב אותו מבפנים זה כבר יעשה את כל ההבדל,הסיבה שעדין מוכרים פנורמי לדעתי זה אך ורק דקורציה, אנשים מתלהבים מהצורה.. ) אני ראיתי בדני דג ב 1300 ש"ח אקווריום מטר + כל מני הטבות עם שלוש שנים אחריות של MP (חברה גרמנית ידועה) ב 1300 ש"ח וזה עוד דני דג .. יש בארץ יותר זולים.. . לפני שאתה קונה תעשה סקר שוק ותזהר מאוד ממוכרי דגים שמזהים "קונה טרי" שאפשר להעמיס עליו !! . עדיף שתחזור לשאול . אם המפרט הספציפי לאקווריום מתאים כדי שלא תזרוקסתם כסף ואז תגלה שהמשאבה שלך מתאימה לאקווריום 80 ס"מ(על מנת להוזיל את המחיר) בעוד לך יש אקווריום מטר. זהו זה.. מקווה שהייתי ברורה.. ואם יש לכם משהו להוסיף כדי לעזור.. בבקשה :)

הגודל של האקווריום

תלוי במקום שיש לך, מנסיון בעיקר של אחרים וגם שלי, אחרי הקניה ממש נכנסים לזה באופן חזק ומתמכרים, ותמיד רוצים אקווריום גדול יותר. קח את זה בחשבון ואם יש באפשרותך לרכוש אקווריום יותר גדול, עשה זאת, הכל תלוי כמובן בך, כמה אתה מתכוון להשקיע בתחביב

י-וס-י

New member
תודה לכולם

אני מתאר לעצמי שאני אקנה מדוד שלי שיש לו כמה אווקיומים מיותרים איזה אקווריום ואני יעדכן אותכם מה קניתי ואיזה ציוד וד"א המאמר ממש מצוין.

למעלה