סופית: מפגש דצמבר בוטל

סופית: מפגש דצמבר בוטל


לא הצלחתי לאסוף מספר סביר של אנשים, לפיכך שימו לב - המפגש מבוטל.

נראה לי שבשלב זה לא יתקיימו מפגשים, אלא אם יהיה ביקוש רציני. אני אשמח אם תמצאו דרכים למצוא עוד ישראלים שמתעניינים ביפן וביפנית, ולהביא אותם לפורום ולמפגשים.

אז שיהיה メリクリ.
 

Tenguy

New member
חבל...אבל מצד שני גם צודקת - הפורמט הקיים כנראה מיצה את עצמו

וצריך לחשוב על פורמט/ים חדש/ים - ואני אשמח לשיתוף דעתכם ולסיעור מוחות בנושא המפגשים

עם הצעות ל:
1) מיקום של המפגשים בנוסף למקום של חרות : כמו הסטודיו שלי , מרכז האוריגאמי (הלל 146 רמת גן) או מקומות אחרים שתציעו

2) פעילויות : מבוססי יפנית כמו שחרות הפעילה או פעילויות חדשות, כמו : הרצאות (יש משהו שמתנדב/ת להרצות על תחום או ידע קשור ליפן או שאני אבקש מאנשים מחוץ לפורום להרצות לנו) , סרטים או סרטי וידאו אישיים

בתור אחד שגם כן לא היה בהרבה מפגשים (לא קל לי עם היפנית המדוברת...) - אני חושב שמפגש פעם בחודש-חודשיים זה לא סיפור מסובך, ואם נמצא דרך לגוון את המפגשים - תמיד אנשים יכולים להנות וגם להפיק תועלת מן המפגשים.
הייתי שמח לשמוע גם על הרשתות החברתיות הנוספות שישנן - שאני אנסה להגיע אליהן ולהגדיל את מעגל מיודעי הפורום בארץ. לדעתי - הפורום גם "הזדקן" קצת עם השנים... ככל שאנשים מתבגרים הם עסוקים יותר (משפחה, עבודה, מחוייבויות ועדיפויות), ויש לחשוב גם לפנות לקהל הצעיר יותר. בכלל, עכשיו בחודשי החורף - גם קר יותר ומחשיך מוקדם יותר וקשה יותר לארגן עכשיו מפגשים בתנאים כאלה, כל שכן באוויר הפתוח.
 

innocence

New member
זה נשמע לי כמו רעיון טוב

כנראה שלא יהיה רלוונטי לי גם ככה כי זה תמיד יהיה בימי חמישי, אבל אולי באמת שווה לבחון לשנות פורמט במובן מסוים?
 

Tenguy

New member
הבנתי - אפשר להתגמש בתאריכים אבל גם יש הגיון ביום קבוע

שבו ידוע כי ביום X האחרון/האמצעי/הראשון בחודש הוא יום המפגש של הפורום ?
מנסיון - זה הרבה יותר כאב ראש ברגע שמאפשרים לתאם מועד מוסכם מול הרבה אנשים. גם אפשר לנסות לשאול מן הניסיון של חרות מה היום האידיאלי, אם יש יום כזה בכלל ?
 

innocence

New member
יש הרבה מאוד הגיון,

סתם דיברתי על עצמי:)
עד סוף הסמסטר אני מנועה מלהגיע לכל משהו שמתרחב בימי חמישי, אבל זה כנראה היום שטוב להכי הרבה אנשים.
 

herouth

New member
יש כמה סיבות שהמפגשים שלי בעיקרון היו בחמישי.

ראשית, פשוט יום חמישי הוא היום החופשי שלי. אז זה מאפשר לי לעשות הכנות ובישולים.
&nbsp
אבל חוץ מזה, מניסיוני באותם חודשים של השנה שיש בהם כדורסל ואני מנסה לקיים את המפגש בימים אחרים - יש פחות היענות מאשר ביום חמישי. ביום חמישי מרבית האנשים יודעים שאין להם למחרת יום עבודה, או לפחות לא יום עבודה מלא. לסטודנטים בדרך כלל אין לימודים בימי שישי (לא תמיד, אבל זה נכון ברוב המקרים). כאשר צריך לבוא בסיום יום עבודה/לימודים ולמחרת יש עוד יום עבודה/לימודים, אנשים פחות מתלהבים.
&nbsp
ימי שישי מתאימים לחלק מהאנשים - בתנאי שזה בשעות היום (כשיש תחבורה ציבורית). האופי שהתגבש למפגש אצלי היה יותר של מפגש ערב, אבל זה לא באמת קריטי.
&nbsp
אבל שוב, הבעיה העיקרית היא איך מגדילים את הקהילה שלנו. אני חושבת שאנשים שלא מתעסקים בנושא יפן ביומיום, אם הם ייתקלו בהזמנה למפגש פתאום אחרי חודש או יותר שהם לא התעסקו בנושא, פחות יתלהבו מאשר אנשים שכל יום מדברים או משתפים מידע עם אנשים בנושא הזה, ויש להם תחושה של קהילה ורצון לראות את האנשים מאחורי השיתופים והדיונים. הבעיה העיקרית שלנו היא שהפורום הפסיק להיות מוקד משיכה קהילתי כזה - בדיוק כמו שאמרת, גיא: הוא הזדקן. יש כאן כמה die-hards שאוהבים אינטראקציה פורומית, כמה כאלה שזה נחמד להם כי הם באמת מתעניינים ביפן, אבל צעירים לא מגיעים לכאן כי תרבות הפורומים כבר לא קיימת באינטרנט. אז בסדר, לא היה מפריע לי אם הפלטפורמה הקהילתית היתה במקום אחר, אבל עד כמה שהבנתי, אפילו בפייסבוק המוחרם על-ידי, אין בעצם קהילה של חובבי יפנית, כי פייסבוק לא באמת בנוייה במתכונת של קהילות, ויש שם פרגמנטציה גדולה של קבוצות ופאסיביות גדולה של אנשים, כי ככה הכלי בנוי. גוגל פלוס דווקא כלי לא רע לקהילות - אבל בישראל מאמינים שהפלטפורמה הזו ״מתה״, וזו נבואה שמגשימה את עצמה. וליין וווצאפ יותר מתאימים ליצירת כלי וירטואלי לקבוצה של החיים האמיתיים מאשר ההיפך.
&nbsp
איבדנו את הקשר לסטודנטים ליפנית באונ׳ תל-אביב - אין לנו פה בפורום אף סטודנט מחוג מזרח אסיה בת״א כרגע למיטב ידיעתי. אני לא יודעת אם נציגינו בירושלים יכולים לשכנע אנשים להצטרף, בין אם לפורום ובין אם למפגשים, שגם אם הם אצלי וגם אם הם אצלך, הם בתל-אביב. ואני לא יודעת אם שארית האנשים שלנו תטרח לנסוע למפגשים בירושלים אם יהיו כאלה.
&nbsp
צריך רעיונות יצירתיים. לא ייתכן שב־2008 היו עשרות אם לא מאות אנשים במדינה שהתעניינו ביפן ועכשיו כולם מתו. בטוח יש מתעניינים חדשים, השאלה היא איפה מוצאים אותם, ואיך גורמים להם ליצור איזשהו גיבוש איתנו.
 

Tenguy

New member
צודקת - הפורום לא מספיק מיודע... וצריך לעשות משהו בנידון

הצצתי ב"קבוצות" של אוניברסיטת תל-אביב בפייסבוק (שגם אני ממש לא מחבב אותו) וראיתי עד כמה חרות צודקת ....
אני רואה שיש הרבה יותר פלטפורמות ואתרים ללימוד השפה היפנית משחשבתי (בתשלום) מחוץ לאוניברסיטאות, וגם אתרים לאנימה עם תרגום לעברית!ֿ אבל גם מצאתי להפתעתי שיש לאונ' ת"א פורום בתפוז

באוניברסיטה העברית מצאתי אתר כללי, קומונה בפייסבוק שאין לי מושג מה זה אומר והאתר של החוג ממש לא מעודכן ...
מן הרושם הכללי נראה לי שהאינדיבידואליזם ועודף המידע באינטרנט ניצחו ואנשים פשוט פוגשים / מיודעים רק באופן ספציפי למה שנדרש לצרכיהם העכשויים, או שנחשפים באופן אקראי לחלוטין למבול של מידע ואז הם בוחרים להתעלם או לבחור רק מעט מתוכו.

אני אנסה לפרסם את הפורום בכמה מקומות כמו זה או כאן ?

לסיכום - הפורום פעם היה יותר בולט כי לא היו לו תחליפים... אבל כיום המצב בהחלט השתנה...
 

johnny d

New member
קל להגיע לפורום

השאלה שאדם צריך לשאול את עצמו היא למה לו לטרוח לפתוח את עמוד הפורום בכלל?

הסיבה שלי היא בעיקר מספר אנשים ספצפיים שכותבים כאן.
אילו לא הכרתי אותם במציאות, לא היה לי מה לחפש כאן.

כל מה שיש כאן יש בצורה הרבה יותר נוחה ונגישה בפייסבוק לדוגמה, ופייסבוק היא ממש לא הפלטפורמה המועדפת עלי...
 

Tenguy

New member
זה רעיון - לפרסם לציבור אירועים בחסות הפורום

רעיון טוב ! במקום להוסיף קישור לפורום באתרים זרים - אפשר לארגן הרצאות, פעילויות מעניינות שקשורות ליפן שיכולות למשוך מתעניינים מחוץ למעגל חברי הפורום, וכך להפגיש אותם במציאות ולעשות היכרות אישית בינם לאנשי הפורום וכך להגדיל את המודעות של הפורום בציבור חובבי יפן.

בשבוע שעבר, בא אליי סטונדט לעיצוב שהוא מכר של תלמידה שלי שהמליצה לי עליו - לעצב ולהכין לי קופסאות סטייל סין-יפן ולפתור לי לאחת ולתמיד בעיית אחסנה לחותמות האבן שאני מגלף, כולל מקום לצלוחית משחת הדיו האדומה - הנדרשת לצד כל חותמת. הוא התרשם מכמיות וסוגי הנייר היפני שיש לי, הספרים אודות נייר ועיצובי נייר ומהר מאד גלשנו מתחום עשיית קופסאות לעיצובי נייר כמן סומינאגאשי (Suminagashi 墨流し), דרכי הדבקות נייר ובדי משי, כריכות ספרים יפניים (עם תפירה בחוטים) והוא אמר שישמח לבוא לסטדיו להדגמות ביצוע של סומינאגאשי והדבקות של נייר ובדי משי.
הסיפור הזה יחד עם מה שג׳וני אמר- קלטתי שאפשר בחסות הפורום לעשות סדנאות או הרצאות ביצועיות לקהל הפורום וגם מחוץ לפורום המעוניינים בהעשרת ידע או ביצירה אישית בתחומים הקשורים ליפן, וכך להפגיש אנשים ברמה אישית ולהגדיל את מיודעי הפורום. הסטודיו שלי יכול לתת במה נחמדה למפגשים כאלה עבור אנשים שיכולים ורוצים לספר או להמחיש מנסיונם האישי .... שווה לנסות
 

herouth

New member
נסה בכיף

זוכר שעשית לנו פעם הדגמה של כתיבת קאנה?
&nbsp
רק תזכור מאיפה התחיל השרשור הזה: היתה לי פעילות קבועה, אבל לא היתה לי גישה למקומות שאפשר לפרסם אותה בהם...
 

herouth

New member
ביצה ותרנגולת

האם מגיעים לפורום כדי לדבר עם אנשים שמכירים, או מכירים אנשים כי מדברים איתם בפורום?
&nbsp
אצלי זה המקרה השני. הגעתי לפורום כי זה היה מקום שבו אפשר לדבר עם אנשים על יפן ויפנית, ואז הכרתי כאן אנשים שבסופו של דבר גם פגשתי. מכיוון שמישל נעדר כרגע, אני אעיד על סמך מה שהוא אמר לי, שגם הוא פשוט חיפש ״פורום יפן״ בגוגל.
&nbsp
אני רואה כמטרה לעצמי להגדיל את כמות האנשים שרוצים לדבר על יפן ויפנית, כי זו הסיבה שהגעתי לפה. הנושא מעניין אותי, ואני רוצה שיהיה לי את מי לשאול, למי לענות, עוד אנשים שמביאים פרספקטיבות מעניינות, מאופנה ועד רובוטיקה, מאוכל ועד בעיות פוליטיות ביפן.
&nbsp
אם וכאשר יהיו עוד אנשים כאלה, ריכוז מספיק שתיווצר בו דינמיקה קהילתית, בוודאי שאשמח לראות אותם במפגשים ופעילויות.
&nbsp
כמובן שאפשר למצוא קהילות כאלה בחו״ל, אבל הייחוד של הפורום היה שמדובר גם בנקודת ראות ישראלית (פחות מעניין אותי לראות את תרבות יפן בפרספקטיבה אמריקאית), וגם, כמובן, שאנשים מקהילות אינטרנט בינלאומיות קשה לפגוש...
&nbsp
אז זו נקודת הראות שלי, ואני מניחה שגם של עוד אנשים פה בפורום. אני חושבת שאם אתה מגיע לפורום כי יש כאן חברים שלך, אז באמת מבחינתך הוא לא יותר טוב מפייסבוק. הרי גם לשם אנשים מגיעים כי חברים שלהם שם. ואם חברים שלהם יהיו בפורום על כדורגל סקוטי, אז סבבה, הם ידברו על כדורגל סקוטי...
 

innocence

New member
יש המון קבוצות בפייסבוק

אבל רובן סגורות כי הן מיועדות ללומדי שנה X באוניברסיטה.
אני חברה אישית בלא פחות מ3 כאלו P:
&nbsp
השאלה היא באמת איך גורמים להם לבוא למפגשים או להגיע לפורום...
כמו שאמרה חרות, אין כיום תרבות פורומים ממש, אז אנשים לא טורחים עם ממשק "מיושן" כמו תפוז, וכשמפרסמים אירוע, לא הרבה טורחים להגיע.
במשך השנתיים שלמדתי יפנית באוניברסיטה פרסמתי את הפורום והמפגשים גם באופן אישי לאנשים ספציפיים וגם במודל כיתתי, אבל למעט מספר מועט של סטודנטים שהגיעו למפגש אחד ואז לא חזרו יותר, רובם הגדול לא היה מעוניין בכלל.
 

innocence

New member
אני לומדת בת"א

אבל אני כבר לא לומדת יפנית.
אני כן תמיד יכולה לנסות להפיץ בקבוצות הפייסבוק של השכבות השונות של הלימודים, אבל לא יודעת כמה זה יעבוד.
מתוך 2 כיתות שהייתי בהן ופירסמתי, יש לנו רק את ג'וני שטרח להגיע וגם להישאר.
 

innocence

New member
ברור!

לא הורדתי מערכו:)
רק אומרת שזה לא פשוט להביא אנשים ואז גם לגרום להם להישאר...
 

Simbbam

New member
אכן הסיבה המרכזית שאני לא מגיע למפגשים היא שאני גר בירושלים

וזה רחוק לי.
 

herouth

New member
לא יצרתי event מלכתחילה

להיפך, כתבתי שם מראש לכל קבוצת היעד שכנראה לא יהיה אירוע, אבל לא היה אף אחד שמחה. כנראה ששיתוף רגיל לא קופץ בהודעות.
 
למעלה