הכוונה לעוגה עם המרכז הנוזלי? זה פונדנט
הנה מתכון טוב.
בגדול, המרכיב החלבי היחיד בפונדנטים הוא חמאה, שאפשר להחליף במרגרינה ואז העוגה תהיה פרווה.
פונדנט סיוי
7-8 מנות אישיות
200 גר' שוקולד מריר משובח
100 גר' חמאה (או מרגרינה לפרווה)
להמיס יחד במיקרו.
4 ביצים מס' 2
130 גר' סוכר (1/2 כוס +כף גדושה)
לטרוף קלות יחד.
70 גר' קמח (1/2 כוס)
60 גר' קורנפלור (1/2 כוס פחות כף)
לערבב לאבקה אחידה.
להוסיף שוקולד מומס לביצים, ואת החומרים היבשים בעירבוב מהיר עד שהכל מתאחד.
לצקת לקוקטים מושמנים היטב (אפשר לזרות אבקת קקאו לאחר השימון).
לחמם תנור מראש ל-180 מעלות- בין 8 ל- 10 דקות אפייה עד שהשוליים אפויים והמרכז עדיין לא ממש אפוי, לאכול חם עם גלידה... לשים לב לזמני האפייה כי מספיקות 2 דקות יותר מדיי והמרכז כבר לא יהיה נוזלי.