סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

danakama10

New member
ווגאס היא מקום לא רע להתחיל ממנו

טיולים לפארקים ביוטה ואריזונה. למרות שלא בטוח שכדאי בחורף. יורד שם שלג, ולכן זה לא רק קר, אלא גם חלק מהכבישים סגורים ואפשר פחות להתרשם מהנופים המיוחדים המדהימים.
בכל מקרה, לא הייתי ממליצה לנסוע מווגאס ללוס אנג'לס או סן דיאגו, כי למרות שאפשר לעבור במדבר מוהבי וג'ושוע טרי, רוב הדרך משעממת ביותר וזה די בזבוז זמן למי שבא לביקור קצר יחסית. עדיף במקרים כאלו לוותר על ווגאס ולהגיע ישירות ללוס אנג'לס או סן דיאגו.

משעממת? נו טוב.

זה כבר באמת עניין של טעם וריח.
בפעם היחידה שעקב אילוצי זמן נסענו מווגאס ללוס אנג'לס רק בכביש המהיר, גם לא ממש השתעממנו. נכון, לא קפצו לנו ליצנים ותזמורות וחשפניות בצידי הדרך. אבל משעמם? דווקא החוויה הזו של ה"חרישה" בכבישים. אבל שכחתי לרגע עם מי אני מתווכחת כאן. אז אחדול.
ההמלצה העיקרית שלי. שאכן בעקבות התגובות האחרות, יש סיכויים שהדרכים היפות, דרך ההרים תהיינה סגורות, עקב מזג האוויר, אפשר לוודא מראש.

משעמם.. עלאק.

danakama10

New member
התגובה הנעלבת שלך

(וממה לכל הרוחות יש להעלב!) שבה את בוחרת להתקיף אותי אישית, מביישת אותך.
ותיקון, זה לא ״תגובות אחרות״ שדיברו על כבישים סגורים בחורף, זו התגובה שלי אליה את מגיבה.
״חויה״ של חרישת כבישים תהיה להם אם יסעו צפונה על כביש 1, ואז לפחות יש נופים יפהפיים והרבה מקומות מעניינים לעצור בהם. אם הכייף שלך בטיולים הוא חרישת כבישים, קבלי מסלול מרתק- נסיעה על 5 מלוס אנג׳לס עד קנדה. הנאה מובטחת.

נעלבת? ממה יש להעלב?

ולא התקפתי אותה במילה אחת. אמרת שהדרך מווגאס ללוס אנגלס משעממת. שאלתי מה משעמם בה? אנחנו בדרך כלל נוסעים בדרכים שהן לא הכבישים המהירים. והנוף מדהים. כן גם על כביש אחד. ובפעם היחידה שכן נסענו בכביש המהיר גם היה מה לראות. לכן התפלאתי. ו... הפתעה. כבר עשינו את המסלול מקנדה ללוס אנגלס. שלושה שבועות. רק מה.. עם המון המון עצירות וחוויות בדרך נשבעת לך לא היה משעמם. בחיי. יש לי את יומן הטיול. עשינו אותו עם ילדים בגילאי 10- ושבע. היתה חוויה מדהימה. כן, חרשנו, גמענו מרחקים, עצרנו בכפרים ונשמנו אוויר אמיתי. אחר כך הגענו עוד כמה פעמים. ועדין לא שיעמם. מכאן שהחוויה היא בעיני המתבונן.
ואנא, אל תכניסי לי מילים למקלדת. כשאמרתי שדיברתי על כבישים סגורים, אני דיברתי על הדרך ההררית, לכיוון לוס אנגלס.ואמרתי זאת בהתיחס להודעות קודמות שדיברו על תנאי מזג אויר חורפיים וקרים. את דיברת על הצד השני . דיברת על כיוון אריזונה. קראתי אחר כך גם הודעות אחרות שלך בהן את מבטלת מקומות שאין בהם מה לעשות. חבל. מקווה שאת צוברת גם חוויות חיוביות מטיולים לפעמים. שיהיה בהצלחה.

danakama10

New member
התקפת ברגע שכתבת:

"אבל שכחתי לרגע עם מי אני מתווכחת כאן. אז אחדול."
העובדה שנעלבת היא ברורה מהתוספות שלך על "משעמם עאלק".
אני לא נעלבתי ממך (באמת ממה), אבל כלל וכלל לא הערכתי את ההתקפה שלך.

אני לא מבינה את הפליאה שלך לגבי מה שכתבתי. זה דבר אחד לעשות נסיעה ארוכה כשהרעיון הוא לעבור ממקום מרכזי אחד לשני ובדרך לעצור במקומות שונים ומעניינים (כמו הנסיעה מסן דיאגו או לוס אנג'לס לסן פרנסיסקו נניח), לבין בכוונה לנחות במקום מרוחק (שמלכתחילה האטרקטיביות שלו למשפחה עם ילדים צעירים מוטלת בספק) ואז להוסיף נסיעה ארוכה בדרך שברובה הגדול מאוד לא מעניינת (נוף לא מרשים שאינו משתנה במשך שעות - מצרפת דוגמית) כדי להגיע למקום מרכזי אחר.
אם את מקומית ורוצה לחסוך בעלויות טיסה, ברור שכדאי.
אם את טסה לחופשה מרחק של כ- 5.5 שעות, להוסיף נסיעה ארוכה ומונוטונית, במיוחד כשיש ילדים צעירים, זה מיותר לחלוטין.

danakama10

New member
אגב

לא הבנתי מה כתבת לגבי כבישים סגורים, ועל הדיבורים שלי על כיוון אריזונה... לא אתייחס.
וכן, אני נותנת עיצה לגבי אילו מקומות כדאי לבקר בהם. מי שגר באיזור יוסטון ולואיזינה, ימצא דברים נחמדים לעשות בהם אם יבוא לבקר. האם זה יעד שמתאים למשפחה עם ילדים צעירים כיעד מרכזי? לדעתי לא, אלא אם הם כבר מיצו מקומות יותר מרכזיים. מה לעשות, זו דעתי.
אנחנו מטיילים ונהנים הרבה, בין השאר בהמון מקומות קטנים בקליפורניה. האם אמליץ על המקומות האלו למי שמגיע לביקור של 10 ימים מהחוף המזרחי? לא.

John the Savage

New member
כניראה כי מדובר בשבוע של החגים

בדרך כלל, טיסה מ-SFO להוואי עולה בסביבות ה-400-500 דולר.

John the Savage

New member
כן, ברור

הנקודה היא שההפרש שציינת בין טיסה לקליפורניה לטיסה להוואי הוא 1000$, ולכן דיברתי על המחירים מקליפורניה להוואי.

danakama10

New member
הוואי מקסימה וכייפית

אבל, אולי טיפ טיפה over rated, במיוחד אם נוסעים עם ילדים... לדעתי לא כדאי לנסוע להוואי לפני שמבקרים בקליפורניה.

מה עם קרוז לקריביים?

אני יודעת שאני קופצת עם זה תמיד, אבל מה לעשות? זה כיף.
ודבר עם רועי שלנו. הוא די אחראי על זה שבחרנו נכון ונהיננו מכל רגע.

ואם לא, אז טוסו לקליפורניה וסעו מלוס אנגלס לסאן דיאגו וסאן פרנסיסקו

Fellowship

New member
אנחנו לא חובבי קרוזים

נעשה כנראה קרוז לאלסקה במסגרת טיול ארוך יותר בקיץ 2019,
אבל מעבר לכך מעדיפים סגנון אחר.
האופציה השניה נשמעת רלוונטית יותר, תודה.

debby12

New member
מנהל
איך בוחרים "נכון" בענייני קרוזים?

אשמח לשמוע טיפים והכוונות - כולל מה לא לעשות ולא לבחור. מעולם לא הייתי בקרוז ואני לא בטוחה שאצליח לשכנע את הישן לצידי בעניין הזה (נראה לי שזה לא למינטרופים, וגם שמרגישים איכשהו קלאסטרופוביים/נעולים - לא?)

תודה!!

אנסה , ככה על רגל אחת

ועל סמך נסיוני האישי.
תמיד חשבתי שקרוז זה משהו שזקנים עושים, כאלה שאין להם מה לעשות. כאלה שאוהבים להראות. במקרה שלנו ההחלטה לצאת למסע באה מהנכדים. רצו לחגוג לסבא יום הולדת 65. רתמתי אותו ואמרתי לעצמי נו שבעה ימים עם עוד שבעה אנשים, שלושה מהם הנכדים שלי מה כבר יכול להיות רע, מקסימום לא יהיה להם לאן לברוח ממני. והיה והנכדה הבכורה ואבא שלה היו אמורים לבלות את חופשת החורף בפלורידה, החלטנו שהקרוז יצא משם. כשהתחלנו לתכנן בדיוק היו בשלבי סיום של בנית הספינה הגדולה ביותר, (בנתיים בנו אחת יותר גדולה). אז אספתי מידע עליה. רציתי שתהיה באוניה אפשרות בילוי לכולם ביחד אבל גם לכל אחד. יצרתי קשר עם רועי, שפרס לפני עוד אפשרויות. וביחד החלטנו בכל זאת ללכת על הבחירה הראשונית שלי. שייט 7 ימים שיוצא מפורט לורידל . קראתי קצת וגיליתי שאני רוצה למקם את החדרים שלנו במרכז האוניה, (לא ליד מעלית, לא בקומות תחתונות, ועם מרפסות לכיוון הים) שיגעתי את רועי בנושא. והצלחתי. הוא מצא לי את החדרים האופטימליים, שהיה אפילו צמודים.ביצענו הזמנה. ירדה אבן מהלב. די מוקדם ידעתי מה נראה ומה נעשה בזמן השהיה על האוניה. ברגע שאפשר היה הזמנו מראש את ההצגות, והמופעים. אינטרנט אלחוטי, ומקומות לארוחת ערב. הכל בעזרת רועי שעם כל הנדנודים שלי נשאר קונקרטי מקצועי ובעיקר חברי .ידע להרגיע אותי, בכל זאת אני אחראית על כל בני המשפחה. בכל זאת אני רוצה שלכל אחד יהיה כיף. חוויה של פעם ב... הזמנו טיסות. שוב דרך רועי. שבקסם שלו הצליח למצוא לנו כרטיסים טובים לכל הכיוונים. דרך אחת לכולנו יחד ואחר כך שלוש טיסות נפרדות כל אחד ממקום אחר בתאריך אחר. הרגשתי שאני בידים הכי טובות. נקצר כי כבר כמעט חצות.. לשניה אחת לא הרגשנו קלסטרופובים. האניה היתה ענקית. היו גם מלא אנשים אבל הם לא הפריעו
היה מקום לכולם. היתה פעילות ללא הפסקה. אבל ידעתי גם למצוא זמן לשבת על המרפסת ולקרוא ספר, או על שפת הבריכה (כשהילדים והאבות שלהם והסבא שלהם היו במגלשות המים). עם ספר או איפד או סתם מוזיקה של שלווה. היו עצירות באיים. פעם בחוף מדהים שהוציא מאיתנו כל חשק לטייל וסתם נהיננו בכיף. עצירה נוספת נועדה לטיול משותף ושיטוט בעתיקות. בעצירה בקאזומאל התפזלו הכוחות. הצעירים עם הילדים נסעו לטיול עתיקות , בעלי יצא לצלילה. ואני חגגתי בשקט על האוניה טיילתי לי נחתי, כתבתי אפילו חטפתי תנומה. כל אחד כטוב בעיניו. היה נפלא. זה קצת כמו לצאת לכפר נופש סגור רק על המים. אתה מגיע, מתארגן בחדר. ויוצא לפעילות. לא פוגש , לא את הארנק שלך ולא את המזוודות שלך עד לשעת הירידה. אתה לא צריך לתכנן מה אוכלים למה אוכלים מתי אוכלים. אתה אתה בוחר את הבילוי לערב, ויש. קומדיות מחזמר (אנחנו ראינו את גריז) מופעי בידור , קבארט מוזיקת גז. הופעות לילדים. הכל. בטח שכחתי חצי מהדברים. בקיצור. אלו הן החוויות שלי. כבר מחכה לנסוע שוב. אחרי כל השנים שחופשות היו , או לנסוע לארץ ולחזור עייפים או לטייל בצפון אמריקה ולחזור עייפים. כי רוצים ראות לחוות כמה שיותר. אני מצאתי את השיטה שלי. השנה אגב, חזרנו לטייל והיינו 12 יום בפלורידה באוטו מטורונטו. היה נהדר ונפלא. אבל התגעגעתי לים. לילה טוב

onetwothree1

New member
אף אחד לא מבטיח שיהיה ב la חם בחופשת החורף...

בשנתיים האחרונות אנחנו נוסעים למקסיקו בסוף דצמבר כדי להתחמם... שנה לפני כן היינו בוגאס וקפאנו. השנה חבריי מניו יורק היו כאן בחופשת החורף ומאד הופתעו לגלות כמה יכול להיות כאן קר בחורף.... אז קח בחשבון....

למעלה