אגב, שכחתי לכתוב על הוריי.
הוריי הגיעו לארץ בסביבות גיל 40. אמא שלי לא שירתה כלל, מן הסתם, אבל אבא שלי עבר שירות צבאי מקוצר ולאחר מכן שירת במילואים פעמיים בשנה בבסיס קרוב לבית. הוא היה גאה בכך שהוא תורם את חלקו למרות הגיל המאוחר שבו הגיע והיה ממש מבואס כשקיבל מכתב שחרור סופי מפאת גילו.
שני הסבים שלי, לעומת זאת, גוייסו לצבא הסובייטי בזמן מלחמת העולם השנייה. סבי מצד אבי נפצע ברגל ובראש וצלע עד סוף ימיו. אבי היה בנם היחיד שלו ושל סבתי. סבי מצד אמי נהרג במלחמה כשאמי הייתה עוד ילדה קטנה ולא זכיתי להכיר אותו, מן הסתם. אבל סבתי מצד אמי נישאה לאחר מכן שוב לקרוב משפחה רחוק שאיבד את כל משפחתו, אישה וילדים, בשואה בזמן שהוא עצמו נלחם נגד הגרמנים. לסבתי ולו נולדה עוד בת, האחות היחידה של אמי. האיש הזה היה אדם מדהים, שהחל כמאמין גדול בקומוניזם והפך בהמשך לציוני נלהב. הוא התייחס לאמי כמו לבתו ואליי כמו לנכדתו ומבחינתי הוא היה סבא לכל דבר, וכך גם קראתי לו. אני הייתי נכדתו האהובה, אף על פי שנולדו לו אחר כך גם נכדים ביולוגיים, כי הייתי הראשונה...
דודתי ובעלה, ביחד עם הסבים, היו ציונים גדולים ופעילים במחתרת היהודית ברוסיה. הם עלו ארצה עוד בתחילת שנות ה-70, מיד עם פתיחת השערים בעקבות פרשת ניסיון חטיפת המטוס בלנינגרד, ואנחנו, כולל הסבים מהצד השני, הצטרפנו אליהם לקראת סוף שנות ה-70. דודי, הבעל של דודתי, הספיק עוד להתגייס וללחום במערכות ישראל. הם ציונים עד היום, וכך גם הוריי. לאבא שלי, שהוא מהנדס בחסד ועובד עד היום (בגיל 78) כי בחברה שלו פשוט לא מוכנים לוותר עליו, הציעו בזמנו הצעות מפתות לבוא לעבוד בארה"ב, אך הוא סירב בתוקף. אני ובעלי אמנם כן עברנו לארה"ב בעקבות הצעה כזאת, אבל אנחנו בהחלט גם מאוד אוהבים את ישראל ותומכים בה, ולא משנה איפה נהיה, תמיד נחשוב עליה כעל בית.
אישית חבל לי שכפי הנראה רק אחד מילדיי ישרת בצה"ל.