סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

GeJuFan

New member
את השירות ביליתי עם חצי רגל באזרחי

התגייסתי בנובמבר 2004, השתחררתי אפריל 2006 על 21
הצעד היחידי החכם שעשיתי בהקשר של הצבא מהרגע שקיבלתי את הצו הראשון- להוציא את השחרור המוקדם.
&nbsp
&nbsp
אני אישית לא רציתי להתגייס בכלל - מבחינתי השירות הצבאי היה מסגרת מדכאת רוח חסרת הגיון (לי אישית) הידיעה שכנראה אגמור כמזכירה בגלל החוסר בתעודת בגרות לא עזרה.
על שירות לאומי (שלדעתי הייתי מצליחה ונהנית בו הרבה יותר) גיליתי רק חצי שנה לפני הגיוס אבל בגלל שלא הייתי בתיכון רגיל לא ממש ידעתי למי לפנות ולבקש הכוונה ולמצוא מקום לעשות בו את השירות. אז כמו כולם צעדתי לבקו״ם. הייתי פקידה (אני קוראת לזה מזכירה). אין הרבה מה לומר על כך.
&nbsp
גם לא עזר שבת׳כלס הייתי ילדה טובה ולא הרגשתי נכון לשקר או לדפוק נפקדות אז התגייסתי. כבר ביום הראשון הבנתי שזה הולך להיות חוויה מגעילה (ככה זה כשאמא שלך מכניסה את המנקה לחדר שלך בלי רשות שתסדר לך את החדר בדיוק ביום הראשון שלך בצבא).
&nbsp
I was made fun of at bootcamp - המשך נהדר לזמן מהיסודי.
פגשתי בחורה בטירונות שחשבתי שתהייה חברה לחיים - זה לא קרה.
בכיתי כשנתנו לנו את ה-m16.. כן כן בכיתי (יש מצב שזה הגורם לבריוניות אותה חוויתי שם).
&nbsp
שירתתי בסופו של יום בבסיס של פיקוד העורף שבו לא עשיתי הרבה בפועל (הקצין שלי אהב לעשות בעצמו לא מעט דברים) והרגשתי את האינטיליגנציה שלי נוזלת מהאוזניים.
הפלוס היחידי של השירות היה שאישרו לי אישור עבודה כשנה לאחר תחילת השירות אז זכיתי לצאת מוקדם, ובמהלך השירות התחלתי להשלים את הבגרויות ביואל גבע (מה שגם איפשר לי לצאת מוקדם יותר ולקבל ימי חופש כשהיו בגרויות).
&nbsp
&nbsp
ההורים שירתו, סבתות לא שירתו- למיטב ידיעתי, סבים אני בדיוק בודקת את העניין לשם אזרחות פולנית.
&nbsp
&nbsp
מה למדתי מהשירות הצבאי? שזה מיותר לחלוטין לרוב המוחלט של האוכלוסייה - באמת שהגיע הזמן לצבא מקצועי, מבחינתי השירות היה בזבוז של זמן - למרות שהייתה תקופה קצרה של חודשיים שחשבתי לעצמי ש-״וואלה אולי אני יכולה לבנות לעצמי כאן עתיד וקריירה״ זה עבר מאד מהר ככל שהתוודעתי יותר למערכת. לא יצאתי משם עם חברים לחיים, או איזו אהבה גדולה (ההפך אם כבר).
&nbsp
it was what it was. סחבתי במשך שנה וחצי, אבל כשהקבנ״ית שלי יצאה לחופשת לידה חצי שנה לפני השחרור שלי פשוט נשברתי בלי התמיכה שלה (המעטה, במבט לאחור לא היה לנו קליק טוב אבל המשכתי איתה).
&nbsp
השירות הצבאי חיזק אצלי שתחושות הבטן שלי לרוב יודעות יותר טוב מה טוב לי מכל אדם או מערכת אחרת.
 

ranshe

New member
3 שנים די סתם

יחידה מצ'וקמקת של הנדסה, בהגעה לבה"ד 1 אמרו לי - אתה לא חוזר ליחידה.
אחרי שבערך שנה וחצי כל מה שניסיתי היה לעבור יחידה, פתאום זה נפל עלי כבונוס - ומה שאפילו היה יותר טוב (נודע לי בדיעבד) שליחידה לא סיפרו על זה, והם חשבו שאני נפקד מההשלמה החיילית

עברתי למג"ב במסגרת הסיור המשותף כחלק מהסכמי אוסלו - כל הסטיגמות נכונות, אבל המפקדים / קצינים האורגניים של מג"ב (לא כמוני ועשרות/מאות הקצינים האחרים שהועברו) יודעים לעבוד עם האוכלוסיה הזו ולהוציא מהם די הרבה.
דווקא רציתי לעשות את הקבע אבל בתפקיד אחר - מג"ב רצו עוד שנת סיור, וכשאמרתי שאני לא מעוניין, שלחו אותי חזרה לצה"ל, שם הניחו שסבלתי נורא וויתרו לי על השנה הנוספת.
 

randomwinds

New member
ג'ויסטיק

על ג'ויסטיק שמענו עוד בקורס ב'טכני'

ג'ויסטיק נקראה של שם המוט שהזיז את הסמן בצגי ה PPI. היא היתה הכלבה של 'המיגדל', שבקומתו העליונה הסתובבה במרץ אנטנה אימתנית.

כייאה ל'עיינים של המדינה' המיגדל אוייש 24 שעות. התקן חייב שלושה. אבל שונה עם השנים לשניים. בפועל רוב הזמן היה בו אדם אחד. משועמם. מה שחייב את ג'ויסטיק לפתח אופי כנוע כמעט אפתי, ועור עבה במיוחד אותו כיסתה פרווה מאובקת עד להחריד.

היא לא התמוגגה מגילויי האהבה המזדמנים ולא התייאשה מההתעללויות ה'רכות' שהיו כמעט כורך המציאות. רבצה רוב היום על הספסל המטונף שבמטבחון, מחכה בסבלנות.

יום אחד הופיע חוליו. חוליו היה מאותו זן (זאב). אולי צאצא. הוא נהג לרבוץ בלילות בפתח ה'בונקר'. בחלומותיו, נראה שהיה דוהר במרחבי הישימון, רודף אחרי חיות המדבר הזריזות.

לאחר זמן הופיע כלבה נוספת. ואחרה עוד כלב. ועוד אחד. הרס"ר הביט ועיניו צרות. הפור נפל.

הסיווג הביטחוני של הרס"ר וסגנו השאירו את המגדל מחוץ לתחום עבורם. כולם האמינו שדי בכך. אבל אותו יום הושארה הדלת שמובילה לפלטפורמת המטענים, פתוחה.

הרעל פעל לאט. ג'ויסטיק התענתה שעה ארוכה. היא נקברה בחצר האחורית של המגדל, הצופה אל מרחבי המדבר
 

BigMatilda

New member
שירשור מעניין!

שירתתי חצי שירות כמ״כית בנות בג׳וליס וחצי כמ״כית ביחידת מורות ארצית. למדתי הרבה משני התפקידים, השונים בתכלית אחד מהשני על אף השם הדומה. בזמנו מאדדדד התבאסתי שלא הוציאו אותי לקרוס קצינות (מ״מ טירונות) אבל בתכלס זה אחד הדברים היותר טובים שקרו לי. לא הייתי מתגייסת שוב עכשיו בגילי המופלג אבל אני בהחלט שמחה שעשיתי את השירות שעשיתי. בגלל שהתגייסתי ממש מאוחר (גיוס אפריל) לא היו כבר קורסים ״איכותיים״ מלבד קורס מכיות שנפתחים כל הזמן, אז ביקשתי את זה (זה היה או זה או מפעילת האמר...). היתה חוויה מכוננת כי גדלתי בחממה אינטלקטואלית, וגם חזרתי אליה מאד מהר ולא יצאתי ממנה עד היום, אז הצבא היה ההזדמנות שלי לראות גם חלקים אחרים בחברה. וראיתי, בשני התפקידים. זו היתה גם ההיתקלות הראשונה שלי בבעלי כוח שאינם בדיוק בעלי מוח, ושלא תמיד יש מה לעשות נגד זה... שיעור הכרחי לחיים.
&nbsp
ההורים שירתו. אבי היה סמבצ חי״ר ושירת אצל יוסי פלד. לא סיפר הרבה על המלחמות, אבל איבד חצי שיכבה ביום כיפור (ככה זה כשלומדים בריאלי עם הפנימיה הצבאית). אימי שירתה בשארם ומאד קינאתי בה על הסיפורים משם.
&nbsp
סבא אחד היה פרטיזן בפולין. סבתא אחת מספרת שהדריכה קליעה ב״הגנה״. סבא אחד היה בצי הבריטי (והיה חתיך אש במדים הלבנים) ואז המשיך קצת בחיל הים הישראלי כשזה הוקם, אבל עזב בגלל פוליטיקות ומקרה קשה של עקשנות ייקית. עוד סבתא עלתה בגיל יחסית מבוגר אחרי המלחמה אז לא שירתה בצבא אבל עברה מספיק תלאות.
&nbsp
 

lamah

New member
השירות הצבאי שלי

היה די unremarkable, פקידה אחת מ5 פקידות בגדוד שיריון ברמה, לפני שמישהו ידע להגדיר הטרדה מינית. לא באה לרמוז שהוטרדתי על בסיס קבוע, החיילים והמפקדים בסך הכל התנהגו בכבוד.
הורי היו בפלמ"ח בגדוד של יצחק רבין. אמי היתה הטבחית הראשית וגם לוחמת. אבי היה לוחם. שניהם הגיעו בגיל 18 מאירופה לבדם, עם חולצה לגבם. הפלמ"ח היה ביתם הראשון בארץ.
 

Midriff

New member
היה טוב היה רע

מש"קית חבלה מה שנותן לי לא מעט נקודות חיוביות עם קולגות, וחברים של הילדים. שירות שגם גרם לי נזק רפואי שאני אסבול ממנו לשארית חיי
שירות שגם הפגיש אותי עם בעלי
סה"כ היה הרבה טוב אבל היו גם נקודות לא משהו. בהחלט לימד אותי שאם אני מתעקשת על משהו אני יכולה להשיג אותו.
ההורים היו נחלאיים, הסבא היה בפלמח, לא בטוחה לגבי האחרים.
 

Fellowship

New member
גבינה צהובה עם אחוז שומן חד ספרתי - היכן?

נראה שהכותרת אומרת הכל ומתארת היטב את הנושא שאינו ברומו של עולם.
בעבר שאלתי שאלה דומה בקומונה שמקום קבורתה אינו נודע, לכן המידע איזו זמין יותר.

כל סוגי הגבינה הצהובה שאני מוצא, הן בטווח של 25%-35% שומן,
כאילו היצרנים עושים תחרות מי מייצר גבינה שמנה יותר.
הגבינה הכי "דלת שומן" שמצאתי, שגם התהדרה בכך באותיות קידוש לבנה, היתה 15% שומן.
האם אין סיכוי למצוא משהו חד ספרתי?
עד לא מזמן מצאתי גבינה כזו, של תנובה, בקוסטקו - משום מה הפסיקו למכור אותה.

אם זה משנה, הרשתות הזמינה לי הן, בסדר עדיפות יורד
  • יוסף הסוחר - צמוד לבית, מקום מעולה, לא צריך לבדוק בקפדנות את רשימת הרכיבים של כל מוצר,
    אין כמעט צבעי מאכל לא טבעיים ושאר חומרים מזיקים.
    החסרון העיקרי הוא שאין להם את כל סל הקניות.
  • קוסטקו - 15 דקות נסיעה, צריך לבדוק את רשימת הרכיבים של כל מוצר בקפדנות,
    אחרת כאשר מגיעים הביתה מגלים שהמלפפונים החמוצים מכילים טרטרזין(!).
    או שמלפפונים חמוצים פיקנטיים מכילים סוכר במקום השני(!) ברשימת הרכיבים.
    למה? כנראה במקום לשים פחות צ'ילי חריף, קל יותר "לאזן" עם קילו סוכר

    מצד שני, יש להם את הלחם הכי טעים והגואקמולי שעשוי רק מאבוקדו אורגני (ותבלינים)
    שלא ברור כיצד הוא עולה הרבה פחות מאשר לרכוש אותה כמות של אבוקדו ולהכין לבד.
    היתרון הוא שיש להם כמעט את כל סל הקניות שלנו ובנוסף נחמד להסתובב בחנות.
  • ג'יינט - 3 דקות נסיעה, כמו קוסטקו, רק יותר בקטן.
    לדוגמא, הקונדטוריה שלהם מכילה רק עוגות שהצבעים שלהן זוהרים למרחק.

    לפעמים מבקרים גם ב The Fresh Market, Safeway, Whole Foods, Moms Organic
    וסופר אסיאתי שנמצאים קרוב, כולל ב "מינימרקט מוטי",
    שנראה כמו מכולת בבני ברק כולל תפילות משותפות באמצע הסופר למי שזה עושה לו את זה.
בקיצור, היכן אפשר לרכוש גבינה צהובה של 5%-9% שומן?
 

placid1

New member
בחנות של הפלסטיקים..... גבינה צהובה

היא במהותה גבינה שמנה וכשמורידים אחוזי שומן (שבפני עצמו הוא לא דבר כזה נורא) דוחפים לך זבל אחר.
 

Fellowship

New member
אפשר להוסיף את ההעדפה שלנו לאורגני

ואז בכלל לפתוח דיון אינסופי

ובכל זאת אשמח למידע בנוגע לשאלתי.
 
חד סיפרתי מאוד

אלגרו. 4 אחוזי שומן
https://www.ourcheeses.com/directory/allegro-4

אבל כמו שאמרו קודם. זה כמו לאכול את כרטיס האשראי שלך. טעם של פלסטיק.
הקצת יותר טעימים עם טיפה יותר אחוזי שומן (נדמה לי 12-15) הם האדם לייט, וה הוורטי לייט.

אנחנו מרמים. אוהבים את האדם ההולנדית שמוכרים בקוסטקו. אבל פורסים פרוסות שקופות , דקות. ורק בשבת בבוקר.
 

John the Savage

New member
זה מוצר קנדי

לא ניראה לי שהיא משווקת בארה"ב. אני לפחות לא זוכר שראיתי אותה בסופרמרקטים אמריקאים.
נ
 

Boston Guy

New member
אתה לא מבין את המונחים האמריקאיים.

הטעם האמריקאי נוטה למתוק. כשאמריקאי אומר "חמוץ" - הוא מתכוון לחמוץ בסגנון ה"חמוץ-מתוק" הסיני.
המלפפון החמוץ האמריקאי הוא אכן קצת מתוק, וכבוש בחומץ.
וזה בגלל ש"מסורת החמוצים" האמריקאית באה לכאן עם מהגרים "מערב אירופאיים" או "מרכז אירופאיים" (גרמנים, פולנים, צרפתים) - ושם הטעם הוא יותר מתקתק.

המלפפון החמוץ הישראלי הוא נכד של החמוצים המזרח אירופאיים \ רוסיים.
הדבר הכי קרוב למלפפון החמוץ שאליו אתה רגיל מהארץ הוא משהו שנקרא כאן כאן "HALF SOUR PICKLE", או JEWISH PICKLE. רק שהוא עשוי ממלפפונים הרבה יותר גדולים וגסים מהמלפפונים שאליהם אתה רגיל (שהרבה יותר קרובים לסוג המלפפונים שאותם כבשו בפולין ובמערב רוסייה).
מה שאנחנו התרגלנו לאכול בארץ זו וריאצייה ישראלית ייחודית - מלפפון מאוד צעיר שהוא קצת יותר גדול מקורנישון אבל הרבה יותר קטן מהמלפפון החמוץ המקורי של מזרח אירופה, אבל כבוש בסגנון הרוסי \ רומני \ אוקראיני ולא בסגנון הפולני \ מערב אירופאי.

אם במלפפון דמוי החמוץ הישראלי חפצה נפשך - אתה תצטרך לגדל ולהחמיץ אותו לבד... או לחילופין לקנות קופסאות שימורים של "בית השיטה" שיש בכל דיר קרוב.


ולגבי "גבינה צהובה" - זה מונח ישראלי שאין לו מקבילה כאן.
יש אלף סוגים שונים של גבינות.
עבור האמריקאי - אין שום קשר בין המוצר שלו הוא קורא SWISS (שזה לרוב איזושהיא ניגזרת של אמנטל) ובין המוצר שלו הוא קורא AMERICAN CHEESE. או המוצר שלו הוא קורא צ'דר על עשרות תתי המינים שלו.
ואם אתה מדבר על אנשים עם טיפה יותר חשיפה לגבינות - זה מסתעף ומתברבר לאלף כיוונים שונים (גבינות מחלב כבש, גבינות מחלב פרה, גבינות מחלב עיזים, כגבינות יותר קשות, גבינות יותר רכות...).

התועבה שלה אתה קורא "גבינה צהובה דלת שומן" התחילה את חייה (עתירי השומן) לפני כ 60 שנה כנסיון לייצר גבינת EDAM בלי להשתמש במיץ קיבה של בעל חי בתור גורם הקרישה (החומר שנקרא RENNET שמהווה מרכיב כמעט בכל גבינה קשה). מטעמי כשרות, כמובן.
הצליחו להחליף את ה RENNET במרכיבים צמחיים (תרבית חיידקים) ויצרו את גבינת ה"עמק" המקורית. שהייתה "צהובה" בגלל הצבע של שומן החלב.
והגבינה הזו גם נשמרת טוב ולא מתקלקלת - כי שומן הוא חומר משמר טבעי.

כשהתחילו לייצר גירסאות עם פחות ופחות שומן,היו להם ארבע בעיות:
הגבינה הפכה יותר ויותר חיוורת - כי אין מספיק שומן,
היא איבדה את הטעם שלה (מאותה סיבה),
היא התקלקלה הרבה יותר מהר (שוב - בגלל אותה סיבה),
והכי גרוע - היא איבדה את הטקסטורה האופיינית לה.

ולכן - SCIENCE TO THE RESCUE.
נוסיף יותר ויותר צבע מאכל ANETTO - שמחזיר את הסומק הצהוב ללחיי הגבינה וגם נותן לה איזשהוא טעם שיכול להזכיר צל של מה שהיה למקור פעם (בעיקר אם אתה שיכור או שרפת את הלשון ואיבדת 90% או יותר מבלוטות הטעם שלך).
נוסיף חומרים משמרים כדי לתקן מה שקילקלנו עם הסרת השומן,
ובסוד בסוד (בלי לרשום את זה ברשימת המרכיבים) נוסיף לה הרבה מים...

דע עקא - שאם אתה משאיר פרוסת גבינה כזו ללא קירור למשך כמה שעות אתה בעצם מה אתה אוכל... וזה לא מראה מעורר תאבון.

כלומר - למוצר שאתה מחפש יש קשר קלוש ביותר לגבינה. זה איזשהוא סוג של "תחליף גבינה".
והדבר הכי דומה לזה, לדעתי, הוא אחת מאותן "גבינות נטולות גבינה" על בסיס טופו או השד ידע מה שתמצא בסופרמרקטים כדוגמת "חור באוכל" או "גבלס הסוחר" באזור ה"מוצרים לאנשים שאלרגיים לעולם" או בפינה שמיועדת לאנשים בעלי עקרונות בסגנון עדות ה"לקטו-אובו-קוקוריקו".
 

Fellowship

New member
מעניין מאוד, תודה על הסקירה! אגב, רק "נוטה" למתוק?

כמויות המתוק, מכל הבחינות - כמויות המאכלים המתוקים וכמויות המתוק בתוך המאכלים, הן פשוט בלתי נתפסות.
ונראה שהם גם גאים בכך, או לפחות בעלי חוש הומור, שיר יום ההולדת בכיתה היה:
"!Happy birthday to you - eat more sugar"

אני ממש לא בטוח שתהליך המעבר למזון בריא יותר יצליח, נראה שהסוכר כבר טבוע עמוק בגנים,
חבל שגם המודעות לצבעי מאכל מסוכנים היא עדיין בשוליים.

בכל מקרה, כרגיל, סקירה באמת מעניינת,
.
 

GeJuFan

New member
בקלות רבה ע״י בחירות מושכלות

קוראים כל תווית עשרים פעם, קונים מוצרים איכותיים ולא זבל (למשל גבינה צהובה 5%=זבל).
&nbsp
אוכלים מהכל אבל במתינות.
 

Fellowship

New member
נכון, לכן אנו אוהבים את Trader Joe's

אפשר להעיף מבט חטוף על רשימת המרכיבים, כמעט תמיד הם יהיו מצויינים,
לעומת קוסטקו או רוב המקומות האחרים.
 

Boston Guy

New member
על טעם ועל ריח?

מי שמחפש בנרות את הטעם של "גבינה צהובה דלת שומן מפלסטיק" -
קצת פרובינציאלי מצידו להעביר ביקורת על הטעם שתרבות אחרת פיתחה.

ולפני שאתה חוזר להתפלש ב"עליונות הקולינארית" של ישראל, תזכיר לעצמך שבישראל שבה גדלת יש "שוקולד פרה" שהיום אני לא יכול להכניס לפה - כי אחרי שלמדתי מה זה שוקולד טוב קלטתי ש"שוקולד פרה" הוא מתוק בצורה קיצונית, והאיכות שלו על הפנים. אבל ישראלים בארה"ב עדיין מחפשים אותו ב"מכולת היהודית".
או שהממרח האולטימטיבי בילדות היה "שוקולד למריחה של השחר העולה", מישחה מבחילה שעשוייה מסוכר מעורבב במרגרינה - שלעומתה "נוטלה" זה מזון בריאות.
(חמאת הבוטנים תופסת את אותו "תפקיד" אצל האמריקאים לפחות מכילה קצת חלבון...).
 
למעלה