סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

Fellowship

New member
חופשת לידה, הפרשה לפנסיה, א.כ.ע, ביטוח חיים, ימי מחלה וחופשה

לכל אלו אין שום מינימום בחוק? לאף אחד מהנושאים?

Boston Guy

New member
בשתי מילים - לא ממש. במילה אחת: לא.

יש איזשהוא מינימום. העניין הוא שהמינימום הזה הוא באמת, באמת מינימום.
חופשת לידה? כן, אבל חל"ת. וגם זה בערך לשמינית מהזמן שמקבלים בישראל.
בלי "מענק לידה". בלי "קיצבת ילדים".
יש מעבידים שנותנים יותר - אבל זה לא בגלל חוק שמחייב אותם. הם מעטים וזה ממש לא "מנהג שמתפשט".
ממש לא נדיר לראות יולדת חוזרת לעבודה - במשרה מלאה - חודש אחרי שהצאצא יצא לאוויר העולם. כי אחרת היא תאבד את מקום העבודה שלה.

החוק לא מגדיר "שעות אם". החוק לא מגדיר "יום עבודה מקוצר לאם חדשה".

החוק לא מחייב מעביד להציע ביטוח חיים, או להשתתף באגורה בחיסכון פנסיוני של העובד.
עסק עם פחות מ 50 עובדים פטור מהחובה להציע לעובדיו ביטוח רפואי. או תכניות לחיסכון פנסיוני.

יש הגדרה חוקית של "מספר מינימום של ימי חופשה". נדמה לי שפדראלית זה 7 - החגים העיקריים. ל STATES מסויימים יש הגדרות טיפה יותר רחבות.

Fellowship

New member

danakama10

New member
זה גם תלוי במדינה

בקליפורניה לדוגמה יש חוקים שנותנים חופשת לידה של 4 חודשים (אם אינני טועה) ואם המעסיק לא משלם על התקופה הזו, המדינה משלמת, ישנם חוקים שאוסרים על פיטורי עובד הנמצא ב MEDICAL LEAVE, מכפילים את תקופת ה- COBRA ועוד.

נו באמת... יש חוק ויש חיים אמיתיים

מכירה סיפור עצוב על פיטורים בחברת הייטק, שבה פיטרו הרבה אנשים אבל בין כל המפוטרים הייתה גם חולת סרטן, סטייג' 4, שאיבדה ברגע את הביטוח הרפואי ואת הטיפולים הכימוטרפים... תוך חודש או חודשיים היא נגמרה... רוב הסיכויים שהיא הייתה נגמרת בכל מקרה, אבל מי יכול להוכיח למה היא פוטרה?...

וחופשת לידה? ... בסטייט שלי לא שמעו על ההברקה הזאת, אספתי את כל ימי המחלה וימי החופש והצלחתי לגרד שישה שבועות... לא היה תענוג לעזוב תינוקת בת 6 שבועות ולחזור ליום עבודה מלא, ביקשתי לפחות לקצר את יום העבודה אבל גם על זה לא שמעו כאן. כשהבן נולד נכנעתי למערכת והלכתי הביתה, טיפול לשני טודלרים עלה בערך את מה שהרווחתי, אז עדיף כבר להשאר עם הקטנים בבית. בגן המשחקים ובחצר ביה"ס פגשתי הרבה אמהות שעשו בחירה דומה לשלי. במקומות העבודה שעבדתי בהם היו נשים צעירות לפני שלב המשפחה והילדים ונשים מבוגרות שהילדים שלהם כבר עפו מהקן... שכבת האמהות תמיד הייתה חסרה לי.

והסטייט שלנו נחשבת לאחת מהטובות בארה"ב בתנאים סוציאלים

danakama10

New member
אני לא מבינה מה המטרה שלך

כן, יש חוק, והוא מיושם. אין לי מושג מה קורה בסטייט שלך, אבל קליפורניה ידועה סכך שהיא מספר אחת בהגנה על העובדים, וכך זה קורה בשטח.

danakama10

New member
ועוד תגובה למה שכתבת

החוק הפדרלי הוא שלכל מי שעוזב מקום עבודה מותר לשלם בעצמו את מחיר הביטוח שלו ולהמשיך בביטוח לשנה או לשנה וחצי, לא זוכרת. כך שאותה מפוטרת חולת סרטן לא איבדה את הביטוח ברגע, היא נאלצה לשלם עליו, אבל כל הטיפולים היו אמורים להמשיך כרגיל.

לפעמים נראה לי שאנחנו חיות בשני יקומים מקבילים

איך היא תשלם לבד קוברה שעולה יותר מ- 1000$ לחודש? מהמשכורת שאין לה?

danakama10

New member
בהחלט יקומים מקבילים

ביקום שלי עובדי הי טק יודעים שצריך לחסוך לימים מעוננים.
ועכשיו אני פורשת גם מהדיון איתך, הוא מיצה את עצמו עבורי.

John the Savage

New member
בקליפורניה, בניגוד למסצ'וסטס, כן יש חופשת לידה בתשלום

במסצ'וסטס, עם כל התנאים הסוציאלים שם, אכן לא שמעו על חופשת לידה בתשלום. יש כרגע ארבעה סטייטס בהם יש חופשת לידה בתשלום חלקי של הסטייט: קליפורניה, ניו ג'רזי, רוד איילנד, והשנה גם ניו יורק מצטרפת למועדון.

עד היום בקליפורניה היו התנאים הטובים ביותר (אם כי נ"י תעקוף בקרוב את קליפורניה). התשלום עובד בדומה לביטוח נכות ודמי אבטלה, ובדומה לביטוח לאומי בישראל: המעסיקים משלמים לביטוח, וכשיוצאים לחופשת לידה מקבלים כסף מהביטוח, אלא אם מקום העבודה נדיב מספיק בכדי לשלם חופשת לידה על חשבונו. הסכום שמשלמים בקליפורניה זה 55% מהמשכורת ומקסימום של 1200$ לשבוע, במשך עד 4 חודשים.

ואגב, בקליפורניה גם אבות יכולים לקחת חופשת לידה בתשלום, עד 6 שבועות. אצלינו מקום העבודה נתן לאבות שבועיים בתשלום מלא, כך שבעצם היו לי שבועיים בתשלום מלא ואחרי זה 6 שבועות בתשלום חלקי, מבלי לנצל ימי חופשה או מחלה.

Boston Guy

New member
אני לא יודע להשוות כי הנסיון שלי מישראל התיישן

ממש לא יכול להשוות - העלויות שאני הכרתי אישית היו לפני יותר מ 20 שנה, במדינת ישראל של ראשית ימי הפריחה הכלכלית. רמת החיים בישראל אז הייתה הרבה יותר צנועה מרמת החיים העכשווית שם.

בנוסף, האזור שבו אני גר בארה"ב הוא "בועה של יוקר מחייה" שבה דיור עולה פי 2 (ויותר) ממה שאתה משלם.

באופן כללי אני יכול להגיד שה"שיר" שאתה שר משתנה ככל שאתה חי בארה"ב יותר זמן.
בשלב "ירח הדבש" - ההורמונים סוערים והרומנטיקה צובעת הכל בגוונים וורודים. המהגר החדש מרגיש כאילו הוא במערכת יחסים עם דוגמנית מסלול של ויקטוריה'ס סיקרט - קומפלט עם הכנפיים. תוך 5-6 שנים (אם עדיין תהיו פה) המציאות האפורה זוחלת לתוך היום יום, ובאור היום מתברר
שהדוגמנית צריכה אינץ' וחצי של שפאכטל על הפרצוף כדי שהוא לא יתפורר ספונטאנית,
שהיא נוהגת לישון בכותונת לילה מפלאנל ורולים,
שבכל הלילות היא מפליצה בשלושה צבעים - למעט לילות שלישי (טאקו טיוזדיי) שבהם זה יותר כמו הפסל הקינטי של יעקב אגם בכיכר דיזנגוף,
ושעל הגב זה בעצם לא כנפיים - זו גיבנת.

KallaGLP

New member
ממש שיר אהבה. ספר תהלים מחוויר לעומתך.

או, ליתר דיוק, זו גרסה מודרנית של סונטה 130 של שייקספיר.

Sonnet 130: My mistress' eyes are nothing like the sun
BY WILLIAM SHAKESPEARE
My mistress' eyes are nothing like the sun;
Coral is far more red than her lips' red;
If snow be white, why then her breasts are dun;
If hairs be wires, black wires grow on her head.
I have seen roses damasked, red and white,
But no such roses see I in her cheeks;
And in some perfumes is there more delight
Than in the breath that from my mistress reeks.
I love to hear her speak, yet well I know
That music hath a far more pleasing sound;
I grant I never saw a goddess go;
My mistress, when she walks, treads on the ground.
And yet, by heaven, I think my love as rare
As any she belied with false compare.

Fellowship

New member
איזה שיר? התאור הציורי מקסים (כרגיל), אבל...

אני דווקא חושב שבישראל לא פחות טוב.

מערכת הבריאות בארה"ב מזעזעת, ההשכלה הגבוהה עולה פי כמה וכמה,
התנאים הסוציאליים (שהכרתי, וכעת מכיר יותר) ירודים וכו'.

אז נחמד שרכבים עולים חצי, יש יותר מבחר אורגני ודברים שונים עולים פחות, זה לא מה שיכריע את הכף.
חוץ מזה שאמאזון אולי תגיע לישראל

danakama10

New member
מודה שקראתי רק את ההתחלה

אבל אני חושבת שעניים הם כמו עשירים או בני מעמד הביניים; הם אוכלים (מבחינה בריאותית) מה שהם רוצים. מי שרוצה חיים קלים ונוחים ו/או אין לו מודעות לבריאות, יאכל הרבה ג'אנק פוד. מי שמודע לאכילה בריאה ו/או מעדיף אוכל בריא, יאכל הרבה אוכל בריא.
לדעתי זה מיתוס שאוכל בריא הוא בהכרח יקר יותר.
אני גרה במקום מהיקרים ביותר במדינה, והולכת רק לסופרים רגילים דוגמת סייפוואי או סופרים אפסקייל, ותמיד יש שם אופציות בריאות זולות. גם מוצרים שבדר"כ יקרים, אפשר למצוא במחירי מציאה, למשל, בשר שתוקפו פג למחרת ימכר במחיר מצחיק. ואם להתייחס למה שפלושיפ כתב, כשההורים באים לביקור ומתלווים איתנו לסופר, הם כל פעם נדהמים מחדש כמה זה זול יחסית לארץ.

KallaGLP

New member
מעניין. כשהוריי באו לבקר אותנו בקליפורניה

הם נדהמו כמה שרוב הדברים יותר יקרים.
בוושינגטון באמת יותר זול יחסית.

danakama10

New member
גם אני מתפלאת

ההורים של שנינו גרים באיזורים יוקרתיים וקונים גם רק בסופרים רגילים, ואני מניחה שגם זה תורם.

Fellowship

New member
אוכל בריא יקר יותר זה מיתוס?

אוכל אורגני יקר יותר, אפשר לדון האם אורגני זה בריא יותר,
אבל עם השנים נוכחתי לדעת שזה דיון לא פחות סוער מאשר אנדרואיד לעומת iOS

אבל גם בלי קשר לאורגני, בשר ועוף ללא אנטיביוקיה וחומרים כאלו ואחרים, עולים יותר,
פירות וירקות עולים יותר מארוחה במקדולנדס, אוכל מעובד עולה פחות וכו'

danakama10

New member
אני לא חושבת שזה בדיוק מיתוס שאוכל בריא יקר יותר

אבל השאלה איך אתה מגדיר אוכל בריא... אם זה ירקות אורגנים, פירות אקזוטים, בשר בלי אנטיביוניקה, ביצי חופש ולחם ארטיזן מלא, אז כן, בוודאי שזה מאוד יקר.

אבל אפשר לארגן ארוחות זולות או זולות יחסית שהן גם בריאות, בקנה מידה אולי פחות קשיח. אם אתה קונה שקית גדולה של אורז חום, שקית גדולה של שעועית כלשהי, וירק זול כלשהו (נניח גזר חי), המחיר פר מנה הוא נמוך מאוד, ואני בטוחה שזה מתחרה במחיר ארוחה במקדונלד.
ה"סוד" הוא בקניית מצרכי יסוד פשוטים ולהכין לבד.

הסוד בלהכין לבד זה אם יש לך זמן ומקום לבשל

ונגישות לסופרמארקט.

לאמא החד הורית שעובדת בשתי מישרות אין זמן לבשל, להומלס מפינת הרחוב אין מטבח לבשל... גם לזקנה שקנתה טונה ולחם אין כוח לעמוד לבשל... אבל מעבר לזה,בשכונות המצוקה אין סופארמארקטים, החברות הגדולות לא פותחות שם חנויות, דיברנו בעבר על מידבריות המזון, בשביל להגיע לסופר צריך רכב

danakama10

New member
הסוד זה במודעות ורצון

הנה גם הזקנה של בוסטון הצליחה להגיע לסופר ואפילו הצליחה למצוא שם מזון בריא וזול גם אם אין לה כוח לבשל.
להרבה (רוב?) עניים יש אוטו והם יכולים בקלות לנסוע את המייל שלוקח להגיע לסופר.
האמא שעובדת בשתי משרות יכולה גם היא למצוא אופציות נוחות וזולות ויחסית בריאות.
מודעות ורצון זה מספר אחד.

למעלה