סופסוף יש לי ראיון קבלה!!!

סופסוף יש לי ראיון קבלה!!!

הוא ביום רביעי הקרוב עם צוות מאוניברסיטת חיפה, במכללה בבני ברק. יש לכן טיפים? זוכרות מה שואלים?? אני אשמח לכל דבר.. :) הדס.

אסתר86

New member
ראיון

הייתי בראיון באוניברסיטה עברית ולא בחיפה אבל יכול להיות שזה דומה. רצו להכיר אותי ולדעת על קשרים עם אחרים. שאלו על הקשר שלי עם השוטפות שלי ושאלו על העלייה לארץ והקשר עם חברים מהעבר שגרים בחו"ל. זה עניין אותם שהכרתי מראש את המרועיינת שהוזמנה לאותו יום. גם עניין אותם שעבדתי עם ילדים ערבים. בעברית רוצים לדעת שלא יהיה לך קושי ללמוד עם סטודנטיות ערביות. שאלו גם על הסיבה שבחרתי ללמוד ריפוי בעיסוק. כמו בכלראיון זה עוזר להיות רגוע ולהפגין ביטחון עצמי, להיות פתוחה, וליצור קשר עם המראיינת. בעברית היו כמה מראיינות. נראה לי שזה גם עושה רושם טוב אם את מעבירה את המסר שאת מאד רוצה ללמוד ריפוי בעיסוק. תשקיעי לפני הראיון בהופעה החיצנית.זה עושה רושם טוב אם את נראית מטופחת, וזה נותן ביטחון עצמי. אחרי הראיון שלי הרגשתי שלא התקבלתי אבל בסוף התקבלתי. בהצלחה!

ועדת קבלה בחיפה שאליה זומנתי

שלום, שמי דפנה ואני זומנתי לועדת קבלה באוניברסיטת חיפה בחודש אפריל. אם אספר לך עליה מתוך הנחה שסביר להניח שהיא תתנהל בצורה דומה. ראשית, זו ועדת קבלה קבוצתית, כלומר את ועוד מספר בנות או בנים. תקבלי שאלון ובו ישאלו אותך על תכונות טובות שיש לך, תכונות שליליות, על נקודות שפל בחיים שלך ועל אופן שבו התמודדת איתה, על נקודה/ שלב שבחיים שבו היית בשיא ואך הרגשת בה, תתבקשי לספר את קורות חייך (כלומר לכתוב אותן), ישאלו את דעתך בשני מקרי בוחן (גביכול דוגמאות למקרי בוחן מהמקצוע - אל תדאגי - זה ממש ממש לא מסובך). זהו פחות או יותר. ונדמה לי שזכרתי את כל מה ששאלו אותי. נותניםלך משהו כמו שעה לענות על השאלות האלו וזה די זמן לענות עליהן. לאחר מכן יש "דינמיקה קבוצתית" - כמו שיש בכל ראיונות העבודה הרגילים של המכונים השונים. יתנו לכם סוגיה מורכבת ויבקשו שכולם יגבשו דעה אחת עליה תוך זמן מוגדר. כלומר שתגיעו להסכמה. יצפו בכם ויראו את התגובות שלכם. אך אתם מתנהלים זה מול זה. לאחר מכן יתנו לכם עוד משימהנ - אצלנו היא היתה לעשות מאין קולאז מגזרי עיתונים. הינו צריכים להחליט על נושא לקולאז, לחלק תפקידים ביננו ולהתחיל לעשות אותו. הוקצב לנו זמן לביצוע המשמה. אח"כ כל אחת היתה צריכה לספר מה היתה תרומתה להצלחת המשימה. לומר מי לדעתי תרמה הכי הרבה להצלחת המשימה ומי לא תרמה מספיק. הינו צריכות לענות על השאלות הללו תוך זמן מוקצב. כמו כן הינו צריכות לספר על עצמנו (מאין קו"ח) גם זה תוך זמן מוקצב. וזהו הגדול. אני לא בטוחה שזה יהיה בדיוק אותו דבר, אבל אני מקווה שנתתי לך כיוון ושאולי את עכשיו יותר מודעת למה מצפה לך פחות או יותר. הכי חשוב, תדאגי לאכול משהו קטן בין השאלון לבין הקטע של הדינמיקה הקבוצתית 0יש הפסקה) ותביאי בקבוק מיים. תהני מהיום הזה, הוא סה"כ די נחמד. המון המון בהצלחה

למעלה