הצוות הוא הגורם הכי משמעותי בתחום החינוך והטיפול
ראשית, אני ממש מתנצלת שלקח לי כלכך הרבה זמן לכתוב לך- עבר עלינו שבוע של מחלות, שלי, של בן זוגי וגם הקטנטונת..
נראה לי שעלית על הנקודה שמפריעה לך, והיא אופי הצוות. אצלנו חצי מצוות הגן אינו אנגלי במובן הוואספי, היינו רובם מהגרים מדרום היבשת, ולכן לא יכולה לומר שאנחנו בגן אנגלי קלאסי. כך גם הילדים, הם מרקע תרבותי מגוון מאוד, והציפיות של ההורים אינן 'אנגליות, כלומר- לא מקומיות. הם מאוד מחבקים ועוטפים, ממש מקסימים. החברים של הבן שלי, שחלקם מגיע אף ממשפחות בהן דוברים שתי שפות, גם הם איטיים ברכישת השפה ועדיין לא שולטים בה. יש לי חברה, אמא של ילד מהגן, שבכוונה העבירה את הבן שלה לגן הזה, כי הם יותר סובלניים לתהליך רכישת השפה והשונות התרבותית. יש ילד אחד שאני מכירה שבתהליך רכישת השפה החדשה איבד את שפת האם, במובן שהוא לא מדבר אותה אלא רק מבין, ועונה באנגלית. הבחור שהשכרנו ממנו דירה כשרק הגענו לאנגליה, סיפר שהוא לא דיבר שנה שלמה בין גיל 3 ל4, כי איבד את שפת האם ומצד שני עוד לא רכש את האנגלית. היום הוא נוירוכירורג... אז זה לא מעיד על אינטליגנציה, וזה מורכב, וכל אחד בקצב שלו. כנראה שהגן לא ממש מתאים לציפיות שלך, וזה לגיטימי, את לומדת מזה מה מתאים לך וכך תוכלי ללמצוא משהו יותר נכון עבורכם להבא. מקווה שתתאקלמו במהרה