סופק לי מקרר חדש שיוצר לפני שנתיים

Shahar75

New member
סופק לי מקרר חדש שיוצר לפני שנתיים

שלום רב, זכיתי במקרר בסוף אוגוסט והמקרר סופק לי לפני כשבוע עפ"י בקשתי. בדקתי את נתוני המקרר ומסתבר שיוצר בנובמבר 2000. האם אוכל לבוא בדרישה להחליף את המקרר למקרר חדש?

מאיר פ

New member
מקרר

בזמנו היתה פסיקה לגבי מכשיר חשמלי "חדש" ששנת הייצור שלו היה מלפני חמש שנים והשופט פסק שזה לא חדש ושהיה צריך להציע לקונה הנחה על כך. איני בטוח ששנתיים זו עילה להחזרת המוצר. סוף סוף זה לא מדובר במכונית. אם המחיר ששילמת נמוך משמעותית ממחירו של המקרר בשוק, אז באת על סיפוקך. הלא לא נעשה שום שימוש במוצרלפני שקיבלת אותו.

odedg

New member
מאיר, כוון אותנו לפסק הדין כי ...

מאיר שלום! כוון אותנו לפסק הדין כי אני לא מכיר דבר כזה. לדעתי אכן העניין מורכב ויש דעות לכאן ולכאן,וראיתי כמה פסקי דין בתביעות קטנות שכל אחד מהשופטים פסק אחרת, ולמעשה הנסיבות לא ממש היו דומות. הנושא עלה בכלבוטק לפני למעלה משנה ועדיין מטופל בארגוני הצרכנים כך התפרסם בתקשורת. אני מציע לפנות בכתב למוכר ולדרוש ביטול העסקה, ולראות תגובתו. ואחר כך לפנות לאחד מארגוני הצרכנים ולברר מי עדיין מטפל בנושא.

מאיר פ

New member
המקרר

אני זוכר את המקרה עליו כתבתי אתמול, אך לא את העיתון שם הופיעה ההודעה והמועד המדויק לפירסום. אתה עצמך מודה שהיו פסיקות סותרות בעניינים כאלהץ השאלה היא מתי המקרר חדש, ששנת ייצורו חופפת בדיוק את השנה הקאלנדרית? בעוד חודש נהיה בשנת 2003, אז מקרר שנוצר בסוף שנת 2001 ייחשב לא חדש?

odedg

New member
מקרר, מתי הוא חדש ומתי הוא ישן?

שלום! צר לי לאכזבך, אך נראה לי שאין הגדרה מדוייקת, ואכן לא מכיר פסיקה בנושא ברמה של תקדים. לדעתי, שנה -שנתיים זה יכול להחשב סביר, ואחר כך בא התחום האפור ואחר כך כבר לא ממש סביר. על המקרר יש סימון החודש, כך שניתן גם לחשב את גיל המקרר בהתאם. דרך אגב, הבעיה כמובן בכל המוצרים מלבד מזון ארוז מראש, שם יש תקן שמטיל על היצרן לקבוע גבול (מוחלט או מומלץ) לחיי מדף. אם למישהו יש נסיון או הצעה בנושא, נשמח כולנו לשמוע!

odedg

New member
מקרר חדש? השלמה

בנוסף, יש לשים לב לחוק הגנת הצרכן המחייב את המוכר לגבי גילוי נאות בהיטיו השונים, חובת הסימון על גבי המקרר עצמו ובתעודת האחריות!

למעלה