'סופראספינטוס' . . .

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
'סופראספינטוס' . . .

שלום לכולם ! בכתף ימין, קרע (שלם) מלא ונרחב בגיד הנ"ל (תוצאת אולטראסאונד). מספר שבועות של פיזיוטרפיה במכון של קופ"ח הועילו אך המעט. אין לי כאבים, רק ההגבלה מטרידה במקצת. נאמר לי שניתן 'ללמד' את יתר השרירים שבסביבת ה'סופראספינטוס' לתפוס את המקומו ולאפשר תנועה מלאה של הכתף. האם יש משהו בדברים אלה או שהם נועדו להרגיע/לעודד את הפציינט ? הוצע לי ניתוח ב'חדירה' (...סקופיה) ללא חתך וגם לא הובטח דבר - מאחר ואם בחדירה לא יוכלו לחבר את הגיד חזרה למקומו, יהיה צורך לבצע חתך, אבל נאמר לי מפורשות ע"י המומחה(!) לכתף ב'איכילוב' שאין כל ביטחון (כמו בכל ניתוח) שהמצב יחזור לקדמותו ושהסיכויים הם 70% לטובתי וכו'... אי לכך החלטתי שלא לעבור ניתוח. שאלתי: האם להמשיך בתרגילי פיזיוטרפיה, - הכוונה בבית או לשכוח מכל העניין ולתת לחחיים לזרום כמה שעוד נשאר...
אני נושק לשנתי ה-60 אם יש לזה חשיבות לגבי התגובה !

מידת תיפקוד

כל זמן שיש שיפור, גם אם קל - להמשיך בפיזיותרפיה. כדאי לתרגל גם בבית. השינויים יכולים לקחת הרבה זמן וכדאי להיות סבלניים. לגבי הניתוח ,הטיפול וההתייחסות הכללית למצב - מה שחשוב זה מידת התיפקוד של היד. אם אתה מסוגל להשתתף בכל הפעילויות שמעניינות אותך - עבודה, תחביבים וכו - אז אין בעיה. אם הכתף שלך מגבילה אותך במידה כזאת שאתה צריך לעשות שינויים משמעותיים באורח חיים כדאי להמשיך לטפל ולמצוא את הטיפול היעיל ביותר.

AMI-101

New member
גם סקופ חותך בעור

הרי צריך להכנס איכשהו... אני מסכם עם נירית שלפעמים לוקח זמן לשיקום מלא. אל תפסיק את ההתעמלות בית שלך. תתעדכן מדי פעם איך לקדם אותם כאשר הם נהיים קלים. מתי היה הקרע? מה הם רוצים לעשות עם ה "סקופ"? אפשר לפעמים לחבר גידים בחזרה, או להעביר אחרים ממקום למקום ע"מ להשלים את החסר. אני לא יכול לומר לך מה לעשות, אבל 70% הצלחה זה לא רע, בעיקר שזה נעשה מבחינה אורטוסקופית ביי עמי

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
תןדה לשניכם על התגובות . . .

בעיקרון אני כמובן מוגבל בהרמת היד אל מעל מעבר לגובה הכתף. לשחק טניס (חבטות הגשה) ו/או 'כדור-עף' (חבטות הנחתה) אני, כנראה, כבר לא אוכל. האמת, מימי לא שיחקתי בהם ובכלל הספורט ממני והלאה... המוגבלויות הן מזעריות. להסתרק, למשל, לא הכי קל אבל אני מסתדר. אכן גם 'סקופ' הוא 'חדירה' אבל יחי ההבדל הקטן בעיקר בתהליך הריפוי. דובר על החזרת הגיד אל העצם וקיבועו ע"י 'מסמרים'... האירוע קרה לפני כחצי שנה !!! בחודש הראשון הכאבים היו חזקים מאד שבו לא עשיתי פיזיוטרפיה (לא הייתי מסוגל) ובלעתי, בעצת הרופא, תרופות אנטי-דלקתיות המכילות גם משככי-כאבים, כמו: 'אביטרן' ולאחר מכן גם 'אטופן' שהועילו כמו 'כוסות רוח למת'... מכל מקום, כעת אני ללא כאבים (אלא אם אני עושה תנועה פתאומית וחזקה) ולא הייתי אומר שזה פגע בתפקוד היומיומי שלי. (את עיקר יומי אני, ממילא, מבלה מול מחשבים ומקלדת). עדיין מרחפת השאלה: האם הדיבורים על שהשרירים האחרים שבסביבת ה'סופראספינטוס' יכולים 'ללמוד' ולקבל עליהם את התיפקוד שלו ושבעזרתם היד תוכל לנוע גם מעבר לגובה הכתף ?!

למידה

מיכאל, למידה מוטורית לאחר פגיעות אורטופדיות זה תחום העניין העיקרי שלי היום.לכן, אשמח לענות. בעיקרון התשובה היא כן. אולי התנועה תהיה פחות יעילה וטובה , בגלל חסרונות מכניים של השרירים האחרים לעומת הסופרהספינטוס. במקרה שאתה מתאר, לדעתי יש החלמה חלקית של השריר ,על ידי רקמת חיבור אמנם, וגם הוא יכול לתרום. כדי לעזור ללמידה המוטורית להתרחש צריך לתרגל הרבה, תנועות פונקציונליות עם משמעות. לדוגמא : במקום להרים את היד עם משקולת תרים כוס מים או ספר למדף שקשה להגיע אליו. מכיוון שקשה לך בתנועות מהירות (אני מניחה שבעיקר בשלב בלימת התנועה) אני ממליצה להתאמן בזריקת כדור קל. בהתחלה יותר לאט אח"כ להעלות מהירות.אם זורקים את הכדור בניסיון לפגוע במטרה מסויימת (נקודה על הקיר לדוגמא) עוד יותר טוב. ואל תפחד מהכאב. תיתתאמן גם עם קצת כואב. להבדיל מעמי אני לא חושבת ש-70% הצלחה מצדיק ניתוח במקרה שאין הגבלות תנועה קשות.יפה שהמנתח הבהיר לך שהנתוח עלול לא לפתור את הבעיה. אומנם החתך קטן, אבל השיקום לא קל וגם הוא עלול לא להצליח. עוד הערה - אם עשו את האולטראסאונד כשהיתה הגבלה קשה בתנועה התוצאות עלולות להיות לא מדוייקות. לכן יכול להיות שמדובר בקרע לא מלא. ועוד אחת - אפשר להחליף מטפל בפיזיותרפיה. יש הבדלי גישות, שיטות ועוד. יכול להיות שעם מטפל אחר תוכל להתקדם שוב.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
רותם, המון תודה !!!

אשתדל לחזור על בדיקת אולטרסאונד, בתקופה הקרובה, ואחזור לדווח. שבוע טוב.

למעלה