סופרבוס זכתה במכרז דרום גוש דן

connex

Active member
סופרבוס? ויי זמיר
קראתי שהדגש במכרז היה השירות. האם זה אומר שהם יחזירו לשירות את הואן הולים המ(ה/ק)וללים? כי אני זוכר לרעה את השירות ברמלוד
נהגים שמעשנים באוטובוס
אתר אינטרנט עם לוחות זמנים סרוקים
ואן הולים
תחזוקה בסלוטייפ
רוצה מאד לקוות שדברים השתנו לטובה מאז על סמך הפעילות שלהם בעפולה, טבריה, חיפה וירושלים

ohadg09

Active member
סופרבוס? ויי זמיר
קראתי שהדגש במכרז היה השירות. האם זה אומר שהם יחזירו לשירות את הואן הולים המ(ה/ק)וללים? כי אני זוכר לרעה את השירות ברמלוד
נהגים שמעשנים באוטובוס
ואן הולים
תחזוקה בסלוטייפ
רוצה מאד לקוות שדברים השתנו לטובה מאז על סמך הפעילות שלהם בעפולה, טבריה, חיפה וירושלים
כנראה שנקבל בעיקר גולדנים

סופרבוס? ויי זמיר
נהגים שמעשנים באוטובוס
ואן הולים
תחזוקה בסלוטייפ
מהנסיון איתם בחיפה השירות על הפנים. כמעט כל צי האוטובוסים סיני, עירוני ובין עירוני. יוטונג, גולדן דראגון. יש גם אוטובוסים של טאמסה...אומנם הם משנתון 2023 ומעלה אבל הרגשת הנסיעה כאילו האוטובוס 10 שנים על הכביש.
הבעיה העיקרית שאני רואה איתם זאת בעיית השירות, נהגים מבצעים באופן קבוע סתיות ממסלול (בתקופת שיבושי ה gps בצפון בכלל הייתה חגיגה), שירות הלקוחות מחזיר תשובות בסגנון של "אין לנו אפשרות לבדוק את אמינות הפנייה שלך" וכו'

כמובן שיש בחברה גם נהגים טובים שעושים יופי של עבודה, אבל אם אני נוסע איתם ב 5% מהנסיעות שלי, אבל 80% מהם חוויות שירות גרועות אז זה אומר משהו...

נערך לאחרונה ב:

EHP12

Well-known member
מהנסיון איתם בחיפה השירות על הפנים. כמעט כל צי האוטובוסים סיני, עירוני ובין עירוני. יוטונג, גולדן דראגון. יש גם אוטובוסים של טאמסה...אומנם הם משנתון 2023 ומעלה אבל הרגשת הנסיעה כאילו האוטובוס 10 שנים על הכביש.
הבעיה העיקרית שאני רואה איתם זאת בעיית השירות, נהגים מבצעים באופן קבוע סתיות ממסלול (בתקופת שיבושי ה gps בצפון בכלל הייתה חגיגה), שירות הלקוחות מחזיר תשובות בסגנון של "אין לנו אפשרות לבדוק את אמינות הפנייה שלך" וכו'

כמובן שיש בחברה גם נהגים טובים שעושים יופי של עבודה, אבל אם אני נוסע איתם ב 5% מהנסיעות שלי, אבל 80% מהם חוויות שירות גרועות אז זה אומר משהו...
איכות השירות של מפעיל יכולה להשתנות בין אשכול לאשכול. גם היום כולם קונים סיני (כי הוא זול בהרבה ממערב אירופאי), כולל אגד ודן. הם יחסית מתמודדים טוב עם השירות העירוני בירושלים (שהפעלה שלו קשוחה יותר משל גוש דן).

איכות השירות של מפעיל יכולה להשתנות בין אשכול לאשכול. גם היום כולם קונים סיני (כי הוא זול בהרבה ממערב אירופאי), כולל אגד ודן. הם יחסית מתמודדים טוב עם השירות העירוני בירושלים (שהפעלה שלו קשוחה יותר משל גוש דן).
זה נכון שברמה התפועלית יש הבדלים בין האשכולות. אבל הדברים שאני מדבר עליהם לא קשורים לייחודיות האילוצים התפעוליים באשכול אלה יותר לתרבות ארגונית. קח דוגמה קטנה, נהגים שמרשים לעצמם באופן קבוע לדלג על כניסה לאוניברסיטה בקו 55 בחיפה, זה לא איזה תחנה זניחה בדרך. ורב הנהגים על הקו קבועים אז זה לא שהם לא מכירים את המסלול. זה קורה כי הם יודעים שאין ענישה בעניין.
לגבי צי האוטובוסים, כאשר הם התחילו את הפעילות בצפון רב האוטובוסים שלהם היו מרצדס OC500, היום לדעתי 99% מהצי שלהם בצפון סיני. נכון שגם באגד ונתיב אקספרס יש אבל עדיין לפחות 50% מהאוטובוסים אירופאיים. אגב 2 החברות היחידות בארץ שאין להם סיניים בכלל הם החברות הנצרתיות, ג'יבי טורס וחברת ''נצרת''.

EHP12

Well-known member
נהגים שמעשנים באוטובוס
ואן הולים
תחזוקה בסלוטייפ
מאוד מזכיר את השירות שאפיקים נותנים היום. (המפעיל הכי גרוע בתחזוקה)

סופרבוס? ויי זמיר
נהגים שמעשנים באוטובוס
ואן הולים
תחזוקה בסלוטייפ
סופרבוס עברו כברת דרך רצינית מאוד מאז רמלוד (שלהזכירך היה גם מהמכרזים הראשונים במדינה על כל המשתמע מכך).

מאז זכו (וכבר עזבו) את בית שמש וגם את אזור העמקים לאחר התחיבות שלהם לשיפור השירות (להבנתי אכן קרה בצורה משמעותית).
זכו בהמשך בהפעלת המטרונית בחיפה ועירוני חוצה- ירושלים (כשליש מהקווים בעיר כולל קווי 7x, 9x ו- 5xx).

סופרבוס צברה ידע ונסיון רב בתפעול קווים עירונים בחיפה ובירושלים (וגם בעבר בבית שמש) למגזרים שונים ובתצורות שונות.

connex

Active member
אני חושב שאתה מתבלבל עם קווים. קווים עזבה את אשכול העמקים כשסופרבוס זכו בו. לא זכור לי שהיה מכרז חדש או מפעיל חדש במקומם.
אני היום לא משתמש בשירות שלהם אבל ראיתי כתבה שאפילו פורסמה פה שחברת דן בדרום תובעת את בליליוס הבעלים על תחזוקה לקוייה. יכול להיות שיש אינטרס בגלל המכרז שדן נפגעת ממנו

אני חושב שאתה מתבלבל עם קווים. קווים עזבה את אשכול העמקים כשסופרבוס זכו בו. לא זכור לי שהיה מכרז חדש או מפעיל חדש במקומם.
אני היום לא משתמש בשירות שלהם אבל ראיתי כתבה שאפילו פורסמה פה שחברת דן בדרום תובעת את בליליוס הבעלים על תחזוקה לקוייה. יכול להיות שיש אינטרס בגלל המכרז שדן נפגעת ממנו
כתבתי שעזבו את בית שמש.

התנאי לזכיה בבית שמש היה שיפור שרות משמעותי שהקפיץ את החסרה.

להבנתי היה שיפור שרות משמעותי שנכנסו לעמקים אחרי קווים- ועדיין שם.

השיפור אפשר את הזכייה במכרז המטרונית, בירושלים ובהמשך עכשיו בגוש דן.

מסתבר שאגד בכלל לא התמודדו במכרז הזה.למה? רוב הקווים במכרז הזה הם של אגד ולא של דן.למה הדיבור הוא על דן בלבד? לגבי דן,אין פלא שהפסידו.הם תמיד ממוקמים במקומות האחרונים בשירות בדוחות שמשרד התחבורה מוציא.

EHP12

Well-known member
מסתבר שאגד בכלל לא התמודדו במכרז הזה.למה? רוב הקווים במכרז הזה הם של אגד ולא של דן.למה הדיבור הוא על דן בלבד? לגבי דן,אין פלא שהפסידו.הם תמיד ממוקמים במקומות האחרונים בשירות בדוחות שמשרד התחבורה מוציא.
בגלל שהם עובדים במסלולים עם תנאי דרך בלתי אפשרים. אל תשווה אותם לאשכולות בפריפריה.

EHP12

Well-known member
למרות שגם הציונים של דן בדרום לא משהו
אנשי התפעול של חברות הבת שונים לחלוטין משל חברת האם. אי אפשר לשים אותם תחת אותה קטגוריה. (מלבד זאת, דן בדרום תמיד זכרתי שהיא בסדר. בגלל מיקומה היחסי בפריפריה בה קל יותר לגייס נהגים)

בדן התנגדו מאוד למכרז אבל יש בקושי כמה קווים של דן והרוב בכלל של אגד

אני2021

New member
רק למי שיודע בוודאות .....
שאלה -רשום שיש פעימה ראשונה באיזור דרום גוש דן ,ושתהיה פעימה שניה לאחר כמה זמן- לשאר הקווים.
בפעימה הראשונה רשומים קווים מסויימים.... מה יהיה הקווים בפעימה השניה של האיזור? על איזה קווים מדובר מכל עיר בפעימה השניה? 271 שפועל כאוטובוס מפרקי -הוא יהיה כמפרקי בסופרבוס? או שזה לא ידוע נכון לעכשיו?

ohadg09

Active member
רק למי שיודע בוודאות .....
שאלה -רשום שיש פעימה ראשונה באיזור דרום גוש דן ,ושתהיה פעימה שניה לאחר כמה זמן- לשאר הקווים.
בפעימה הראשונה רשומים קווים מסויימים.... מה יהיה הקווים בפעימה השניה של האיזור? על איזה קווים מדובר מכל עיר בפעימה השניה? 271 שפועל כאוטובוס מפרקי -הוא יהיה כמפרקי בסופרבוס? או שזה לא ידוע נכון לעכשיו?
171, 271 ו19 יהיו מפרקיים בסופרבוס
הפעימה הראשונה כוללת את 29, 73, 85, 143, 145, 146, 163 ו173 שעוברים וגם את קווים 13 ו199 החדשים
13 מחולון לבאר יעקב
199 מאזור לבת ים או משהו בסגנון
הפעימה השנייה כוללת את 71, 144, 171, 176, 271, 19 ו38
קווים 119 ו83 אמורים להתבטל

אני2021

New member
171, 271 ו19 יהיו מפרקיים בסופרבוס
הפעימה הראשונה כוללת את 29, 73, 85, 143, 145, 146, 163 ו173 שעוברים וגם את קווים 13 ו199 החדשים
13 מחולון לבאר יעקב
199 מאזור לבת ים או משהו בסגנון
הפעימה השנייה כוללת את 71, 144, 171, 176, 271, 19 ו38
קווים 119 ו83 אמורים להתבטל
ואלה קווי דן היחידים שיוצאים ? 72/172 נשארים בדן?

למעלה