סופרים צעירים...

hiloosholetet

New member
סופרים צעירים...

אנשים, חשבתי שההודעה הזאת מתאימה יותר לפורום החברתי. אז כשם השרשור ככה אני אתחיל, סופרים צעירים. מה אומר לכם השם הזה? יש לי הרגשה שבתת מודע, גם אם לפעמים לא רוצים להודות בזה ומשכנעים את את עצמנו אחרת, יש נטיה לחשוב שסופרים צעירים הם פחותים. כן, אני יודעת, זה לא בדיוק מדוייק. בטח רבים מפה חושבים שהם כן כישרוניים והכול... אבל איכשהו יש הרגשה כללית כזאת של מעין התעלות על הקטנים שבכותבים, לאו דווקא הקטנים מבחינה איטלקטואלית :). בתור אחת שהייתה ומגיבה מדי פעם גם בפורום לסופרים צעירים וגם פה, אני יכולה לומר לכם שהתפיסה הזאת שגויה. ואני לאו דווקא אומרת שאתם חושבים ככה, שלא תבינו אותי לא נכון. ראיתי בפורום לסופרים צעירים יצירות מדהימות ובכלל לדעתי לא צריך להבדיל באיכות היצירות של אלה הבוגים, לבין של אלה הצעירים. כי לרבות הפעמים יש ראש אחר... דמיון פורה, מסרים חודרניים. וגם למבוגרים יותר כמובן, יש רעיונות מבריקים. יצירה היא טובה בזכות עצמה ולא בזכות מי(!) שכתב אותה. אגב, גם בפורום הסופרים הצעירים ראיתי בת 23 :) שוב, אני לא אומרת שאתם חושבים אחרת, אני רק מביעה דיעה. ולכן פה באתי לשאול אתכם כפי שכתבתי בהתחלה, מה לכם אומר השם: "סופרים צעירים" (עם הדגש על המילה צעירים)? נושא לדיון :)

articulate

New member
עברתי בסביבה ורציתי להגיב.

אתחיל בזה שבצירוף "סופרים צעירים" דווקא ה"סופרים" מציק לי הרבה יותר מה"צעירים". כי מי מינה אותם ל"סופרים"? לא כל מי שכותב קצת, אפילו מי שכותב הרבה, הוא "סופר". יש בזה משהו יומרני. צעירים או לא, המילה "סופר" היא בעלת ערך, ושימוש מיותר ומוגזם בה מפחית מהערך הזה, גורם לזילות המונח. זה מה שמציק לי אישית, אבל לשם הדיון בשאלה שעניינה אותך (ולא אותי), אתייחס לכותבים צעירים, כי זה מה שהם. כתיבה טובה היא פונקציה של הרבה דברים. גיל הוא לא קריטריון בפני עצמו, אלא נגזרת של קריטריונים אחרים: ניסיון חיים, ידע, הבנה טובה של בני-אדם, הבנה של נסיבות חיים, של איך העולם פועל, הכרה של מצבים שונים, שיפוט טוב. אלו יכולות שיש אנשים שבורכו ביותר מהן ויש שבפחות, אבל הן גם יכולות נרכשות שמתפתחות עם השנים. בני נוער יכולים להיות מאוד מוכשרים. אבל הטענה שאת מתנגדת לה כל כך היא לא שהם לא מוכשרים, אלא שעוד שנות חים רק יתרמו לכשרונות האלו. ואני מסכימה עם זה. גם הנתונים לצידי. מעטים מאוד הצעירים שמצליחים לכתוב מופת או אפילו ספרות יפה לשמה. זה לא זלזול. פשוט הבנה שיש דברים שצריך לחיות בשבילם קצת. כמו כתיבה.

aiziq

New member
התייחסותי

אני חושב שרובנו כאן התחלנו את דרכנו כסופרים צעירים או משוררים צעירים- הגם שלא היה לנו אינטרנט לשתף בו את הכלל עם יצירותינו, התנסנו בכתיבה. כיום, כמבוגר ( וזו הפרספקטיבה שעדין חסרה לך ) אנו מחייך למראה יצירותיי אז- יש בהן קסם, תום, הן משקפות נאמנה מצבים שהייתי בהם, תפיסות וגישות שהיו לי אז וסגנון הכתיבה אף הוא משקף את הבשלות המתרקמת והבגרות שטרם עוצבה סופית. וזה ההבדל בין סופר צעיר וסופר אחר, לטעמי. ראיתי בפורום כותבים צעירים, בני עשרה שאלמלא ידעתי את גילם לעלום לא הייתי מנחש שמתבגר כתב בצורה כזו- אבל הם מעטים, ספורים מאד.

קסנדרה*

New member
סופר או משורר מבוגר או צעיר ../images/Emo13.gif

זה מי שניתנה לו ההכרה ע"י הגורמים המוסמכים. לסופר או למשורר, הופך מי שהקוראים מצאו עניין בכתיבתו משהיא כבר פורסמה, ונרשם הוא באגודת הסופרים/משוררים. כך לגבי עיתונאי, עד שלא ניתנה לו תעודת עיתונאי ולא נמצא הוא כמתאים להחזיק בתעודת עיתונאי ממשלתית, אין הוא אלא כתב בלבד. צעיר או מבוגר - זה לא הקריטריון כלל. קסנדרה

hiloosholetet

New member
לדעתי השם הזה, סופרים צעירים

בא יותר מכוונה הומוריסטית סמוייה כזאת, קשה להסביר. לא מדובר על סופרים עם תעודות אלא לנוטים לכתוב.

למעלה