אלפיני
Well-known member
ותוסיף על כך שמדובר בהתנחלות.בית יפה, אבל זה לא פותר את שאר הבעיות, כגון מצב בטחוני, צפיפות, יוקר מחיה, כפייה דתית, מנטליות אגרסיבית, ועוד. זה רק על קצה המזלג.
ותוסיף על כך שמדובר בהתנחלות.בית יפה, אבל זה לא פותר את שאר הבעיות, כגון מצב בטחוני, צפיפות, יוקר מחיה, כפייה דתית, מנטליות אגרסיבית, ועוד. זה רק על קצה המזלג.
זה טוב או רע?ותוסיף על כך שמדובר בהתנחלות.
זה לא חלק מרשימת הבעיות אלא חלק מרשימת הפתרונות.ותוסיף על כך שמדובר בהתנחלות.
בהחלט.זה לא חלק מרשימת הבעיות אלא חלק מרשימת הפתרונות.
חז"ל קבעו: מצוות יישוב ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצוות שבתורה.
הרמב"ן חי אחרי זה.חיו בין -300 ל 600 לספירה.חז"ל – ויקיפדיה
he.wikipedia.org
לא ברור על מה אתה מתבססהייתי אומר שיישוב הארץ לא רלוונטי להיום.
הארץ כבר מיושבת... לעייפה.הרמב"ן חי אחרי זה.
לא ברור על מה אתה מתבסס
פעם הבאה שאתה רואה את קריון
תשאל...
התורה נכתבה לדורות. מצוות ישוב הארץ קיימת היום כמו שהתקיימה בכל דור. מבחינות מסוימות אף ביתר שאת.הייתי אומר שיישוב הארץ לא רלוונטי להיום.
סבבה אבל כמה דורות?התורה נכתבה לדורות. מצוות ישוב הארץ קיימת היום כמו שהתקיימה בכל דור. מבחינות מסוימות אף ביתר שאת.
עד סוף הזמן. יעני אין-סוף.סבבה אבל כמה דורות?
עברו המון דורות...![]()
קודם כל חלק מתנך נכתב ע"י אנשים ולך תדע בוודאות איזה חלק - ז"א לא בתקשור.עד סוף הזמן. יעני אין-סוף.
אין כל מחלוקת שחלק מהתנ"ך נכתבה על-ידי בני אדם, אולם דיברתי על התורה ולא על התנ"ך כפי שבוודאי שמת לב.קודם כל חלק מתנך נכתב ע"י אנשים ולך תדע בוודאות איזה חלק - ז"א לא בתקשור.
שנית הדברים נכתבו לאנשים פרימיטיביים מאוד מאוד - הרבה יותר מהערבים
אז לך תדע מה התכוון אלוהים שכיוון דבריו אליהם.
למשל סיפור גן העדן הוא משל שכנראה אלוהים נתן - אין באמת גן עדן.
אני לא יודע מה ההבדל שמוכרים לך ב"דת שלכם" אני יודע שהתנך מורכב מתורה נביאים כתובים וכולם חשובים בצורה דומה.אין כל מחלוקת שחלק מהתנ"ך נכתבה על-ידי בני אדם, אולם דיברתי על התורה ולא על התנ"ך כפי שבוודאי שמת לב.
כן בוודאות כי כולם בעולם היו פרימטיביים בעת ההיא יחסית לעכשיו כמובן.אם התורה נכתבה לאנשים פרימיטיביים דווקא? אינני יודע.
לא מאמין בזה מצטער,הכל פרשנות ועם אינטרסים ואג'נדה שלכל אחד יש.בשביל לדעת למה הכוונה באמור בתורה, יושבים, לומדים, מתעמקים ולומדים עוד.
אני לא "רומז" כלום. פשוט כתבתי על א' ואתה החלטת שמעניין לך יותר לעשות כאילו כתבתי על ב' ולהגיב בהתאמה. שיהיה לך לבריאות, מה אתה רוצה ממני? רוצה לעוות ולסלף את דברי ולעשות כאילו כתבתי משהו שכלל לא כתבתי, רק כדי שיהיה לך קל יותר להתמודד עם הדברים? במלוא הרצינות אני מאחל לך המון הצלחה וכיף עם זה. אבל אני, כפי שאתה בוודאי יודע מנסיון העבר בעשרות הפעמים הקודמות שניסית את הקטע הזה, לא בעניין.אני לא יודע מה ההבדל שמוכרים לך ב"דת שלכם" אני יודע שהתנך מורכב מתורה נביאים כתובים וכולם חשובים בצורה דומה.
אני מניח שאתה רומז שהחלק הראשון חשוב יותר.
לא הבנתי כלום,מה זאת התורה הזאת שאתה מדבר עליה?אני לא "רומז" כלום. פשוט כתבתי על א' ואתה החלטת שמעניין לך יותר לעשות כאילו כתבתי על ב' ולהגיב בהתאמה. שיהיה לך לבריאות, מה אתה רוצה ממני? רוצה לעוות ולסלף את דברי ולעשות כאילו כתבתי משהו שכלל לא כתבתי, רק כדי שיהיה לך קל יותר להתמודד עם הדברים? במלוא הרצינות אני מאחל לך המון הצלחה וכיף עם זה. אבל אני, כפי שאתה בוודאי יודע מנסיון העבר בעשרות הפעמים הקודמות שניסית את הקטע הזה, לא בעניין.
הרבה בריאות והצלחה ואם בכל זאת תחשוק נפשך להתדיין על מה שכן כתבתי עליו ולא על מה שאתה מנסה לעוות ולסלף מזה, תרגיש חופשי לעדכן.
תורת ישראל. לא משהו מסובך. יש כאלה שלא מכירים, זה לא חדש (אם כי קצת עצוב כשזה נוגע לבני ישראל). חפש בגוגל מה זה תורת ישראל (יש המכנים אותה תורת משה אם זה יעזור לך לחפש) וחזור אלי לאחר לימוד הנושא שאתה מתיימר לדבר עליו.לא הבנתי כלום,מה זאת התורה הזאת שאתה מדבר עליה?
אין לי מושג גדלתי בתור חילוני.תורת ישראל. לא משהו מסובך. יש כאלה שלא מכירים, זה לא חדש (אם כי קצת עצוב כשזה נוגע לבני ישראל). חפש בגוגל מה זה תורת ישראל (יש המכנים אותה תורת משה אם זה יעזור לך לחפש) וחזור אלי לאחר לימוד הנושא שאתה מתיימר לדבר עליו.
לך זה לא בעיה כי אתה שייך למגזר הסוחט ממשלות . אבל תבין עד כמה זה בעייתי ביום שיחליטו לפנות אותך.זה לא חלק מרשימת הבעיות אלא חלק מרשימת הפתרונות.
לא מכיר מגזרים שסוחטים ממשלות, אבל בעיני התנחלויות הן אכן לא בעיה אלא כאמור מעלה, חלק מהפתרון. אם וכאשר תחשוק ותתעלה להתייחסות עניינית על כך, אשקול להגיב בהתאם. אם אינך יכול אלא להעביר את זה לפסים כביכול אישיים ולזרוק סיסמאות נבובות, תהנה בכיף ותודה על העלאת החיוך, אבל תצטרך להמשיך עם עצמך (כפי שהנך מורגל היטב).לך זה לא בעיה כי אתה שייך למגזר הסוחט ממשלות . אבל תבין עד כמה זה בעייתי ביום שיחליטו לפנות אותך.
זה רק בגלל שאתה מתעלם מהסירחון סביבך.לא מכיר מגזרים שסוחטים ממשלות,
פתרון לא יכול להיות דבר שאתה משקיע בו משאבים מיותרים שאינם מחזירים תמורה.אבל בעיני התנחלויות הן אכן לא בעיה אלא כאמור מעלה, חלק מהפתרון.
כבר היו תקדימים לפינוי התנחלויות בסיני, עזה, ואף חלק בגדה המערבית. עוד חזון למועד גם בקרב אחרות כי לבסוף נאולץ להגיע לפתרון בין אם תרצה או לא. אולי אתם יכולים להחזיק ראש ממשלה ישראל באשכים, אבל לא את ראשי מדינות תבל שבלעדיהם לא נוכל לשרוד.אם יחליטו לפנות אותי מביתי מתישהו? מקווה שלא. גם מאמין שלא. אבל הזמן ילמד
מה זאת אומרת אם? יש ראש ממשלה תחת כתב אישום המנסה להנדס מהפכה משפטית על מנת ליצור דיקטטורה שתחלץ אותו מזה בין היתר. יושבים איתו בגועליציה מפלגות שמעניין אותן הלכה וכספים ייעודיים לעצמן ללא שום חובות, ועוד שותפים שרק מסייעים להגיש ראשינו לאוייבנו באווילותם. ממש מזכירים לי את הסיקריקים מתקופת בית שני ששרפו מחסנים בזמן המצור. רק שלהבדיל, המודרניים מנתקים אותנו מקוי אספקה.אם מתישהו שוב תהיה כאן הנהגה שמעדיפה את טובת אויבינו על טובתנו ו/או ראש ממשלה שיחפש איך להשתחרר מכתב אישום,
ממש לא . איפה שיש תשתית אפשר לבנות שכונות נוספות על בסיס תשתיות קיימות. יש מקום בעפולה, טבריה, קריית שמונה , ערד, חבל לכיש, נתיבות, שדרות, ירוחם, דימונה, מצפה רמון, קריית גת, צפת. אפילו בעיית דת לא תהיה. לאורך זמן אפשר יהיה לחסוך בהוצאות ביטחון אפילו אם יישארו מחנות צבאיים בגדה כל עוד קיים הצורך. אם ינוהל בתיכנון נכון ולא בשלומיאליות ליכודית-ימנית בטווח הארוך הצמיחה רק תוסיף.הם יצטרכו להתמודד עם עליה מטאורית של מחירי הדיור (ולא בקטע של שיפור מצבם), צפיפות, הדתה בסביבת מגוריהם ועוד. שיתמודדו
מכות בטחוניות יכולות לבוא ללא קשר. בשביל זה יש צבא. אדרבא, ללא מתנחלים בין הרגלים יוכל לפעול ביתר חופשיות ולהקצות כח אדם בצורה יעילה יותר. בטח לאחר שנגייס גם חרדים.אה וכל זה כמובן לפני המכה הבטחונית שתבוא זמן לא רב (בראיה היסטורית) לאחר מכן, עליה נבכה כולנו.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.