סופרמן - הגיע הזמן לחזור ארצה

• פותח הנושא ai27
  • פורסם בתאריך

ai27

Well-known member
זה לא חלק מרשימת הבעיות אלא חלק מרשימת הפתרונות.
בהחלט.
זה צ'יט מעולה שמאפשר להשאר חילוני כופר - ועדיין לעשות את כל המצוות ולעקוף את החרדים בסיבוב
בגלל זה לא תהיה שם כפיה דתית

חז"ל קבעו: מצוות יישוב ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצוות שבתורה.

ai27

Well-known member
עד סוף הזמן. יעני אין-סוף.
קודם כל חלק מתנך נכתב ע"י אנשים ולך תדע בוודאות איזה חלק - ז"א לא בתקשור.

שנית הדברים נכתבו לאנשים פרימיטיביים מאוד מאוד - הרבה יותר מהערבים ;)

אז לך תדע מה התכוון אלוהים שכיוון דבריו אליהם.

למשל סיפור גן העדן הוא משל שכנראה אלוהים נתן - אין באמת גן עדן.

Harrington

Well-known member
מנהל
קודם כל חלק מתנך נכתב ע"י אנשים ולך תדע בוודאות איזה חלק - ז"א לא בתקשור.

שנית הדברים נכתבו לאנשים פרימיטיביים מאוד מאוד - הרבה יותר מהערבים ;)

אז לך תדע מה התכוון אלוהים שכיוון דבריו אליהם.

למשל סיפור גן העדן הוא משל שכנראה אלוהים נתן - אין באמת גן עדן.
אין כל מחלוקת שחלק מהתנ"ך נכתבה על-ידי בני אדם, אולם דיברתי על התורה ולא על התנ"ך כפי שבוודאי שמת לב.
אם התורה נכתבה לאנשים פרימיטיביים דווקא? אינני יודע. היא נכתבה לעם ישראל ולכל המעוניין במה שיש לה לומר. התייחסות אליהם כפרימיטיביים על אוטומט, בדיוק כמו התייחסות למצביעי הימין ככאלה, מלמדת בעיקר על אלו שמתארים זאת כך, פחות על מושאי הדברים.

בשביל לדעת למה הכוונה באמור בתורה, יושבים, לומדים, מתעמקים ולומדים עוד. לכתוב כאן מה יש או אין על סמך קריאת רבעי פסוקים פה ושם ושמיעת סיפורים ברמת סיפור, זה נחמד, זה עושה טוב למשתתפים במשחק, אבל רציני זה כמובן שלא.

אין כל מחלוקת שחלק מהתנ"ך נכתבה על-ידי בני אדם, אולם דיברתי על התורה ולא על התנ"ך כפי שבוודאי שמת לב.
אני לא יודע מה ההבדל שמוכרים לך ב"דת שלכם" אני יודע שהתנך מורכב מתורה נביאים כתובים וכולם חשובים בצורה דומה.

אני מניח שאתה רומז שהחלק הראשון חשוב יותר.

מן הסתם כמו שאמרתי בהתכתבויות קודמות שלנו את הספרים האחרים אני לא מחשיב כחשובים - הם נכתבו ע"י אנשים ולא בתקשור

ז"א לא מפי אלוהים.

אם התורה נכתבה לאנשים פרימיטיביים דווקא? אינני יודע.
כן בוודאות כי כולם בעולם היו פרימטיביים בעת ההיא יחסית לעכשיו כמובן.

מן הסתם אדם עוד 2000 שנה יחשיב אותנו לפרימטיביים...

בשביל לדעת למה הכוונה באמור בתורה, יושבים, לומדים, מתעמקים ולומדים עוד.
לא מאמין בזה מצטער,הכל פרשנות ועם אינטרסים ואג'נדה שלכל אחד יש.

למשל הפרשנות של אדם חילוני לחלוטין כמוני אבל מאמין בכוח עליון של החזיר הוא

שאלוהים אמר לא לאכול חזיר לאנשים בא"י כי חם כאן מאוד ובלי אמצעי קירור רציניים כמו שהיה אז

החזיר יתקלקל תוך זמן קצר ויעשה מחלות קשות מאוד.

חרדי שדיברתי איתו על הנושא אמר החזיר יחזור - במילים אחרות ברגע שהרבנים יגידו שמותר לאכול

חזיר אז מותר...

אתה מן הסתם תגיד משהו אחר על הנושא או תפנה למומחי דת אחרים שאתה סומך עליהם.

בקיצור אנחנו בשלב הספקולציה...

ואנשים היום די חכמים,לא מה שהיה פעם שלא ידעו לקרוא ונדרשו לעזרת מי שיודע.

חלק גדול מזה שנולד מעמד הרבנים.

למשל יש אנשים מהזרם של הנצרות שטוענים שכל אחד צריך לקרוא את הברית החדשה ולפרש

לפי מה שהוא מאמין - ז"א בלי עזרה של מומחים.

סתם דוגמה בשביל להראות שלא חייבים "מומחים" לנושא ובהחלט אפשר בלי.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני לא יודע מה ההבדל שמוכרים לך ב"דת שלכם" אני יודע שהתנך מורכב מתורה נביאים כתובים וכולם חשובים בצורה דומה.

אני מניח שאתה רומז שהחלק הראשון חשוב יותר.
אני לא "רומז" כלום. פשוט כתבתי על א' ואתה החלטת שמעניין לך יותר לעשות כאילו כתבתי על ב' ולהגיב בהתאמה. שיהיה לך לבריאות, מה אתה רוצה ממני? רוצה לעוות ולסלף את דברי ולעשות כאילו כתבתי משהו שכלל לא כתבתי, רק כדי שיהיה לך קל יותר להתמודד עם הדברים? במלוא הרצינות אני מאחל לך המון הצלחה וכיף עם זה. אבל אני, כפי שאתה בוודאי יודע מנסיון העבר בעשרות הפעמים הקודמות שניסית את הקטע הזה, לא בעניין.

הרבה בריאות והצלחה ואם בכל זאת תחשוק נפשך להתדיין על מה שכן כתבתי עליו ולא על מה שאתה מנסה לעוות ולסלף מזה, תרגיש חופשי לעדכן.

אני לא "רומז" כלום. פשוט כתבתי על א' ואתה החלטת שמעניין לך יותר לעשות כאילו כתבתי על ב' ולהגיב בהתאמה. שיהיה לך לבריאות, מה אתה רוצה ממני? רוצה לעוות ולסלף את דברי ולעשות כאילו כתבתי משהו שכלל לא כתבתי, רק כדי שיהיה לך קל יותר להתמודד עם הדברים? במלוא הרצינות אני מאחל לך המון הצלחה וכיף עם זה. אבל אני, כפי שאתה בוודאי יודע מנסיון העבר בעשרות הפעמים הקודמות שניסית את הקטע הזה, לא בעניין.

הרבה בריאות והצלחה ואם בכל זאת תחשוק נפשך להתדיין על מה שכן כתבתי עליו ולא על מה שאתה מנסה לעוות ולסלף מזה, תרגיש חופשי לעדכן.
לא הבנתי כלום,מה זאת התורה הזאת שאתה מדבר עליה?

Harrington

Well-known member
מנהל
לא הבנתי כלום,מה זאת התורה הזאת שאתה מדבר עליה?
תורת ישראל. לא משהו מסובך. יש כאלה שלא מכירים, זה לא חדש (אם כי קצת עצוב כשזה נוגע לבני ישראל). חפש בגוגל מה זה תורת ישראל (יש המכנים אותה תורת משה אם זה יעזור לך לחפש) וחזור אלי לאחר לימוד הנושא שאתה מתיימר לדבר עליו.

תורת ישראל. לא משהו מסובך. יש כאלה שלא מכירים, זה לא חדש (אם כי קצת עצוב כשזה נוגע לבני ישראל). חפש בגוגל מה זה תורת ישראל (יש המכנים אותה תורת משה אם זה יעזור לך לחפש) וחזור אלי לאחר לימוד הנושא שאתה מתיימר לדבר עליו.
אין לי מושג גדלתי בתור חילוני.

אני מניח שהתכוונת ל 5 חומשי תורה.

מי אמר שהם חשובים יותר מהאחרים?

מהנביאים והכתובים.

Harrington

Well-known member
מנהל
לך זה לא בעיה כי אתה שייך למגזר הסוחט ממשלות . אבל תבין עד כמה זה בעייתי ביום שיחליטו לפנות אותך.
לא מכיר מגזרים שסוחטים ממשלות, אבל בעיני התנחלויות הן אכן לא בעיה אלא כאמור מעלה, חלק מהפתרון. אם וכאשר תחשוק ותתעלה להתייחסות עניינית על כך, אשקול להגיב בהתאם. אם אינך יכול אלא להעביר את זה לפסים כביכול אישיים ולזרוק סיסמאות נבובות, תהנה בכיף ותודה על העלאת החיוך, אבל תצטרך להמשיך עם עצמך (כפי שהנך מורגל היטב).

אם יחליטו לפנות אותי מביתי מתישהו? מקווה שלא. גם מאמין שלא. אבל הזמן ילמד :). אם מתישהו שוב תהיה כאן הנהגה שמעדיפה את טובת אויבינו על טובתנו ו/או ראש ממשלה שיחפש איך להשתחרר מכתב אישום, האפשרות קיימת כמובן. אולם מי שיבין אז "עד כמה זה בעייתי", צפויים להיות התושבים הנוכחיים של האזורים אליהם יפונו המתנחלים :). הם יצטרכו להתמודד עם עליה מטאורית של מחירי הדיור (ולא בקטע של שיפור מצבם), צפיפות, הדתה בסביבת מגוריהם ועוד. שיתמודדו :).

אה וכל זה כמובן לפני המכה הבטחונית שתבוא זמן לא רב (בראיה היסטורית) לאחר מכן, עליה נבכה כולנו.

אלפיני

Well-known member
לא מכיר מגזרים שסוחטים ממשלות,
זה רק בגלל שאתה מתעלם מהסירחון סביבך.
אבל בעיני התנחלויות הן אכן לא בעיה אלא כאמור מעלה, חלק מהפתרון.
פתרון לא יכול להיות דבר שאתה משקיע בו משאבים מיותרים שאינם מחזירים תמורה.

הן לא פתרון בטחוני מכיוון שתושביהם, ובעיקר המטורפים שבינם רק יוצרים סכסוכים. כפי שמרתי לא פעם , עוד לא נולד התינוק המסוגל לפטרל ולשמור על עמדה עם נשק.

כל עוד הסכנה הפלסטינית קיימת המענה צריך להיות צבאי. לו היו ממוקמים רק בסיסי צבא בהתאם לצרכים צבאיים הייתי מקבל. אבל לא זה המצב.

ההתנחלויות הן תנועה אידאולוגית המבוססת על טירוף רוחני משיחי אשר בניגוד לציונות הקלאסית, אינה אפילו באה לתת פתרון לבעיה שכן המדינה קיימת בגבולות ריבוניים שהתנחלות מעבר להם רק מעמיקה את הסכסוך ומורידה את התמיכה בישראל.

לו הררי המשאבים שהושקעו בהן היו מושקעות בביסוס הקיים, מצבנו היה טוב אלף מונים.

אם יחליטו לפנות אותי מביתי מתישהו? מקווה שלא. גם מאמין שלא. אבל הזמן ילמד
כבר היו תקדימים לפינוי התנחלויות בסיני, עזה, ואף חלק בגדה המערבית. עוד חזון למועד גם בקרב אחרות כי לבסוף נאולץ להגיע לפתרון בין אם תרצה או לא. אולי אתם יכולים להחזיק ראש ממשלה ישראל באשכים, אבל לא את ראשי מדינות תבל שבלעדיהם לא נוכל לשרוד.

אם מתישהו שוב תהיה כאן הנהגה שמעדיפה את טובת אויבינו על טובתנו ו/או ראש ממשלה שיחפש איך להשתחרר מכתב אישום,
מה זאת אומרת אם? יש ראש ממשלה תחת כתב אישום המנסה להנדס מהפכה משפטית על מנת ליצור דיקטטורה שתחלץ אותו מזה בין היתר. יושבים איתו בגועליציה מפלגות שמעניין אותן הלכה וכספים ייעודיים לעצמן ללא שום חובות, ועוד שותפים שרק מסייעים להגיש ראשינו לאוייבנו באווילותם. ממש מזכירים לי את הסיקריקים מתקופת בית שני ששרפו מחסנים בזמן המצור. רק שלהבדיל, המודרניים מנתקים אותנו מקוי אספקה.

הם יצטרכו להתמודד עם עליה מטאורית של מחירי הדיור (ולא בקטע של שיפור מצבם), צפיפות, הדתה בסביבת מגוריהם ועוד. שיתמודדו
ממש לא . איפה שיש תשתית אפשר לבנות שכונות נוספות על בסיס תשתיות קיימות. יש מקום בעפולה, טבריה, קריית שמונה , ערד, חבל לכיש, נתיבות, שדרות, ירוחם, דימונה, מצפה רמון, קריית גת, צפת. אפילו בעיית דת לא תהיה. לאורך זמן אפשר יהיה לחסוך בהוצאות ביטחון אפילו אם יישארו מחנות צבאיים בגדה כל עוד קיים הצורך. אם ינוהל בתיכנון נכון ולא בשלומיאליות ליכודית-ימנית בטווח הארוך הצמיחה רק תוסיף.
אה וכל זה כמובן לפני המכה הבטחונית שתבוא זמן לא רב (בראיה היסטורית) לאחר מכן, עליה נבכה כולנו.
מכות בטחוניות יכולות לבוא ללא קשר. בשביל זה יש צבא. אדרבא, ללא מתנחלים בין הרגלים יוכל לפעול ביתר חופשיות ולהקצות כח אדם בצורה יעילה יותר. בטח לאחר שנגייס גם חרדים.

למעלה