סופרמן - הגיע הזמן לחזור ארצה

• פותח הנושא ai27
  • פורסם בתאריך
עוד לא נולד התינוק המסוגל לפטרל ולשמור על עמדה עם נשק.
תראה בפועל התינוקות גדלים וכן נהיים חיילים ולו בשביל לשמור על הבית שלהם.

פשוט מי שלא מאמין בא"י השלמה לא צריך להתגייס לצבא כי כרגע האג'נדה של ארה"ב

היא להוריד את כל הערבים הבעייתים במזרח התיכון ולהשתמש בנו בשביל זה.

עובדה עד 6/10 הכל החזיק מצוין.

יציב בצורה מרשימה.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה רק בגלל שאתה מתעלם מהסירחון סביבך.
אין לי ברירה. התעלמות מהסרחון הזה היא הדרך היחידה בה אני יכול להגיב לדבריך. אם אברח בגלל הסרחון דבריך יישארו ללא מענה. אמנם עוד לא קראתי אותם (אני מגיב כרונולוגית בדרך כלל), אבל המשמעות עלולה להיות השארת שקרים והמצאות ללא האמת לצידם ואני פחות אוהב את זה.
פתרון לא יכול להיות דבר שאתה משקיע בו משאבים מיותרים שאינם מחזירים תמורה.
ראשית בוודאי שפתרון יכול להיות גם משהו כזה. שנית אני לא חושב שזה המצב, כך שהשאלה כלל אינה רלוונטית כל כך.
הן לא פתרון בטחוני מכיוון שתושביהם, ובעיקר המטורפים שבינם רק יוצרים סכסוכים.
99% מהמתנחלים לא יוצרים שום סכסוך מיוחד. אולי נוצרים סכסוכים סביבם על-ידי שונאים ואויבים. זאת לא אשמתם ומצב זה לא שונה ביחס להתנחלויות מכפי שהוא כלפי כל מדינת ישראל.
כל עוד הסכנה הפלסטינית קיימת המענה צריך להיות צבאי. לו היו ממוקמים רק בסיסי צבא בהתאם לצרכים צבאיים הייתי מקבל. אבל לא זה המצב.
לא יודע מה זאת "הסכנה הפלסטינית". אבל ברור שהמענה לאויבים הוא צבאי. היכן ראית אותי חולק על כך ומה הקשר של זה בכלל לדברי?
בסיסים צבאיים מוקמים בהתאם לצרכים צבאיים ואפשרויות צבאיות. במקביל הצבא נשען רבות על ההתיישבות. פשוט מציאות. לא שאני מבין על מה הדיון פה, אבל בינתיים לא מצאתי מחלוקת מיוחדת בינינו בסוגיה.
ההתנחלויות הן תנועה אידאולוגית המבוססת על טירוף רוחני משיחי אשר בניגוד לציונות הקלאסית, אינה אפילו באה לתת פתרון לבעיה שכן המדינה קיימת בגבולות ריבוניים שהתנחלות מעבר להם רק מעמיקה את הסכסוך ומורידה את התמיכה בישראל.
ההתחלויות הן ישוב ארץ ישראל. אין שוני מיוחד בין עפרה, אפרת ובית אל לתל אביב, נתניה וחיפה. את כל מה שכתבת אפשר לומר על כל המקומות הללו (והערבים אכן אומרים זאת על כל המקומות הללו ובניגוד אליך, לא מבחינים ביניהם מבחינה זו).

"הציונות הקלאסית" היא ישוב יהודים בארץ ישראל. אין לה קשר מיוחד לריבונות וכיו"ב. זאת המצאה חביבה, אבל לא תמצא אותה בשום מניפסט של התנועה הציונית. בכל מקרה נזכיר שציונות לכתחילה זה השיבה לציון. התנועה הציונית יכולה לדגול במשהו אחר וזה בסדר גמור, אבל זה כמובן לא מחייב את כלל ישראל.
לו הררי המשאבים שהושקעו בהן היו מושקעות בביסוס הקיים, מצבנו היה טוב אלף מונים.
המשאבים המושקעים בהתיישבות, מעבר לכך שכלל אינם גדולים כל כך, בוודאי לא ביחס למשאבים המושקעים באזורים שבריבונות ישראלית, עניינם התיישבות, פיתוח, חיזוק ובטחון המדינה היהודית והשטח שבחזקתה. מה לעשות, זה אכן מחייב השקעת משאבים וכך מתבצע (אגב בהתאם לסדר העדיפויות הלאומי של רובם המוחלט של העמדות הפוליטיות בישראל).
כבר היו תקדימים לפינוי התנחלויות בסיני, עזה, ואף חלק בגדה המערבית.
לא יודע מה זה "הגדה המערבית". גדת נהר היא קטע אדמה של מטרים בודדים עד עשרות מטרים לכל היותר. הנסיון לצייר את השטח כאילו לא שייך לישראל אלא לירדן ע"י שימוש במונח זה, פתטי בימינו. הייתה לו הצדקה, עבור השמאל ושאר שונאי ישראל, לפני כיובל שנים. היום, כאשר ירדן מזמן ויתרה על השטח (שאגב מעולם לא היה בבעלותה הריבונית), המונח הזה פשוט אידיוטי ומלמד על בורות המשתמשים בו.

כך או אחרת, אכן היו מקרים של פינוי התנחלויות. מה זה קשור לענייננו? לה' הפתרונים. אגב למקרה שאינך מעודכן, אין כל דמיון בין סיני ואף רצועת עזה לאיו"ש מבחינה היסטורית-לאומית-יהודית.
עוד חזון למועד גם בקרב אחרות כי לבסוף נאולץ להגיע לפתרון בין אם תרצה או לא.
אני בוודאי רוצה. לגמרי בעד פתרון. אני רק מעונין בפתרון שאכן יהווה פתרון ולא בחתיכת נייר שכותרתו פתרון אבל מהותו מלחמה בהמשך הדרך כשהאויב במיצוב טוב יותר.
אולי אתם יכולים להחזיק ראש ממשלה ישראל באשכים, אבל לא את ראשי מדינות תבל שבלעדיהם לא נוכל לשרוד.
לא יודע מי זה "אתם" (אתה מייחס לי כאן שלל דברים שכל קשר בינם לביני דמיוני, אבל מאחר ואינני יודע על מה הדיון פה בכלל, זולת לחייך ולגחך אני לא יכול לעשות עם זה יותר מדי כרגע), אבל אני חי בשלום עם אשכיו של ראש הממשלה. ראשי מדינות תבל פחות מעניינים אותי, עם כל הכבוד להם. אני כמובן שומע כבר למעלה מיובל שאני לא יכול להתעלם מהם ושאר צווחות שמאל שמעולם לא הוכיחו עצמן במציאות, אבל אני לא חושב שיש עדיין רבים שלוקחים צווחות אלו ברצינות כיום. הן נשמעות זמן רב מדי מבלי שהתממשו, מכדי שניתן יהיה לעשות זאת.
מה זאת אומרת אם?
בדיוק מה שכתבתי שם :). די פשוט ומתבהר ככל שתקרא את המשפט שציטטת בעצמך עד הסוף במקום להסתפק במילה הראשונה.
יש ראש ממשלה תחת כתב אישום המנסה להנדס מהפכה משפטית על מנת ליצור דיקטטורה שתחלץ אותו מזה בין היתר.
לא מכיר דיקטטורה שעומדת ליפול על מדינת ישראל. מכיר את הטענה כמובן, אבל היא די כמו שאר צווחות השמאל, חסרת בסיס בעולם המציאות, חסרת קשר כלשהו לנושא המדובר, וכשמה כן היא, צווחה בלבד. מהסוג של הכלבים הנובחים והשיירה העוברת.
מהפכה משפטית? אינשאללה תתרחש בקרוב. הגיע הזמן לכך כבר מזמן. קשר בינה לדיקטטורה, בדמיונם של קופירייטרים של מחנה הרל"ב בלבד והאהבלים מהמחנה שרצים עם הסיסמה בלי להבין בכלל את מה שהם אומרים.
יושבים איתו בגועליציה מפלגות שמעניין אותן הלכה וכספים ייעודיים לעצמן ללא שום חובות, ועוד שותפים שרק מסייעים להגיש ראשינו לאוייבנו באווילותם. ממש מזכירים לי את הסיקריקים מתקופת בית שני ששרפו מחסנים בזמן המצור. רק שלהבדיל, המודרניים מנתקים אותנו מקוי אספקה.
ואוו. כתבת גועליציה במקום קואליציה. איזה גבר אתה :). מהמם, מדהים, רמה כזאת גבוהה של דיון לא ראיתי מאודי :cool:.
עברנו לסוגיית התקציבים כעת? סיקריקים? זה הנושא החדש שלנו? שוין. לא יודע עליהם הרבה כך שאני לא בטוח שאוכל להתייחס לנושא הזה מתוך 88 הנושאים שדחפת פה לשיח. אבל אני חי בשלום גם עם הקטע הזה של הדמוקרטיה הישראלית. אם הריבון בישראל יחליט שסדר העדיפויות שמתנהל כעת במדינה לא נוח לו, בוודאי יידע ביום הבחירות הבא לבחור ב"גועליציה" שתקיים סדר עדיפות לאומי אחר. ככה עובדת דמוקרטיה כמדומני. גם אם איזה מחנה של טיפשים מתעקש לקרוא לה דיקטטורה.
ממש לא . איפה שיש תשתית אפשר לבנות שכונות נוספות על בסיס תשתיות קיימות. יש מקום בעפולה, טבריה, קריית שמונה , ערד, חבל לכיש, נתיבות, שדרות, ירוחם, דימונה, מצפה רמון, קריית גת, צפת. אפילו בעיית דת לא תהיה. לאורך זמן אפשר יהיה לחסוך בהוצאות ביטחון אפילו אם יישארו מחנות צבאיים בגדה כל עוד קיים הצורך. אם ינוהל בתיכנון נכון ולא בשלומיאליות ליכודית-ימנית בטווח הארוך הצמיחה רק תוסיף.
או, סוף סוף התייחסות למשהו שבאמת כתבתי :). אני כמעט מתרגש כאן מול המסך. אהה, לגופם של דבריך, הזמן ילמד. הכל השערות באוויר כרגע. אני מתבסס על ההגיון הפשוט לפיו אם לוקחים את 'ישראל הקטנה', זאת שממערב לקו הירוק, ומעמיסים עליה כעת עוד למעלה ממליון יהודים-ישראלים, אך מתבקש שזה יגביר את הצפיפות, ייקר את הדיור (עניין פשוט של היצע-ביקוש), ועל אף שרוב המתנחלים חילונים, בוודאי שכמות שומרי הדת שיצטרפו לקהילות ישראל אלו יגרמו אוטומטית לעליה בהרכב הדתי במרחב הדמוגרפי. כמעט בלתי אפשרי לטעון אחרת.

לעניין הוצאות הבטחון, מאחר ופירוק ההתנחלויות לא צפוי להוסיף שום בטחון אלא רק לשפר את מיצובם של אויבי ישראל באופן שיקל עליהם את ההתקפה על 'ישראל הריבונית', הרי שאלה צפויים רק לעלות. אנחנו גם יכולים ללמוד זאת מההיסטוריה ולא רק מההגיון. כל פעם שעשינו זאת, שנסוגנו מתא שטח כזה או אחר, הוצאות הבטחון עלו (גם בדמים וגם בדמים ולא, זאת לא טעות כתיב). אין כל סיבה עניינית-אמיתית לחשוב שהתכנסות ל'ישראל הקטנה' תהיה שונה הפעם.
מכות בטחוניות יכולות לבוא ללא קשר.
בהחלט נכון. אבל זה לא משנה את העובדה שהסיכוי לכך גדל בהתאמה במקרה שנבצע את מה שאתה (כנראה) מציע. כמו שאירועי שמיני עצרת התשפ"ד התאפשרו (בין השאר, לא רק, אך במידה רבה) בגלל ההתנתקות (בשמה המכובס), בוודאי מבחינת עוצמת האירועים ותוצאותיהם, כך גם כאן. ככל שנשפר את מיקומו של האויב ונקל עליו את השליטה האסטרטגית הנחוצה לו להתקפה עלינו, כך המכה הבטחונית הצפויה עלולה להיות קשה יותר עבורנו. עניין פשוט של 1+1.
בשביל זה יש צבא.
מכיר כ1,200 אנשים שחיפשו את הצבא הזה שעות ארוכות. הם לא מצאו לצערנו. אך גם אם נתעלם מאירועי פתיחת המלחמה הנוכחית ונסתכל על ההיסטוריה הדברים יהיו נכונים. תושבי דרום ישראל (עד למה שמכונה המרכז והשפלה, אם לא יותר) לא נהנו מדקה אחת של שקט בטחוני בעקבות ההתנתקות (בשמה המכובס), נסיגת צה"ל משטחים אסטרטגיים, גירוש יהודים מביתם ופירוק מפעל ההתנחלויות ברצועת עזה ובצפון השומרון. להיפך. הרקטות הגיעו רחוק יותר בעקבות הנסיגה והגירוש, נהיו יעילים יותר מבחינת הנזק שהם גורמים, ואלמלא היה לנו את כיפת ברזל, המחיר על ההתנתקות (בשמה המכובס) היה גבוה ברמה שלא היה נותר ישראלי אחד שלא היה תומך בחזרה מיידית של ישראל, כוחות בטחון והתיישבות כאחד, אל תוך השטחים שנמסרו לאויב בחינם.
אדרבא, ללא מתנחלים בין הרגלים יוכל לפעול ביתר חופשיות ולהקצות כח אדם בצורה יעילה יותר. בטח לאחר שנגייס גם חרדים.
טעות נפוצה של כאלה שלא מכירים את הנושא ואת השטח. המתנחלים מסייעים לצבא ברוב המקרים, לא פועלים להם "בין הרגליים". גיוס חרדים, נחמד ככל שיהיה לדחוף עוד נושא (מספר 71?) לשיח הקצרצר הזה, לא קשור לעניין כהוא זה. אז אין לי בעיה להתפתח גם לגיוס חרדים אם חשוב לך לדבר על העניין, אבל מאחר וקיצרת וזרקת (גם) אותו רק כסיסמא בלבד בסוף דבריך, אוותר עד שתפתח אותו בעצמך.

לסיכום;
אנא בחר נושא שאתה רוצה לדבר עליו ונוכל לקיים עליו דיון ענייני. לעשות זאת על 1,001 נושאים בבת אחת, אולי אתה מסוגל אבל לי זה קשה (אם נהיה כנים יותר ופחות מנומסים, זה פשוט לא ענייני ולא לעניין, על אף שאני מסוגל להתמודד בכיף עם כל טענה ונושא שתבחר להעלות).
אני זורם עם כל נושא שתבחר ובלבד שהדיון יתרכז בו, יהיה תמציתי יחסית, ויסתיים לפני שנעבור לנושא הבא.

לשיקולך.

ai27

Well-known member
בית יפה, אבל זה לא פותר את שאר הבעיות, כגון מצב בטחוני
ביישוב גרים פחות מוסלמים מאשר בהליפקס
אז פוטנציאל ההתדרדרות בהליפקס גדול יותר
אתה אומר "אברח לבדפורד", אבל יש גבול כמה אפשר לברוח, ואין הבטחה שלשם הם לא יגיעו
ראית - היישוב הזה מאוד לא צפוף. גם הדירה מרווחת ונוחה
1741272018562.png
יוקר מחיה
לא שמת לב שיוקר המחייה מזנק בקנדה? כל שנה היא נהפכת פחות ופחות אטרקטיבית

1741271767303.png
כפייה דתית, מנטליות אגרסיבית
זה יישוב מאוד נחמד עם מנטליות מעולה וללא כפיה
אני מציע שתקפוץ לבקר שם בחופשת המולדת הבאה
ועוד. זה רק על קצה המזלג.
שלא לדבר על היוקר המזעזע של הרפואה בקנדה,
המצב הכלכלי המתדרדר - ישפיע על גובה המיסים, או לחלופין - השירותים שאתה מקבל תמורתם
וכמובן - החורף הסוב-ארקטי הנוראי.

למעלה