סופרת השבוע: לאה גולדברג

סופרת השבוע: לאה גולדברג

לאה גולדברג היתה כותבת מאוד מגוונת. היא כתבה שירים למבוגרים, סיפורים מחורזים לילדים וספרים לבני נוער. חוץ מכל אלה היא גם תרגמה סיפורים והיתה פרופסור לספרות באוניברסיטה העברית. מזכירה לכל מי שהצטרף: כתבו קצת על כל ספר שאתם מזכירים - על מה הוא מספר, למה אהבתם אותו. תנו קישור אם יש לכם.

sigalit33

New member
"דירה להשכיר"../images/Emo82.gif../images/Emo108.gif../images/Emo109.gif

אחד הספרים האהובים עלי ביותר! קלאסיקה ממש. על הבניין בן 5 הקומות, אחרי עזיבת העכבר דיירי הבניין מחפשים (וזה לא פשוט) שכן חדש.

ידידי מרחוב ארנון

לאה גולדברג גרה ברחוב ארנון בת"א וכתבה ספר סיפורים יפיפה על ילדי הבניין- על אריה ותאנה שזורעים סוכריות בגינה כדי שיצמח להם עץ סוכריות(או אולי אלה יונה ורותי? לא זוכרת.... גם אלה וגם אלה מופיעים שם...) על כלב שנעלם ונמצא וסיפורים נוספים שמדברים לילדים בכבוד, בגובה העיניים ומשתפים את הילדים בעולם המבוגרים. סיפורים באוירה של פעם שלא איבדו את קסמם גם היום.

ניסים ונפלאות

ספר מקסים ועדין על הילד ניסים- ילד משכונתצ עוני והקוף נפלאות שמגיעים לביתה של המספרת- דודה של שום איש, ומקימים קרקס אמיתי עם ילדי השכונה. גם זה סיפור שמסופר בהרבה אהבה והבנה לנפשם של ילדים, מציג גם מציאות קשה ואכזרית ומצליח לרגש ולרתק.

איה פלוטו

פלוטו כלבלב מקיבוץ מגידו - עובר הרבה הרפתקאות, עד שבסוף רץ הביתה לאכול ולשכב לישון. מצויין לגיל שנתיים.

המפוזר מכפר אז"ר

עיבוד למעשיה רוסית בחריזה מצויינת, אבל מילים קצת קשות (לא נורא, שילמדו).

../images/Emo28.gif בעלת הארמון

בעלת הארמון \ לאה גולדברג: את הספר הייתי צריכה לקרוא מטעם בית הספר (שיעורי סִפרות). בהתחלה לא כל-כך עניין אותי הספר, ולא נכנסתי אליו הרבה... הספר עצמו כתוב כמו תסריט אשר צריך לעלות על במה (הספר הוא מחזה). לאחר שמגלים את לנה, הספר מתחיל להיות מעניין יותר. הספר כולל 4 דמויות: -זאברודסקי- שומר הארמון. -דורה- פעילה מטעם "עליית הנוער". -זאנד- סופר מארץ ישראל. -לנה- נערה אשר הוסתרה בארמון בזמן מלחמת העולם השניה. כל הסיפור קורה סה"כ ב- 4 שעות. עד השעה חצות. הספר כולל כ-120 עמודים. לפני כל מערכה (יש שלוש מערכות) יש אקספוזיציה.

sagiberg

New member
מחזור השירים- "משיר הבן האובד"

מתארת את מערכת יחסיו של הבן השב הביתה עם בני משפחתו . בהיותו "בדרך" שואלים אותו עצמים הנקרים בדרכו "האתה תחזור לביתך הנשכח?". בבית,אומר אביו: "אנכי לא אסלח... אנכי לא אפתח" ואילו האם שותקת ונושאת תפילה שקטה "ריבון עולם... איזו רוח קרה". כאשר הבן מגיע הביתה היא הראשונה המברכת אותו " ובלבד שחזרת בני". עצוב ויפה

הרבה משיריה הולחנו

"סליחות" - יהודית רביץ "באת אלי את עיני לפקוח וגופך לי מבט וחלון וראי באת כלילה הבא אל האוח להראות לו בחושך את כל הדברים." "משירי ארץ אהבתי" - חווה אלברשטיין "מכורה שלי ארץ נוי אביונה למלכה אין בית, למלך אין כתר ושבעה ימי אביב בשנה וסגריר וגשמים כל היתר". "למחרת" - יהודית רביץ "הירוק היום ירוק מאוד. והאפור היום אפור מאוד. וקצת שחור ואין לובן בעיר. והנסער היום נסער מאוד. והעבר היום - עבר מאוד. וקצת עתיד, ואין הווה באוויר". "בארץ אהבתי" - רוחמה רז "בארץ אהבתי השקד פורח, בארץ אהבתי מחכים לאורח, שבע עלמות, שבע אמהות, שבע כלות בשער. שבע עלמות, שבע כלות בשער" שבע כלות בשער. "נפרדנו כך" - נורית גלרון "נפרדנו כך, היטב היטב חרה לי הערפל ביננו כחומה זאת הטיפה שעל ידי נותרה לי טיפת סגריר ודאי היא, לא דמעה". "מה עושות האיילות" - לילך גליקסמן (היא היתה ילדה-זמרת, שהתפרסמה באיזה פסטיבל ילדים. היא הוציאה תקליט עם שירים שחלקם נכתבו במיוחד עבורה וחלקם שירי משוררים. זה שיר מסובך מאוד לשירה, במיוחד עבור ילדה בת שבע). "מה עושות האיילות בלילות? הן עוצמות את עיניהן הגדולות. הן שולבות את רגליהן הקלות, ישנות האיילות בלילות".

../images/Emo35.gifוהפעם - חידות:../images/Emo35.gif

במקום ציטוטים - חידות על מאורעות מתוך הספרים. אל תשכחו - לא לכתוב את התשובה בכותרת התגובה, אלא רק בגוף התגובה.

Britush

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo42.gif

"ניסים ונפלאות". סצנה משעשעת.

למעלה