סופר השבוע - הנס כריסטיאן אנדרסן

פרס אנדרסן לספרות ילדים

הפרס הכי יוקרתי בתחום. הפרס המוענק בכל שנתיים (החל מ- 1956) לסופר ומאייר, אשר הרימו תרומה משמעותית לספרות הילדים. הפרס מוענק ע"י ארגון IBBY (ראשי תיבות של (international board on books for young people), ובחסותה של המלכה מרגרט. זוכים ידועים - אריך קסטנר, מוריס סנדק זוכים ישראלים ידועים - הסופרים אורי אורלב, עמוס עוז ונחום גוטמן, והמאיירים שמואל כץ, נורית צרפתי ואורה איתן.

ציטוט../images/Emo40.gif

וקצת מתוך מה שאנדרסן אמר, כדי להבין יותר טוב את כתיבתו: "בכל עולם הספרוּת אין ממלכה נטולת גבולות כאגדה. היא עולה מקברים קדומים ספוגי דם עד ספרי המעשיות המצוירים של הטף. היא כוללת בתוכה את שירת העם ואת שירת האמן; בעיני האגדה היא השירה כולה, ובעל המעשיה צריך שיהיה בכוחו לכלול בתוכה תוגה וגם שחוק, פשטות תמימה, אירוניה והומור". מקסים.... לא?

חוטהשני

New member
קסמי אנדרסן אוסף אגדות שלו - מנוקד - היה אצלנו בבית - ואהבנו לקרא אותו תמיד ../images/Emo23.gif

דני קיי

כמו אצל רבים אחרים, אחת האסוציאציות הראשונות שיש לי מאנדרסן היא הסרט המופלא של דני קיי בו הוא שיחק בתפקיד אנדרסן והחיה רבים מסיפורין. במיוחד זכור לי השיר שהוא בעצם סיפור הברווזון המכוער אבל עם כל כך הרבה אפקטים קוליים ומימיקה (פרצופים) וגם הגרסא העברית העתיקה של ציפי שביט.ואמרתן כל כך הרבה שאני חוששת שאין לי ממש מה להוסיף אבל בהחלט קבלתי חשק לשוב ולקרוא בסיפורי אנדרסן. כל הכבוד על ההשקעה!

תמונה

של אנדרסן, שצוירה בידי אנדי וורהול. כמו שאתם יכולים לראות, הוא היה די מכוער. אבל כמו הברווזון המכוער - הוא התפתח להיות ברבור...

למעלה