סופר+מאייר=ספר

a.s.inv

New member
סופר+מאייר=ספר

שלום רב, אני מעוניין להרים פרויקט של סדרת ספרי ילדים לגיל הרך. בסדרה זו, אני מתכוון להשיק כמה וכמה חידושים, שלא נראו עד היום בספרות זו. לצורך פרויקט זה, זקוק אני למאייר. איני מגיע מתחום ההוראה, ולא מתחום הספרות, מתחום המשפט הנני. אין לי מושג, ואינני יודע כיצד מתקיים המשא ומתן, בין סופר ומאייר. האם המאייר אמור לדרוש משכורת לפי קבלנות, שכר פועל? או כניסה בשותפות לפרויקט? ממש אין לי מושג. אשמח לקבל מחברי הפורום מספר טיפים בנושא, ובכלל כיצד מתבצע כל ההליך הזה של השקת ספר. גם קישורים יוכלו להיות לי לעזר. תודה רבה מקרב לב לכל העונים.

יש תשובות ממש כאן

תשובתה של שחר של יום חדש בנושא מאיירים. אבל יש לי שאלה- אם אתה לא מגיע מתחום ספרות הילדים איך אתה יודע אילו חידושים נראו או לא נראו בתחום? ואם אפשר לשמוע עוד על הפרוייקט שלך- בלי לגנוב רעיונות, חלילה, אלא כדי להבין על מה מדובר ואולי נוכל לייעץ האם זה רעיון טוב, האם כבר נוסה ןכו'.

נדמה לי שהכי כדאי לפנות להוצאה לאור

כדי לבדוק אם הטקסט יכול לעבור כספר. הטקסט הוא המחסום הראשון. אם הוא לא טוב, אף איור לא יעזור. בהוצאות לאור יש שני סוגים: אלה שיקחו את הטקסט שלך ויפיקו את הספר על חשבונן, (כמובן שבשיתוף איתך) ואלה שיסכימו להוציא אותו אבל על חשבונך (תמורת זה שההוצאה מספקת את השירותים ואת ההפצה, למשל) בשני המקרים יש כל מני דרגות של הוצאות, אבל אלו שתי האפשרויות באופן עקרוני. אם אתה בוחר בכל זאת לחפש מאייר בעצמך, גם כאן יש שתי אפשרויות: או לשלם לפי פרויקט (איור הספר כולו) או לחבור למאייר כדי שיעשה איור או שניים וללכת יחד להוצאה לאור. זה באופן עקרוני. ואם תרצה, אז אני מאיירת. אתה מוזמן ליצור איתי קשר במסרים.

למעלה