סופר סופר סופר אטרקטיבי

נשם25

New member
סופר סופר סופר אטרקטיבי

שלום לכולם גם אנחנו החלטנו בשעה טובה לנסוע לתיאלנד, ולכן יש לי כמה שאלות תחיליות: א. טיסות פנימיות: איפה יותר זול להזמין בארץ או שם? ב. איים: כמה רחוקים הם קופיפי וקוסומוי מפוקט? (והאם קופיפי וקוסומי קורבים אחד לשני). ג. מה יש לעשות בפוקט? ד. איפה הייתם ממליצים לישון בקופיפי ובקוסומי, ושוב, האם להזמין מהארץ? אה, אנחנו נוסעים בסוף ספטמבר... עד כאן, לעכשיו תודה מראש!

daphna123

New member
נסיעה טובה...

א. טיסות פנימיות מבנגקוק לאיים עולות בין 70$ ל 80$. לדעתי, בארץ זה אותו מחיר. ב.קופיפי מאוד קרוב לפוקט - שעה וחצי של שייט, וקוסמוי כבר יותר רחוק. משהו כמו 6 שעות כולל שייט ונסיעות. ג. אני שמעתי רק דברים רעים על פוקט - שהיא מטונפת, החופים מלוכלכים, ויקרה. ד. השאלה היא על איזה סטנדרט מגורים אתם הולכים. אם על מלונות 5*, אני בטוחה שאפשר להזמין דילים שווים מהארץ, או מקסימום מבנגקוק. עם על פחות, פשוט ללכת בין המלונות, להתרשם ולבחור. המחירים הרי ממש מצחיקים... תהנו...

נשם25

New member
רוב תודות

אז היית ממליץ לטוס לפוקט, ולחזור מנל שקרוב יותר לקוסומי? אם כן, איפה?

P i n k a

New member
../images/Emo176.gif

או קיי...אני חזרתי מתילאנד לפני חודש..נראה אם אני יכולה לעזור לך בדברים שהוא לא עזר לך... עדיף לקנות כרטיסי טיסה שם ולא בארץ. אני הייתי בפוקט שבוע, אפשר בעיקר להסתלבט, חייבים להתרחק מפטונג בייצ' התירותי והמלוכלך ולקחת מלון בקרון בייצ', זה חוף שקט, ואפילו בקטה בייצ' ששם נחמד יותר. אפשר לעשות רכיבה על סוסים, ללכת לView Point שזה פשוט מדהים,וכל מיני סיורים לאיים אחרים. מומלץ לשכור ג'ייפ (זה עולה בערך 900 באהט שזה 90 שקל). ונראה לי שעל הכל ענו כבר. נסיעה טובה.

כמה דברים...

AVIRON רושם.: מלונות כדאי בהחלט להזמין מהארץ (!). יעלה בדר"כ יותר זול - ולפעמים הרבה יותר זול. בתי-המלון מעוניינים לעשות "תכנית" מכירת חדרים לטווח "כמה שיותר רחוק" - לכן מעודדים , באמצעות הוזלה, הזמנת חדרים מוקדמת. חשוב להבין: משרד הנסיעות שאליו את/ה נכנס/ת קשור אל ספקים - חברות תיירות גדולות (נתור, אופקים, רימון, דיזנהאוז וכ"ו וכ"ו) ודרכם משרד הנסיעות מזמין את בית המלון. אף משרד נסיעות לא מזמין ישירות. סוכן/ת נסיעות טוב/ה - יבדוק מחירי מלון מסויים אצל מספר חברות. (יש מה שנקרא חוברת F.I.T לכל חברנ ודרכה מתבצעת הבדיקה). ולמה? כי ייתכן שלמלון מסויים יהיה מספר מחירים לגביי מספר חברות. בכל מקרה: בתי-מלון - כדאי להזמין מהארץ !!) (לא-כך הדבר לגביי "גסטהאוסים". אליהם יש להגיע ולהזמין.) טיולי ג´יפים בצפון: המדובר לא בנהיגה עצמית - כי אם בכל ג´יפ - נהג תאי. חג-שמח! קוסמוי פוקט מלונות ועוד כמו כן מומלץ לדפדף אחורה בדפי הפורום אני בטוח שתמצאו תשובות לכל שאלותיכם...

נשם25

New member
המממ

ראיתי פה הודעה מאד מאד מאד מחמיאה לגבי האוכידאה, רציתי לדעת אם מישהו יודע בערך מה הנזק, ואם יש מה לעשות בסביבתו... כמו כן, רק לסגור קצוות, קו-פנגן הוא ליד קוסומוי או ליד פוקט? ושאלה אחרונה להיום, הגיינה, והכוונה היא, מים שותים רק מינרלים? להתקלח מותר נכון? מה לגבי אוכל? לא לאכול פירות? הרי אני מפנטז על אננס על החוף כבר לא יודע כמה זמן.... "החיים הם כמו אופניים, אם קל לך מידי, סימן שאתה בירידה" [משחק החיים - מי אמר טלנובלה נמוכה?]

daphna123

New member
קופנגן הוא ליד קוסמוי.

מים באמת שותים רק מינרליים, יש שמקפידים יותר ויש שמקפידים פחות. להתקלח אפילו רצוי, ופירות תאכל חופשי. תראה, בלונלי פלאנט של ישראל כתוב שאסור לשתות מים מהברז וצריך להיזהר מהפירות, אז צריך לקחת הכל בפרופורציה... דפנה.

הכל תלוי אני בתאילנד למשל..

אכלתי פירות חופשי במיוחד האננס החתוך של ה-10 באט בקוואסן או אבטיח על חוף הים (פיין-אפל קוקונט וואטר מלון?( בקול דק ועדין) זה מה שתשמע בחופים... בהודו למשל כל פרי הייתי שוטף אותו במים וסבון מקלף את הקליפה ואז אוכל וגם משתדל כמה שפחות...

נשם25

New member
הודו - יש לי מהמקום טראומה

לא אכלתי שם כמעט כלום. (ואני עוד הייתי שם בנסיעות עבודה)

מה אתה רציני? אולי תסדר לי

עבודה כזו? אני יבקש הארכת זמן כאשר אני אהיה שם איך אפשר לא לאכול? אוכל הודי זה הדבר הכי טעים שיש כל התלת אופן הללו עם האוכל המקומי הפאקורה, הסמוסה ירקות אוךךךךךךךךךךךךך מעד----ן לקנות 4 כאלו לשבת על הריצפה ליד פרה נחמדה ולאכול

נשם25

New member
הודו, סיפור מרגש וקורע לב

אולי אני אקדים ואומר, שכיון שנסעתי להודו בפעם הראשונה, וכיון שלא שמעתי עליה יותר מידי, וכיון שזאת היתה "עוד נסיעת עבודה" מיני רבות, לא טרחתי לעשות מחקר מקיף בפורומים למיניהם. רק ידעתי שצריך לעשות חיסונים (זה כבר עורר בי את החשד ש"משהו כאן לא שייך" אבל זרמתי). כשנחתתי בבומביי, עוד בנחיתה, כבר אז הבנתי, שכשאנשים גרים ליד המסלול, וילדים לוקחים את הכלב שלהם לפיפי של בוקר על הגלגל של המטוס, משהו פה מ-א-ד לא בסדר. ואז הריח של השדה תעופה...... והיציאה עם כל המאניקים שמנסים לגנוב אותך (250 שקל מהשדה הבינלאומי לשדה המקומי נראה לכם סכום סביר?)..... והלכלוך שמציף את הרחוב של שדה התעופה למען השם...... בקיצור, כנראה שיש לי טראומה לכל החיים מהמקום ההוא. זה השילוב של ההפתעה, עם הלבד, עם הג'יפה, עם לצאת ממלון ברמה שבחיים לא הייתי קודם, ולגלות פרה מתחרמנת לה על המונית. הכל ביחד כנראה. אנשים אומרים שאני מפונק, ושלא באתי ב"גישה של הודו", אבל באמת שהייתי במקומות הרבה יותר דוחים ובתנאים הרבה פחות טובים, ולא התלוננתי לשניה. מיותר לציין, שבפעם הבאה שרצו לשלוח אותי להודו, הכנתי כבר צוואה ושקלתי התאבדות..... מאז הייתי בכמה מקומות במזרח, ודי נהניתי אפילו, אבל להודו, אני בחיים לא חוזר. זאת הסיבה שאני "מכין" את עצמי כמה שיותר לתיאלנד, למרות שאני יודע שהיא ממש לא אותו הדבר.

בגלל זה מומלץ לנחות בדלהי...

ולא בבומביי.. בומביי היא עיר גדולה מאוד המון רעש המון בלאגן דלהי גם גדולה אבל פחות מבומביי יש בה כמובן גם הרבה פחות עניים בלדהי ישר לוקחים מונית למיין באזר ושם זה כבר עולם אחר לגמרי... אל תשלול את הודו בגלל זה זה ההלם הראשוני עכשיו אתה כבר מחוסן...

aviron

New member
המממ - השלמות

באם מתכוון למלון "ארכדיה" בפוקט : מיקום: קארון-ביץ', סמוך לקאטה-ביץ. ב"ארכדיה" זה לא מה יש לעשות על-יד. זה מה יש לעשות במלון. מלון? גן-עדן. אי-אפשר לתאר במילים. איך אפשר לתאר במילים את גן העדן? להגיד על גן-העדן שזה כמו גן-עדן? עלות? במחירי תאילנד אולי יקר. משהו שיכול לשאוף לכוון ה-70 80 דולר לזוג, ללילה. במחירי "חיים-רק-פעם-אחת- קיבינימט" : לא נורא. שווה. כל סנט. כל באת'. אכן: קו פאנגן סמוך לקו סמוי. ע"מ להגיע לקו פאנגן יש צורך לעבור דרך קו סמוי. מים: אכן לשתייה: אך-ורק מבקבוקים. שני סוגים עיקריים של מים: מינרלים ומטוהרים. שניהם בסדר.המון-המון-המון מפעלים (פירמות) למילוי מים בבקבוקים - תתאים לעמצך את הטעם הרצוי לך לאחר שתטעם מסוגים שונים. השתייה מוגבלת , כאמור, אך-ורק מבקבוקים - אפילו באם מרתיחים מים - שזה יהיה מבקבוקים. עלות המים נמוכה מאד. אל לך לחסוך בנישה זו. להתקלח - במים רגילים מהמקלחת. בתי-המלון מצויידים בפילטרים שמספיק טובים לצורך מקלחת. אוכל. אחחח. האוכל התאי טעים. חופשי-חופשי בכל מקום מכל מקום. דוכני-אוכל, מסעדות רחוב, מסעדות וכ"ו. מה-שהעיין-רואה- והבטן-לא-מתהפכת: תאכל. תעז, תנסה ותהנה. שום-בעייה !!! באחריות !!! פירות: מה-שיותר, כמה-שיותר. כנ"ל. בכל מקום, מכל דוכן. קרח=אוכל=פירות=שתייה: בכל מקום וכל דוכן בו מלווה האוכל/פרי/שתייה בקרח - הקרח "נעשה" ממים מטוהרים! העלות למים מטוהרים למקומי הינה שואפת לאפס, וגם התאי לא שותה/קרח , אלא ממים מטוהרים בלבד. לכן - אין צורך: "נו אייס". יללה. לך תגשים הפנטזיות שלך ותרביץ סאפרוט (אננס) בחוף.

למעלה