סופר סטרייקה - מעל ומעבר, מאמר בבלוג

mulon1984

New member
קצת מוזר

סופר סטרייקה זה מותג שנועד למכור לילדים דברים באמצעות סדרת הטלוויזיה והקומיקס.
זה לא קומיקס שנוצר ממטרות אומנותיות כלשהן, אלא מתוך מטרות מסחריות.
למה לטרוח עליו?

3טרקן

New member
לא ידעתי את זה

אבל מדובר בקומיקס וקומיקס הוא נושא הכתיבה של הבלוג שלי לא משנה מה המניעים ליצירתו. לא אהבתי את זה שלא נותנים שום קרדיט ליוצרים

mulon1984

New member
למה שיתנו?

הרי אין פה מניע יצירתי. זה כמו שהיית עושה סיקור על קומיקס של חברת חשמל על שקע ותקע.

מניע מסחרי הוא לא תמיד רע

בהרבה מהמקרים זה דווקא מביא גב כלכלי חזק שמאפשר הפצה טובה יותר והגעה לאיכויות ברמה יותר גבוהה, ואני לא מדבר כאן רק על קומיקס.
ובכלל, מסחריות לא תמיד מתנגשת עם יצירתיות.
אתה משווה את "סופר סטרייקה" לקומיקס על שקע ותקע ואני שואל אותך- האם המניעים של מרוול, די סי ושאר חברות הקומיקס המובילות הם מסחריים או יצירתיים?

בכל מקרה, זה לא נראה לי מדד שראוי להתייחס אליו כשנותנים ביקורת למוצר הסופי.
כקומיקס בפני עצמו, הוא דווקא נראה לי לא רע באופן כללי, אם כי יש כמה דברים שלי אישית מציקים בעין כמו הטקסט הצפוף בבלוני הדיבור וגם הפונט שבחרו בו וגם חוסר העקביות בגריד בין עמודי הקומיקס השונים (מרווחים לא אחידים בין הריבועים וגדלים שונים בלי סדרתיות מסויימת).
אני מודה שגם לא קראתי את הקומיקס במלואו ואני מתייחס רק לעמודים שהוצגו במאמר עצמו.
ובקשר להערה על המחסור בקרדיטים ליוצרים- אני מסכים שזה חבל לי, בעיקר בהיותי יוצר בעצמי, אבל אני מניח שזה באמת קשור לעובדה שמדובר בחברה גדולה וחוזים והסכמים וכל הדברים האלה וגם אלוהים יודע כמה אנשים עובדים על כל קומיקס כזה, יש לי הרגשה שזה הרבה יותר מבחור אחד. לא שאני מצדיק את זה שלא מציינים אותם. כמובן שהייתי שמח לראות קרדיטים ליוצרים.

ועוד משהו..

נראה לי גם חשוב לציין שלדעתי זו הייתה החלטה ממש טובה לתרגם קומיקס על כדורגל לעברית.
פה בארץ הרבה ילדים (ולא רק ילדים כמובן) מתעניינים ומשחקים בכדורגל וזו אחלה דרך לגרום להם להתעניין בקומיקס.

mulon1984

New member
ברור שמרוול ו-DC הן שונות מסופר ספטרייקה

מרוול ו-DC מורכבות מאנשים שבעברם היו עורכים, מאיירים או כותבים שהתקדמו לתפקידי עריכה. הם באמת אוהבים את המדיום ואת הדמויות.
בניגוד לסופרסטרייקה שנוצר כדי למכור תחתונים וסדינים למיטה.

לא מסכים

למה אתה חושב שסופרסטרייקה נוצר כדי למכור תחתונים וסדינים?
אז נכון שזה התחיל מסדרת אנימציה. אבל גם אנשים שיוצרים אנימיה אוהבים את המדיום והדמויות. וכנראה שהקומיקס באמת נעשה כדי לקדם את האנימציה, אבל זה עדיין לא פוסל את קיומו ולטעמי לא צריך להיות מדד לקבוע אם הוא טוב או לא.
ונכון, יש גם מרצ'נדייז, כמו גם בעולם הקומיקס, ובכל מדיום שהוא.
להגיד שבמרוול ו-DC (וגם בשאר החברות לצורך העניין) עובדים ממניעים יצירתיים בלבד זו פשוט תמימות.
עשיית כסף זה מה שמניע את התעשייה, כמו את רוב הדברים בעולם שלנו , אפשר להתעלם מזה או להיות מודע לזה. ככה או ככה, אני לא חושב שזה תמיד חייב להתנגש עם יצירה איכותית.

3טרקן

New member
גם דיסני החל כסרטונים

ויש כמה קומיקס של דיסני שנחשבים קלאסיקות

למעלה