סופשבוע במטבח

ady18

Well-known member
אצלי

פלפלים ממולאים
שניצלים
מרק גריסים עם פטריות
נודלס
סלט אבוקדו
חומוס ביתי
ערב שישי
פשטידה מהקפאה של גבינות
עוגת שמרים קקאו....
 

yair_bar

New member
מנהל
הכנתי היום לראשונה עיג'ה על הפלאנצ'ה

תקופה ארוכה לא הכנתי בבית עיג'ה כי אין לי סבלנות לטיגונים ולסחיטת הירקות.
&nbsp
אבל היום הייתי צריך להדליק את הפלאנצ'ה להכין בשרים לעבודה להמשך השבוע והחלטתי לנסות להכין עיג'ה.
&nbsp
להפתעתי יצא לא רע.
&nbsp
2 תפוחי אדמה
4 קישואים
4 ביצים
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
1 כוס טבעות דקות בצל ירוק
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס קמח
1/4 כוס פירורי לחם
1 כף בהיריון מלח
1 כף פלפל שחור טחון
1/2 כפית כורכום
שמן צמחי לטיגון (תירס/חמניות/סויה)
&nbsp
אופן ההכנה:
1. בפומפיה גסה מגררים את תפוחי האדמה והקישואים.
2. מעבירים למסננת וזורים מעל את הסודה לשתייה. משאירים 10 דקות לעמוד
3. סוחטים היטב היטב היטב את הירקות במסננת. זה לוקח זמן כי מסתבר שבקישואים ובתפוח אדמה יש המון המון המון נוזלים
4. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים.
5. מוסיפים שמן למחבת רחבה (גובה השמן - 0.5 ס"מ) ומביאים לרתיחה.
6. מטגנים לביבות עד להשחמה טובה משני הצדדים
&nbsp
&nbsp
הפעם, כאמור, הכנתי על הפךאנצ'ה עם מעט שמן שמרחתי עם נייר סופג על המשטח - יצא בסדר גמור



 
בוקרטוב עירקי.נפלא אני

בוקר טוב .
כל יום שני בבוקר אני קונה רשד בשוק .
המתכון:
4 ביצים
צרור רשד.
מלח.
פלפל לבן (כמו שחור)
פלפל ירוק חריף.
מעט כורכום (בכל מה שאני מכין זה חובה.
הכנה.
קוצצ הכל ומערבב עם ביצים יוצא נפלא.
לפעמים אני מוסיף קמח חומוס שאני טוחן (יש לקנות חומוס קלוי ,במטחנות קפה לטחון).
בעיקרון העירקים אוהבים להכין עם בצל ירוק וכוסברה .
זה בעיקר בחול המועד פסח מכינים ,לאחר שזה מוכן מרטיבים מעט את המצות ולקחים שנים ושכבה ע'גה ומעל עוד שנים ואוכלים בכייף
מאיר ממוצא עירקי ויליד הודו.
לבריאות
 
הכנתי פרגיות בפפריקה, עם פטריות ובצל

לצד אורז עם אטריות בטריאקי (תערובת מוכנה של קנור). יצא טעים וחוסל
 
למעלה