הכנתי היום לראשונה עיג'ה על הפלאנצ'ה
תקופה ארוכה לא הכנתי בבית עיג'ה כי אין לי סבלנות לטיגונים ולסחיטת הירקות.
 
אבל היום הייתי צריך להדליק את הפלאנצ'ה להכין בשרים לעבודה להמשך השבוע והחלטתי לנסות להכין עיג'ה.
 
להפתעתי יצא לא רע.
 
2 תפוחי אדמה
4 קישואים
4 ביצים
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
1 כוס טבעות דקות בצל ירוק
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס קמח
1/4 כוס פירורי לחם
1 כף בהיריון מלח
1 כף פלפל שחור טחון
1/2 כפית כורכום
שמן צמחי לטיגון (תירס/חמניות/סויה)
 
אופן ההכנה:
1. בפומפיה גסה מגררים את תפוחי האדמה והקישואים.
2. מעבירים למסננת וזורים מעל את הסודה לשתייה. משאירים 10 דקות לעמוד
3. סוחטים היטב היטב היטב את הירקות במסננת. זה לוקח זמן כי מסתבר שבקישואים ובתפוח אדמה יש המון המון המון נוזלים
4. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים.
5. מוסיפים שמן למחבת רחבה (גובה השמן - 0.5 ס"מ) ומביאים לרתיחה.
6. מטגנים לביבות עד להשחמה טובה משני הצדדים
 
 
הפעם, כאמור, הכנתי על הפךאנצ'ה עם מעט שמן שמרחתי עם נייר סופג על המשטח - יצא בסדר גמור