בבקשה
חריימה עוף
3 כרעיים עוף חצויים
3 שיני שום קצוצות
1 גמבה גדולה, חתוכה לרצועות
1 בצל גדול (מאד) חתוך קצוץ גס
שמן זית (משהו כמו 3-4 כפות)
כפית מחוקה פפריקה מתוקה
כפית מחוקה ראס- אל חנות
כפית מחוקה מלח (נזהרת עם מלח בעופות מוכשרים)
פלפלים חריפים קטנים יבשים- אני משתמשת בפלפלים סודנים, אבל כל פלפל אדום קטן וחריף שיש יעבוד- חלקם שלמים וחלקם קצוצים. מותאמים לפי רמת החריפות שמעוניינים בה.
 
מערבבים בקערה שמן זית עם התבלינים- מלח, פפריקה, ראס אל חנות ופלפלים חריפים לקבלת משחה.
בתבנית שופכים את הגמבות, הבצל והשום. מערבבים. מניחים מעל את העוף ומורחים במשחת התבלינים.
הצעה: בכלי בו הכנת את משחת התבלינים למלא כעת קצת מים ולמזוג לתוך התבנית של העוף.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180-200 מעלות, ואופים כשעה-שעה וחצי, עד שהעוף שחום ומוכן.
מגישים עם אורז צהוב.
 
סלט סלק ומוצרלה
כמה סלקים בינוניים, קלופים, מבושלים וחתוכים לקוביות בינוניות.
2 חב' כדורי מוצרלה קטנים (השתמשנו באלו של מחלבת "גד")
קצת פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
 
מצננים את הסלק לאחר הבישול, מערבבים יחד את החומרים ומכינים תיבול:
מערבבים שמן זית עם מעט בלסמי, דבש, כמה טיפות שמן כמהין (לא חובה) ומלח-פלפל.