סופשבוע במטבח

ady18

Well-known member
אצלי

מרק קובה עם עלי מנגולד
גולש עם בצקניות ביתי
סלט חומוס ביתי
חציל כמו אנטי פסטי
ערב שישי:
לזניה ביתית
עוגת ריבה פירורים
 

lseugy

New member
מכינים ארוחה להערב, למחר, למשך השבוע ולהקפאה לזמן ארוך.

השבת רק אני ואחת הבנות בבית.
בשבילי זה אומר שאוכל להתפרע קצת במטבח. תרפויטי ממש.
הבת רוצה להכין בעצמה כבד ברוטב עם בצל ופירה. שתכין בכיף.
אני הכנתי את האורז שסיפרתי לכם.
עוד מעט אכין עוגת תפוחי אדמה. זה בעיקר להקפאה. נשמר הרבה זמן (תוספת מצוינת. פרסמתי כאן מתכון די מזמן).
אני חושב להכין גם מרק עוף שחלקו הגדול ילך להקפאה. גם נשמר הרבה זמן.
עדיין מפנטז שאכין ציר ירקות ואולי גם ציר עצמות. בטח הכל ילך להקפאה. הכי דחוף זה הירקות לפני שירקבו.
גם אסחט תפוזים למיץ.
אכין פלפלים בתחמיץ. זה תחליף לחמוצים. דליקטס ממש (פרסמתי כאן מתכון לא מזמן).
סלט ירקות כמובן.
אם האבוקדו יתרכך מספיק - גם סלט אבוקדו. ביצים קשות כבר יש.
מספיק, לא?!
 

Maldini Girl

New member
אצלינו

מרק עוף
סלט ירקות
סלט סלק וכדורי מוצרלה
חריימה עוף
אורז צהוב
&nbsp
קינוח- טארט מוס לימון
 

ady18

Well-known member
אשמח לשני המתכונים סלק מוצרלה+ חרימה עוף.....תודה

 

Maldini Girl

New member
בבקשה

חריימה עוף
3 כרעיים עוף חצויים
3 שיני שום קצוצות
1 גמבה גדולה, חתוכה לרצועות
1 בצל גדול (מאד) חתוך קצוץ גס
שמן זית (משהו כמו 3-4 כפות)
כפית מחוקה פפריקה מתוקה
כפית מחוקה ראס- אל חנות
כפית מחוקה מלח (נזהרת עם מלח בעופות מוכשרים)
פלפלים חריפים קטנים יבשים- אני משתמשת בפלפלים סודנים, אבל כל פלפל אדום קטן וחריף שיש יעבוד- חלקם שלמים וחלקם קצוצים. מותאמים לפי רמת החריפות שמעוניינים בה.
&nbsp
מערבבים בקערה שמן זית עם התבלינים- מלח, פפריקה, ראס אל חנות ופלפלים חריפים לקבלת משחה.
בתבנית שופכים את הגמבות, הבצל והשום. מערבבים. מניחים מעל את העוף ומורחים במשחת התבלינים.
הצעה: בכלי בו הכנת את משחת התבלינים למלא כעת קצת מים ולמזוג לתוך התבנית של העוף.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180-200 מעלות, ואופים כשעה-שעה וחצי, עד שהעוף שחום ומוכן.
מגישים עם אורז צהוב.
&nbsp
סלט סלק ומוצרלה
כמה סלקים בינוניים, קלופים, מבושלים וחתוכים לקוביות בינוניות.
2 חב' כדורי מוצרלה קטנים (השתמשנו באלו של מחלבת "גד")
קצת פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
&nbsp
מצננים את הסלק לאחר הבישול, מערבבים יחד את החומרים ומכינים תיבול:
מערבבים שמן זית עם מעט בלסמי, דבש, כמה טיפות שמן כמהין (לא חובה) ומלח-פלפל.
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
סופריטו

יש לי טיפ אחד לסופריטו מוצלח במיוחד.
&nbsp
את קוביות תפוחי האדמה יש לטגן מראש עד להשחמה טובה מכל הצדדים ולשמור בצד.
&nbsp
את הבשר אני מטגן היטב מכל הצדדים בשמן שבו טיגנתי את תפוחי האדמה, מוסיף מלח ופלפל ומים רותחים לכיסוי הבשר (לפחות 1 ס"מ). מבשל במשך כמה שעות טובות לריכוך.
&nbsp
עד כאן זה התהליך הרגיל - מכאן מתחיל הטיפ..
&nbsp
רבע שעה לפני ההגשה אני מוציא את הבשר מהסיר עם כף מחוררת ומביא את הנוזלים שנשארו בסיר לרתיחה.
&nbsp
מכניס את תפוחי האדמה לסיר ל-10 דקות ואז מוסיף חזרה את הבשר, מנמיך ללהבה החלשה ביותר ומשאיר עוד 5 דקות על האש.
&nbsp
תפוחי האדמה סופגים את כל הטעמים של הבשר וגם מקבלים מרקם מצויין.
&nbsp
בשישי אירחנו והמנה זכתה לשבחים
 
למעלה