סופשבוע כאן! מה מתבשל?

סופשבוע כאן! מה מתבשל? ../images/Emo140.gif

אצלי סופשבוע בינתיים בסימן עצלנות... חגגנו היום בארוחה בקלואליס, הכי קרניבורי היה חזה מולארד בגרנד מרנייה, מעולה! חוצמזה הכנתי עוגת בננות של לחם ארז כיוון שהיו בננות בשלות מדי, אחלה מתכון, יצא ממש טעים ולא פחות חשוב - הכל בקערה אחת :) הנה המתכון (אני הכנתי עם קמח מלא) - עוגת בננות של לחם ארז: חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק (באורך 35 ס"מ): 150 גרם חמאה רכה 1 כוס סוכר 4 ביצים 2 1/2 כוסות קמח 1/4 כפית קינמון 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית אבקת אפייה 1 1/2 כוסות רסק מבננות צהובות 1/2 כוס שוקולד צ´יפס :: הוראות הכנה + מחממים תנור ל-180 מעלות. + במיקסר מקציפים את החמאה עם סוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה עד לקבלת תערובת קרמית. + בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת הביצים. מערבלים כ-2 דקות ומוסיפים בננה ושוקולד. + יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים כ-35 דקות או עד למבחן הקיסם. מה אוכלים אצלכם? :)
 
הזמנתי לארוחת שאריות !!!

אחרי מסיבת החג נותרתי עם המון גבינות אבל החבר'ס רוצים אוכל אז אלתרתי מאכלים המשלבים גבינות . משאריות הפסטות הכנתי פשטידה היה פסטה ברוטב שמנת ופטריות ופסטה ברוטב עגבניות ערבבתי יחד הוספתי ביצים שאריות של מטבלי גבינה . שקדים תחונים שפרתי טעמים ואפתי . הריח מעולה... משאריות פלטות הגבינות הכנתי לזניה בשר וגבינות 2חבילות עלי לזניה לשכבת הבשר 1 קג בשר טחון גס {מומלץ, אם אין- אז טחון רגיל} 2 כפות כוס שמן זית 3 בצלים קצוצים דק 10-15 שיני שום קצוצות {כמה שיותר-יותר טעים} לאדות את השום והבצל בשמן הזית עד שקיפות להוסיף בשר ולטגן עד החלפת הצבע . הוספתי 1 ליטר רוטב פסטה(נותר מהחג היה בו גם המון בזילקום ) 1/2 כוס יין אדום יבש בשלתי עד צמצום הרוטב טעמתי ושפרתי טעמים עם מעט צ'לי ומרק עוף לשכבת הגבינות פרוסות גבינה צ'דר וגודה תרד קפוא מאודה ומטובל במלח ופלפל לרוטב הבשמל 1 ליטר חלב 50 גרם חמאה מלוחה 1/2 כוס קמח(לקלות מעט במחבת יבשה_ לטעם אגוזי מעושן) מלח, פלפל,אגוז מוסקט קוביות גבינה בולגרית ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, תוך כדי ערבוב מתמיד , מוסיפים את החלב {טיפין-טיפין, כדי שלא יווצרו גושים}מבשלים על אש קטנה עד שהרביכה הופכת לסמיכה וללא גושים, מורדים מהאש ומוספים גבינה בולגרית ותבלנים. הרכבת הלזניה בתבנית גדולה משומנת מסדרים בשכבות .1.דפי לזניה מחצית מכמות הבשר 3. מחצית מכמות התרד המאודה 4.ושוב שכבת עלי לזניה 5. גבינה צהובה קשה (אני השתמשתי בשאריות גודה,צ'דר פפרוני , ועיגולי מוצרלה) 6. מחצית מרוטב הבשמל 7. שכבת עלי לזניה 8.מחצית מכמות הבשר 9 מחצית מכמות התרד 10.עלי לזניה 11.רוטב הבשמל הנותר 12.גבינת פרמזן מגורדת (וכל גבינה צהובה יכולה להתאים) אופים בחום בנוני כחצי שעה מכוסה, בניר כסף, מורדים את הניר ואופים עד השחמה של הגבינה ... ליד הגשתי סלט חסה ברוטב שום ותפוזים .וטבולה חמצמה.ופוקצ'ה . לשבת הכנתי לבוקר שבת אכין ג'חנון קובניות בצים שחומות וסלטים לשבת בצהריים מרק בצל מוקרם מולית ממולא בגבינות ועשבי תיבול אפויה עם שמן זית ושום . חצאי דלורית אפויה בשמן זית מלח ופלפל . לביבות אפונה וגבינה,אפויות מג'דרה בורגול ועדשים . סלט כרוב מג'יק של פריגה . עוגות יש המון שאריות של עוגות גבינה... ברור שאבטיח קר יקנח כל ארוחה. מבחינת הארוחות מוכנה לארח את החבר'ס....כל שנותר לסיים לסדר את החצר. זהו ...מקווה שיהנו.
 
וואו, איזו השקעה

נשמע מעולה, כל הכבוד :) דרך אגב, לא ברור כמה שמן זית בלזניה. אפשר מתכון ללביבות אפונה וגבינה? :)
 
למעלה