אני הייתי חודשיים וקצת
שזה לדעתי לגמרי מספיק בשביל לעשות את שני האיים, אבל אם יש לך רק שלושה שבועות ואת צריכה לבחור, אז אני הייתי בוחרת באי הדרומי. (איפה אתם נוחתים? באוקלנד או בקרייסטצ׳רץ׳?)

האיזור שם שהכי אהבתי הוא את צפון האי הדרומי. אם אתם בקטע של טראקים אז האבל טזמן וקווין שרלוט הם אחלה טראקים, ואפשר גם לעשות אותם ביום אחד (לא את כל הטראק אמנם, אבל מקטעים מייצגים שלהם). אם אתם בכל זאת רוצים טראקים של יותר מיום אחד, אז תעשו את ההיפי. הוא אחד מהטראקים המומלצים של ניו זילנד. אני לא עשיתי אותו, כי התמקדתי בטראקים של יום אחד, ובשבילו צריך ארבעה. אבל אם הייתי בוחרת טראק ארוך, זה ללא ספק הטראק שהייתי בוחרת!

בירידה דרומה לאורך החוף המערבי, אז לא הייתי מוותרת על ביקור בפוקס גליישר או בפרנס ג׳וזף. אלה שתי עיירות קטנות סמוכות לקרחונים, אני הייתי בפוקס גליישר ועשיתי טראק טיפוס על הקרחון - מומלץ!!! אני עשיתי את הטראק הקצר יותר, שלוקח שעתיים. יש אפשרות גם לטראק ארוך יותר של חצי יום, ובדיעבד לגמרי הייתי לוקחת אותו. פשוט כ״כ כיף! אגב, יש גם אופציה לטפס על הקרחון עם הליקופטר - לא כדאי.
בפוקס גליישר, אגב, אפשר גם לעשות צניחה חופשית, אני חושבת שהיא השנייה הכי גבוהה בניו-זילנד, 16 אלף רגל, והנוף פשוט מעלף. חוף ים מצד אחד, והרים אלפיים מצד שני.
סופר מומלץ!!!!!!!!

דרומה יותר יש את וונאקה, עיר חמודה לאללה, שווה להשאר שם לפחות יומיים-שלושה (אני הייתי ארבעה), ודרומית לוונאקה יש את ה-עיר של ניו-זילנד - קווינסטאון! עיר מגניבה וכיפית, אני תכננתי בהתחלה להשאר שם יומיים, ובסופו של דבר הארכתי את השהות שלי שם לשבוע. אפשר לגמרי להשתמש בה כעיר בסיס ולצאת ממנה לסיורים באיזור (כולל למילפורד, שכולם אומרים שאסור לוותר. אני אומרת שבהחלט אפשר לוותר. זה ממש נחמד אם יוצא לכם, אבל האיזור בעייתי, ולא הייתי מתכננת את כל הטיול סביב הביקור במילפורד).

מקווינסטאון אפשר לטוס לאוקלנד, אם אתם צריכים לחזור לצפון (זה מה שאני עשיתי), או לנסוע צפונה לקרייסטצ׳רץ׳ דרך הכביש המזרחי (מה שהייתי עושה בדיעבד..).

אם אתם באי הצפוני, אז ממש בקצרה:
טאיפאו, כולל טראק הטונגרירו - לא לוותר!!!
רוטורואה אומנם קצת תיירותית, אבל נחמדה ויוצאת דופן, במיוחד אם אתם רוצים ללמוד יותר על התרבות המאורית ולחוות אדמות געשיות, גייזרים ובריכות בוץ מסריחות.
אם אתם חובבי שר הטבעות - לכו לבקר בשייר!!! כ״כ שווה, וגם תוכלו לשתות בירה בפאב הדרקון הירוק.
ו... אם אתם רוצים מקום קטן ונחמד להרגע בו מהטיסה, אז אוקלנד היא עיר קצת מבאסת. אני ממליצה על פיהא המבודדת (Piha) הנמצאת מערבית לאוקלנד. יש שם את האכסנייה של ג׳ף (הוא מופיע במדריך הBBH של ניו-זילנד), תתאמו שם את היומיים-שלושה הראשונים להרגעות אחרי הטיסה, זהו מקום טוב להתחיל בו את חוויית ניו-זילנד כמו שצריך.