סופשבוע נעים וחמים לכולנו

סופשבוע נעים וחמים לכולנו

אז הנה הגיע הסופשבוע והגיע הזמן לסכם את השבוע האחרון

איך היה השבוע שלכם במשפט אחד או שניים

מה התכנון לסופשבוע

דבר אחד טוב, דבר אחד רע ודבר אחד לא נורא

שבת שלום לכולם

סופ"ש כמעט הגיע

היה שבוע עמוס ומלחיץ. יותר משבוע, בעצם. וכנראה שימשך עד סוף שבוע הבא.
הדבר הרע הוא שאימצתי את הכתף יותר מדי ועכשיו אני שוב מושבתת. מקווה שזה יעבור ואז התכנון הוא להמשיך לעבוד כמה שיותר, גם בסופ"ש וגם בשבוע הבא.
כיייי! ביום ראשון הבא ניו זילנד-אוסטרליה!!! ואני רוצה להספיק לסיים דברים של העבודה/לימודים לפני הנסיעה ולסוע בראש שקט.
יאייי!! מתחילה להתרגש :)
&nbsp
דברים טובים של אתמול:
עשינו לנו ארוחת ת'נקסגיבינג קטנה וחגיגית. אפילו הכנו turkey (יחסית) קטן! הופתענו שברק אובמה לא דפק בדלת להציע לנו גרין קארד.
ואח"כ התחשק משהו מתוק אז הכנו את הבראוניז שפרפרי המליצה עליהם - יצא מעולה, תודה!
ובכלל, התפנקנו ביחד כל הערב וזה היה ממש כיף.
סיימתי את הספר המעניין שקראתי.
ובחרנו מצלמה! נשאר רק לבחור עדשות וסיימנו.

הספר של נייט סילבר

ההוא שדי התפרסם בבחירות האמריקאיות האחרונות בנושא של חיזוי תוצאות הבחירות ואיך לעשות את זה כמו שצריך. הספר נקרא The Signal and the Noise והוא ממש ממש מעניין. הוא משתמש בדוגמאות מכל מיני תחומים - פוליטיקה, רעידות אדמה, ספורט, פעולות טרור. מומלץ!
&nbsp
בחרנו מצלמה של קאנון - EOS Rebel Ti. רצינו אותה כבר מלא זמן, והנסיעה לניו זילנד-אוסטרליה היתה תירוץ טוב

sweetdreams

New member
אווווו איזה כיף!! אני מתה על ניו זילנד

כבר יש לכם תוכניות, מה אתם הולכים לעשות שם?

לא

סתם, זה לא נכון, יש תוכנית בגדול ורשימה של דברים שאנחנו רוצים לעשות אבל יש לנו עוד המון פרטים להחליט לגביהם ולסדר, כולל הסדר של הדברים ואיפה נישן וכאלה.
&nbsp
איפה היית ולכמה זמן? אשמח לשמוע חוויות וטיפים :)

sweetdreams

New member
אני הייתי חודשיים וקצת

שזה לדעתי לגמרי מספיק בשביל לעשות את שני האיים, אבל אם יש לך רק שלושה שבועות ואת צריכה לבחור, אז אני הייתי בוחרת באי הדרומי. (איפה אתם נוחתים? באוקלנד או בקרייסטצ׳רץ׳?)
&nbsp
האיזור שם שהכי אהבתי הוא את צפון האי הדרומי. אם אתם בקטע של טראקים אז האבל טזמן וקווין שרלוט הם אחלה טראקים, ואפשר גם לעשות אותם ביום אחד (לא את כל הטראק אמנם, אבל מקטעים מייצגים שלהם). אם אתם בכל זאת רוצים טראקים של יותר מיום אחד, אז תעשו את ההיפי. הוא אחד מהטראקים המומלצים של ניו זילנד. אני לא עשיתי אותו, כי התמקדתי בטראקים של יום אחד, ובשבילו צריך ארבעה. אבל אם הייתי בוחרת טראק ארוך, זה ללא ספק הטראק שהייתי בוחרת!
&nbsp
בירידה דרומה לאורך החוף המערבי, אז לא הייתי מוותרת על ביקור בפוקס גליישר או בפרנס ג׳וזף. אלה שתי עיירות קטנות סמוכות לקרחונים, אני הייתי בפוקס גליישר ועשיתי טראק טיפוס על הקרחון - מומלץ!!! אני עשיתי את הטראק הקצר יותר, שלוקח שעתיים. יש אפשרות גם לטראק ארוך יותר של חצי יום, ובדיעבד לגמרי הייתי לוקחת אותו. פשוט כ״כ כיף! אגב, יש גם אופציה לטפס על הקרחון עם הליקופטר - לא כדאי.
בפוקס גליישר, אגב, אפשר גם לעשות צניחה חופשית, אני חושבת שהיא השנייה הכי גבוהה בניו-זילנד, 16 אלף רגל, והנוף פשוט מעלף. חוף ים מצד אחד, והרים אלפיים מצד שני.
סופר מומלץ!!!!!!!!
&nbsp
דרומה יותר יש את וונאקה, עיר חמודה לאללה, שווה להשאר שם לפחות יומיים-שלושה (אני הייתי ארבעה), ודרומית לוונאקה יש את ה-עיר של ניו-זילנד - קווינסטאון! עיר מגניבה וכיפית, אני תכננתי בהתחלה להשאר שם יומיים, ובסופו של דבר הארכתי את השהות שלי שם לשבוע. אפשר לגמרי להשתמש בה כעיר בסיס ולצאת ממנה לסיורים באיזור (כולל למילפורד, שכולם אומרים שאסור לוותר. אני אומרת שבהחלט אפשר לוותר. זה ממש נחמד אם יוצא לכם, אבל האיזור בעייתי, ולא הייתי מתכננת את כל הטיול סביב הביקור במילפורד).
&nbsp
מקווינסטאון אפשר לטוס לאוקלנד, אם אתם צריכים לחזור לצפון (זה מה שאני עשיתי), או לנסוע צפונה לקרייסטצ׳רץ׳ דרך הכביש המזרחי (מה שהייתי עושה בדיעבד..).
&nbsp
אם אתם באי הצפוני, אז ממש בקצרה:
טאיפאו, כולל טראק הטונגרירו - לא לוותר!!!
רוטורואה אומנם קצת תיירותית, אבל נחמדה ויוצאת דופן, במיוחד אם אתם רוצים ללמוד יותר על התרבות המאורית ולחוות אדמות געשיות, גייזרים ובריכות בוץ מסריחות.
אם אתם חובבי שר הטבעות - לכו לבקר בשייר!!! כ״כ שווה, וגם תוכלו לשתות בירה בפאב הדרקון הירוק.
ו... אם אתם רוצים מקום קטן ונחמד להרגע בו מהטיסה, אז אוקלנד היא עיר קצת מבאסת. אני ממליצה על פיהא המבודדת (Piha) הנמצאת מערבית לאוקלנד. יש שם את האכסנייה של ג׳ף (הוא מופיע במדריך הBBH של ניו-זילנד), תתאמו שם את היומיים-שלושה הראשונים להרגעות אחרי הטיסה, זהו מקום טוב להתחיל בו את חוויית ניו-זילנד כמו שצריך.

מגניב, תודה!

אכן נוחתים באוקלנד, ועוד לא החלטנו אם לטוס ישר לדרום האי הדרומי ואז להצפין, או להתחיל למעלה ולהדרים ואז לטוס חזרה (כי הטיסה שלנו לאוסטרליה מאוקלנד). בכל מקרה, תודה רבה על ההמלצות!

שאלות פולו-אפ

מה הפרוצדורה לטיפוס על הקרחון/ים? כל מה שאנחנו מוצאים נראה שזה עולה די הרבה כסף. זה פשוט המצב או שאנחנו מפספסים משהו?
&nbsp
את זוכרת במקרה עם איזו חברה עשית את הצניחה בפוקס גליישר?

haych

New member
עונה עד שהיא תענה...

הטיפוס אכן יקר מאוד. אני לא זוכרת כמה עלה כי זה היה ממש מזמן, אבל אני זוכרת שהיה יקר אז אני מניחה שעכשיו כבר יותר יקר..
לא הייתי ממליצה לעשות טיפוס של יותר משעתיים, כי אין הבדלים גדולים. גם אני עשיתי טיפוס של שעתיים, ואני מוכרחה להגיד שמאוד יפה והכל, אבל לא כ"כ נהנתי. במיוחד היה לי קשה, כי מדובר על טיפוס לגובה. אמנם לא עולים יותר מדי, אבל קשה יותר ללכת עם דוקרנים על הרגליים, ובשילוב עם הטיפוס זה ממש עייף אותי. חזרתי על החוויה עוד פעמיים בחיי, בהליכה על קרחון, שזה הרבה יותר קל מטיפוס, וגם אז לא התלהבתי. אז קחו בחשבון שזה נשמע ממש ממש מגניב אבל יש אנשים שמתאכזבים מזה, אז לא לפתח ציפיות :) זה פשוט די נראה אותו דבר לאורך כל הטיפוס.
מבחינת פרוצדורה-מגיעים ומזמינים טיול ליום למחרת (או לאותו יום, אם יש כמה טיולים). מקבלים מהמדריך את כל הציוד וההסברים, לא צריך שום הכנות.
אם אתם בתקופות השיא-אולי כדאי להזמין קצת מראש, כי מדובר בשתי עיירות מאוד תירותיות. בכל מקרה, אני ממליצה בחום להזמין לינה מראש!!!!! אני הגעתי לשם בסוף מרץ או בתחילת אפריל, ממש בשולי העונה. הגעתי בשמונה בערב (לפוקס) ופשוט לא הייתה אכסניה אחת פנויה בעיר! היה מקום רק במלונות יוקרה, ואני מזכירה שהייתי ממש בסוף העונה... בסוף אני והבחורה שהגעתי איתה בטרמפים ישנו ברחוב בשק"ש... אז תפיקו לקחים :) (למחרת לקחנו עוד טרמפ לפרנץ ג'וזף ועשינו את הטיפוס שם).

צניחה מאוד פופולרי לעשות בטאופו-השמועה אומרת שהכי זול שם (נכון לאותה תקופה...). אמנם היא לא מעל קרחון, אבל הנוף מדהים. יש שם 12 ו-15 אלף רגל כשכמובן המחיר עולה בהתאם. אני עשיתי 12 ולדעתי העוד חצי דקה או משהו כזה באוויר לא שווה את ההפרש במחירים.

זהו, סיימתי להדחף...

sweetdreams

New member
האמת שאני ממש לא זוכרת מחירים

אבל אני זוכרת שחשבתי שההליקופטר סתם יקר וסוג של מלכודת תיירים, ולכן גם לא לקחתי אותו. מצד שני, הסיור עצמו היה מעולה, ואני נהניתי ממנו מאוד, וחשבתי שהוא מאוד שווה את התשלום. וכמו שאמרתי, בכיף הייתי מאריכה אותו לחצי יום.
&nbsp
אני גם לא זוכרת את שם החברה שעשיתי איתה את הצניחה החופשית, כי אני בכלל הכרתי את מדריך הצניחה ערב קודם לכן בפאב הצמוד לאכסניה ששהיתי בה בפוקס גליישר, וכך דיברנו וקבענו את הצניחה למחרת בבוקר (מוקדם מוקדם לפני כולם, כך שאפילו היה לי מטוס פרטי
).
בהמשך לתגובתה של haych, נכון בההמלצות בניו זילנד הן לטובת צניחה חופשית בטאופאו. אבל אני אישית ממש שמחתי על הצניחה הזאת בפוקס, ואני חושבת שהיא הרבה יותר מוצלחת ומיוחדת.
אני מניחה שזה טעם אישי.

Anna Vasserman

New member
סופ"ש נעים!

אז במשפט אחד או שניים - היה בסך הכל שבוע בסדר. היעדר חדשות רעות, זה כבר חדשות טובות.
&nbsp
תכניות לסופ"ש - פגישת מחזור עם חברות מהתיכון. לסיים את הכנת המתנה לכבוד חג המולד למשפחה של בעלי.
&nbsp
דבר טוב - הילד שלי חזר הביתה עם שני מבחנים - האחד 100 והשני 97

דבר רע - סתימה ונזילה בצינור שמוביל למטבח. 2 ביקורים של אינסטלטור - והבעיה עדיין לא נפתרה
. צריך לשבור את הקיר...
דבר לא נורא - לא הייתי יותר מידי פרודוקטיבית השבוע מבחינת עבודה....
&nbsp
שיהיה לכולם סופ"ש מקסים!!!!

elena20

New member
היה שבוע די רגיל בלי מאורעות מיוחדים

היום היינו אצל ההורים שלי, חזרנו לא מזמן ועוד מעט נכין ארוחת ערב,
מחר יום ביתי לחלוטין,
&nbsp
מה שהיה הכי טוב השבוע זה מפגש עם חברות באמצע השבוע במסעדה איטלקית מעולה,
היה גם טעים וחברה מעולה! צחקנו המון :)
&nbsp
הרע זה כמו תמיד- המצב של הוריי בגלל הגירושין.
&nbsp
&nbsp

באןבאני

New member
סופשבוע כייפי!

איך היה השבוע? עמוס! אבל אני אוהבת שהשבועות טסים, ככה הסופ"שים מגיעים מהר יותר

מה התכנון לסופשבוע? עוד הרבה עומס! אבל טוב... אירועים משפחתיים למיניהם, בריתה של חברים, סרט עם הבןזוג (היום בערב הולכים ל"משחקי הרעב". כ"כ התרגשתי לקראת יציאת הסרט, אבל עכשיו קצת מתבאסת כי שמעתי שהביקורות לא משבחות...)

דבר אחד טוב, דבר אחד רע ודבר אחד לא נורא :
טוב - חגגנו יומולדת לחברה טובה ב"שגב אקספרס" והיה מעולה כמו תמיד!
רע - איזה שטות שעשיתי בעבודה... טעות של צעירים, כמו שאמרנו בצבא... הרגשתי מבוכה גדולה.
לא נורא - שהשבת כ"כ עמוסה, כי בשבוע הבא נוסעים לנוח בצימר לשני לילות

שבת שלום!

a wild rose

New member
סופ"ש נעים

השבוע שלי היה -במילה אחת: הפוך, בשתי מילים: הפוך והזוי. לצד העומסים בעבודה היו כמה בלאגנים בבית, כמשמעו. בין לבין מצאתי את עצמי הולכת לבדיקות ומנסה לשמור על שגרת האימונים שלי ולעשות סידורים נדרשים ו-מצאתי את עצמי בסופ"ש כשהבית עדיין מבולגן ואפילו מאוד (לפחות התקלות טופלו).
&nbsp
התכנון לסופ"ש לפיכך הוא לסדר את הבלאגנים, גם את הבלאגן הפיזי וגם את מה שמסביב (מה שכולל טיפול בניירת ובירורים שונים ברשת). במסגרת הסידורים בבוקר הספקתי גם לקפוץ לסופר והצטיידתי בכמה מרכיבים נדרשים על מנת שלא אצטרך לחיות על TA כל הסופ"ש + תחילת השבוע, אז אחרי שאסיים לסדר אפנה למלאכת הבישול (ולחשוב שעוד חשבתי להזמין חברים לארוחת צהריים מחר...).
&nbsp
דבר אחד טוב: קיבלתי תזכורת לכך יש לי אחלה חברים שעזרו לי עם התקלות ולא השתמשו במזג האוויר כתירוץ.
דבר אחד רע: התקלות גרמו לי להתעצבן ולהוציא את זה על מישהי שלא באמת הגיע לה, והרגשתי ממש רע בגלל זה (אבל היא מתוקה וסלחה לי אחרי שהתנצלתי עמוקות).
דבר אחד לא נורא: הבלאגן שיש לי בבית... הוא מחרפן אותי, אבל אני אשתלט עליו! ועדיף בלאגן כזה מאשר בלאגנים אחרים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Ginger L Honey

New member
סופ"ש רק מתחיל:)

במילה אחת, השבוע היה סביר
&nbsp
התכנית היא להפטר מהספה המכוערת שאני שונאת, ולהביא עץ כריסמס:)
&nbsp
דבר טוב, רכישות און-ליין של דברים שגם ככה היינו צריכים ובזול
דבר רע, אני קצת חולה
לא נורא- כמות עבודה לא מטורפת, בקרוב זה ישתנה....

haych

New member
סופ"ש נפלא!

השבוע האחרון היה מלא בפעילות, כל יום אחרי העבודה עשינו משהו. כייף להרגיש פעילים, אבל טוב שהגיע הסופ"ש ואפשר לנוח!

היום היה כזה יום מקסים, אז נסענו לטייל בנחל הבשור. הכלבה כ"כ נהנתה להכנס למים! היו מקומות לא עבירים. א' היה כרגיל עם סנדלים, ואני חלצתי נעליים והלכתי בתוך הנחל ובתוך מלא בוץ והיה ממש כייף.
מחר אנחנו מתכננים לנקות את הבית ובערב ללכת אל אחותו של א'. חוץ מזה-לנוח.

הטוב-הבראתי לחלוטין והחל מהיום מחלה שהרשתי לעצמי לקחת-נטענתי באנרגיות מטורפות שאני לא יודעת מאיפה הן באו! ורגע לפני שלחצתי על "שלח" נוסף לי עוד טוב אחד (וממש מרגש!) אחיינית שלי היא לא בדיוק ילדה לבבית... נורא קשה לה להתחבר לאנשים, גם אלינו, כי היא רואה אותנו פעם בחודש. תמיד לוקח לה זמן להסתגל ועד שזה קורה-אנחנו כבר צריכים לנסוע. היא מאוד טום בוי ולא ילדה של חום ואהבה... זאת לעומת התאומה שלה שרק רוצה מגע ומישהו להתרפק עליו. אז עכשיו אחותי כתבה שהטום בוי, רגע לפני השנ"צ, אמרה לה: "אמא, אני אוהבת אותך, אבל הכי אני אוהבת את X ו-Y" (שאלה א' ואני). ולשמוע את זה מהפה שלה-פרייסלס! (בת 3 וחצי).
הרע-בשורות מבאסות בגזרת חיפושי העבודה של א'.
הלא נורא-ממש ציפיתי לסופה שכולם דיברו עליה, אבל אצלנו ירדו בערך 3 טיפות גשם.

מצרפת תמונות של הקרמבו הביתי שהכנתי (כולל העוגיה) ושל היפה שלי בטיול היום.

למעלה