סופשבוע רגוע לא בגלגלצ

AshkA_

New member
סופשבוע רגוע לא בגלגלצ

לא בגלגלצ זה משום שאנחנו פשוט לא קולטים את זה כאן... אני בטוחה שכולכם תהו מה אשקה המסכנה עשתה באילת המרוחקת מכל העולם בערב יום שישי. טוב, לאלה שתהו פעם, ל א ר ע ל ג ו ר ב א י ל ת.. באמת שלא. אני דוגמא חיה. ערסים יש בכל מקום, וכשיודעים איפה להסתובב, לא רואים אותם. בילויים, טוב. כאן נדפקנו, אבל מאלתרים, ובכלל, למי שאוהב מוזיקה ישראלית יש אחלה של פאב שמביא כל שבוע להקה או זמר שווה זה או אחר. ובכן, ביום שישי זה, לאחר שהחוג הכי מקסים שהומצא בעולם (אתגרים)נסגר עקב העדר מדריך ותקציב (כמה טיפוסי), החלטנו ארבעה מאיתנו לא לסגור את הגולל על טיולים באיזור ולגרור עוד שני אנשים שהקשר היחידי שלהם אל הטבע הוא העובדה שהם חברים שלנו, לטיול בהרי אילת. יום שישי, ארבע אחר הצהרים, נקודת יציאה אצלי בבית והולכים. לאחר שעתיים בערך הגענו למקום הלינה. הבנים החליטו שהם עושים לנו את האוכל, אז כדי שלא נהייה להם בין הרגלים, הלכנו לטפס לאיזו תצפית. ואו איזה נוף. עלינו על הרון קטן כזה, לא יותר ממאה מטר גובה אנכי, אבל ממש לא צריך יותר מזה. הרוח למעלה כלכך חזקה, אך עדיין נעימה, רואים את הכללללללל מהקיבוצים בצפון, מבט טוב על ירדן במזרח ועד לים היפיפה שלנו מדרום. ממליצה לכולם. ירדנו למטה, אכלנו פסטה לא מבושלת מידי, רוטב אדום בלי מלח (שכחנו :) ), סלט נפלא (עד כמה שאפשר בלי מלח) ושניצלים. ארוחה שלא מביישת את הארוחות בסילבסטר בבתי המלון. נשבעת. לקראת הערב, כשירד חושך, הכלבה של חברה שלי, שנדי, החלה להראות סימני עצבנות. היו באיזור צבועים וזה שיגע אותה. היא כלכך הלחיצה את כולם, אז החלטנו למצוא מקום אחר ללון בו. תשמעו, לא כלכך נעים ללכת להשתין ופתאום לראות עיניים מביטות אליך בחשכה... מצאנו מקום חדש עשינו תה עם המוןןןןןןןן סוכר. נראה לי קיבלתי הרעלת גלוקוז) ואז סתם בשביל הכיף, התקשרנו למדריך שלנו, שליווה אותנו כבר שנים במרכז אתגרים והצענו לו לבוא. הוא בא בסביבות 12 והביא לנו קולה וופלים, עשינו הפעם קפה הם דיברו הרבה אבל אני וחבר שלי פשוט נפלנו באיזה שלב ונרדמנו. בפעם הבאה שאני אראה אותו אני אתן לו התנצלות. היה נחמד לישון. רק הירח שהיה די מלא, ובהתחלה נורא מיוחד (כי היה כלכך הרבה אור, רק עם הירח) הפריע כי הוא נורא בוהק. קמנו עם הזריחה, ועשינו אוכל. הם הביאו משום מה מלאווחים אז הכנו אותם עם סלט פירות. התחלנו ללכת לסיבובון, וחזרנו לעיר. רצינו להספיק לרדת לים, אבל אני כמעט נרדמתי בדרך, אז ויתרתי, נכנסתי לכאן, כתבתי את זה ועכשיו אני הולכת לישון! זה היה סופשבוע בעיר אילת

Black Star

New member
איי נוסטלגיה..

מזכיר לי את הטיול האחרון שעשיתי בחוגי סיירות... מחנה פסח, טיול נודד בהרי אילת. אני לא אתפלא אם דיברת על אותם מקומות שאני חשבתי עליהם בזמן שקראתי את המכתב שלך, ממש יצרת אצלי געגועים עזים... זה היה אחד המחנות הכי טובים שהייתי בהם- והיו הרבה :) אז מה, לא הבנתי, את גרה באילת? (טוב נראה לי שכן הבנתי...בלה) דווקא מבחינת הבילויים אמור להיות סבבה, נראה לי, לא? כאילו... כולם נוסעים לאילת בשביל לבלות, משהו בטח יוצא לכם מזה :) רק... איך אתם שורדים בקיץ?.. ביייייי יעל Immerse Your Soul In Love --

נעל

New member
אאוצ` נוסטלגיה

נעל, שמאוד אוהבת את הטבע (אם כי היא נעל מאוד ביתית), נזכרת דווקא בכל הפעמים שהיא ישבה להורים על הראש, בעטה להורים ברגליים ומשכה את ההורים באוזניים כדי להוציא אותם בשבתות לטיוליפ, דבר שלא קרה לעתים קרובות במיוחד. לחוגי סיירות, לצערה, לנעל לא היה זמן. היא הייתה מהנעליים העסוקות האלה, שנמצאות ב-201 חוגים. אבל, היא הייתה בקייטנות של החברה להגנת הטבע במשך שנתיים וממש ממש נהנתה. אם נפרש את זה לפי התאוריות של יאיר (בלי טיפת ציניות. באמת!) אז כנראה שהזמן של נעל לתור את הארץ לאורכה ולרוחבה עדיין לא הגיע. אולי עוד יהיה זמן, כשלנעל תהיה מכונית. ומפה. נעל ;-)

AshkA_

New member
בלהבלה

אל תפספסו את הנקודה העיקרית כאן. יצאנו לבד. בלי שום השגחה. האוכל עלינו, הכלים (סיק פינג`אן גזיה מחבת) עלינו. למרות שלא התרחקנו כלכך מהעיר - רק שלוש שעות בערך הרגשנו כאילו אנחנו רחוקים שנות אור משם בלי סיויליזציה בכלל. כלכך כיף. היה פעם ניסוי על משפחה שהייתה צריכה לחויות חודש בבית שמותאם על פי החיים בתקופה של לפני מאה שנה - בלי גז, חשמל טלפון, שירותים בחוץ וכו. הם לא עמדו בזה כלכך. זה יוצר שאלה היפוטתית. עכשיו אנחנו כלכך תלויים בטכנולוגיה ובדברים הכי קטנים, שברגע שחס ושלום יקרה משהו, לא נראה לי שהרבה יחזיקו מעמד. אנחנו ממוסדים מידי...

וזה למרבה האירוניה...

מה שיגאל את העולם הזה מהבעיות שיש בו. -אם מסתכלים עלינו כעל בעלי חיים - אנחנו הבעל החיים שהכי ניצל לרעה והרס את הטבע. משהו אומר לי שאנחנו בעצם ההתפתחות האחרונה של האבולוציה, כי אחרינו לא ישאר דבר. אנחנו הורסים הכל, ולמרבה האירוניה אנחנו לא מסוגלים כבר להתמודד עם הטבע לבדו, אלא בעזרת ההמצאות שלנו. אני יודע שזה לא כ``כ קשור לכל הקטע עם הטיול... (אני גאה בך רוני מתוקה) והאמת היא שלעשות דברים כאלה זה הדבר הכי כיף בעולם (אני בעצמי יצאתי עם חבורה של ילדים לגולן בפסח שעבר). כך שאני אחסוך מכם את הפילוסופיה, ופשוט אגיד שתחיו טוב את החיים שלכם תוך התחשבות באחרים (דבר שבסופו של דבר ישתלם לטובתכם, וטובתכם היא הכי חשובה לכם). ואף פעם על תסתכלו אל העולם הלא ציליויזציוני בעיניים עקומות, כי משם בסופו של דבר אתם באים, ולשם בסופו של דבר תחזרו. ירח מלא לכולכם!!! החיים בזבל (אז תצאו ממנו). פושע.

yad

New member
אוי..

הטיולים של חוגי סיור. איזה כיף חיים זה היה. פשוט הזכרת לי. לא נראה לי שיש תנועת נוער כל כך כיפית ומלמדת כמו חוגי סיור. שום ערכי בולשיט כמו פעולות שוקולד על אהבה. פשוט ידיעת הארץ, איכות סביבה, ועוד מליון דברים שאשכרה עוזרים לך אחר כך בחיים. לעלות על איזה הר שעות, ולראות את כל הגולן נפרש לפניך. למצוא באמצע המדבר מעיין יפהפה מוקף בעצי פרי. לשחות בירדן. למלא מים ממעיינות. לעשות תה מנענע (וקינמון והמוון סוכר). לנווט. להגיע לנקודת לינה ב- 3 בצהריים במקום בשמונה בערב ולנוח עד הלילה. לקום עם ערפילי הבוקר ולראות את כל הגליל מתעורר. לישון בזמן קרה בגולן בטמפ` של מינוס 2 מעלות. ואז לקום ולראות שכל שלוליות המים סביבך קפאו, ושק השינה מכוסה קרח. להכין סיר ענק של ספגטי ולאכול כמו חזירים. לישון כשתנים מיללים סביבך במרחק של 3 מטרים (ומפזרים לך את כל הספגטי- חבורת זונות). לשכב באמצע הנגב ולראות מעליך ים של כוכבים ולראות כוכבים נופלים ענקיים (פשוט לא ייאמן- חוצים את כל השמיים). להתגלגל במורד דיונות חול. לעשות קרבות שלג בחרמון. לשחות בכינרת אחרי טיול ארוך בבניאס והירדן. להגיע לאילת אחרי טיול 4 ימים בהרי אילת. ולעשות שם שנורקל. לראות את כל מערב סיני מתפרשת מולך עד האופק מהר ``שער העולם``. לראות מישהו מתפלל על פסגת ג`בל מוסא. רק הוא ואלוהים. ועוד מליון דברים! לכו לחו``ס סיור. פול כוסיות.

למעלה