סופשבוע רגוע
אז הנה, באיחור אופנתי של 4 חודשים, תיאור (טרחני משהו) של סופ"ש רגוע שהעברתי בלונדון, ואולי יעניין כאן מישהו. הסיפור מתחיל, כזכור, באמצע מאי, עם הודעה קצרה בעיתון על איחוד של פ"פ. נו טוב, כאלה כבר ראינו יותר מדי, עם או בלי מילניום בפירמידות, בשביל להאמין. בכל זאת, העפתי מבט ב-Brain Damage רק להיות בטוח, ושם כמובן הכחישו הכל. תמונה שניה: 13 ביוני, אני מתעורר מוקדם (היה לי מבחן באותו יום), פותח את העיתון ורואה שוב, מה שנראה כמו אישור אמיתי להופעה. שיטוט קצר באינטרנט והלב שלי צונח: Confirmed היא המילה השולטת, ב-Brain Damage, באתר הרשמי וכו'. מיותר לציין שאחרתי למבחן באותו בוקר ... מיד מתברר שאין דרך להשיג כרטיסים, ואז מתחילה ההתלבטות: לנסוע בלי כרטיס ולקוות לטוב? ומה, אני אגיע עד לונדון ולא אוכל להכנס? ורגע, זאת הופעה של 20 דקות. אבל... הופעה של פינק פלויד. תמיד אמרתי שאני אעשה הכל בשביל להגיע להופעה כזאת (במקרה הבלתי סביר לחלוטין שתתרחש), והנה ההזדמנות. חוץ מזה, בטח יש לי יתרון בהתפלחויות בתור ישראלי מול בריטים ... בינתיים התחלתי לחפש דרך לקנות כרטיס מהמניאקים שמכרו אותם באיביי ובפורומים של פלויד. לאחר כמה עשרות אימיילים מצאתי בחור שנשמע בסדר והציע לי כרטיס תמורת הון לא קטן. הזמן הולך ואוזל, עוד אין כרטיס כניסה או כרטיס טיסה, יש לי בחינות במכללה, בדיוק התחלתי עבודה חדשה ואני כבר מוכן לוותר על כל הסיפור. אבל הקול הקטן לא מפסיק להציק לי. ביום שגיליתי שהמבחן האחרון שלי יוצא בדיוק יום לפני טיסת צ'ארטר ועוד יש סיכוי לקנות את הכרטיס מהבחור, החלטתי ללכת על זה. הספקתי לתפוס את המיטה האחרונה באכסנייה זולה בטירוף ממש ליד הייד פארק, לסדר את הטיסה, ושילמתי לבחור למרות שלא הייתה לי באמת דרך לוודא שבכלל יש לו כרטיס. פאסט פורווארד כמה ימים נרגשים, ואני נוחת בלונדון ביום חמישי בלילה. את יום שישי הקדשתי לטיול ארוך ברכבת מחוץ ללונדון כדי לאסוף את הכרטיס (ממש לא רציתי שבסוף הוא לא יגיע בזמן או יילך לאיבוד בדואר ...). למעריץ The Office שכמותי היה ממש נחמד לעבור בכל המקומות התעשיתיים, האפורים והמדכאים שבדרך - סלואו, סווינדון וכו'. הבחור הגיע לתחנת הרכבת ונתן לי את המעטפה. רווחת אנחה. הוא ממשיך לדבר אבל אני כבר עסוק בלהיות מבסוט מהעובדה שהכל זרם, הוא לא עבד עלי, ומחר - אני הולך לראות אותם. חזרה ללונדון, קפצתי לקנות כמה ספרים ברפואה סינית ומכחולים לקליגרפיה (שאפשר להשיג רק בלונדון או ביפן, אז ניצלתי את ההזדמנות), והלכתי למלון בתקווה לצבור כמה שעות שינה לפני היום הגדול שציפה לי למחרת. בגלל שעוד היה מוקדם (21-22), החלטתי שיהיה כדאי לנסות למצוא את הדרך המדוייקת להייד פארק מהמלון כדי שלא להתקע ב-4 בבוקר כשאני הולך להתנחל בחוץ. הדרך הייתה קצת מסובכת, ולקחה איזה חצי שעה, וטוב שעשיתי אותה, אבל עוד לא ידעתי עד כמה. כשהגעתי לשם ראיתי כבר כמה עשרות מתגודדים בחוץ. דיברתי עם כמה חבר'ה פלוידיאניים באיזור, כשפתאום אני שומע מתוך המתחם של ההופעה עצמו, שהיה מוקף גדר גבוהה, גיטרה אקוסטית שמשתעשעת עם WYWH. טוב, בטח אחד מפועלי הבמה מכוון איזה גיטרה, אבל אז נשמע, ללא ספק, הקול הסדוק, השבור והמוכר של לא אחר מאשר מיודעינו רוג'ר ווטרס.
קשה להסביר את ההתרגשות, אבל אני חושב שאתם יכולים לתאר. החבר'ה שהיו שם אמרו שאין דרך לראות פנימה, אז קצת התבאסתי. בינתיים רוג'ר המשיך לקשקש ולשחק בגיטרה (מנסה לחזור לכושר?) והמשכתי להסתובב. מעבר לפינה ראיתי פתאום שיש מקום די נרחב שממנו אפשר לראות את הבמה מרחוק מאוד, אבל אפשר גם לראות את המסכים הענקיים, והם היו מחוברים! היי, הנה רוג'ר! ודיוויד! ובדיוק הם התחילו את מה שהתברר כסטליסט השלם, מהתחלה ועד הסוף!!!!! אני עומד שם נפעם, ורוב הבריטים מסביבי בכלל לא נראים נלהבים! הם ניגנו את כל השירים, בלי כל האפקטים והשטויות (רק את הסוף של Speak to Me) והיה פשוט מ-ד-ה-י-ם ! (טוב, כאילו דה...). במסכים הראו רק את דיוויד ורוג'ר, והם נראו מבסוטים ונינוחים משהו. בין השירים הרמתי טלפון לקול טורנר (מאתר המעריצים האוסטרלי של פלויד AFG) כי ידעתי שמתקיים מפגש פורום בלונדון, וקיוויתי שהם באיזור ויכלו להגיע, מה שלא התאפשר (דרך אגב: ציף, אם זכור לך את תגובות האי אמון שלך להודעה שלי בפורום שכתבתי כשחזרתי למלון, אז הנה המקור לאישור של הידיעה - אני ...
). אחרי CN חיכיתי עוד כמה זמן באיזור, לוודא שאני לא מפספס משהו (מתברר שבדיוק לפני הפלויד פספסתי את מקרטני בחזרות. נו, לא נורא), וחזרתי למלון נרגש, נפעם ודומע. בפאב של המלון הראו את ההילייטס של ה-Live Aid, אבל לא התכוונתי להשאר לבזבז את זמן השינה המועט שנותר לי על טינה טרנר ומיק ג'אגר. כמה שעות קצרות אח"כ (ואחרי שאיזה טמבל העיר אותי כי הוא חשב שאני במיטה שלו!) אני קם, מתקלח ויוצא לדרך ב-4 בבוקר. השוטרים בכניסה לפארק רוצים לבדוק את התיק שלי, אבל מותר להם רק אם אני מסכים. קצת מצחיק. אני רואה כמות האנשים כמעט ולא גדלה מאז הלילה למזלי, ומתיישב לתפוס מקום בתור. הבריטים היו נורא חברותיים, למרות מה שאפשר היה לחשוב, ואני מתחבר לכמה חבר'ה (2 בריטיים ו-2 ברזילאיים). מתברר שהבחורה הבריטית לא שמעה על פינק פלויד. כן כן, לא שמעה עליהם. אלוהים ישמור. דיברנו על כל האמנים שהולכים להופיע, וני כבר התכוננתי להעביר שעות ארוכות עם אמני פופ מעצבנים שיגרמו לי פריחה, עד שנגיע לדבר האמיתי. אנחנו מעבירים את השעות עד ל-12 אז פותחים את השערים. אנחנו מרביצים ריצה עד לגדר הקדמית, ואז מגלים את ה-Gold Circle המחורבן והענק, שמשאיר אותנו עדיין די רחוקים, אבל מספיק בשביל לראות לא רע את הבמה. התמקמתי בשורה השלישית של האנשים, ובגלל שאני יחסית גבוה זה היה מעולה. עכשיו זמן לנשימה עמוקה, התרשמות מהבמה הענקית, ומהעובדה המדהימה שאף אחד לא דוחף, או צועק, גם לא אנשי האבטחה. כולם היו פשוט נחמדים, חילקו מים במשך כל היום ולא ניסו להתקדם או לדחוף. ממש כמו בארץ ... (לא). על המסכים התחילו להקרין כל מיני שטויות, מהקליפים שישודרו במהלך ההופעות, ופתאום נראה קיר לבנים שמעלה חיוך מיידי על חלק מהאנשים בקהל. אז ראינו את ה-Make Poverty History המזעזע שנראה כמו משהו שהבן של ג'ראלד סקארף צייר בגן. לקראת 2 בצהריים מראים קטעים מה-Live Aid ופתאום טרנר וג'אגר ממש נראים לי מגניב, כי אז הפעילו את מערכת הסאונד הלא תיאמן שהייתה בפארק. סאונד כזה לא שמעתי באולמות סגורים ואקוסטיים, ובטח שלא במקום פתוח וענק כזה. השעה 2 בדיוק - ועוד תדהמה: מקרטני וU2 עולים לבמה בדיוק בזמן. [תהייה: אם אפשר להתחיל את אחד המופעים הכי סבוכים לוגיסטית בעולם על הדקה, למה בבארבי צריך לחכות שעתיים?]. המסכים מתחילים לפמפם This is Live8 בדיוק כש-Sgt Pepper מתחיל, וההתרגשות עצומה. השיר אדיר, וההקלטה של הקהל בשיר מגניבה, למרות שהמצלמות עוברות על הקהל ב-Gold Circle, שנראה משועמם ולא כ"כ מעוניין במתרחש. עכשיו סקירה קצרה (יחסית
) של ההופעות במהלך היום. אני צריך להיעזר ברשימה של ההופעות, כי קשה לזכור את כל ה-27: U2, כמובן, גדולים מהחיים, פרפורמרים ענקיים ושירים פצצה. One כיף לי במיוחד, ואפילו Beautiful Day שהוא בהחלט לא מהאהובים עליי. בעצם, כל השירים מאז תחילת הניינטיז הם לא מהאהובים עלי שלהם, אבל כנראה שאי אפשר לשיר את Sunday Bloody Sunday יותר מדי פעמים. עדיין, הם בהחלט משאירים טעם של עוד.
אז הנה, באיחור אופנתי של 4 חודשים, תיאור (טרחני משהו) של סופ"ש רגוע שהעברתי בלונדון, ואולי יעניין כאן מישהו. הסיפור מתחיל, כזכור, באמצע מאי, עם הודעה קצרה בעיתון על איחוד של פ"פ. נו טוב, כאלה כבר ראינו יותר מדי, עם או בלי מילניום בפירמידות, בשביל להאמין. בכל זאת, העפתי מבט ב-Brain Damage רק להיות בטוח, ושם כמובן הכחישו הכל. תמונה שניה: 13 ביוני, אני מתעורר מוקדם (היה לי מבחן באותו יום), פותח את העיתון ורואה שוב, מה שנראה כמו אישור אמיתי להופעה. שיטוט קצר באינטרנט והלב שלי צונח: Confirmed היא המילה השולטת, ב-Brain Damage, באתר הרשמי וכו'. מיותר לציין שאחרתי למבחן באותו בוקר ... מיד מתברר שאין דרך להשיג כרטיסים, ואז מתחילה ההתלבטות: לנסוע בלי כרטיס ולקוות לטוב? ומה, אני אגיע עד לונדון ולא אוכל להכנס? ורגע, זאת הופעה של 20 דקות. אבל... הופעה של פינק פלויד. תמיד אמרתי שאני אעשה הכל בשביל להגיע להופעה כזאת (במקרה הבלתי סביר לחלוטין שתתרחש), והנה ההזדמנות. חוץ מזה, בטח יש לי יתרון בהתפלחויות בתור ישראלי מול בריטים ... בינתיים התחלתי לחפש דרך לקנות כרטיס מהמניאקים שמכרו אותם באיביי ובפורומים של פלויד. לאחר כמה עשרות אימיילים מצאתי בחור שנשמע בסדר והציע לי כרטיס תמורת הון לא קטן. הזמן הולך ואוזל, עוד אין כרטיס כניסה או כרטיס טיסה, יש לי בחינות במכללה, בדיוק התחלתי עבודה חדשה ואני כבר מוכן לוותר על כל הסיפור. אבל הקול הקטן לא מפסיק להציק לי. ביום שגיליתי שהמבחן האחרון שלי יוצא בדיוק יום לפני טיסת צ'ארטר ועוד יש סיכוי לקנות את הכרטיס מהבחור, החלטתי ללכת על זה. הספקתי לתפוס את המיטה האחרונה באכסנייה זולה בטירוף ממש ליד הייד פארק, לסדר את הטיסה, ושילמתי לבחור למרות שלא הייתה לי באמת דרך לוודא שבכלל יש לו כרטיס. פאסט פורווארד כמה ימים נרגשים, ואני נוחת בלונדון ביום חמישי בלילה. את יום שישי הקדשתי לטיול ארוך ברכבת מחוץ ללונדון כדי לאסוף את הכרטיס (ממש לא רציתי שבסוף הוא לא יגיע בזמן או יילך לאיבוד בדואר ...). למעריץ The Office שכמותי היה ממש נחמד לעבור בכל המקומות התעשיתיים, האפורים והמדכאים שבדרך - סלואו, סווינדון וכו'. הבחור הגיע לתחנת הרכבת ונתן לי את המעטפה. רווחת אנחה. הוא ממשיך לדבר אבל אני כבר עסוק בלהיות מבסוט מהעובדה שהכל זרם, הוא לא עבד עלי, ומחר - אני הולך לראות אותם. חזרה ללונדון, קפצתי לקנות כמה ספרים ברפואה סינית ומכחולים לקליגרפיה (שאפשר להשיג רק בלונדון או ביפן, אז ניצלתי את ההזדמנות), והלכתי למלון בתקווה לצבור כמה שעות שינה לפני היום הגדול שציפה לי למחרת. בגלל שעוד היה מוקדם (21-22), החלטתי שיהיה כדאי לנסות למצוא את הדרך המדוייקת להייד פארק מהמלון כדי שלא להתקע ב-4 בבוקר כשאני הולך להתנחל בחוץ. הדרך הייתה קצת מסובכת, ולקחה איזה חצי שעה, וטוב שעשיתי אותה, אבל עוד לא ידעתי עד כמה. כשהגעתי לשם ראיתי כבר כמה עשרות מתגודדים בחוץ. דיברתי עם כמה חבר'ה פלוידיאניים באיזור, כשפתאום אני שומע מתוך המתחם של ההופעה עצמו, שהיה מוקף גדר גבוהה, גיטרה אקוסטית שמשתעשעת עם WYWH. טוב, בטח אחד מפועלי הבמה מכוון איזה גיטרה, אבל אז נשמע, ללא ספק, הקול הסדוק, השבור והמוכר של לא אחר מאשר מיודעינו רוג'ר ווטרס.