סופשבוע שמח במטבח

ady18

Well-known member
ואצלי

עוך בגריל
פלפל ממולא
םסטה
שעועית צהובה
אורז צהוב...

Maldini Girl

New member
אצלינו

שישי בצהריים:
נקנקיות ופירה
&nbsp
שישי בערב:
מרק עוף
סלט ירוק
סלט בורגול
תבשיל עוף וירקות
אורז עם בצל
&nbsp
לקינוח "העוגה הכי טעימה בעולם" (של גיל חובב)- עוגת בסקוויטים ופודינג וניל בשילוב של ביסקוויטים וניל, שוקולד ולוטוס.

שרי 55510

New member
ואצלינו:

בהתחשב בעובדה שבבוקר הופסק החשמל ,בכול אזור מגוריי,והיה קשה מאוד לבשל -בחום הלוהט,ללא אפשרות להפעיל מזגן,כשהיו לי דגים במקרר,אז החלטתי על הכנת דגים.
&nbsp
לארוחת הערב הגיעו 8 אורחים בשעה שש בערב,וזה היה הזמן שהתאים לנו לארוחה.
&nbsp
וזה מה שהכנתי:
מרק -פטריות .(שהוגש כמובן כשהמזגן כבר פעל.)
דג-אמנון אפוי עם גמבה ,עגבניות, רוטב -עגבניות, ופלפלון-חריף.
סלט ירוק, עם אגוזים וגרעיני -חמניות.
אורז עם שעועית-לוביה ועם ירקות שורש אפויים בתנור .
לקינוח: מקפא בננות צונן.
לאורח טבעוני ,הכנתי לבקשתו פיצה ביתית מפנקת,עם פטריות.
&nbsp
&nbsp

ybo4

New member
בארוחת ליל השבת שלנו

היינו 13 לארוחה כולל אורחים, האוכל מוכן ברובו כבר לצהרים - לשני הקטנים, שישנים כבר בזמן ארוחת הערב (בני 15 חודשים)
חזה עוף מוקפץ בערמונים והרבה בצל (הפעם הכנתי בווק הישן שלי)
חשבתי להכין גם כרעיים, כי לקטנים יש רק שתי שיניים לכל אחד, אבל בסופו של דבר אכלו ממש בקלות ובתיאבון את החזה.
פילה אמנון
שניצולונים קנויים
- הצמחוני: מאפה פילו ממולא בעדשים ותרד
אדמה בתנור
אורז בר עם עדשים ובצל
פסטה מקמח מלא ברוטב עגבניות
(שמתם לב שחסרים אייקונים של ירקות שונים?) ברוקולי
אספרגוס לבן בחמאת מרווה
אפונה בנענע
וגם
סביצ'ה שהביא האורח
סלט ירקות שהביאה האורחת
לזניה בשרית שהביאה האורחת
ו
קינוח מושחת וטעים שהביאה האורחת
לזכותי יאמר - שכאשר שאלו האורחים מה להביא לארוחה (אצלנו מקובל שמביאים משהו כשמתארחים) אמרתי שאשמח לסלט. ואז שעה לפני הארוחה קיבלתי הודעה שיביאו... הרבה.
כך שהעוגה והפירות שהכנתי לא נאכלו.
קצת מרגיז לפעמים שהמחמאות לאוכל ניתנות תמיד לדברים הבודדים שנקנים או מובאים על ידי האורחים, ולא לתוצרים של שש שעות עבודה קשות שלי...

שרי 55510

New member
ybo4 צודקת ,ועל זה נאמר :

השקעה של חצי יום בישול - מתחסלת בכמה דקות.
יקירה,
אין מה לעשות,הסועדים מגיעים ונהנים,וגם אם יחמיאו ללא הרף,הם לעולם לא יהיו מודעים לכול שעות הטירחה שהתעייפת בהם בעת הבישול עבורם.
&nbsp
בטלביזיה הדגימו ארוחה שהוכנה בחצי שעה,וזה התאפשר כי הם התבססו על מוצרים מוכנים כמו :סלק מבושל באריזת -ואקום ,קינוח מפירות ששודרגו מקופסת שימורים, וכו'.
&nbsp
גם אצלי כפי שתיארת,חצי יום בישולים ואין קיצורי -דרך ,הכול טרי מהעץ ומהשדה,
ומתבשל בישול מלא כהילכתו.
&nbsp
בכול מקרה ,הטוב בכול זה, שהכמויות הספיקו לנו ליומיים, ואפשר לנוח ביום שבת.
&nbsp

בקשר לסיפא שלך, יש לי סיפור משעשע בעניין

אירחנו את המשפחות לחנוכת בית.
עמלתי במשך יום שלם מחמש בבוקר עד ממש שנייה לפני שהגיעו.
הבחור רצה גם לקחת חלק בהכנות והתעקש להכין פשטידה אבל כמובן שזה חייב להיות ברגע האחרון כדי שיהיה חם רותח מהתנור, רק שהיו עוד דברים להכין, המטבח ממש קטן ואם הוא במטבח זה אומר שאני לא יכולה להיות בו.
&nbsp
בסוף אחרי שכל היום עמלתי וכולם כמובן התלהבו, הגיע תור הפשטידה- כולם בלי יוצא מן הכלל היללו את הפשטידה ואמרו שזה היה הדבר הכי טעים שהכנתי ולא הצליחו להבין למה אני ובעלי נקרעים מצחוק. בסוף גילינו להם שזה הדבר היחיד שהוא הכין ושאני הכנתי את הכל

&nbsp

ybo4

New member
תודה לשתיכן על התגובות המבינות

כפולניה טובה (פולניה זה יותר אופי ופחות מוצא...) הכנתי כמויות גדולות כמעט מכל דבר. כך שנשאר להמשך השבוע.
לי במיוחד קשה עם המובן מאליו משום שאצלי בישול זו עבודה ופחות תחביב.
אינני מאריות הפורום היודעים להכין כל כך הרבה דברים. לא מעט אני קוראת דיונים על מרכיבים מיוחדים ודרכי הכנה שונות ומבינה כמה אינני מבינה...
ועדיין, כמו שאכן הוזכר כאן בשרשור ובכלל בפורום, החוויה הטובה של הכנת אוכל טרי, מזין וטעים לבני המשפחה היא חוויה נהדרת.
תודה על התגובות המפרגנות, המבינות והנעימות

lseugy

New member
הכנתי לביבות בטטה (וסיפור).

אוכל צריך להכין באהבה. האמת היא שהמשפט המקורי ששמעתי היה שסנדביץ' צריך להכין באהבה. אבל זה נכון לכל אוכל.

למי שלא יודע, הילדים בביה"ס משווים סנדביצ'ים, לפעמים מחליפים ביניהם. גם מורים לפעמים שמים לב. היה לי הסכם עם הבנות. סנדביץ' שוקולד רק פעמים בשבוע ואפשר עוד פעם גם סנדביץ' מתוק אחר (חלבה וכד'). יכול להיות גם יותר אבל רק אם זה יום ארוך (יום של שני סנדביצ'ים) או יום עם מבחן. בשאר ימי השבוע נתאם תפריט. כל ערב נהגתי לשאול מה להכין בבוקר. הקטנה שלי (שהיום בת 25). פעם בשבוע – רצתה גבינה צהובה בלי תוספות. פעם אחת, ביום כזה, המורה שאלה "מה זה? היום סנדביץ' לא מושקע"? ללמדכם שלבנות שלי יצא שם שאבא שלהן מכין להן סנדביצי'ים מושקעים.

פעם אחת, כך סיפרה הקטנה, שאלו אותה חברים מה אבא שם לה היום בסנדביץ'. ענתה: "חסה, טונה, תירס ואהבה". בחיי שכך ענתה. זה היה אחד הסנדביצ'ים שאהבה.

שבוע אחר-כך שמעתי תכנית ברדיו 103 עם גבי גזית. בכל יום היה מארח מישהו לכמה דקות בנושא מסוים – כל יום של השבוע באותו נושא. ימי חמישי (אם אני זוכר נכון) היה בענייני אוכל. יום אחד ארח מישהי שדיברה על הכנת סנדביצ'ים לילדים לבית הספר. אמרה מה שאמרה והוסיפה "... והכי חשוב להכין לילדים את הסנדביץ' באהבה". למה? האם מידת החשק והאהבה בהכנת הסנדביץ' משפיעה על טעמו? כנראה שכך. והילדים מרגישים. כששמעתי את הדברים התחלתי לצחוק ונזכרתי במה שאמרה לי הילדה.

אחת הבנות בבית השבוע, ורציתי היום להכין כתוספת לעיקרית, משהו שכבר הרבה זמן לא הכנתי. לביבות. כי מה עושים בדרך כלל מתפוחי אדמה? פירה, צ'יפס, מבושל, מאודה, מטוגן אבל כך או אחרת – זה תפוחי אדמה. הפעם במקום הלביבות הסטנדרטיות מתפוחי אדמה, הלכתי על בטטות (מי שרוצה – מתכון בהמשך). הבת לא התלהבה מזה בהתחלה. לקח לה בדיוק חמש דקות, "להתפייס" עם הלביבות. אכלה ובסוף אמרה "באמת נחמד לפעמים לאכול משהו אחר". ייפי-אי-איי זכיתי במדליית ארד. גם משהו, לא?!

ההרכב ל-8 לביבות (הפרינצסה לא אוהבת לביבות שביקרו במקרר אז לא הכנתי הרבה).
2 בטטות בינוניות, מגוררות בפומפיה – לא בגרירה הגסה (הן לא מפרישות הרבה נוזלים). אפשר במקום זה תפוחי אדמה ואפילו לערבב עם גזר מגורר. תפוחי אדמה מפרישים הרבה נוזלים וצריך לסחוט היטב או לשים במסננת שיגירו את הנוזלים.
בצל בינוני קצוץ דק.
2 ביצים.
קמח מצה (אין מידה. שמים בסוף כמות שהתערובת לא תצא קשה או יבשה מדי. קצת עסיסית).
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מערבבים הכל היטב (קמח מצה שמים בסוף ומערבבים היטב).
מטגנים טיגון חצי עמוק להשחמה מלאה.
גם לי היה טעים מאד.
תהנו.

בבלוג שלי - הסיפור השלם.
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya[/URL]

אתמול- הכנתי רק סלט יווני משודרג

חסה, עגבניות שרי בשלל צבעים, גבינת פטה, מלפפונים, פלפלים והוספתי צנוברים מטוגנים קלות.
&nbsp
היום הכנתי לארוחת בוקר פרנץ' טוסט ועכשיו ממש סיימנו לאכול צהריים:
&nbsp
חזה עוף בטריאקי עם תערובת פטריות
פרוסות בטטה ותפוחי אדמה בתנור בתיבול שמן זית ופפריקה.
ברוקולי

למעלה