סופשבוע
קיטור ארוך
מאד

nightroll

New member
סופשבוע ../images/Emo46.gif קיטור ארוך ../images/Emo41.gifמאד../images/Emo41.gif

השבוע הוא היה במילואים, ואני לבד בבית, והילד לא ישן ולא אוכל בגלל השיניים. הגיסה והחמות הזמינו את עצמן לשבת, הבעל חזר מהצבא עם גב תפוס. העולם יושב על הראש שלי. הרופא מציין שלחץ הדם שלי עלה ואני מוכרחה לנוח. הא! החמות והגיסה שואלות מה אני צריכה שהן יביאו לשבת, אבל שהן לא תצטרכנה לבשל, רק לקנות ולהביא... ממש עזרה... אני מבקשת מהגיסה עיתון וסלטים, ומהאמא בקבוקי שתיה. מגרדת את עצמי בקושי מהמיטה בשישי בבוקר. לוקחת את הילד למעון, רצה לקנות עוד כמה דברים לשבת בפ"ת, ממשיכה לראש עין לקנות ירקות, חוזרת לשים את הקניות בבית ורצה לבנק לשלם חשבונות, חוזרת הביתה ומכינה ארוחת בוקר לילדה ולבעל, ומרגישה כל כך רע שחייבת לנוח. נכנסת למיטה והבן של השכנים מפעיל מוזיקה בפול ווליום. לא מצליחה לישון. קמה ושמה על האש סלק, חותכת חציל לייבוש לפני טיגון, קולפת תפו"א למחית, הבעל עשה טובה וחתך את העוף, אני שמה בתנור, רצה לקחת את הילד מהמעון. חוזרת, עושה כלים, ממשיכה בישולים לשבת, מתרוצצת עד ששוב מתחילות הסחרחרות, ושוב יושבת לנוח. רוחצת את הילדים לשבת, מסדרת את הסלון, מתחילה לארגן את השולחן לארוחת ערב, החמות הגיסה והאחיינית הגיעו. כמות של 2 כפיות מארבעה סוגים של סלטים, ו-2 בקבוקי ליטר וחצי, וזה אמור להיות מספיק לשבת שלמה ל-5 אנשים? (שני התינוקות לא נחשבים). טוב שהכנתי סלטים ולא סמכתי עליהן... מסדרת להן מיטות, נזכרת שהלול נשאר באוטו שניה לפני שבת, יורדת להביא אותו, מדליקה נרות, מנסה לשבת לנוח קצת. קמה לשים את הכלים ואת הסלטים על השולחן. יושבת. ארוחת ערב. מגישה ובמקביל מאכילה את הילד. רוחצת לו את הפנים, מחליפה בגדים וחיתול. הבעל הלך לישון. אמא שלו הלכה לקרוא ספר במיטה. הגיסה הגיעה עם אחיינית משתעלת ומלאה ליחה "היא לא מדבקת". אני אוהבת את האחיינית הזו, אבל הבן שלי נדבק וזה מרגיז. עד שהילדים הולכים לישון... האחיינית לא רוצה לישון אז הגיסה והאחיינית נשארות לשבת בסלון. האחיינית בוכה ומעירה את הבן שלי. אני קמה, מרגיעה, חוזרת למיטה. החמות קמה לשירותים, טורקת דלתות, מורידה את המים, הילד מתעורר, אני מרגיעה וחוזרת למיטה. מתחילה להרדם, החמות קמה, פותחת דלת, מרעישה, הילד מתעורר בוכה, אני מרגיעה, עוד לא מספיקה לחזור למיטה שלי והחמות מתחילה להזיז דברים בסלון ולהפריע לו והוא שוב בוכה. אני שוב מרגיעה אותו, ניגשת ומבקשת ממנה שתהיה כבר בשקט, הולכת לישון. הוא קם 5 פעמים נוספות בלילה. אבא שלו ישן חזק, אני מניחה שכואב לו הגב וקשה לו לקום. השיעול של האחיינית מעיר את הבן, הבכי של הבן מעיר את האחיינית. היה שמח. קמה בבוקר לגלות שגילו בי התחשבות וטיפלו בילד בלי להעיר אותי. הבעל שלי הלך לבית הכנסת. שנמצא די רחוק. לזה יש לו כח אבל לקום בלילה לילד הוא לא יכול... אני רותחת מזעם. שמה את האוכל על הפלטה, רוחצת כלים, מסדרת את השולחן לקידוש. עוזרת לגיסה עם האחיינית שנהייתה קצת נודניקית כי היא לא מרגישה טוב. בין לבין הסחרחרות שלי, אבל אין לי אפשרות לעצור, או להתלונן. הוא כבר במיטה, אני מרדימה את הילדים ובאה לחדר, מוצאת אותו קורא ספר. נכנסת לשירותים ויוצאת למצוא אותו "ישן". אידיוט. אני נכנסת למיטה ושוקעת בשינה מיד. שוב פירגנו לי שינה, ומעירים אותי רק בצאת השבת. אמא שלו רחצה את הכלים. במים, בלי סבון, ובלי להתחשב בחתיכות מזון יבשות כלכלוך. ככה היא רוחצת כלים. כבר 5 שנים אני מבקשת ממנה שתשאיר לי את הכלים, ואפילו אמרתי לה למה. אני שואלת את בעלי למה היא טורחת אם היא יודעת שאני אחזיר את הכלים לכיור וארחץ אותם. הוא אומר שהיא רוצה לעזור. אני נאנחת. הילד משתעל וחסר מנוחה. אני מודדת לו חום, וכמובן שיש לו, כי זה לא מדבק, נכון? נותנת לו אקמולי ושמה אותו במיטה, אבל הוא נח קצת ושוב רוצה לצאת. ואז הוא שוב חסר מנוחה. הבית הפוך. החמות והגיסה מתארגנות ללכת. אף אחת מהם לא מנסה לאסוף את הבאלגן ששני הילדים עשו בסלון. או לאסוף את העיתונים ששתיהן פיזרו בסלון. או אפילו לסדר את המיטות שהן ישנו בהן. קמו, אמרו תודה, והלכו בזמן שאני סידרתי. אחרי שחלק מהבית נראה כמו בית שוב, אני עוצרת לנוח קצת מול המחשב. הילדים שניהם מקפצים מסביבי, והבעל מציק לי עם שאלות ורמיזות עד שנשבר לי הז-- ואני הולכת לשטוף כלים, בתקווה ששם יהיה לי קצת שקט. סוגרת את דלת המטבח שהילד לא יגש לחטט בפח בזמן שאני עסוקה. הילד עומד ליד הדלת ומיבב. הבעל מתפרץ שנמאס לו כבר מהרעש ופותח את הדלת לתת לילד להכנס למטבח שוב. ואז הוא גם שואל אם אני משתמשת במים חמים כי הוא תכנן להכין אמבטיה לגב שלו. אני מפסיקה לשטוף כלים, הולכת לחדר, מתלבשת ומתחילה להלביש את הילדים. כבר 21:00 אבל אם אני לא אתרחק מהבית ומהבעל אני אתחיל לצרוח. הוא לא מבין ואומר לי לצאת והוא ישמור על הילדים. אני מבהירה לו שהוא לא במצב לזה. הוא מנסה לשכנע אותי לא לצאת, אני מנסה לא להתפרץ עליו אבל מבהירה לו שזה דרוש לי. שמה את הילד בעגלה, עוזרת לילדה להתלבש, מכינה תיק, ולא מוצאת את המפתחות של האוטו. הפכתי את הבית ואני לא מוצאת. מוכנה לפרוץ בבכי. שמה את הילד במיטה, עוזרת לילדה ללבוש פיג´מה, מכסה אותה ובורחת מהחדר שאני לא אתחיל לבכות. הוא קורא להם סיפור. אני רוצה למצוא לי פינה שקטה, להרגע, מדליקה את המחשב. הבעל אומר לי שלעבודה הוא כן הולך מחר. ואם הילד חולה? אז מה. בעיה שלי. נזכרת שמחר אני חייבת להיות בעבודה כי זה היום החופשי של המזכירה השניה. ואז אני צריכה את המפתח... שוב הולכת לחפש אותו. מוצאת אותו שניה אחרי שהילדים נרדמו... והבעל בא ואומר לי "רציתי רק לומר לך תודה..." ואני חושבת שהגיע הזמן באמת ואז הוא ממשיך "שרצית לקחת את הילדים כדי לתת לי לנוח". זהו? ועל השבת כולה? ועל השבוע כולו? כלום? אוף.

חדוה1

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

מאחלת לך שהשבוע הבא יהיה הרבה יותר טוב ושלא תצטרכי טובות מאףףףף אחד

עדי 4

New member
יו,איזו שבת

מאחל לך שבוע שקט ומוצלח יותר. כל כך טרחת עבור השבת ואיזה כפיות טובה מצד בעלך ומשפחתו. קראתי והרגשתי כל כך עצב על כל מה שעבר עלייך. שהילדון ירגיש טוב, שהבעל ילמד להעריך איזה אישה אוצר יש לו. שבוע טוב עדי

meravido

New member
אוי איך שאני מבינה אותך...

יש את הימים האלה שבא לך להעמיד את כולם ליד הקיר ולירות בהם ואח"כ בעצמך. כזה יום היה לי ביום רביעי מרוב עצבים הרגשתי שאני עומדת להתעלף. לא היה לי אויר בריאות. אפילו כשניסיתי להרדם היתה נעתקת לי הנשימה. ממש אבל ממש(!!!) הייתי עצבנית. הילדים שיגעו אותי (בעיקר הגדול שחזר הפוך מהצהרון) וכל אחה"צ היו בכיות-צרחות-יללות שניסרו לי את המוח. הייתי פשוט מותשת והרגשתי גם את אותו הצורך שלך להסתלק לאי בודד. יש את הימים האלה שמחרפנים אותך לחלוטין. מרוב שהייתי עצבנית ביום רביעי אמרתי לבעלי שיגיע מוקדם ביום חמישי (just in case) אחרת אני לא אחראית למעשי. למרבה הפליאה הילדים דווקא היו בסדר ביום חמישי ובעלי מצב רוח טוב. העיקר, מה שלום הילד?

smagi

New member
YYY איך עמדת בזה בכלל../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

ענקי מכל הלב ומאחלת לך שיותר לא תצטרכי לארח עלוקות שמגיעות ולא עושות כלום. החלמה מהירה לקטנצ´יק!
מגי

../images/Emo24.gif גדול לך../images/Emo70.gif

באמת מעצבן שאף אחד לא מעריך את כל מה שעשית
אבל אני במקומך הייתי מבקשת מהבעל שיועיל בטובו לעזור קצת וגם שיבקש מאימו ואחותו לעזור. בדרך כלל כשאני מארחת אני לא מצפה ולא רוצה עזרה מאף אחד, אבל כשהאירוח הוא ליותר מכמה שעות, אני בהחלט הייתי מצפה שלפחות יסדרו אחריהן
בפעם הבאה על תקחי הכל על עצמך, תבקשי עזרה גם מהבעל, במיוחד כשזו המשפחה שלו

lolooo

New member
הצעות ממשהיא לא מוסמכת

1. אוכל אפשר לקנות. באמת. גם עוף ותפ"א. זה יותר יקר, לא טעים באותה מישה, וחוסך המון זמן. 2. חמיות וגיסות נראו מסדרות מיטה לבד. הדרך היא להראות להן את המיטה ואת המצעים, ולא לעשות שום דבר אחר. בסוף הן מבינות את הרמז. 3. מרפק בצלעות מעיר מתים. באחריות. 4. לקחת החלטה שאת לא האחראית היחידה לכל מה שקורה בבית. בשביל זה התחתנת לא? בפעם הראשונה חלק מהדברים לא יעשו .אז מה? בעלך יתגרש מימך אם הבית לא יהיה מבריק לקראת שבת? בפעם השניה הם יעשו רע. אפילו רע מאוד. בפעם הרביעית בעלך ילמד לעשות הכל (עניין של תרגול). הטריק הוא להחליט שאת לא עושה הכל לבד ואם משהוא לא יתבצע לא נורא. ושהחופש שלך חשוב בדיוק באותה מידה כמו שלו.

nightroll

New member
../images/Emo6.gif

הערות 1-3 שלך שפכו אותי מצחוק, אבל חייבת להגן על הבעל: הוא בד"כ עוזר מאוד. יש בינינו חלוקה ברורה של הכנות לשבת מאז שהתחתנו: אחד מנקה את הבית והשני מבשל, ומתחלפים בתפקידים האלו לפי כמה זמן וכח יש לכל אחד. אבל הגב התפוס שלו די מנע ממנו לעזור. ורק התרתחתי על זה שהגב התפוס שלו מונע ממנו לקום לילד בלילה אבל לא מפריע לו ללכת עד בית הכנסת, שנמצא די רחוק... שוחחתי איתו על זה והוא אמר שינסה לעזור לי יותר, והלילה כשהילדים (שניהם) קמו 6-7 פעמים, הוא אפילו קם אליהם פעם אחת... בקושי... אבל זה היה לטובתם כי אני כבר עמדתי לחנוק את הילדה שיבבה שהיא רוצה יותר אור בחדר. (כל הבית כבר היה מואר, פרט לחדר שלהם)

lolooo

New member
תגובה באיחור מה...

כמו שאמרתי פעם-אפשר לחנך כל אחד. וחוץ מזה, ידוע שכל גבר ממוצע (אפילו בעלי החצי מחונך) מרגיש נורא כשצריך לנקות/לבשל/וכו´. אנחנו עוד עובדים על זה...

ליבי ../images/Emo14.gifנשבר בקירבי ../images/Emo8.gif

אוי מתוקה איזה סוף שבוע מאמלל.
רק מלקרוא קבלתי סחרחורת
(מה אם הייתי צריכה לעבור את זה) יכול להיות משהו באויר?
אני בצהרי יום שישי הייתי שבורת עצמות לגמרי (והוא לא החטיף לי
הפעם) בשמונה בערב הרגשתי שזהו אני מתמוטטת (ולמרות שבימי שישי בערב אני כמו פנתר עד 2:00 3:00 בלילה אבל ב 6:00 כבר מתעוררת) נכנסתי לישון כמו זקנה בשעה 20:00 בערב (למרות שהתעוררתי רבות) והודתי לה´ שלא ארחתי השבת. מכל הבלאגן עם הילדים והבעל ה"תפוס" היית צריכה רק את חמותך ונספחיה. בתקווה רבה להמשך שבוע מעודד ונעים יותר. נשיקות

ציפי ג

New member
לקח חשוב

השבת חלפה עברה, אבל מכזו אפיזודה צריך ללמוד משהו. לדעתי קודם כל להגיד לא. את יודעת שאת מרגישה לא טוב. את יודעת שבעלך היה במילואים וינצל כל רגע לשינה (לא רק בעלך, כמעט כל בעל, גם בלי גב, עושה כך לאחר מילואים). אז לא מארחים. שיגידו שאת לא סימפטית מה אכפת לך. דבר שני, אם מבקשים לקנות, אז לתת רשימת מצרכים כולל כמויות. דבר שלישי, אם הבעל לא יודע בעצמו מה את צריכה שהוא יעשה, להכין לו רשימת מטלות. רפואה שלמה לך לילדך ולבעלך. שילך לעשות פלדנקרייז אם כואב לו הגב. זה ממומלץ.

אביא

New member
עכשיו הסתבכת עם הפיקוד

רשמתי לפני שכל בעל אחרי מילואיםאמור לנצל כל רגע לשינה.

בולי27

New member
וואי, וואי, וואי......./images/Emo24.gif

נראה כאילו את צריכה לשתות משהו...... פעם הבאה תלמדי להגיד לא
ואנחנו פה כדי לתת לך
מעודד ....

הגנובה

New member
Y Y Y - ממש עונג שבת../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני לא החלטתי עם לשבח אותך או "לכסח" אותך על הסבלנות הגוברת בניצול חסר התחשבות
בשביל מה הן באו אם את חולה
- אי אפשר לדחות את זה לשבת אחרת
אני רותחת מכעס עכשיו.... אכתוב אחר-כך

nightroll

New member
המממ

לא סיפרתי למשפחה שלי או שלו על לחץ הדם. אני חולת כליות, ואני לא רוצה שהם ילחצו יותר מדי. אם זה לא יעבור תוך כמה ימים אני אערב אותם ואבקש שיעזרו לי שאינ אוכל לנוח.

omizu

New member
יקירתי יש לך ילדים

והבריאות שלך מעל לכל! (וגם בשבילנו כמובן)

../images/Emo45.gif אני לא אוהבת להיות פולניה...

אבל אני אשמח מאוד אם לא תארחי אף אחד עד אחרי הלידה... ובכלל, זה הזמן לצמצם למינימום כל פעילות אפשרית ! בבקשה ! או שאני מארגנת כנופיה מאצלנו, ובאה "לתפוס פיקוד" אצלך. אם תרצי, תוכלי לספר עלי אחר-כך, שאני יותר גרועה מחמותך.

nightroll

New member
הממממ

זה היה מופנה אל אומיזו או אלי? (כי אני לא בהריון...)

למעלה